Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός άνδρα που ασκεί κακοποίηση



κακοποίηση
Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα συνηθισμένο λυπηρό φαινόμενο που συναντάται πίσω από τις κλειστές πόρτες πολλών σπιτιών, ακόμα και οικογενειών που στα μάτια των πολλών φαντάζουν ευτυχισμένες. Η βία σε κάθε μορφή της ( σωματική, συναισθηματική, λεκτική), έχει μόνο ένα σκοπό: να υποβαθμίσει την οντότητα του ατόμου που τη δέχεται και να επιβάλλει την ανωτερότητα του ατόμου που την ασκεί. Σκοπός της είναι να πληγώσει εσκεμμένα με κάθε τρόπο τον άνθρωπο που την εισπράττει.

Αν και αποδέκτες της ενδοοικογενειακής βίας είναι συνήθως γυναίκες, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι έχουν σημειωθεί και περιστατικά βίας εναντίων και ανδρών, σε μικρότερο, φυσικά, ποσοστό. Επειδή όμως τα θύματα αυτού του φαινομένου είναι περισσότερο γυναίκες – δεδομένου ότι σε σωματική δύναμη οι άνδρες υπερέχουν- για αυτό γίνεται περισσότερο μνεία σε αυτές. Όμως, ακόμα και για το ανδρικό φύλο έχουν σημειωθεί περιστατικά βιαιοπραγίας εις βάρος τους.
Η ενδοοικογενειακή βία είναι "παιχνίδι" ανωτερότητας και άσκησης εξουσίας. Ο θύτης επιβάλλει με κάθε τρόπο την ανωτερότητά του στο θύμα, εξαναγκάζοντάς το ακόμα και σε σεξουαλική πράξη χωρίς τη θέληση του. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται μετανιωμένος, απολογείται και ζητάει συγγνώμη, αιτιολογώντας τη συμπεριφορά του σε παράγοντες όπως οικονομικές δυσκολίες, αλκοόλ κτλ. Και ακριβώς εκείνη η στιγμή που φαινομενικά αλλάζει τότε είναι και η κρίσιμη στιγμή, διότι ο βίαιος χαρακτήρας του θα επιστρέψει ακόμα πιο δυναμικά.

Ποιο είναι το προφίλ του άνδρα θύτη; Υπάρχουν γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τον άνδρα που ασκεί κακοποίηση;

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε κάποια χαρακτηριστικά του άνδρα-θύτη:

Φενγκ Σούι: Αυτό το χρώμα στο σπίτι θα σας φέρει οικονομική ευημερία

Το Φενγκ Σούι μίλησε! Αυτό είναι το χρώμα που θα πρέπει να βάψετε το σπίτι σας ώστε να έχετε οικονομική ευημερία αυτό το χρόνο!

Δείτε αναλυτικά τι συμβολίζει το κάθε χρώμα:
καθηστικό
Το μοβ είναι το πιο δυνατό ενεργειακά χρώμα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.
Μοβ Το μοβ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στο Φενγκ Σούι και είναι ένα χρώμα που βοηθάει πολύ στην ενίσχυση της οικονομικής ευημερίας. Ωστόσο, επειδή σαν χρώμα έχει απίστευτη ενέργεια, θέλει λίγη προσοχή στη διακόσμηση. Επιλέξτε παλ μοβ για τους τοίχους σας και βάλτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού μικρά μοβ διακοσμητικά για να ενισχύσετε την ενέργειά του.
καθηστικό
Το πράσινο είναι ένα από τα βασικά χρώματα του πλούτου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.
Πράσινο Το πράσινο είναι ακόμα ένα χρώμα που χρησιμοποιείται πολύ και σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι το σύμβολο της ανάπτυξης και της ζωτικότητας. Βάψτε σε παλ πράσινο τους τοίχους του υπνοδωματίου σας και ενισχύστε με καφέ και πράσινα διακοσμητικά που θα φέρουν οικονομική ευημερία στη ζωή σας.

H οργή είναι μια παροδική τρέλα – και οι Στωικοί ήξεραν καλά πώς να την ελέγξουν



Μερικές πρακτικές συμβουλές των Στωικών για να διαχειρίζεστε αποτελεσματικότερα αυτό το σκοτεινό βύθισμα στο θυμό, που σάς κάνει να χάνετε το δίκιο σας. 
Οι άνθρωποι εκνευρίζονται για πολλούς λόγους, από τους πιο απλούς (κάποιος μπήκε μπροστά μου στην εθνική) μέχρι τους πραγματικά σοβαρούς (οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν στη Συρία και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό). Συνήθως όμως η αιτιολογία του θυμού είναι απλή, όπως γράφει στο aeon. Γι’ αυτό η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση έχει στο site της μια ενότητα αφιερωμένη στη διαχείριση του θυμού.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον το ότι μοιάζει πολύ με μία από τις πιο παλιές πραγματείες για το θέμα με τίτλο Περί Οργής που έγραψε ο στωικός φιλόσοφος Λεύκιος Ανναίος Σενέκας τον 1ο αιώνα μ.Χ.
Ο Σενέκας πίστευε ότι η οργή συνιστά μια παροδική τρέλα και ότι ακόμα και αν είναι δικαιολογημένη, ποτέ δεν θα πρέπει να λειτουργούμε βάσει αυτής επειδή, μολονότι
«άλλα πάθη επηρεάζουν την κρίση μας, η οργή επηρεάζει τη λογική μας. Ενώ τα πρώτα δουλεύουν σιωπηλά και επιτίθενται με ήρεμο τρόπο, το μυαλό των ανθρώπων βυθίζεται απότομα στην οργή… Η έντασή της σε καμία περίπτωση δεν ρυθμίζεται από την προέλευσή της, κι αυτό γιατί εξακοντίζεται αμέσως στο ζενίθ, ξεκινώντας με την πιο απλή αφορμή».
Το τέλειο σύγχρονο περιβάλλον για τη διαχείριση του θυμού είναι το Ίντερνετ. Εάν έχετε λογαριασμό στο Facebook ή στο Twitter ή διαβάζετε, γράφετε ή σχολιάζετε σε ένα μπλογκ, καταλαβαίνετε. Τα επίπεδα θυμού στα social media έχουν χτυπήσει κορυφή (ή πάτο, εξαρτάται από την πλευρά που το βλέπετε).
Είναι πολύ πιθανό, σε κάποια δημόσια συζήτηση, χωρίς πολλά πολλά κάποιος να σας βρίσκει σκαιά, λούζοντάς σας με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Αυτονομία μέσα από την μυθολογία



 "Όταν στην Αμερική το 1929 ήρθε η «Μεγάλη Ύφεση»,  το λεγόμενο Κραχ,  με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου, και έπειτα ακολούθησε ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, ήδη ο κόσμος ήταν εξαθλιωμένος από την πείνα και την ανέχεια.
Τότε ήταν που η κυβέρνηση παρότρυνε κάθε οικογένεια να έχει έναν κήπο -όσο μικρός και αν ήταν- να επιστρέψει δηλαδή με κάθε τρόπο στην γη. Το παραμικρό βλαστάρι που θα φύτρωνε, ο κάθε καρπός που θα έβγαινε, ήταν η μοναδική σανίδα σωτηρίας για τον λαό που τόσο είχε ταλαιπωρηθεί και εξαθλιωθεί. 'Οποιος δεν φύτευε κάτι θεωρούνταν ότι σαμποτάρει το έθνος. Αυτοί οι κήποι τάισαν επί δύο δεκαετίες χιλιάδες κόσμο και ονομάστηκαν «Οι κήποι της Νίκης». Ήτανε ο μόνος τρόπος να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους και το καταφέρανε. Αυτός ο τρόπος έχει και όνομα: αυτονομία. 

  Για την αυτονομία έχουν γραφτεί πολλοί τόμοι και πλήθος αναλύσεων. Το περίεργο είναι πως αυτές οι αναλύσεις θάλλουν όσο ποτέ κατά τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η αποξένωση του ανθρώπινου γένους από την μάνα γη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του. Σε μια δύσκολη εποχή, επομένως, η ανάγκη της αυτονομίας ήρθε αυτόματα, σαν αγαθό βασικό για την συνέχεια της ζωής, όπως το οξυγόνο. 

Οι στοχαστές, ωστόσο, ανέλυσαν και μίλησαν για το φαινόμενο πολλάκις και στο παρελθόν. Αιώνες πριν, σε μια εποχή επίσης δύσκολη, όταν η διαφθορά και δολιότητα κυβερνούσαν και πάλι, κάποιος «τρελός» φιλόσοφος -Επίκουρος το όνομά του- πήρε μερικούς στην αρχή, στην συνέχεια χιλιάδες φίλους και βγήκε έξω από τα τείχη της πόλης, πράξη «ιερόσυλη» για τα δεδομένα της εποχής. Εκεί έφτιαξε τον δικό του κήπο και δίδαξε την αυτάρκεια ως οδό προς την πλήρωση και την ευδαιμονία.

  Αν θα θέλαμε να δώσουμε ένα ορισμό της αυτονομίας, θα λέγαμε πως είναι η ικανότητα των ανθρώπων να δρουν γνωρίζοντας ότι αυτοί οι ίδιοι δημιουργούν τους θεσμούς, καθορίζουν τους νόμους χωρίς εξωτερικούς και εσωτερικούς περιορισμούς και δεν εξαρτώνται από κανέναν και τίποτα, ότι είναι ελεύθεροι.
 Πριν από την ανάπτυξη της έλλογης σκέψης και της φιλοσοφίας ήταν ο μύθος που καθοδηγούσε τους ανθρώπους στον δρόμο της αυτονομίας. 

Πώς όμως οι μύθοι, ένα σύνολο ιστοριών χαμένοι στην μνήμη και τον χρόνο, αποτυπωμένοι πολύ πριν από την χρήση της έλλογης σκέψης, της φιλοσοφίας και του στοχασμού, μπορούν να διδάξουν την αυτονομία; 

Πώς μπορεί ο μύθος να συνδεθεί με την αυτάρκεια και στην συνέχεια με την απελευθέρωση από τα δεσμά των εκάστοτε κρατούντων;

6 ενδείξεις που σας κρατούν «δέσμιους» στο αρνητικό σας παρελθόν

  1. Δεν θέλετε να μιλάτε για γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος
Δεν έχετε ξεπεράσει γεγονότα και καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν, για αυτό το λόγο  και μόνο στο άκουσμα δυνασχετείτε να κάνετε συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα. Αν όντως τα είχατε ξεπεράσει δεν θα είχατε πρόβλημα να τα συζητήσετε.
  1. Σας «γεμίζουν» με γνωστά αρνητικά συναισθήματα
Πόνος, θλίψη, μνησικακία και φόβος είναι από τα πιο συνηθισμένα αρνητικά συναισθήματα που «στοιχειώνουν» τα άτομα που έχουν «κολλήσει» σε καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος.
  1. Δεν είστε ο εαυτός σας μπροστά στην οικογένεια σας
Οι άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος δεν σας αφήνουν να συμπεριφερθείτε πραγματικά σύμφωνα με αληθινά χαρακτηριστικά του εαυτού σας μπροστά στην οικογένεια σας. Δεν θέλετε να αποκαλύψετε στην οικογένεια σας ότι σας «βαραίνει» από το παρελθόν. Και αυτό γιατί είστε πλέον εξαιρετικά ευάλωτος-η και ευαίσθητος-η σε κάθε είδους κριτική, χλευασμό και αρνητικά σχόλια.

Τι Δείχνει το κάθε ένα από τα Δάχτυλα των Χεριών για την Ενέργεια σας

Τι Δείχνει το κάθε ένα από τα Δάχτυλα των Χεριών για την Ενέργεια σας


Τι Δείχνει το κάθε ένα από τα Δάχτυλα των Χεριών για την Ενέργεια σας
Όλα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα και από ανδρική και από γυναικεία ενέργεια. Αυτές οι 2 ενέργειες ρέουν σε όλα όσα υπάρχουν.
Αυτές οι ενέργειες είναι κάπως αντίθετες μεταξύ τους. Η δυαδική φύση του σύμπαντος υπάρχει λόγω αυτών των ενεργειών.
Ημέρα και Νύχτα, Φως και Σκοτάδι, Διαστολή και Συστολή, Ζεστό και Κρύο, Σκέψη και Συναίσθημα, Τάξη και Χάος, Γιν και Γιανγκ… Όλα αυτά είναι προβολές της αρχικής δυαδικότητας.
Ακόμα κι εμείς είμαστε δυαδικοί στην φύση. Ανεξαρτήτως φύλου, όλοι έχουμε ανδρική και γυναικεία ενέργεια μέσα μας, η αναλογία είναι απλώς διαφορετική.
Ας πούμε πως η διανοητική σας πτυχή κυρίως καθοδηγείται από την ανδρική ενέργεια και η συναισθηματική από την θηλυκή.
Και οι δύο ενέργειες είναι πτυχές της ψυχής σας. Και χρειάζεστε και τις δύο για να είστε άνθρωπος.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα