Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αν θες να σε αγαπούν...να είσαι έτοιμος να αναλάβεις αυτή την ευθύνη!!!!!!























Ζητάς να σε αγαπήσουν!!!!!
Να σου προσφέρει ένας άνθρωπος όλα εκείνα…
Τα οποία θα «γεμίσουν» την ψυχή σου χαρά…
Που θα μετατρέψει τις απλές καθημερινές στιγμές…
Σε σημαντικές…. και ξεχωριστές!!!!

Το επιθυμείς…. όσο τίποτα στον κόσμο!!!!

Έχεις σκεφτεί όμως…..
Αν είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη;….

Να σε εμπιστευτεί δηλαδή κάποιος σε τέτοιο σημείο.…
Που να αφήσει να εισχωρήσεις στα μύχια της ψυχής του…
Για να μοιραστείς τα «θέλω» και τις επιθυμίες του;…

Μην βιαστείς… να απαντήσεις θετικά!!!!

Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς…
Όταν οι περισσότεροι δυσκολεύονται να το κάνουν….
Με τον ίδιο τους τον εαυτό!!!!

Απαιτείται ωριμότητα…σύνεση…ψυχραιμία πολλές φορές…..
Μα πάνω απ΄όλα δοτικότητα…«φορτισμένες μπαταρίες»…..
Ώστε να προσφέρεις..... 
Για να σου ανοίξει ο άλλος την καρδιά του!!!

Το αντίστροφο…
Καταλήγει πάντα σε παταγώδη αποτυχία…..
Γι’ αυτό οι περισσότερες σχέσεις αδυνατούν να στεριώσουν!!!!

Μικρές αληθινές ιστορίες...της καθημερινότητας!!!!

























Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα σήμερα είναι να βρεις καλούς συνεργάτες!!! Ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και φιλοδοξία να πετύχουν σε αυτό που  κάνουν!!!! Έχω ξεκινήσει αρκετά πράγματα…. διαπιστώνοντας  πως  είναι αδύνατον να προχωρήσουν….αν δεν είμαι σε θέση να τα διεκπεραιώσω εξ ολοκλήρου μόνη μου!!!!!

Μην σου φαίνεται εγωιστικό….δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό!!!!

Ενώ η συνεργασία ξεκινά με ενθουσιασμό και υποσχέσεις... σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ναυαγεί διότι ο άλλος κουράζεται από τους απαιτητικούς ρυθμούς, όπως υποστηρίζει και εγκαταλείπει την προσπάθεια!!!!
Το ωραιότερο δε…. είναι πως κατηγορεί εμένα!!!  Ζητάω λέει παραπάνω από όσα αντέχει κάθε φορά….αφού παθιάζομαι με την δουλειά….επειδή θέλω να έχει γρήγορα αποτελέσματα!!!!    

Πες μου τώρα εσύ…πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

Δουλειά μιας ημέρας….να την κάνει σε ένα μήνα…επειδή  ξύπνησε ένα πρωί και θυμήθηκε…. πως έχει κάποια αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα... τα οποία πρέπει να τα λύσει εδώ και ΤΩΡΑ για να συνεχίσουμε;;;;
Ή, μήπως να περιμένω αδιαμαρτύρητα μέχρι να λάβει απάντηση στο μήνυμα που έστειλε σε μια άγνωστη στο Facebook….. και την σκέφτεται όλη μέρα;;;;;;   

Άντε και συμπάσχω στο «δράμα» που περνάει ένα εικοσιτετράωρο…δύο…τρία!!!!
Πάνω στην εβδομάδα όμως… με τα νεύρα τσατάλια…..αναμένοντας την συνδρομή του να προχωρήσει η δουλειά….δεν πρέπει να εκφράσω την απορία μου η γυναίκα…τι θα γίνει με την περίπτωση;;;; Αν δηλαδή δεν αρέσουμε στην εν λόγω κυρία…..να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο…. να δουλέψουμε για τον επόμενο χρόνο;;;;; Πως το βλέπει;;;

Νίκος Καββαδίας : η πίκρα του για τον Σεφέρη και τη γενιά του ’30



“Κύριε…ετούτο το κορμί το τόσο αμαρτωλό
σε λίγο στις υδάτινες ειρκτές νεκρό θα πέσει…
Μα τέσσερα όμως σκέφτομαι γαλόνια εγώ χρυσά
κι ένα θλιμμένο δόκιμο, που δε θα τα φορέσει…”
– επιμέλεια, σύνθεση Μαρία Λυδία Κυριακίδου


<Σύνοψις>
Νίκος-Καββαδίας.jpg
Ο ποιητής της θάλασσας. Ένας άλλος Άγιος των ναυτικών. Ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες ποιητές.
Γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Νικόλσκι Ουσουρίσκι, στη Μαντζουρία της Ρωσίας, καταγόμενος από την Κεφαλονιά από γνωστή οικογένεια εφοπλιστών του νησιού.
Στις 10 Φεβρουαρίου του 1975, στην κλινική ” Άγιοι Απόστολοι” θα αφήσει την τελευταία του πνοή , έπειτα από ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο με την ηχηρή παρουσία αρκετών ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών, οι οποίοι επισφράγισαν τελικά την αναγνώριση του ποιητικού έργου του, έστω και μετά θάνατον.

<Τα πρώτα χρόνια>
1918
Από το πολυσέλιδο αφιέρωμα του ένθετου «επτά ημέρες» της εφημερίδας  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την Κυριακή 28 του Φλεβάρη 1999.
Όταν το 1914 ξεσπάει ο Πόλεμος, η οικογένεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί στο Αργοστόλι, με εξαίρεση τον πατέρα ο οποίος θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις του. Λίγο καιρό αργότερα, ο πατέρας του θα χρεοκοπήσει, ενώ κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης (1917), φυλακίζεται.  Επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα με κομμένα τα φτερά, το 1921.

30 Πράγματα Που Πρέπει Να Σταματήσεις Να Κάνεις Στον Εαυτό Σου

Αποτέλεσμα εικόνας για 30 Πράγματα Που Πρέπει Να Σταματήσεις Να Κάνεις Στον Εαυτό Σου


Μετάφραση-Επιμέλεια Κειμένου: Ευάγγελος Κουσιάδης*

(MARIA ROMBINSON)
Οπως είπε η Μαρία Ρόμπινσον κάποτε: «κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά μπορεί σήμερα να κάνει ενα νέο τέλος» Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να είναι πλησιέστερα στην αλήθεια. Αλλα πριν να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία της αλλαγής πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τα πράγματα που σε πηγαίνουν πίσω
Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις
:
1.) Σταμάτα να ξοδευεις χρόνο με λάθος ανθρώπους – Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάς χρόνο με ανθρώπους που απομυζούν ευτυχία απο εσένα.
Εαν κάποιοι σε θέλουν στη ζωή τους θα δημιουργήσουν χώρο για σένα.
Δεν πρέπει να μάχεσαι για προβολή και αναγνώριση. Ποτέ μα ποτέ να μην επιμένεις να επιβάλλεις τον εαυτό σου σε κάποιον που συνεχώς παραβλέπει την αξία σου. Θυμήσου οτι οι αληθινοί φίλοι δεν είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σου οταν είσαι στα καλύτερά σου, αλλά εκείνοι που βρίσκονται δίπλα σου οταν είσαι στα χειρότερά σου

2.) Σταμάτα να τρέχεις μακριά από τα προβλήματά σου – Αντιμετώπισέ τα κατάματα. Οχι δεν θα ειναι εύκολο. Δεν υπάρχει άτομο στον κόσμο τόσο ικανό ώστε να χειρίζεται άψογα κάθε αναποδιά που του προκύπτει. Δεν είμαστε υποχρωμένοι να λύνουμε αμέσως τα προβλήματά μας.
Δεν είμαστε πλασμένοι γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, είμαστε πλασμένοι για να αναστατωνόμαστε, να θλιβόμαστε, να σκοντάφτουμε και να πέφτουμε. Επειδή αυτός είναι ο σκοπός της ζωής – να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε και να τα λύνουμε στην πορεία του χρόνου. Αυτά είναι που μας διαπλάθουν και φτιάχνουν μέσα μας τον άνθρωπο εκείνο που τελικά γινόμαστε

3.) Σταμάτα να λές ψέματα προς τον εαυτό σου – Μπορεις να λες ψέμματα σε οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, αλλά όχι στον εαυτό σου. Οι ζωές μας βελτιώνονται μόνο οταν παίρνουμε ρίσκα και το πρώτο και το πιό δύσκολο ρισκο που πρέπει να πάρουμε είναι το να γίνουμε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Διαβάστε το «Ο Δρόμος ο λιγότερο Ταξιδεμένος » του Ψυχιάτρου κ' Στοχαστή Σκοτ Πεκ


4.) Σταμάτα να βάζεις τις δικές σου ανάγκες σε δεύτερη μοίρα – Το πιό επώδυνο πράγμα είναι να χάσεις τον εαυτό σου αγαπώντας και ξεχωρίζοντας κάποιον άλλον παρα πολύ και ξεχνώντας οτι είσαι και εσύ ξεχωριστός. Ναι, βοήθησε τους άλλους, αλλά βοήθησε και το εαυτό σου επίσης.

5.) Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι – Μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι το να εισαι ο εαυτός σου σε ενα κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει σαν όλους τους άλλους.
Κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι ωραιότερος, κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι εξυπνότερος, κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι νεότερος αλλα ολοι αυτοί δεν θα είναι ποτέ εσύ. Μην αλλάζεις για να αρέσεις στους άλλους. Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είσαι. Μόνο έτσι αξίζει η αγάπη..

6.) Σταμάτα να προσπαθείς να κρατηθείς από το παρελθόν – Σταμάτα επιτέλους να κρατιέσαι από το παρελθόν, σταμάτα να ασχολείσαι με αυτούς που σε πλήγωσαν. Δεν μπορείς να αρχίσεις να διαβάζεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου εαν εξακολουθείς να ξανα-διαβάζεις το προηγούμενο.. 
7.) Σταμάτα να φοβάσαι να κάνεις λάθη – Κάνοντας κάτι και κάνοντας το έστω και λάθος είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιό παραγωγικο απο το να μην κάνεις τιποτα. Κάθε επιτυχία εχει μια σειρά απο αποτυχίες πίσω της και κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. Καταλήγεις να μετανοιώνεις για τα πράγματα που ΔΕΝ έκανες εως τωρα, παρά για τα πραγματα που έκανες.

Αυτή Είναι η πιο Υγιεινή Ρουτίνα που Πρέπει να Ακουλουθείτε το Βράδυ Σύμφωνα με την Επιστήμη!

Αυτή Είναι η πιο Υγιεινή Ρουτίνα που Πρέπει να Ακουλουθείτε το Βράδυ Σύμφωνα με την Επιστήμη!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά η επιστήμη μπορεί να μας πει ακόμα και ποια είναι η τέλεια για εμάς βραδινή ρουτίνα.
Όπως αναφέρει το Business Insider ακολουθώντας κάποιους κανόνες μετά τη δουλειά θα καταφέρετε να περάσετε ένα πιο υγιεινό και ξεκούραστο βράδυ. Τι περιλαμβάνει, όμως, αυτή η ρουτίνα;
Αφήστε στην άκρη το κινητό σας για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο 
Το μπλε φως που προέρχεται από τις οθόνες των smartphone μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη να «πει» στο σώμα και το μυαλό μας ότι πρέπει να προετοιμαστεί για ύπνο. Έτσι οι ειδικοί συστήνουν να απέχουμε από τα κινητά μας για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κοιμηθούμε.
επιστήμη

Ερχεται δύσκολη νύχτα – Οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στα Ιμια και προκαλούν – «Απασφάλισε» ο Ερντογάν: Συγκρίνει το Αιγαίο με τις σφαγές στο Αφρίν

Αρκετές ώρες από το νέο συμβάν στα Ιμία, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού, τουρκικά σκάφη παραμένουν στην περιοχή και περιπολούν.
Οπως αναφέρει το Anadolu (Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Τουρκίας) οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες. Μάλιστα, για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ιμία δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από το Anadolu.

«Απεξάρτηση» από το κινητό σε 21 μέρες. Απλά βήματα που προτείνουν οι επιστήμονες για να μειωθεί το «κόλλημα»

Είναι δύσκολο να απεξαρτηθεί κανείς απόλυτα από το κινητό του, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μετριάσει την χρήση του.
Οι ερευνητές Τζέφρει Ρόσμαν και Γκάρυ Σμολ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, προτείνουν ένα πρόγραμμα “αποτοξίνωσης” από το κινητό, διάρκειας 3 εβδομάδων.
Πρώτη εβδομάδαΟ στόχος της πρώτης εβδομάδας, είναι τα όρια στην χρήση του κινητού.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κινητό πρέπει να έχει θέση σε συγκεκριμένες ώρες, μέσα στην ημέρα.
Αυτό μπορεί να είναι για μισή ώρα μετά το πρωινό ξύπνημα ή κατά το βραδινό γεύμα.
Είναι σημαντικό τα όρια να μπαίνουν, τις ώρες που συνήθως γίνεται η μεγαλύτερη χρήση του.
«Εάν για παράδειγμα συνηθίζετε να ασχολείστε με το κινητό πριν κοιμηθείτε, πείτε στον εαυτό σας ότι, δεν μπορείτε να το ανοίξετε μετά τις 9 μ.μ.», τονίζει ο Ρόσμαν. 

ΕΚΤΑΚΤΟ – 11 τουρκικά πλοία με διαταγή επέμβασης στα Ίμια – Ενισχύουμε την άμυνα σε νησιά-Βραχονησίδες – Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στο «3»



Σε εντατικές πολεμικές προετοιμασίεες προχωρά έστω και αργά η χώρα μας. Στις 14.45 oι Τούρκοι είδαν δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες να φεύγουν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.
Με αρμοδιότητα να κάνει επέμβαση αν χρειαστεί, βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
“Τα πολεμικά μας πλοία, οι αεροπορικές δυνάμεις μας και οι άλλες δυνάμεις ασφαλείας μας, ακολουθούν στενά αυτήν τη στιγμή τις εξελίξεις στην περιοχή, με αρμοδιότητα να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί”, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η τουρκική Hürriyet, με άρθρο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, περιγράφει ένα… πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

Τι επιδιώκει η Τουρκία σε Κύπρο και Αιγαίο;

imia8-thumb-large

Η σκλήρυνση της τουρκικής στάσης σε Κύπρο και Αιγαίο δεν (θα έπρεπε να) αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό –και καθόλου εύκολο- να προσπαθεί κανείς να κατανοεί  τους στρατηγικούς στόχους, σχεδιασμούς και ανησυχίες ασφαλείας της άλλης πλευράς και ει δυνατόν να προβλέπει τις επόμενες κινήσεις της. Η σχετικά περιορισμένη κατανόηση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης και της τουρκικής στρατηγικής σκέψης δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να επιδιδόμαστε σε τέτοιους είδους διανοητικές ασκήσεις με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε μια δυνητικά επικίνδυνη περιπέτεια με τη στρατιωτική εισβολή της στη Συρία και το σχετικά πρόσφατο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή έχει δείξει ότι η εμπλοκή είναι κατά κανόνα πολύ απλούστερη υπόθεση από την απεμπλοκή. Το συριακό/κουρδικό διακύβευμα για την Τουρκία είναι –τουλάχιστον αυτή είναι η τουρκική αντίληψη- ουσιαστικά υπαρξιακής φύσης και η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να αγνοήσει τις θέσεις της Ουάσιγκτον στο Συριακό, διακινδυνεύοντας μια σημαντική περαιτέρω επιδείνωση των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων.

Αυτός που ζητάει συνεχώς...δεν πρόκειται να δώσει τίποτα!!!!























Εμφανίζεται στην ζωή σου αναπτύσσοντας…
Μία θεωρία περί σχέσης…που σε καλύπτει απόλυτα!!!
Συμφωνείς πως δύο άνθρωποι πρέπει να δίνουν…
Τον καλύτερο εαυτό τους στηρίζοντας ο ένας τον άλλον!!!

Με τον σύντροφο δεν μοιραζόμαστε μόνο τις καλές στιγμές….
Αλλά και τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία!!!
Ακούγοντας αυτά τα λόγια αισθάνεσαι πως βρήκες επιτέλους…
Το άλλο σου μισό!!!!

Ξεκινάς λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις σίγουρος…
Πως αυτή την φορά θα βιώσεις την σχέση…
Που πάντα ονειρευόσουν!!!!

Έτσι δεν σε υποψιάζει το γεγονός ότι εστιάζει….
Ολοένα και περισσότερο στα προσωπικά του προβλήματα…
Παραμελώντας όλα τα υπόλοιπα!!!!

Αν και αισθάνεσαι παραγκωνισμένος …..
Του στέκεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη καταβάλλοντας…
Κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεράσει γρηγορότερα….
 Όσα τον στεναχωρούν για να βρει πάλι…..
Τον καλό εαυτό που σε κέρδισε από την πρώτη στιγμή!!!!

Κάποια  «ατοπήματα» στην συμπεριφορά….
Τα δικαιολογείς εξ αιτίας της πίεσης που νοιώθει….
Όπως επιβεβαιώνει και ο ίδιος!!!

Μόνο που όσο περνάει ο καιρός…
Αντί να καλυτερεύουν τα πράγματα…..χειροτερεύουν!!!!

31 Υγιεινές Τροφές που κάνει να δώσετε στον Σκύλο σας (και 13 που απαγορεύεται!)


Εάν είστε λάτρης σκύλων και έχετε το δικό σας κατοικίδιο στο σπίτι, γνωρίζετε ότι αυτά τα πλάσματα γεμίζουν τη ζωή μας και φέρνουν χαρά και αγάπη!


Εάν είστε λάτρης σκύλων και έχετε το δικό σας κατοικίδιο στο σπίτι, γνωρίζετε ότι αυτά τα πλάσματα γεμίζουν τη ζωή μας και φέρνουν χαρά και αγάπη!

Ως εκ τούτου, σίγουρα θα θέλατε να μάθετε τα τρόφιμα που μπορούν να δοθούν στο σκυλί σας για να το ανταμείψετε ή να το περιποιηθείτε. Από την άλλη πλευρά, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε.
Λοιπόν, σας προσφέρουμε έναν οδηγό που περιλαμβάνει τα πιο υγιεινά τρόφιμα για το σκυλί σας, καθώς και εκείνα που πρέπει να αποφεύγετε.
Αυτές είναι οι καλύτερες υγιεινές συνταγές για το κατοικίδιο ζώο σας:
  • Φέτες μήλου
  • Καρότα
  • Μπρόκολο
  • Χαρούπια (σε μικρές ποσότητες)
  • Τυρί και τυρί cottage (με την προϋπόθεση ότι το σκυλί σας δεν έχει δυσανεξία στη λακτόζη)
  • Κανέλα (με μέτρο)
  • Καρύδα & λάδι καρύδας

“Το σφυρί και το καλέμι”



“Ένα χτύπημα των δακτύλων. Τόσο χρειάζεται ο ανθρώπινος νους για να ξυπνήσει ή να σαλέψει. Να ζυμώσει ή να διαλύσει. Να κοιτάξει τον καθρέπτη ή τη σκιά του.”
– από τον Ραφαήλ Αρετάκη


Ένα χτύπημα των δακτύλων. Τόσο χρειάζεται ο ανθρώπινος νους για να ξυπνήσει ή να σαλέψει. Να ζυμώσει ή να διαλύσει. Να κοιτάξει τον καθρέπτη ή τη σκιά του.
Από την ώρα που θα πάρουμε την πρώτη ανάσα αέρα είμαστε ένα κτίσμα υπό κατασκευή. Κάθε στιγμή που ζούμε, κάθε βλέμμα που αντικρίζουμε, κάθε λέξη ή πράξη που βιώνουμε ή κλέβουμε στα κρυφά αντιστοιχεί σε λάσπη και πέτρα, ατσάλι και τσιμέντο που θα συμβάλλει στο αρχιτεκτόνημα που ονομάζεται ΕΓΩ. Η καθοριστική στιγμή που παραμένεις εργάτης ή γίνεσαι αρχιτέκτονας, έρχεται όταν βιώσεις το χαστούκι που θα γυρίσει το κεφάλι σου 360ᵒ.
Όλο το βάρος του σώματός μου είχε μεταφερθεί στο δέρμα μου. Δεν το ένιωθα να λιώνει. Το ένιωθα να βαραίνει, σαν να προσπαθεί να τραβήξει σάρκα και κόκαλα, για να ξεγυμνώσει την ψυχή.
Ήμουν στην μέση της εφηβείας μου όταν οι πρώτες σκέψεις βγήκαν ματωμένες από τις άκρες των δακτύλων μου για να ποτίσουν το μολύβι, που στη συνέχεια θα κορύφωνε τις ανησυχίες του πάνω στο χαρτί. Σελίδες πάνω στις σελίδες γεμάτες φτυσμένες ανάσες. Ανάσες και υποδείξεις μιας κοινωνίας γαλουχημένης, πάνω σε πρότυπα που δε μου ταίριαζαν. Γεμίζεις απωθημένα και θέλω από ανθρώπους που πρόκειται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποχωρήσουν από την πορεία σου, μέχρι τη γλυκιά λύτρωση του θανάτου σου. Και πότε τελικά γίνεσαι αρχιτέκτονας της ζωής σου;

Η Παρενόχληση της Σεξουαλικότητας μια γαλλική ματιά…

Πίνακας 'Moulin Rouge'

Η ηθοποιός Catherine Deneuve και 99 ακόμη Γαλλίδες υπέγραψαν δημόσια επιστολή, εκφράζοντας τις ενστάσεις τους στη Χολιγουντιανή καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση.
Ποιό, όμως, είναι το σκεπτικό γύρω από μια τέτοια ‘παράτολμη’ δημόσια δήλωση και ποιά είναι η πρώτη γυναίκα που μίλησε γι' αυτό;
Προσφάτως οι Γαλλίδες έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Και όχι επειδή δεν παχαίνουν ποτέ ή επειδή τα παιδιά τους είναι πάντα πειθαρχημένα, όπως παρουσιάζεται σε μια σειρά αμερικανικών best sellers, αλλά επειδή 100 από αυτές υπέγραψαν μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στη Le Monde, προσφέροντας μια εναλλακτική άποψη στην εκστρατεία #MeToo και εφιστώντας την προσοχή στην υπερβολική λογοκρισία στους φεμινιστικούς κύκλους.
Υπογράφοντας την επιστολή, η Γαλλίδα ηθοποιός Catherine Deneuve έβαλε ‘φωτιά’ στον φεμινιστικό κόσμο.
Catherine Deneuve
Πρόκειται για επιστολή γραμμένη με ‘γαλλικό’ τρόπο: με τρόπο δηλαδή εξαιρετικά ευθύ, σε σημείο που πυροδοτεί αντιπαράθεση. Εντυπωσιακά, επίσης, κακο-δουλεμένο κείμενο, με ‘αδέξια’ σημεία σε εκφραστικό επίπεδο – καθόλου αντάξιο των συντακτριών του.

Αρνητικά συναισθήματα, πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε


αρνητικά συναισθήματα
Πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν τόσο από τον εσωτερικό όσο και από τον εξωτερικό μας κόσμο; Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να φανταστεί κανείς μας, ότι μπορούμε να περάσουμε όλη μας τη ζωή, χωρίς καν να έχουμε βιώσει ένα δυσάρεστο και οδυνηρό γεγονός. Η ίδια η ζωή μας μέσα από καθημερινές ανατροπές μας εκπαιδεύει για το αντίθετο.

Πως μπορούσε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία που εμφανίζεται και μας ταλανίζει;

Η λαϊκή ρήση λέει: «κάθε εμπόδιο έρχεται για καλό;»
Πόσο όμως αυτό αντανακλά την πραγματικότητα μας; Πόσοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το νόημα αυτών των λέξεων; όταν δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους να είναι ανοιχτόμυαλοι;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων είναι ότι είναι αδύναμοι να παραδεχθούν ότι είναι ατελείς και αυτό ακριβώς είναι που τους οδηγεί σε καταθλιπτικές και άλλες ψυχικές διαταραχές. Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να είναι θωρακισμένοι και να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους, να διεισδύσουν τέτοιου είδους συναισθήματα όπως οργή, θυμός ενοχές, τύψεις, πικρία και εν τέλει απογοήτευσης. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο πως μπορούμε  να τα καταπολεμήσουμε και να τα μετατρέψουμε σε θετικά ανάλογα την περίπτωση που βιώνουμε κάθε φορά.
Φανταστείτε τη ζωή σας σαν ένα παζλ,  όπου κάθε κομμάτι του ενώνεται με το άλλο, είτε είναι ευχάριστο είτε δυσάρεστο. Όλα δημιουργούν έναν αδιάκοπο κύκλο όπου όλα γεννιούνται, τελειώνουν και ξαναρχίζουν.
Πιστέψτε με  δεν υπάρχει μαγική συνταγή, όλα πηγάζουν από την εσωτερική ψυχική δύναμη που έχει ο καθένας μας να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.

Μοναξιά: 11 βήματα για να την καταπολεμήσετε


Το αίσθημα της μοναξιάς είναι βαθύ και ουσιαστικό και ανεξάρτητο από το αν ζει κάποιος μόνος ή όχι. Οι άνθρωποι που νιώθουν μόνοι, συχνά παλεύουν με τις αγχώδεις διαταραχές και την κατάθλιψη που τους καθιστούν ανασφαλείς και απαισιόδοξους όσον αφορά την ικανότητά τους να δημιουργούν ουσιώδεις διαπροσωπικές σχέσεις.
«Η φτωχή αυτοεκτίμηση και μια υποανεπτυγμένη αίσθηση αυτοαξίας, αρεστότητας και ελκυστικότητας εμποδίζουν το μοναχικό άτομο να διακινδυνεύσει να κάνει νέες γνωριμίες και σχέσεις», λέει ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο ParisV, στη Γαλλία. «Έτσι, δεν έχει την αυτοπεποίθηση αλλά ούτε και την συναισθηματική ενέργεια για να διεκδικήσει νέες σχέσεις ή για να καλλιεργήσει τις ήδη υπάρχουσες».
Η μοναξιά είναι μια χρόνια κατάσταση που εξαντλεί συναισθηματικά και ψυχολογικά τους πάσχοντες. «Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η μοναξιά δεν είναι απλώς η συνέπεια του να μην έχει κάποιος φίλους», συνεχίζει ο ειδικός. «Είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα που προκαλείται από σκέψεις και αισθήματα ανεπάρκειας, ατέλειας και ντροπής. Επιπλέον, οι πάσχοντες συχνά νιώθουν ότι είναι ζοφερές οι προοπτικές να βρουν συντροφιά, να δημιουργήσουν κοινωνικούς δεσμούς και να αποκτήσουν υποστηρικτικές σχέσεις».
Οι μοναχικοί άνθρωποι συχνά υποφέρουν σιωπηρά και σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν την μοναξιά τους πίσω από ένα προσωπείο φυσιολογικότητας. «Μπορεί να χαμογελούν και να μοιάζουν ότι διασκεδάζουν, αλλά μέσα τους να νιώθουν ολομόναχοι», λέει ο Δρ. Δέγλερης. «Για πολλούς από αυτούς, η μοναξιά δεν αποτελεί αντανάκλαση όσων συμβαίνουν στην προσωπική τους ζωή, αλλά όσων μυστικά και σιωπηρά συμβαίνουν στην ψυχή τους.
Όταν βρίσκονται με άτομα που γνωρίζουν, παριστάνουν ότι είναι χαρούμενοι, εξωστρεφείς και αισιόδοξοι, ενώ στην πραγματικότητα αισθάνονται ανάξιοι και ανασφαλείς, και έχουν βαθιά αισθήματα ντροπής».
Γιατί όμως νιώθουν έτσι;
«Οι αιτίες της μοναξιάς είναι ποικίλες και πολυδιάστατες, και συμπεριλαμβάνουν κοινωνικούς, ψυχολογικούς και σωματικούς παράγοντες που συχνά ανάγονται στην παιδική ηλικία», απαντά. «Αν, για παράδειγμα, δεν αναπτυχθεί ουσιαστικό δέσιμο ανάμεσα στο παιδί και στους γονείς ή/και τους παππούδες, η μοναξιά καραδοκεί μετά την ενηλικίωση. Το ίδιο και όταν το παιδί πέσει νωρίς στη ζωή θύμα παραμέλησης, κακοποίησης ή εγκατάλειψης».
Δεδομένου ότι η μοναξιά είναι μια βαθιά ριζωμένη ψυχολογική κατάσταση, η καταπολέμησή της είναι αρκετά δύσκολη. Ο Δρ. Δέγλερης έχει μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες:

1. Εντοπίστε τις εσωτερικές φωνές που σας σαμποτάρουν.

Ο τρόπος που σκέφτεται το άτομο για τον εαυτό του μπορεί ακούσια να το υπονομεύει. Επιζήμιες είναι οι σκέψεις όπως «μακάρι να είχα χιούμορ και κάτι ενδιαφέρον να πω», «είμαι πολύ χοντρός (-ή), άσχημος (-ή) για να θέλει κάποιος να βγει μαζί μου», «σιγά μην καταλάβουν τι θέλω να πω».

Αμεση ανάλυση: «Ελλάδα-Τουρκία, ώρα αποφάσεων»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η Τουρκία είναι μια χώρα με γεωπολιτικές αντιλήψεις και στρατηγικές αναφορές, οι οποίες δεν συμβαδίζουν για κανένα λόγο με ό,τι περιγράφεται -κατά τρόπο αφελή- ως ευρωπαϊκός πολιτικός πολιτισμός.
Οι αντιλήψεις της Άγκυρας προσιδιάζουν με τις εθνικιστικές, αποικιοκρατικού τύπου αναφορές των αυταρχικών καθεστώτων που κυριάρχησαν στην Ευρώπη από το 1870 και μετά. Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται σαν ένας δεσμώτης γίγαντας που περιορίζεται στα νότια και ανατολικά του από δύο κατ’ όνομα κράτη (Συρία και Ιράκ), στα οποία και έχει εισβάλει, διεκδικώντας επιρροή και εν καιρώ εδάφη.
Αναλόγως η Τουρκία αισθάνεται εγκλωβισμένη στα δυτικά της από μια μικρότερη χώρα και στα νότια της από την μικρή Κύπρο. Αυτό το σύνδρομο «περικύκλωσης» θα πρέπει να μην εγκαταλείπει το μυαλό όσων επιχειρούν να ερμηνεύσουν την τουρκική επιθετικότητα, όταν αυτή εκδηλώνεται στο Αιγαίο, τελευταία με επίκεντρο τα Ίμια ή στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κύπρο και μέσα στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου από την Τουρκία εδράζεται σε μια και μόνο πεποίθηση: Οι χώρες αυτές ως μικρότερες έχουν περιορισμένα δικαιώματα σε σύγκριση με την Τουρκία η οποία με τα 80 εκατ. κατοίκους, τον βολονταρισμό και την στρατιωτική ισχύ της μπορεί να τους επιβάλει τη βούλησή της. Η απολυταρχική αυτοπεποίθησή της Τουρκίας στηρίζεται στην άποψη ότι μπορεί να είναι μια περιφερειακή δύναμη με «φινλανδοποιημένους» δορυφόρους.

ΣΥΛΒΙΑ ΠΛΑΘ: επιθυμώ όσα στο τέλος θα με καταστρέψουν

“Αν δε περιμένεις τίποτα από κάποιον, δεν είσαι ποτέ απογοητευμένος.”- από τη Μαρία Λυδία Κυριακίδου

sylvia-plath-1
Η Σύλβια Πλαθ ήταν μια Αμερικανή ποιήτρια. Γεννήθηκε στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, στις 27 Οκτωβρίου, 1932.
Η καταθλιπτική Πλαθ,αυτοκτόνησε το 1963, συγκεντρώνοντας επευφημίες μετά το θάνατό της για το μυθιστόρημα “Ο γυάλινος κώδων”(ημι -αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα) και τις ποιητικές συλλογές “Ο Κολοσσός” και “Άριελ”.
Υπέφερε από σοβαρή διπολική διαταραχή. Μάλιστα, βρισκόταν στο προτελευταίο έτος των σπουδών της στο Κολέγιο Σμιθ, όταν έκανε την πρώτη της απόπειρα αυτοκτονίας.
Κλείστηκε σε ένα ψυχικό ίδρυμα (Νοσοκομείο ΜακΛίν), και άρχισε να φαίνεται πως πέτυχε μια ευπρόσδεκτη ανάνηψη, αποφοιτώντας από το Σμιθ με διακρίσεις το 1955.
Αργότερα, η Πλαθ γνώρισε και παντρεύτηκε τον Βρετανό ποιητή Τεντ Χιούζ, αν και οι δύο έπειτα από κάποιο καιρό, ήλθαν σε διάσταση.
maxresdefault-1
Έίχε ήδη ζήσει μια αποβολή,είχε ανακαλύψει τις εξωσυγικές σχέσεις του συζύγου της με την ποιήτρια Άσια Γουέβιλ και είχε ήδη δυο παιδιά όταν αυτοκτόνησε στις 11 Φεβρουαρίου του 1963.

Πως και Που αυξήθηκε ο Πληθυσμός της Γης ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία…

Υδρόγειος με άπειρο κόσμο


Ας φανταστούμε ότι για κάθε εκατομμύριο ανθρώπων πάνω στη Γη, υπάρχει 1 μόνο κουκίδα στον χάρτη.
Στο σύνολο, αυτό θα αντιστοιχούσε σε περίπου 7.600 κουκίδες, αντιπροσωπεύοντας τον σημερινό παγκόσμιο πληθυσμό των 7,6 δισεκατομμυρίων.
Αλλά πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίναμε πίσω στον χρόνο και παρακολουθούσαμε την αύξηση των κουκίδων καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας; Πότε και πού εμφανίζονται οι πρώτες κουκίδες, και πότε ξεκινά η αύξηση του πληθυσμού για να φτάσει στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σήμερα πάνω στον πλανήτη μας;
Η ιστορία της αύξησης του πληθυσμού
Το παρακάτω video έρχεται από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και παρουσιάζει την πληθυσμιακή ανάπτυξη σε συνδυασμό με τα σημαντικότερα γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας σε εύρος 200.000 ετών.
Εάν είστε ανυπόμονος/η, σας προτείνουμε να αρχίσετε το video στις 1:50 που θα σας μεταφέρει απευθείας στο 400 μ.Χ. – στην Χρυσή Εποχή της Ινδίας. Επίσης, στο 3:25 θα δείτε τις αρνητικές επιπτώσεις της Βουβωνικής Πανώλης στην αύξηση του πληθυσμού (ένα σπάνιο παρόλα αυτά φαινόμενο στα χρονικά), καθώς και την εποχή της ευρωπαϊκής εξερεύνησης που ακολουθεί.
Ενώ χρειάστηκαν 200.000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας για να φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός στο 1 δισεκατομμύριο, σε μόλις 200 χρόνια το νούμερο αυτό μετατράπηκε σε 7 δισεκατομμύρια.
Αυτό είναι αποτέλεσμα εν μέρει του πώς λειτουργεί η εκθετική καμπύλη ανάπτυξης, αλλά είναι επίσης και αποτέλεσμα της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, της καλύτερης υγιεινής και της εξέλιξης στην ιατρική, παράγοντες που εμφανίζονται μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση.
Οι πιο σημαντικοί σταθμοί της Ιστορίας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα