Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το απίστευτο ρεκόρ: 10 φορές πρωθυπουργός, 2 φορές Πρόεδρος της Βουλής και 18 φορές Υπουργός!

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος…ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς στην Ελλάδα!




Φεύγει σαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου 1883 έχοντας γίνει 10 φορές πρωθυπουργός, 2 φορές Πρόεδρος της Βουλής και 18 φορές Υπουργός!

Γεννήθηκε στα 1815 στον πύργο των Κουμουνδουράκηδων στην τοποθεσία Γαρμπελιά του χωριού Κάμπος Αβίας,στην Έξω Μάνη και καταγόταν από ιστορική οικογένεια. Ήταν γιος του αγωνιστή της Επανάστασης Σπυρίδωνα Γαλάνη Κουμουνδουράκη, της γνωστής επιφανούς οικογένειας της Μεσσηνιακής Μάνης.

Παιδί σχεδόν είχε κινδυνέψει να αιχμαλωτιστεί από τους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ. 


Μετά το τέλος του Aγώνα μετέβη στο Ναύπλιο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια ενεγράφη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1841 διέκοψε τις σπουδές του για να λάβει μέρος στην Κρητική Επανάσταση, παρότι πίστευε στο μάταιο της εξέγερσης, έρχεται στην Κρήτη στα τέλη του 1840. Διορίστηκε τότε από την Κεντρική Επιτροπή των Κρητών, που έδρευε στην Αθήνα και κατάρτιζε επαναστατικά σώματα, αρχηγός του σώματος Λακώνων, αποτελούμενου από άλλους νέους φοιτητές και επιστήμονες. Μάλιστα στην μάχη του Αποκορώνου κινδύνευσε να αιχμαλωτιστεί από τους Τούρκους.

Μετά την αποτυχία της επανάστασης εκείνης, όταν επέστρεψε στην Αθήνα, ανέλαβε γραμματέας του Θεόδωρου Γρίβα και επί πρωθυπουργίας Ι. Κωλέττη στα 1847, διορίσθηκε αντεισαγγελέας στην Καλαμάτα, θέση που διατήρησε για τρία χρόνια όπου παραιτήθηκε για να πολιτευτεί. Το 1846 αποφοίτησε από τη Νομική και τον επόμενο χρόνο διορίστηκε αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας. Εκεί τέλεσε τον πρώτο του γάμο με την Αικατερίνη Μαυρομιχάλη, κόρη της γνωστής οικογενείας της Μάνης, από την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία. Η καριέρα του στο δικαστικό κλάδο ήταν σύντομη, καθώς τον απορρόφησε η πολιτική.


Έτσι το 1850 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας. Τότε είναι που αλλάζει το επίθετό του από Κουμουνδουράκης σε Κουμουνδούρος.

10 παράδοξες οδηγίες ζωής



1. Οι άνθρωποι είναι παράλογοι, αδικαιολόγητοι και εγωκεντρικοί (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος). Αγάπα τους, έτσι κι αλλιώς......

2. Αν κάνεις το καλό, θα κατηγορηθείς ότι το έκανες για εγωιστικούς λόγους, για κατώτερα κίνητρα. Κάντο, έτσι κι αλλιώς.

3. Αν είσαι επιτυχημένος, θα κερδίσεις ψεύτικους φίλους και αληθινούς εχθρούς. Γίνε επιτυχημένος, έτσι κι αλλιώς.

4. Το καλό που θα κάνεις σήμερα, αύριο θα έχει ξεχαστεί. Κάντο έτσι κι αλλιώς.

5. Η τιμιότητα και η ειλικρίνεια θα σε κάνουν ευάλωτο. Να είσαι τίμιος και ειλικρινής, έτσι κι αλλιώς.

Ο Σίσυφος και οι Έλληνες



«Είν’ η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων˙
είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
κομμάτι κατορθώνουμε κομμάτι
παίρνουμ’ επάνω μας…../
Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά
……. Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία».
(Κ.Π. Καβάφης «Οι Τρώες»)
   
        
Πολιτικοί αναλυτές, κοινωνικοί μελετητές, εθνολόγοι και ερευνητές της ανθρώπινης ψυχολογίας συγκλίνουν στη διαπίστωση πως άτομα και λαοί διαμορφώνονται από τους μύθους που οι ίδιοι δημιούργησαν για να κατανοήσουν την πραγματικότητα. Μύθοι που αποκρυπτογραφούν τις μύχιες επιθυμίες των ανθρώπων, τις φοβίες τους, τις ενοχές τους αλλά και τη θέλησή τους να εκφράσουν το «άρρητο».

Σε ένα άλλο επίπεδο οι μύθοι αποτυπώνουν με ενάργεια τα κοινωνικά κρατούντα, τις αξίες, την έννοια του μέτρου αλλά και την κοινωνική ηθική. Η ατομική βιοθεωρία, οι κοσμοθεωρίες, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και μια ενδογενής φιλοσοφική ενατένιση του κόσμου πηγάζουν από μύθους που καθόρισαν τη φιλοσοφική σκέψη αλλά και τον τρόπο ζωής ανθρώπων και λαών.

 Μέσα από τους μύθους αναδύονται μυθικές – ηρωικές μορφές ως εκφραστές μιας στάσης ζωής (ατομικής και εθνικής), άλλοτε θετικής κι άλλοτε αρνητικής. Άλλοτε αισθητοποιούν με τις πράξεις τους την ανάγκη – αξία της εξέγερσης – ελευθερίας κι άλλοτε με το πάθημα – τιμωρία τους την «ύβριν» που διέπραξαν και το μέγεθος της τιμωρίας τους. Στο μακρύ κατάλογο της ελληνικής μυθολογίας ξεχωρίζουν ο Ιξιών, ο Τάνταλος, ο Άτλαντας, ο Σ ί σ υ φ ο ς και ο Προμηθέας.

Ο Σίσυφος ως μορφή δεσπόζει στην ελληνική μυθολογία και είναι επίκαιρος στο βαθμό που ως χώρα και λαός κουβαλάμε ένα «βάρος» (οικονομικό χρέος) και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτό κουβαλώντας το στους ώμους μας. Όλοι διαπιστώνουν πως οι προσπάθειές μας είναι μάταιες και το τέλος προδιαγεγραμμένο. Δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε, οι δυνάμεις μας είναι λίγες και ο βράχος – το χρέος θα μας βυθίσει. Ο Καβάφης προβλέπει την «βεβαία πτώση» αλλά εμείς θα συνταχθούμε με το Σίσυφο. Θα ξαναπροσπαθήσουμε γιατί «θαρρούμε πως με απόφαση και τόλμη/ θ’ αλλάξουμε της τύχης την καταφορά».

Πολλοί μιλούν για μια σισύφεια προσπάθεια που καταδεικνύει το ακαταμάχητο πνεύμα του λαού μας, τη βαθιά επιθυμία μας για ελευθερία, τη θέλησή μας να μην αποδεχτούμε την πραγματικότητα, την εδραία πεποίθησή μας πως οι αποτυχίες είναι η δύναμή μας και πως η ζωή (ατομική και εθνική) νοηματοδοτείται από τη σύγκρουσή μας προς αυτό που μας υπερβαίνει ως ύπαρξη.

Ένα άθικτο αεροπλάνο βρέθηκε στην μέση του πουθενά στο Μπαλί

Ένα άθικτο αεροπλάνο βρέθηκε στην μέση του πουθενά στο Μπαλί

Κάτι πολύ παράξενο έχει συμβεί στο Μπαλί. Δυο Σλοβένοι τουρίστες ανακάλυψαν ένα άθικτο αεροσκάφος Boeing 737 στην μέση του πουθενά, και μάλλον κανείς δεν ξέρει πως και γιατί βρέθηκε εκεί.

Οι 2 Σλοβένοι, που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για λογαριασμό ταξιωτικής εταιρείας, ανακάλυψαν το άθικτο και λίγο βρωμισμένο αεροσκάφος σε μία περιοχή του φημισμένου τουριστικού προορίσμου, ενώ αμέσως έπσευσαν να κοινοποιήσουν την ανακάλυψή τους μέσω των social media.

Εκεί ξεκίνησε ένας μικρός χαμός, σχετικά με την προέλευση του αεροσκάφους -το οποίο δεν φέρει τα διακριτικά σήμτα κάποιας αεροπορικής εταιρείας- με πολλούς λάτρεις των θεωριών συνομωσίας να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία νέων εικασιών.

Άλλωστε, τα χαμένα αεροσκάφη, με πιο τρανταχτή περίπτωση αυτή της πτήσης της Malyasia Airlines που είχε χαθεί στον Ινδικό ωκεανό πριν μερικά χρόνια, αποτελούν ιδανικό πεδίο δράσης για τους ειδικούς συνομωσιολόγους σε ανάλογα σενάρια, θεωρώντας πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος βρέθηκε στο σημείο, εξυπηρετώντας αντίστοιχους σκοπούς.

Το ένστικτο μας δεν είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός για μια απόφαση




 

 Yπάρχει μια πολύ “θολή” γραμμή μεταξύ ενστίκτου και ώθησης για να πάρουμε μια απόφαση που δύσκολα μπορούν να παρατηρήσουν οι περισσότεροι.

Eίναι έμφυτη μια ενστικτώδης αντίδραση; Η συνήθεια μας λέει ότι το ένστικτο μας μπορεί να μας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση τις περισσότερες φορές. Εάν μάθουμε να ακούμε το ένστικτομαςθα μπορούσαμε να είμαστε σε μια καλύτερη πορείαγια ένα καλύτερο μέλλονΕνστικτωδώςόλοιέχουν κοινές πεποιθήσεις, όλοι έχουν φυσιολογικές ανάγκες και όλοι θα πρέπει ναέχουν τους ίδιουςενστικτώδεις στόχους.

Ένα τεράστιο πρόβλημα με αυτή την άποψη, είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στη κοινωνία σήμεραεπηρεάζουν την ικανότητά μας να πάρουμε γρήγορα μια σωστή απόφαση. Έχει διαπιστωθεί ότι ακολουθώντας το ένστικτο μας, μερικές φορές παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις και ενεργούμε με παρορμητισμό.

Οι συγχρονικότητες κι εσύ - Μήπως η ψυχή σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας;

 

Από το Visual Meditation

Οι συγχρονικότητες και οι αποκαλούμενες “συμπτώσεις” είναι σαφείς ενδείξεις ότι η Θεϊκή Πηγή χτυπά την πόρτα σας. Μερικές φορές, θα μπορούσε να είναι ένα απαλό σκούντηγμα, ή εκείνες τις στιγμές όπου δεν δίνετε προσοχή, θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό χτύπημα!

Όταν η συμπαντική νοημοσύνη λειτουργεί μέσω της συγχρονικότητας, μπορεί να εκδηλωθεί με μοναδικούς τρόπους.Έχω τον δικό μου ορισμό και αναφέρομαι σε αυτά ως “θεϊκά σημάδια”. Για παράδειγμα, σας έτυχε να ακούσετε την ίδια φράση από περισσότερα από ένα άτομα τη μέρα; Οι ίδιοι αριθμοί να εμφανίζονται μπροστά σας συνεχώς; Αναφέρθηκε κάποιος στο ίδιο πρόσωπο που σκεφτήκατε ακριβώς εκείνη τη στιγμή; Ή μήπως, συναντήσατε κάποιον απ’ το πουθενά που φάνηκε να απαντάει σε μια ερώτηση που μόλις σκεφτήκατε ή κάποιο θέμα που σας απασχολεί αρκετό καιρό;

Πώς μπορείτε να ξέρετε εάν είναι συγχρονικότητες;

Όλα αυτά είναι σημάδια για εσάς, και σας ενθαρρύνω να σταματήσετε, να είστε ανοιχτοί, και να δώσετε προσοχή. Αλλά το πιο σημαντικό, να αναγνωρίσετε ότι η πηγή σας στέλνει ένα μήνυμα.
Για παράδειγμα, ξέρω έναν άνθρωπο που είχε μια σκληρά μεταβαλλόμενη σταδιοδρομία και σαφώς αυτό τον προκαλούσε πολύ άγχος με όλες τις αναπάντητες ερωτήσεις του.  Του προσφέρθηκε μια νέα δουλειά και δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε να εγκαταλείψει την ασφάλεια της υπάρχουσας δουλειάς του, όπου εργαζόταν για χρόνια.  Μια μέρα, καθώς οδηγούσε για την εργασία του και σε κατάσταση αναποφασιστικότητας, βρήκε τον εαυτό του να αναρωτιέται για όλες αυτές τις ερωτήσεις που μας ταλαιπωρούν σε κάτι τέτοιες στιγμές:
  • “Πρέπει να επιλέξω αυτή τη νέα δουλειά;”
  • Θα είμαι χαρούμενος;”
  • “Κάνω το σωστό;”
Τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς σκεφτόταν τις ερωτήσεις ξανά και ξανά, σήκωσε το κεφάλι του και είδε ένα λεωφορείο να περνάει, και για κάποιον λόγο, διάβασε την πινακίδα στο πλάι του λεωφορείου. Ήταν μια διαφήμιση της Nike με το σύνθημα:
“Just Do It! (Απλά κάντο!)” 

Αυτά δεν είναι μόνο συμπτώσεις!  Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συμπτώσεις σε αυτό το νοήμων σύμπαν.  Είναι στιγμές όπως αυτές που πρέπει να αναρωτηθείτε: “Τι πρέπει να μάθω ή να κάνω τώρα;” Αισθάνομαι πως όταν συμβαίνουν αυτά τα συγχρονιστικά γεγονότα, είναι η εσωτερική λειτουργία της ψυχής μας που εμφανίζεται στον εξωτερικό, φυσικό κόσμο.

Κρισναμούρτι: Αν οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους



Αν οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους, δε θα είναι εθνικιστές, γιατί η λατρεία του κράτους φέρνει πόλεμο, που σκοτώνει ή ακρωτηριάζει τα παιδιά τους. 

Αν οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους, θα καταλάβουν ποια είναι η ορθή σχέση τους με την ιδιοκτησία, γιατί το κτητικό ένστικτο έχει δώσει στην ιδιοκτησία μια τεράστια και ψεύτικη σημασία, η οποία καταστρέφει τον κόσμο. 

Αν οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους, δε θα ανήκουν σε καμία οργανωμένη θρησκεία, γιατί το δόγμα και η πίστη διαιρούν τους ανθρώπους σε αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες. 

Αν οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους, θα απομακρύνουν το φθόνο και την πάλη και θα βαλθούν να αλλάξουν ριζικά τη διάρθρωση της σημερινής κοινωνίας. 

Οι πλούσιοι ζουν σε μια ιδιάζουσα ατμόσφαιρα εντελώς δική τους. Δεν κατέχουν τον πλούτο, αλλά κατέχονται απ’ αυτόν, που είναι χειρότερο και από το θάνατο. Η φιλανθρωπία τους είναι αλαζονεία. Όσο πιο μεγάλη είναι η εξωτερική επίδειξη, τόσο πιο μεγάλη είναι η εσωτερική φτώχεια. 

Τρίγωνα – Τι είναι και πώς λειτουργούν

Ίσως να μην υπάρχει τίποτα το οποίο συναντάμε συχνότερα στην ιστορία της ανθρωπότητας από τις τριάδες. Πράγματι, ο αριθμός τρία, είναι ένα νούμερο το οποίο συναντάμε ξανά και ξανά, τόσο στην θρησκεία όσο και στην επιστήμη.



Από την τριαδική υπόσταση του Θεού, στην τριαδική ανάλυση του ανθρώπινου ψυχισμού από τον Freud, αλλά και τον Rogers στη συνέχεια, βλέπουμε πάντοτε έναν «τρίτο» ο οποίος μπαίνει μέσα σε μια δυαδική σχέση για να καταλήξει να συμβολίζει τελικά την σοφία, την ισορροπία, το μέτρο. Δεν έχει μεγάλη σημασία εάν αυτός ο «τρίτος», είναι το «Άγιο Πνεύμα», το Φροϋδικό «Υπερεγώ», ή ο «ιδανικός εαυτός» του Rogers. Το θέμα είναι αυτή καθαυτή η ύπαρξή του, ο ρόλος του και οι λόγοι για τους οποίους αυτός ο «τρίτος» είναι απαραίτητος για την σταθεροποίηση μιας δυαδικής δομής.

Από την αρχαία τραγωδία, μέχρι και σήμερα η ανθρώπινη ζωή ήταν πάντοτε ένα δράμα αποτελούμενο από τρεις ρόλους. Σύμφωνα με τον Μπουκάι, ο Hegel ήταν αυτός που είχε υποστηρίξει, ότι και στις ανθρώπινες σχέσεις, ο τρίτος άνθρωπος παίζει καταλυτικό ρόλο.


Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση, ο σκοπός κάθε ανθρώπου είναι να καταφέρει να κάνει έναν άλλο άνθρωπο να τον θαυμάσει. Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμη για την δημιουργία μίας σχέσης. Εμφανίζεται όμως το εξής πρόβλημα: Εγώ μπορεί να αγωνίζομαι με πάθος για να κερδίσω τον θαυμασμό κάποιου άλλου, αλλά αυτό θα έχει αξία μόνο μέχρι να τα καταφέρω. Από τη στιγμή που θα επιτύχω το στόχο μου, και θα καταφέρω ο άλλος να με θαυμάζει, ξαφνικά αυτός ο άλλος πέφτει στα μάτια μου. Δεν είναι πλέον ένας άνθρωπος, αλλά κάτι το δεδομένο για μένα, κάποιος ο οποίος έτσι κι αλλιώς με θαυμάζει, και ο θαυμασμός του προς το πρόσωπό μου, δεν μου προσφέρει πλέον τίποτα.
 

Προκειμένου να δοθεί μια λύση σε αυτό το παράδοξο, ο Hegel πρότεινε ότι πρέπει να μπει ένας τρίτος άνθρωπος στο παιχνίδι. Αυτός θα λειτουργήσει ως αυτόπτης μάρτυρας της όλης διαδικασίας. Είναι αυτός που θα με δει να κατακτώ τον θαυμασμό του άλλου. Επειδή αυτός ο τρίτος δεν θα βρίσκεται χαμηλότερα στα μάτια μου από εμένα, όπως ο άνθρωπος που κατάφερα να κάνω να με θαυμάσει, ο τρόπος με τον οποίο θα με βλέπει , θα μου προσφέρει τελικά την ικανοποίηση που ψάχνω.

Η προσέγγισή μας στη ζωή γίνεται σήμερα ολοένα και πιο μηχανική. Συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σαν να ήταν αριθμοί.(Erich Fromm)

 


Η προσέγγισή μας στη ζωή γίνεται σήμερα ολοένα και πιο μηχανική. Ο βασικός στόχος μας είναι να παράγουμε πράγματα και στη διαδικασία αυτής της ειδωλολατρίας των πραγμάτων μεταμορφώνουμε τους εαυτούς μας σε εμπορεύματα. Συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σαν να ήταν αριθμοί. Το ερώτημα εδώ δεν είναι κατά πόσο τους συμπεριφερόμαστε καλά και αν είναι καλοταϊσμένοι (μπορεί κανείς να συμπεριφέρεται καλά και στα αντικείμενα)- το ερώτημα είναι κατά πόσο οι άνθρωποι είναι πράγματα ή έμβια όντα. Οι άνθρωποι αγαπούν τα μηχανικά μαραφέτια περισσότερο από τα έμβια όντα. Προσεγγίζουμε τους ανθρώπους νοητικά-αφαιρετικά. Ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους σαν αντικείμενα, τα κοινά τους χαρακτηριστικά, τους στατιστικούς κανόνες της μαζικής συμπεριφοράς, και όχι για τα ζωντανά άτομα.

Όλα αυτά συμβαδίζουν με τον συνεχώς αυξανόμενο ρόλο των γραφειοκρατικών μεθόδων. Σε τεράστια κέντρα παραγωγής, τεράστιες πόλεις, τεράστιες χώρες, οι άνθρωποι διοικούνται σαν να ήταν πράγματα- οι άνθρωποι και οι διοικητές τους μετασχηματίζονται σε πράγματα και υπακούν στους νόμους των πραγμάτων. Όμως ο προορισμός του ανθρώπου δεν είναι ένα πράγμα. Καταστρέφεται αν γίνει πράγμα- και προτού συμβεί αυτό, φτάνει σε απόγνωση και επιθυμεί να σκοτώσει κάθε ζωή.

Σε ένα γραφειοκρατικά οργανωμένο και συγκεντρωτικό βιομηχανισμό, οι προτιμήσεις χειραγωγούνται, ώστε οι άνθρωποι να καταναλώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και σε προβλέψιμες και προσοδοφόρες κατευθύνσεις. Η ευφυΐα και ο χαρακτήρας τους κανονικοποιείται από τον συνεχώς αυξανόμενο ρόλο των τεστ που επιλέγουν τους μέτριους και δειλούς σε σύγκριση με τους ευρηματικούς και τολμηρούς. Μάλιστα, ο γραφειοκρατικός-βιομηχανικός πολιτισμός, που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική, έχει δημιουργήσει έναν νέο τύπο ανθρώπου- μπορούμε να τον περιγράψουμε ως τον οργανωτικό άνθρωπο, ως τον αυτόματο άνθρωπο και ως τον homo mechanicus (μηχανικός άνθρωπος). Με αυτό εννοώ έναν άνθρωπο των “συσκευών” (gadget), που έλκεται βαθιά από οτιδήποτε μηχανικό και έχει μια τάση κατά οτιδήποτε ζωντανού. Είναι αλήθεια ότι ο βιολογικός και φυσιολογικός εξοπλισμός του ανθρώπου τον εφοδιάζει με τόσο ισχυρές σεξουαλικές παρορμήσεις, που ακόμη και ο homo mechanicus συνεχίζει να έχει σεξουαλικές επιθυμίες και να αποζητά γυναίκες. 

Ο θάνατος, ένα υπέροχο τίποτα.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο θάνατος, ένα υπέροχο τίποτα.

Τρομοκρατία είναι…

Τρομοκρατία είναι να ψάχνεις στα σκουπίδια για φαΐ.
Τρομοκρατία είναι να κοιμάται η άστεγη έξω απ’την τράπεζα.
Τρομοκρατία είναι να βρίζει ο πατέρας στο σπίτι για τα χρήματα.
Τρομοκρατία είναι η μάνα να μην αντιδρά και να ερωτεύεται τον Μποράν.
Τρομοκρατία είναι να τον ερωτεύονται και οι γειτόνισσες.
Τρομοκρατία είναι τα φαντάσματα γύρω σου, που δεν καταλαβαίνουν.


Τρομοκρατία είναι που δεν προσπαθούν καν να καταλάβουν.
Τρομοκρατία είναι η αδράνεια σήμερα.
Τρομοκρατία είναι η έξωση αύριο.
Τρομοκρατία είναι ο θάνατος μεθαύριο.
Τρομοκρατία είναι εκείνο το παιδί που κυλιόταν στο αίμα.
Τρομοκρατία είναι το άλλο παιδί που πνίγηκε και έμεινε ένα σωσίβιο.
Τρομοκρατία είναι οι φρίκες του μυαλού.
Τρομοκρατία είναι η εκκλησία.
Τρομοκρατία είναι η εβδομάδα που ο ήλιος δεν εμφανίστηκε.
Τρομοκρατία είναι που δε βλέπω πια αυτό το γαμημένο χαμόγελο.
Τρομοκρατία είναι που νόμισα ότι χαμογελούσες για μένα.
Τρομοκρατία είμαι εγώ.
Τρομοκρατία είσαι εσύ
Τρομοκρατία είμαστε όλοι.
Το κείμενο έγραψε ο Rasayana https://losinnuendos.com, στο πλαίσιο του Συνεργείου Δημιουργικής Γραφής.
~~~~~~~~~~~

Ο θάνατος, ένα υπέροχο τίποτα.

1. Θάνατος:μοναχικός, διόλου ευκαταφρόνητη πορεία, παρέα με την δόξα-μπροστά τα μάτια μου κρεμιέται το φεγγάρι. Όμορφο που είναι, να με άφηνες να ερχόμουν μαζί σου.
2.Η αρχή ή το τέλος, υπάρχει ζωή πριν ή μετά από αυτόν.
3. Συμφιλίωση και αποδοχή του τέλους, Εκεί αρχίζουν όλα ολοκληρωτικά. Ολάκερα. Η στιγμή της οριστικής σου καταδίκης προχωράει βήμα με το βήμα, ημέρα με την ημέρα και η συμφιλίωση με αυτό, σε οδηγεί στην ολάσχερη έκρηξη συναισθημάτων της καθημερινότητας μπροστά στον καθρέφτη της αυτογνωσίας σου.

Σε ένα σκοτάδι θα με βρεις

 


της Βάσιας Καλαϊτζόγλου
Ψάξε με μέσα στα απρόσμενα όνειρα σου, εκεί που το υποσυνείδητο σου ταράζει τον ύπνο σου και χάνεις τον έλεγχο κάθε σκέψεων σου! Κι όταν τα όνειρα σου θα είναι σκοτεινά και αν δεν τα βλέπεις Παλι εμένα θα ψάχνεις Κι αν τα βλέφαρα σου μένουν ακόμα ανοιχτά πάλι εμένα θα αναζητάς Κι όταν το χαμόγελο σου θα εμφανίζεται στις στιγμές σου πάλι γύρω σου θα κοιτάζεις Και όταν ακούς το όνομα μου ανήσυχος θα με ψάχνεις καθώς ανατριχιάζεις στην ιδέα πως η μορφή μου θα εμφανιστεί μπροστά σου Και όταν γνωστή φωνή ακούσεις ίσως πίσω από κάποιο πρόσωπο δικό σου να με βλέπεις Και αν τις νύχτες σου μοιραστείς εμένα θα φαντάζεσαι Και αν λίγο καταφέρεις να ξεχαστείς θα περάσω από το μυαλό σου για να πάρω ό,τι μου ανήκει και να φύγω! Και όταν το ποτήρι σου θα γεμίσεις θα ξεχειλίζει από αναμνήσεις που θα φοβάσαι να θυμηθείς 

Nτροπή δίχως τέλος... (pics & vids)

Ατελείωτος είναι ο κατάλογος με ρίψεις αντικειμένων σε προπονητές και παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές, που αποδεικνύουν ότι οι ανεγκέφαλοι έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στο άθλημα

Nτροπή δίχως τέλος... (pics & vids)


Nτροπή δίχως τέλος... (pics & vids)
Με αφορμή τον τραυματισμό του Γκαρθία στην Τούμπα, το gazzetta.gr συγκέντρωσε και σας θυμίζει τις περιπτώσεις που παίκτες ή προπονητές τραυματίστηκαν από αντικείμενα που έριξαν ανεγκέφαλοι από την εξέδρα!
Βλάνταν Ιβιτς


Στο περσινό ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου... έπαιζαν ξύλο και τα πνεύματα είχαν οξυνθεί, ο Βλάνταν Ίβιτς δέχτηκε ένα κουτί μπύρας κι έπεσε στο έδαφος. Αμέσως δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ κι αποχώρησε για τα αποδυτήρια! Εκεί αφού του τοποθετήθηκε γάζα στο κεφάλι αναχώρησε για το νοσοκομείο!
Μάρκο Σίλβα
Στις 2/3 του 2016 ο Μάρκο Σίλβα δέχεται ένα μπουκάλι νερό στην πλάτη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, σοκάρεται, πέφτει κάτω και συνεχίζει το... κοουτσάρισμα.
Και... σίδερα!
8/2/2015: Λίγο μετά το 60' ο Τσόρι πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ, αλλά ένα σίδερο έπεσε στην πλάτη του! 

Ψύχος από τη Σιβηρία απλώνεται στην Ευρώπη - Το ονόμασαν φαινόμενο «Μόσχα-Παρίσι» (?)

Picture
Η Ευρώπη τουρτουρίζει καθώς κύμα του σιβηρικού ψύχους απλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο, έχοντας προκαλέσει ήδη τον θάνατο τριών ανθρώπων, δύο στην Πολωνία και ενός στη Γαλλία. Έρχεται πολικό ψύχος κατευθείαν από την καρδιά της Σιβηρίας και το ονόμασαν το φαινόμενο «Μόσχα-Παρίσι». Γιατί άραγε;
​Θερμοκρασίες μέχρι και -10 βαθμών Κελσίου που δίνουν την αίσθηση των -18 βαθμών C λόγω του αέρα: το κρύο που ήρθε από τη Σιβηρία έφθασε στη Γαλλία το απόγευμα. Ενας άστεγος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί από δύο συντρόφους του στη Βαλάνς, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -3 βαθμούς τη νύκτα.

Στην Πολωνία, δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο τη νύχτα του Σαββάτου ενώ την Κυριακή η θερμοκρασία έφθασε τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ρωσία, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα 23 έως 28 Φεβρουαρίου «ασυνήθιστα χαμηλές» θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα. Απόψε τη νύκτα η θερμοκρασία στην περιοχή της Μόσχας αναμένεται να πέσει στους -25 βαθμούς C, ενώ σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας το θερμόμετρο θα πέσει μέχρι τους -35 βαθμούς C.

Χιονοθύελλες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα