Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Επισκέπτονται την Γη εξωγήϊνες φυλές; Είναι η Ελληνική φυλή εξωγήϊνη;

















Επισκέπτονται την Γη εξωγήϊνες φυλές; ζουν ανάμεσα μας; είναι καλοί ή κακοί; αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα;

Το ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σε άλλους πλανήτες και γαλαξίες είναι σίγουρο. Η εμφάνιση τους όμως και το σώμα τους σίγουρα διαφέρει από την δική μας. Διότι κάθε πλανήτης όπου εκδηλώνονται τα σώματα έχει την δική του σύνθεση των Τεσσάρων στοιχείων, με σώματα θεϊκά ή θνητά. Άρα είναι αδύνατον να είναι όμοιοι στο σώμα αλλά και στην λογική του σώματος αλλά και στα αισθητήρια όργανα του σώματος τους με εμάς. Για να γίνουν όμοιοι σαν εμάς θα πρέπει να γίνουν σαν εμάς. Και αν γίνουν σαν εμάς θα έχουν πλέον ξεχάσει την προηγούμενη υπόσταση τους. Διότι θα αισθάνονται και θα σκέφτονται πλέον ως γήϊνοι σαν εμάς.

Η Λήθη των σωμάτων ισχύει για όλους. Εξαίρεση αποτελούν οι άνθρωποι οι οποίοι κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το θείο πνεύμα στην ψυχή τους. Και όσοι άνθρωποι το κατάφεραν, είναι αδύνατον να μην είναι και αγαθοί. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να είναι ο θεϊκός Νους της ψυχής, η εικόνα της ζωής.

Άρα σου λέω ότι δεν υπάρχουν εξωγήϊνοι στην Γη σαν εμάς, διότι αν υπήρχαν, θα έχουν ήδη γίνει γήϊνοι σαν εμάς, και δεν θα είχαν τίποτα κοινό με τα προηγούμενα σώματα τους, διότι το μόνο κοινό για όλους τους ανθρώπους στον κτιστό κόσμο των Επτά Ουρανών, είναι ο κοινός Νους της θεϊκής ψυχής μας, ο Ιδεατός Άνθρωπος, η εικόνα της ζωής.

Ιστορικότητα του Ιησού


Νικόδημος

1. Ο Ουσπένσκυ γράφει πως τα 4 ευαγγέλια είναι οι μόνες μαρτυρίες για τη ζωή του Ιησού. Αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια: υπάρχουν και άλλες αρχαίες μη-χριστιανικές μαρτυρίες. Πρέπει επίσης να κατανοηθεί πως οι αντιφάσεις, ασυμφωνίες και ασυνέπειες στα Ευαγγέλια έδωσαν και δίνουν λαβή για σοβαρές αντιρρήσεις για το όλο θέμα.

Πολλές μαρτυρίες είναι σε εβραϊκά κείμενα που παρουσιάζουν τον Ιησού ως τσαρλατάνο «μάγο». Άλλες είναι από Ρωμαίους και άλλους συγγραφείς. Ακόμα και μη-χριστιανοί παγανιστές, ή «εθνικοί», όπως ο Κέλσος (στό Αληθής Λόγος παρουσιάζει τον Ιησού ως απατεώνα και μάγο που κάνει «θαύματα»), δεν αμφισβητούν την ύπαρξη του Ιησού, μα τον χαρακτήρα του ως δάσκαλο και «Μεσσία» και αντικρούουν τη διδασκαλία του. Οπότε η ιστορικότητα του Ιησού έχει στέρεες βάσεις.

2. Η πιο γνωστή μαρτυρία για την ύπαρξη του Ιησού είναι το λεγόμενο Testimonium Flavium (μαρτυρία του [Ιώσηπου] Φλάβιου). Ο εκρωμαϊσμένος Εβραίος Ιώσηπος από οικογένεια Φαρισαίων πήρε την ονομασία Φλάβιος κι έγραψε στη δεκαετία του 90 Κ.Χ. το Ιουδαϊκή Αρχαιολογία. Εκεί αναφέρεται και στον Ιησού και στον χριστιανισμό (18.63-6). Για να μην πολυλογώ, το γενικό συμπέρασμα των ειδικών λέει πως, αν αφαιρεθούν μερικές φράσεις που είναι παρεμβολές ή του επισκόπου Ευσεβίου της Καισαρείας (έγραψε την Εκκλησιαστική Ιστορία στον 4ο αιώνα) ή άλλου χριστιανού “διορθωτή”, η σχετική περικοπή είναι αυθεντική:

Εκείνη την εποχή περίπου έζησε ο Ιησούς, ένας άνθρωπος σοφός. Γιατί ήταν κάποιος που έκανε καταπληκτικά έργα και δίδασκε ανθρώπους που δέχονταν με ευχαρίστηση την αλήθεια. Κέρδισε πολλούς Εβραίους και πολλούς Έλληνες. Όταν ο Πιλάτος, αφού άκουσε να τον κατηγορούν οι πιο επιφανείς δικοί μας [δηλ. Εβραίοι], τον καταδίκασε σε σταύρωση, εκείνοι που εξ αρχής τον είχαν αγαπήσει δεν έπαψαν [να τον αγαπούν]. Και η φυλή των χριστιανών που πήρε το όνομά του, δεν έχει εξαφανιστεί μέχρι σήμερα.

Προκαλούν πάλι οι Τούρκοι: Με Navtex δέσμευσαν την αγαπημένη ψαροταβέρνα του Πάνου Καμμένου

Προκαλούν πάλι οι Τούρκοι: Με Navtex δέσμευσαν την αγαπημένη ψαροταβέρνα του Πάνου Καμμένου

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των Τούρκων μετά τη νέα Navtex που εξέδωσε σήμερα η Άγκυρα, η οποία δεσμεύει παραλιακή περιοχή του Πειραιά στην οποία βρίσκεται η αγαπημένη ψαροταβέρνα του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με τη νέα Navtex, δεσμεύεται η περιοχή του Μικρολίμανου στην οποία βρίσκεται η αγαπημένη ταβέρνα του υπουργού, με την ονομασία “Ο Γελαστός Μπακαλιάρος”.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση της, η Άγκυρα αμφισβητεί ανοικτά την κυριότητα του Μικρολίμανου καθώς μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ήταν γνωστό και ως Τουρκολίμανο.
Συγκεκριμένα, για τις επόμενες 15 μέρες απαγορεύεται στον υπουργό να προσεγγίσει την περιοχή, γεγονός που σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου έχει εξοργίσει τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει δυναμικά στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας και να τον καλέσει για ψάρι τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ερντογάν: Ο ελληνικός καφές είναι τούρκικος

Αυστηρές απαγορεύσεις στα διάσημα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ. Τέλος οι φωτογραφίες (βίντεο)

Αυστηρούς κανόνες αποφάσισε να επιβάλει ο δήμος του Άμστερνταμ στους επισκέπτες των κόκκινων φαναριών. 
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που επιβάλει ο δήμος, οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται ούτε καν να κοιτάζουν τις γυναίκες στις βιτρίνες.
Και φυσικά δεν επιτρέπεται ούτε να τις φωτογραφίζουν.
Επίσης τα γκρουπ δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπερνούν τα 20 άτομα και οι ξεναγήσεις πρέπει να σταματούν αυστηρά πριν τις 11 το βράδυ.
Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Απρίλιο, είναι οι εξής:

Πώς να διαβάσετε το μυαλό κάποιου τηλεπαθητικά (10 μυστικά τηλεπάθειας)


Σχεδόν όλοι έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή πως μπορούν να διαβάσουν το μυαλό του άλλου τηλεπαθητικά.

Είτε είστε κάποιος που θέλει να μάθει αν το άτομο με το οποίο είστε ερωτευμένοι έχει τα ίδια συναισθήματα με εσάς ή ένας ανήσυχος γονιός που αναρωτιέται αν το παιδί του έχει μυστικά, η ιδέα να ανακαλύψουμε τις σκέψεις κάποιου άλλου απασχολεί τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα ψυχρό διάβασμα

Αν ψάξετε στο Google πως μπορείτε να διαβάσετε το μυαλό κάποιου τηλεπαθητικά, θα βρείτε πολλές ιστοσελίδες όπου συζητείται η απάτη- που ονομάζεται ψυχρό διάβασμα και άλλες εναλλακτικές μεθόδους. Αυτές συνήθως χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που έχουν απώτερα κίνητρα στο μυαλό τους, οικονομικά ή άλλα.

Αντί να συνδεθούν πραγματικά με κάποιον τηλεπαθητικά, αυτοί οι ψυχροί αναγνώστες χρησιμοποιούν παρατηρητικές τεχνικές όπως την γλώσσα του σώματος, νευρικά τικ, το ντύσιμο ή άλλα στοιχεία για να δημιουργήσουν ένα προφίλ του ανθρώπου που προσπαθούν να διαβάσουν.

Μόλις το κάνουν αυτό, μπορούν φαινομενικά να προβλέψουν γεγονότα και να αποκαλύψουν πληροφορίες που εμφανίζονται γνήσιες και κάποιες φορές συναρπαστικές στο κοινό. Μερικές φορές, χρησιμοποιούν επίσης άλλες τεχνικές οι οποίες οδηγούν το κοινό στο να πει πράγματα για τον εαυτό του χωρίς να το συνειδητοποιεί.

Άλλες φορές έχουν παρακολουθήσει τον «στόχο» τους ή έχουν συλλέξει πληροφορίες γι αυτόν κρυφά. Συνήθως κάνουν σημαντικές ερωτήσεις ή αόριστες δηλώσεις όπως «Περνάς πολλά στη ζωή σου», κάτι που μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση της γνώσης και της λανθασμένης εμπιστοσύνης.

Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε την αλήθεια για το πώς να διαβάσετε το μυαλό κάποιου τηλεπαθητικά, συνεχίστε την ανάγνωση για μερικές σπουδαίες συμβουλές που θα σας διδάξουν πώς να προετοιμάσετε και να εξασκήσετε αληθινές ικανότητες που θα δημιουργήσουν ένα βαθύτερο δεσμό ανάμεσα σε εσάς και στους άλλους, καθώς και μια ουσιαστική κατανόηση των γύρω σας.

Δεν θέλω να μου δώσεις τίποτα. (Χ. Μπουκάϊ)



Ήταν μια φορά ένας δερβίσης. Πολύ σοφός… Γύριζε από χωριό σε χωριό, ζήταγε ελεημοσύνη και μοίραζε γνώσεις και συμβουλές στις πλατείες και τις αγορές…
Μια μέρα ενώ ζητιάνευε στην αγορά του Άκμπαρ, τον πλησιάζει ένας άνθρωπος και του λέει:
«Χθες το βράδυ ήμουν μ’ έναν μάγο πολύ ξακουστό, και με συμβούλευσε να έρθω σήμερα εδώ, σ’ αυτήν την πλατεία. Είπε ότι θα συναντήσω έναν κουρελή ζητιάνο και ότι o ζητιάνος αυτός, παρ’ όλη τη φτωχική του εμφάνιση, θα μου δώσει έναν θησαυρό που θα αλλάξει τη ζωή μου για πάντα. Έτσι, μόλις σε είδα, κατάλαβα ότι εσύ είσαι αυτός που ψάχνω, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος σε χειρότερη κατάσταση από σένα… Δώσε μου λοιπόν το θησαυρό μου».
O δερβίσης τον κοιτάζει σιωπηλός… Μετά, βάζει το χέρι του σε μια τσάντα από φθαρμένο δέρμα που έχει κρεμασμένη στον ώμο του.
«Αυτό πρέπει να είναι» του λέει. Και του δίνει ένα τεράστιο διαμάντι.
Ο άλλος μένει κατάπληκτος.
«Μα… η πέτρα αυτή πρέπει να έχει ανυπολόγιστη αξία.»
«Α, ναι; Μπορεί… Εγώ τη βρήκα στο δάσος.»
«Καλά. Ας είναι. Πόσα πρέπει να σου δώσω γι’ αυτήν;»
«Δεν υπάρχει λόγος. Δεν θέλω να μου δώσεις τίποτα. Σου χρησιμεύει σε κάτι; Εμένα δεν μου χρησιμεύει σε τίποτα. Δεν τη χρειάζομαι, πάρ’ την.»
«Μα…θα μου τη δώσεις έτσι… χωρίς κανένα αντάλλαγμα;»
«Ναι…ναι. Έτσι δεν σου είπε ο μάγος σου; »
«Ναι, βέβαια. Αυτό ακριβώς μου είπε ο μάγος…Ευχαριστώ πολύ.»

Να επιλέγεις να σε επιλέγεις!

Να επιλέγεις να σε επιλέγεις! - της Άρτεμις Μίχα

Της Άρτεμις Μίχα
Οσα λάθη και να κάνεις ή και να ξανακάνεις –σε κάποιες των περιπτώσεων- η ουσία είναι: Να επιλέγεις, να ΣΕ επιλέγεις!
Έτσι ανοίγουν οι ουρανοί!
Οι άνθρωποι που επιλέγουν να τους ανήκει η ζωή τους, που αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις εμπειρίες τους, τα σωστά αλλά και τα λάθη τους, έχουν μερίδιο στη χαρά, έχουν καρδιά ανάλαφρη, συνείδηση «ήσυχη» και λόγο στις περιστάσεις που τους περιβάλλουν.
Ξέρω, είναι πολύ εύκολο να μας φταίνε…. ειδικά επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια εμπειρία που μας αντιμετώπισαν αδίκως, «μας έριξαν» ή προσπάθησαν να μας ρίξουν.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι άγιοι και ορισμένες φορές άσχημα πράγματα συμβαίνουν.

Δεν μπορούμε όμως να αφήνουμε πάντα τα δικά μας λάθη ή τα λάθη των άλλων να αποτελούν δικαιολογία για να μην ζούμε τη ζωή που μας αναλογεί ΣΗΜΕΡΑ.
Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να είσαι το πρόσωπο που θέλεις να είσαι ή να ζεις τη ζωή που επιθυμείς να ζήσεις, εκτός και αν εσύ το επιτρέπεις ή το παραχωρείς.

"Τα πουλιά" του Χίτσκοκ ξαφνικά... στην Μακρινίτσα! - Απώλεια προσανατολισμού λόγω μαγνητικών πεδίων!

Picture

Ένα απίστευτο θέαμα σήμερα το πρωί και για πάνω από 20 λεπτά είδαν οι κάτοικοι της Μακρινίτσας: Σμήνος από μαυροπούλια πετούσαν σαν τρελά πολύ χαμηλά, ενώ έβρισκαν ολιγόλεπτη ανάπαυση στα γυμνά κλαριά των δέντρων!
Picture
​Το ψαρόνι, που το αποκαλούν και μαυροπούλι, είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος (Sturnidae). Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια, τα οποία έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Αν και το μέγεθος του σμήνους είναι πολύ μεταβλητό, τα τεράστια, θορυβώδη σμήνη σχηματίζουν πυκνές συγκεντρώσεις πτηνών, (ένα σφιχτό σχήμα σφαίρας κατά την πτήση), οι οποίες πολλές φορές προσφέρουν ένα 'μπαλετικό' θέαμα και θεωρείται ότι αυτό αποτελεί την άμυνα τους έναντι των επιθέσεων αρπακτικών πτηνών.

Όμως το θέαμα που αντικρίσαμε στην Μακρινίτσα έμοιαζε περισσότερο με πανικό και άτακτη φυγή προς... το πουθενά; Τα μαυροπούλια έμοιαζαν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους!

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΚΡιΣΙΜΗ ΜΑΖΑ

Φωτογραφία του Basil Lykiardopoulos.

Με αφορμή την συζήτηση που άνοιξε στην τελευταία μου ανάρτηση με τον φίλο Σαρμά και άλλους ,για την κρίσιμη μάζα των Ελληνων, που δύναται να δρομολογήσει την όποια αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας ,η αν θέλετε στην συνείδηση των απλών Ελληνων ,έχω να προσθέσω τα εξής .
Έχουμε εισέρθει στην εποχή του Υδροχόου ,δηλαδή, του χορηγού του νερού και οποί “νερό” όλοι γνωρίζουμε πλέον πως συμβολίζει τη ιερή ,επιστημονική γνώση, που μας λείπει.
Η γνώση αυτή ήταν αδύνατο να έρθει στην κατοχή μας πριν το 2000μ.χ. ημερομηνία μέτρησης των [3+3 = 6] δις “γραμμάτων” της Ελληνικής διπλής βίο – νάνο – έλικας.
Η θεά Αθηνα λοιπόν, φρόντισε ταυτοχρονα με την αλλαγή της εποχής [ΙΧΘΕΙΣ σε ΥΔΡΟΧΌΟ] να αρχίσει και η ροή της συγκεκριμένης γνώσης προς την ανθρώπινη κοινότητα ώστε σε εύλογο διάστημα να σωθεί.
Εμείς , το λευκό γένος ,αρχίσαμε τους πολέμους [Δίδυμοι πύργοι – Ιράκ – Αφγανιστάν – κατάρρευση του καπιταλισμού[2008 μ.χ.] – Ουκρανια - αραβική άνοιξη – Συρία κοκ]
Δηλαδή ,το ανθρώπινο γένος αντι να οδηγηθεί μετά το 2000 μ.χ. στην πνευματική του ανάταση και την σωτηρία του ,οδηγήθηκε πίσω στην εποχή των πολέμων για ένα πηγάδι νερό.
Ταυτοχρονα ενώ ο πλανήτης μπορεί να θρέψει όλους μας χωρίς πρόβλημα και να τους εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής ,οι φτωχοί του πλανήτη αυξήθηκαν κατακόρυφα.
Τεχνητή έλλειψη χρήματος και πλούτου, ώστε οι λαοί να υποκύπτουν ευκολότερα στους εκβιασμούς των εξουσιαστών ,περί αυτού πρόκειται.
Ας έρθουμε τώρα στην “κρίσιμη μάζα”.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η…ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση αλλά και πολλά ερωτήματα προκαλεί το νέο σχέδιο της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, να ζώσει κυριολεκτικά το τεράστιο αστικό συγκρότημα της Πόλης με 17 εκατομμύρια κατοίκους, με ένα απέραντο δίκτυο παρακολούθησης που θα στοχεύει στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και όχι μόνο, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, χωρίς να διευκρινίζονται απόλυτα ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις. Άραγε περιμένουν κάτι ;;;
Όπως αναφέρεται, ένα τεράστιο δίκτυο, «Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)», από 7  χιλιάδες κάμερες αναλαμβάνει υπηρεσία σε ειδικά επιλεγμένα επίκαιρα σημεία της Πόλης και θα συνδέεται με το Κεντρικό Στρατηγείο Παρακολούθησης επί εικοσιτετράωρου βάσεως.
Στο Κέντρο θα βρίσκονται σε υπηρεσία επί εικοσιτετράωρου βάσεως ικανός αριθμός «ειδικευμένων» αντρών των Δυνάμεων Ασφαλείας, για να καταγράφουν κάθε ύποπτη κίνηση.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε 695 σημεία όπου θα τοποθετηθούν κάμερες, καθώς τα σημεία αυτά έχουν «βεβαρυμμένο» παρελθόν χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες ποια είναι τα σημεία αυτά.

Ο χαμένος τάφος του Αχιλλέα – Μέρος Α’

hugo-morais-achilles-hugomorais

Ο Αχιλλέας, ο μεγαλύτερος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας έχει εξασφαλίσει ήδη από την αρχαιότητα την παγκόσμια και αιώνια φήμη του. Η θεϊκή του καταγωγή, ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, ο σπαρακτικός του θρήνος επάνω από το νεκρό σώμα του Πατρόκλου, αλλά κυρίως, η εντυπωσιακή του συνομιλία με τον βασιλιά της Τροίας Πρίαμο, μας αποκαλύπτουν κάθε λεπτομέρεια της εντυπωσιακής του προσωπικότητας. Περιέργως, αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι ο τόπος της ταφής του, μολονότι παλαιότερα είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς.
Δυστυχώς, οι πληροφορίες που διέθεταν οι ερευνητές ήταν ελάχιστες και προέρχονταν αποκλειστικά από μυθολογικές αφηγήσεις. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι πως ο τάφος του Αχιλλέα κάποτε θα βρεθεί. Από την άλλη, ακολουθώντας τις ίδιες μυθολογικές αφηγήσεις, ο Σλήμαν έφερε στο φως τα απομεινάρια της Τροίας και των Μυκηνών. Εξ άλλου οι αρχαίοι ισχυρίζονταν πως γνώριζαν που βρισκόταν αυτός ο τάφος, αν και δεν εννοούσαν όλοι το ίδιο μέρος.
Τι λέει ο Όμηρος στην Οδύσσεια
Μία πληροφορία μας δίνει ο Όμηρος στην Οδύσσεια. Στην τελευταία ραψωδία, διαδραματίζεται η συνάντηση των ψυχών του Αγαμέμνονα και του Αχιλλέα. Ο Αγαμέμνονας του περιγράφει τον θρήνο των Αχαιών επάνω στο νεκρό του σώμα, τον οδυρμό της μητέρας του η οποία με τη συνοδεία των Μουσών τον ντύνει και τον ετοιμάζει για τον άλλο κόσμο. Στη συνέχεια, του διηγείται πώς έγινε η κηδεία και η ταφή του:
«Δεκαεπτά μερόνυχτα σε κλαίγαμε, το ίδιο θνητοί και αθάνατοι· την δεκάτη όγδοη σε παραδώσαμε στην πυρά, σφάζοντας όλη νύχτα ολόπαχα πρόβατα γύρω σου και βόδια με κέρατα στριφτά. Κι εσύ καιγόσουν μέσα στη θεϊκή σου φορεσιά και καλυμμένος με αλοιφές και μέλι γλυκό· και πολλοί Αχαιοί ήρωες οπλισμένοι γύρω από την πυρά έτρεχαν καθώς εσύ καιγόσουν, ιππείς και πεζοί· και έγινε μεγάλος ορυμαγδός.
Κι αφού του Ηφαίστου η φλόγα σε αποτέλειωσε, μόλις ξημέρωσε, τα λευκά σου οστά συλλέξαμε, Αχιλλέα, μέσα σε άκρατο οίνο και αλοιφές. Και η μητέρα σου πρόσφερε αμφορέα χρυσό, που έλεγε πως ήταν δώρο του Διονύσου, φτιαγμένο από τον Ήφαιστο. Μέσα εκεί κείτονται τα λευκά σου οστά, λαμπρέ Αχιλλέα, με εκείνα του νεκρού Πατρόκλου Μενοιτιάδου  αναμεμειγμένα, και σ’ άλλο σκεύος του Αντιλόχου, πού ξέχωρα τιμούσες απ’ όλους σου τους φίλους, απ’ όταν πέθανε ο Πάτροκλος.
Ύστερα, ο ιερός στρατός των Αργείων πολεμιστών, φτιάξαμε γύρω σας τύμβο μεγάλο και χωρίς ψεγάδι στην προεξέχουσα ακτή του μεγάλου Ελλησπόντου, ώστε από μακριά στη θάλασσα να τον βλέπουν οι άνδρες, όσοι τώρα γεννήθηκαν και όσοι πρόκειται να γεννηθούν.»

Konstantin Sivkov: Η Ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί για μια επικείμενη "επίθεση" από το διάστημα




















Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με ένα Ρώσο επιστήμονα, ο πολιτισμός μας πρέπει να προετοιμαστεί για να αποκρούσει μια επίθεση από το διάστημα.

Όχι, δεν θα πολεμήσουμε με εξωγήινους που έρχονται να εισβάλουν και να καταλάβουν τον πλανήτη. Οι πιθανοί εξωγήινοι πολιτισμοί δεν είναι η μόνη απειλή για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα VPK News, ο Konstantin Sivkov, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Πυραύλων και Πυροβολικού και ανώτερο αξιωματούχο του Ρωσικού Στρατού, πρέπει να δημιουργήσουμε όπλα ικανά για να υπερασπιστούμε τη Γη ενάντια στους δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς που μπορεί να μας καταδικάσουν.

Ο επιστήμονας πιστεύει ότι η απειλή που αντιπροσωπεύουν οι αστεροειδείς για την ανθρωπότητα αξίζει τη δημιουργία ενός διεθνούς όπλου για την καταπολέμησή τους.

Μάλιστα, υποδεικνύει ότι οι διεθνείς πολεμικές συγκρούσεις και συρράξεις είναι ασύγκριτα μηδαμινές μπροστά σε μια απειλή από το διάστημα.

Ο εμπειρογνώμονας προτείνει να καταστραφούν οι αστεροειδείς με ρουκέτες που θα έχουν αυτόνομα κατευθυνόμενες θερμοπυρηνικές κεφαλές και να δημιουργηθεί «ένα σύστημα κανονικού ή παντοκατευθυντικού ελέγχου του χώρου που περιβάλλει τη Γη», για την ανίχνευση επικίνδυνων αστεροειδών.

8 σημαντικές φιλοσοφικές φράσεις

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, πολλοί στοχαστές και φιλόσοφοι προσέγγισαν μεγάλες αλήθειες, έβαλαν φρένο σε μονόπλευρες θεωρήσεις και σε ακρότητες, ανέδειξαν τον πλούτο του εσωτερικού κόσμου, κατέγραψαν πλήθος σκέψεων και επιχειρημάτων και υπερασπίστηκαν έναν φιλοσοφικό τρόπο ζωής.
1-8_thumb
1. «Την  ανεξερεύνητη ζωή , δεν αξίζει να την ζει κανείς« — Σωκράτης (470-399 π.Χ.)
2-8_thumb
Αυτή την φράση είπε ο Σωκράτης στην κριτική επιτροπή κατά την διάρκεια της δίκη του.
Ο Σωκράτης πάντα αναζητούσε τη βαθύτερη έννοια των πραγμάτων. Τίποτα δεν άφηνε που να μην αναλυθεί και να μην εξερευνηθεί εις βάθος. Ήταν βαθιά του πεποίθηση ότι πρέπει να εξερευνούμε τη ζωή που ζούμε, εμπνευσμένοι από την περίφημη φράση «γνώθι σ’ αυτόν»που αναγράφεται στο ιερό μαντείο των Δελφών.
Ο Σωκράτης είχε τόσο μεγάλο πάθος για την αξία της αυτογνωσίας ώστε  διερευνούσε διεξοδικά όχι μόνο τις δικές του πεποιθήσεις και αξίες , αλλά βοηθούσε και τους άλλους να εξετάσουν τις δικές τους πολιτικές και ηθικές πεποιθήσεις μέσα από την αδιάκοπη αμφισβήτηση τους.
2. «Οι οντότητες δεν θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται πέραν του απολύτως απαραίτητου»   — William του Ockham (1285 – 1349)
3-8_thumbΕυρέως γνωστή ως ξυράφι του Οκάμ (Ockham).
Μπορεί να ερμηνευθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Σύμφωνα με τον πρώτο, από όλες τις θεωρίες που εξηγούν επαρκώς τα δεδομένα, προτιμάται η απλούστερη. Σύμφωνα με τον δεύτερο, προτιμάται το απλούστερο υποσύνολο μιας οποιασδήποτε θεωρίας η οποία εξηγεί επαρκώς τα δεδομένα. Η διαφορά έγκειται στο ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο διαφορετικές θεωρίες οι οποίες να εξηγούν τα δεδομένα επαρκώς και οι οποίες να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και κανένα κοινό στοιχείο.
Η αρχή του Ξυραφιού του Όκαμ έχει αποτελέσει την έμπνευση για πολλές άλλες διατυπώσεις, όπως: «Οικονομία των αιτημάτων» και «αρχή της απλούστευσης».
Στην απλούστερη διατύπωσή του, το Ξυράφι του Όκαμ εκφράζεται ως εξής: «Κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες».

Αυτάρκεια: ο δρόμος της λευτεριάς

Αυτάρκεια: ο δρόμος της λευτεριάς

Τη ζωή που σε κάνει λεύτερο κι ανεξάρτητο από έναν τρόπο ζωής που κινδυνεύει με κατάρρευση ανά πάσα ώρα και στιγμή;

Πού να πιστέψεις, πώς να στηριχθείς σ’ ένα καταναλωτικό σύστημα που αδυνατεί να στηρίξει όσους συμμετέχουν σ’ αυτό απλά και μόνο λόγω της αδυναμίας του να στηριχθεί το ίδιο;

Ποια όνειρα να χτίσεις; Ποιες ελπίδες να θρέψεις; Τι όραμα να ακολουθήσεις σε βάσεις ανύπαρκτες όπως αυτές του σημερινού μας τρόπου…..επιβίωσης; Κι αν σου έλεγα ότι έχεις τη δύναμη να πατήσεις στα πόδια σου και να σηκωθείς ψηλότερα…λίγο ψηλότερα;

Για την ακρίβεια σε αυτήν την κατάσταση δε σε κρατά τίποτα άλλο εκτός τις αυτοκαταστροφικές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, κατανάλωση κρέατος, εξαρτημένες σχέσεις) και τη Θέληση σου να τις ξεπεράσεις…….ν’ απαλλαγείς από εθισμούς! Είδες λεύτερο αετό με κολάρο;

Πώς περιμένεις να λευτερωθείς άνθρωπε αν επιλέγεις να πιστεύεις ότι δε μπορείς να ξεπεράσεις τα εμποδιάκια που σου βάζεις για να μην αγγίξεις τους ουρανούς; Πείστηκες για κάτι που δεν είσαι και τώρα….πείσου γι αυτό που πραγματικά είσαι!! Αν θέλεις…τα μπορείς ΌΛΑ!!

«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δεν Υποτάσσομαι. Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι»  Ν. Καζαντζάκης.

Ερντογάν: Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση

Να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, κάλεσε το Σάββατο ο Ερντογάν τους Τούρκους, καθώς ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ερντογάν: Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση, θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Image: Supplied
ΣΤΑ ΟΠΛΑ καλεί ο Ερντογάν τον τουρκικό λαό!
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σε ομιλία του στην πόλη Καχραμανμαράς στη νότια Τουρκία τόνισε ότι δεν υπάρχει μεν άμεση ανάγκη, αλλά διευκρίνισε πως «αν κληθεί ο λαός, θα πρέπει να σπεύσει».
Ο Ερντογάν, που δεν έχει κρύψει τα σχέδιά του για δημιουργία και δεύτερου πολεμικού μετώπου στο Αιγαίο, δήλωσε:
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτον εμένα».
Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις προκάλεσαν αναστάτωση στους Τούρκους που έσπευσαν να μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Άμυνας αλλά και σε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της κυβέρνησης.

Ο ίδιος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ όπως είπε «καταντήσαμε εδώ από τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα που είχαμε κάποτε».

Η σκέψη ή τα γονίδια ευθύνονται για την συμπεριφορά μας;

Φωτογραφία του χρήστη Τα Βιβλία μου   Οι σκέψεις μου/ My Books  My thoughts.

Διάβασα σε κάποια άρθρα ότι δεν ευθύνονται τα γονίδια για τις ασθένειες των ανθρώπων αλλά η σκέψη. Δίχως να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω μ’ αυτή την άποψη θα συμβουλεύσω τον αναγνώστη να μην παρατηρεί αποσπασματικά αυτή τη προοπτική. Τα γονίδια δεν είναι υπεύθυνα για τίποτε, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι τα γονίδια είναι αποθήκες πληροφοριών και τα δεδομένα που είναι καταχωρημένα μέσα τους χρησιμοποιούνται ως αλγόριθμοι σε ένα λογισμικό. Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ακόμη πιο απλά παρομοιάζοντας τα γονίδια με έναν αυτόματο πιλότο. Ανάλογα με τις συντεταγμένες τις οποίες δώσαμε στον αυτόματο πιλότο εκείνος θα δράσει απαρέγκλιτα με βάση αυτό τα σενάριο. 

Συνεπώς ένα γονίδιο διαθέτει μια πληροφορία με την οποία εφοδιάζει τα κύτταρα ώστε να επιτελέσουν το έργο του βάση αυτών των δεδομένων. Ερχόμαστε τώρα στη σκέψη. Τι κάνει η σκέψη σε σχέση με τα γονίδια και την συμπεριφορά της προσωπικότητας και κατ’ επέκταση του ανθρώπινου σώματος;


Μια σκέψη δε κάνει απολύτως τίποτε, μια συνεχώς επαναλαμβανόμενη σκέψη όμως καταγράφεται στη βάση των δεδομένων του. Στα γονίδια του ανθρώπου εν-τυπώνονται οι συνήθειες, οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, είτε αφορούν σε σκέψη είτε σε πράξη είτε σε λόγο. 


Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφω αφού ο εντολέας της καταγραφής είναι το υποσυνείδητο αλλά σε τελικό στάδιο η πληροφορία θα χαραχθεί στο γονίδιο ως πρόγραμμα το οποίο χαρακτηρίζει τον εν λόγω άνθρωπο. 

Το πρόγραμμα θα εκδηλώσει το περιεχόμενο του στη συμπεριφορά του ατόμου κι ανάλογα με τις πληροφορίες που είναι εφοδιασμένο θα τον ωθήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, το ίδιο θα συμβεί και με τα κύτταρα του οργανισμού, αφού κάθε κύτταρο ωθείται στη δράση του σύμφωνα με τις πληροφορίες που αντλεί από τα γονίδια.

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά (ή όλα όσα πρέπει να αποφεύγουμε σε μία σχέση…)

Tου Ψυχολόγου Γιάννη Ξηντάρα
Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε –από την ανάποδη- όλες τις συμβουλές που βοηθούν για μια επιτυχημένη και αρμονική σχέση.
Αντιστρέφοντας τους όρους απλώς… ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και αυτή νομοτελειακά φουντώνει! Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, ένας αυτόανατροφοδοτούμενος φαύλος κύκλος που οδηγεί με ακρίβεια στη διάλυση του συστήματος.
Ακολουθούν οι κανόνες προς αποφυγή:
  1. Δεν ακούμε τον άλλον. Περιμένουμε απλά –αν το κάνουμε κι αυτό- να τελειώσει τη φράση του για να πούμε εμείς τη δική μας.
  2. Δεν αναγνωρίζουμε στον άλλον   το δίκιο του. Ούτε καν μέσα από το υποκειμενικό του πρίσμα. Δίκιο έχουμε μόνο εμείς.
  3. Δεν υποχωρούμε με τίποτα και για κανέναν λόγο. Πρέπει να γίνει το δικό μας πάση θυσία.
  4. Οι γονείς μας ειδικά –αλλά και ότι έχει σχέση με το παρελθόν μας- είναι καλύτεροι από τους δικούς του: γονείς, αδέρφια, φίλοι, πτυχία, εμπειρίες και αναμνήσεις, όλοι και όλα είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα δικά του –και έχουν και πάντα δίκιο.
  5. Του χρεώνουμε  όλα τα λάθη, τις ζημιές, τα στραβά και τις κακοτοπιές της σχέσης. Μια λάθος επιλογή, ένα αναπάντεχο γεγονός, ακόμα και μια μπόρα το καλοκαίρι… Αυτός/αυτή φταίει! Γενικότερα ο άλλος φταίει για όλα.
  6. Του χρεώνουμε την ίδια μας την επιλογή να είμαστε μαζί του/της. Χαραμίζουμε το χρόνο μας, τα νιάτα μας, το μέλλον μας…

“Θεέ μου, είμαι χαμένος, βοήθησέ με Θεέ μου, είμαι χαμένος…”



Πάει κάποιος μια μέρα στη θάλασσα για να κάνει μια βόλτα με το ιστιοφόρο του και, ξαφνικά, ξεσπά μια δυνατή καταιγίδα και παρασύρει ανεξέλεγκτα το σκάφος του στ’ ανοιχτά. Μες στην καταιγίδα, ο άνθρωπος δεν βλέπει προς τα πού πάει το ιστιοφόρο. Με κίνδυνο να γλιστρήσει και να πέσει από το κατάστρωμα, ρίχνει την άγκυρα για να μη συνεχίσει να τον παρασύρει ο άνεμος, και καταφεύγει στην καμπίνα του μέχρι να κοπάσει λίγο η καταιγίδα. Όταν πέφτει ο αέρας, βγαίνει ο άντρας από το καταφύγιό του και επιθεωρεί το σκάφος από την πρύμνη ως την πλώρη. Το εξετάζει σπιθαμή προς σπιθαμή, και με χαρά διαπιστώνει ότι το σκάφος είναι ανέπαφο. Η μηχανή δουλεύει μια χαρά, το κύτος δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά, τα πανιά είναι άθικτα, το πόσιμο νερό δεν έχει χυθεί και το τιμόνι λειτουργεί σαν καινούριο.
Ο ιστιοπλόος χαμογελά και σηκώνει το βλέμμα του με την πρόθεση να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής προς το λιμάνι. Κοιτάζει από ψηλά ένα γύρω προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά παντού βλέπει μόνο θάλασσα. Συνειδητοποιεί πως η θύελλα τον έχει παρασύρει μακριά από την ακτή κι έχει χαθεί.
Αρχίζει ν’ απελπίζεται και να αγχώνεται.
Όπως συμβαίνει σε κάποιους ανθρώπους σε στιγμές υπερβολικά δυσάρεστες, ο άντρας αρχίζει να κλαίει και να παραπονιέται φωναχτά:
“Είμαι χαμένος, είμαι χαμένος…τι θ’απογίνω…”
Και ενθυμούμενος ότι είναι ένας άνθρωπος με θρησκευτική παιδεία- όπως συμβαίνει μερικές φορές, δυστυχώς μόνο σε τέτοιες στιγμές-, λέει:
“Θεέ μου, είμαι χαμένος, βοήθησέ με Θεέ μου, είμαι χαμένος…”
Αν και μπορεί να φανεί ψέμα, γίνεται ένα θαύμα σ’αυτή την ιστορία: ανοίγει ο ουρανός, εμφανίζεται ένας διάφανος κύκλος ανάμεσα στα σύννεφα, περνάει μια ακτίνα ήλιου, όπως στις ταινίες, και ακούγεται μια βαθιά φωνή (του Θεού;) που λέει:
“Τι σου συμβαίνει;”
Μπροστά στο θαύμα, ο άντρας γονατίζει και παρακαλεί:
“Είμαι χαμένος, δεν ξέρω πού βρίσκομαι, είμαι χαμένος, φώτισέ με, Κύριε. Πες μου πού βρίσκομαι… Κύριε; Πού βρίσκομαι…;”

Πόσο επικίνδυνα είναι τα φυτοφάρμακα που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά; Εύκολοι τρόποι για να τα αφαιρέσετε



Τα φυτοφάρμακα έδωσαν στους αγρότες τη λύση για να μειώσουν  τις βλάβες στις καλλιέργειες τους από ζιζάνια, τρωκτικά, έντομα και μικρόβια. Βοηθούν τα φυτά να αναπτυχθούν και να αποδώσουν καρπούς, αλλά συγχρόνως είναι επιβλαβή για το περιβάλλον και για την υγεία των πολιτών.
Παρ’ όλα αυτά, όταν τηρούνται οι όροι ασφαλείας και χρησιμοποιούνται σωστά από τους παραγωγούς, η ποσότητα που υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά, δεν είναι επικίνδυνη.
Κάποια από τα φυτοφάρμακα, είτε είναι χημικά είτε είναι βιολογικά, περιέχουν βαρέα μέταλλα. Μόνο η έκθεση των καταναλωτών σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.
Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στην οποία εξετάστηκαν περισσότερα από 1100 παιδιά, έδειξε ότι όσα παιδιά είχαν αυξημένα ποσοστά φυτοφαρμάκων στα ούρα τους, είχαν50-90% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ελλειμματική προσοχή.
Δεν προσδιορίστηκε όμως, αν τα φυτοφάρμακα που βρέθηκαν στα ούρα τους προέρχονταν από τα φρούτα και τα λαχανικά ή από κάποιου άλλου είδους υπερβολική έκθεση.

Αυτές οι μέρες, βουτιά στο Ασυνείδητο*



24. 2. 2012



Ιχθείς ~ Ποσειδώνας ~ Ασυνείδητο




Οι Πλανήτες στους Ιχθείς

συμβολίζουν το Ασυνείδητο*

Θα δεις αυτήν την περίοδο

να έρχονται στην Επιφάνεια

πράγματα που είχες απωθήσει,

να βγαίνουν μέσα από το Ασυνείδητο σου,

σαν τους κάβουρες που βγαίνουν έξω

από το Νερό,

και πηγαίνουν πλάγια και προς τα πίσω*

Πράγματα που δεν ήθελες ίσως να θυμάσαι,

μπάμια-πως μπορούμε να ετοιμάσουμε το θεραπευτικό νερό της



η μπάμια είναι μια θρεπτική "υπερδύναμη" που χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες για φαρμακευτικούς και μαγειρικούς σκοπούς.
η μπάμια είναι αγγειόσπερμο,
ποώδες και
ετήσιο φυτό που ανήκει στο γένος hibiscus και στην οικογένεια των malvaceae,γνωστή στις αγγλόφωνες χώρες και ως "ladies' fingers" και "ochro".
η επίσημη ονομασία του είδους είναι abelmoschus esculentus και ανακαλύφτηκε πριν 4000 χιλιάδες χρόνια,περίπου,στην Αιθιοπία!
πολλοί νομίζουν πως η μπάμια είναι ένα ταπεινό λαχανικό,χωρίς ιδιαίτερη διατροφική αξία!
δεν είναι όμως έτσι γιατί μέσα στη μπάμια θα βρούμε ένα πλήθος θρεπτικ΄κων συστατικών πολύτιμων για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
τα 100g είναι πλούσια σε
βιταμίνες:
βιταμίνη Α 5%
βιταμίνη Β1 θειαμίνη 17%
βιταμίνη Β2 ριβοφλαβίνη 5%
βιταμίνη Β3 νιασίνη 7%
βιταμίνη Β9 φυλλικό οξύ 15%
βιταμίνη C 28%
βιταμίνη Ε 2%
σε βιταμίνη C 23% - η βιταμίνη C της μπάμιας περιορίζει τα συμπτώματα του άσθματος.
σε βιταμίνη Κ 30%
μεταλλικά στοιχεία:
ασβέστιο 8%
σίδερο 5%
μαγνήσιο 16%
φώσφορος  9%
κάλιο 6%
ψευδάργυρος 6%
σε
νερό 89,6g
υδατάνθρακες 7,45 g
φυτικές ίνες 3,2 g
πρωτεΐνη 1,9 g
και ένα πλήθος αντιοξειδωτικών όπως:
κατεχίνες με ισχυρές
αντιοξειδωτικές,
αντιθρομβωτικές και
αντικαρκινικές ιδιότητες.
κουερσετίνη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά και
από το στρες!!!
και γιατί οι περισσότεροι δεν αγαπούν τις μπάμιες;

Ερμής Τρισμέγιστος - ΛΟΓΟΣ Ε΄ ΟΤΙ Ο ΑΦΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΑΤΟΣ


Ερμής Τρισμέγιστος - Ερμητικά κείμενα
ότι αφανής θεός φανερώτατος εστιν
ΛΟΓΟΣ Ε΄ 


Ερμής προς τον γιο του:

Κι αυτόν εδώ το λόγο, θα σου αναλύσω, για να μην είσαι αμύητος στο όνομα του ανώτατου Θεού. Εσύ δε να σκεφτείς πως αυτό, που οι περισσότεροι θεωρούν αόρατο, θα γίνει τελείως φανερό για σένα. Διότι δεν θα μπορούσε να είναι αιώνιο, εάν δεν ήταν αόρατο, καθόσον καθετί φανερό είναι γεννημένο, αφού βγήκε στην επιφάνεια. Το αόρατο όμως αιώνια υπάρχει, διότι δεν είναι απαραίτητο να βγει στην επιφάνεια, αφού υπάρχει αιώνια.
....
σχόλιο: το ορατό που βγαίνει στην επιφάνεια, είναι τα στοιχεία της Ύλης, η γη και το νερό. Για να φανερωθεί το ορατό χρειάζεται τον αέρα και την φωτιά. Και ο αέρας και η φωτιά για να φανερωθεί χρειάζεται το θεϊκό Νου. Και όλα αναμιγνύονται σε μία σύνθεση των Τεσσάρων αυτών στοιχείων της Υλης, μαζί με το θεϊκό Νου, ειδάλλως δεν μπορεί να υπάρξει η νοερή ζωή στα είδωλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα