Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟ ΚΑΡΜΑ? – ΝΑΙ!! – ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ??

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και γένι

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: Ήταν δε εκεί κάποιος άνθρωπος που έπασχε από ασθένεια τριάντα οκτώ χρόνια. Όταν τον είδε ο Ιησούς να είναι κατάκοιτος, και ήξερε ότι ήδη πάσχει από πολύ καιρό, λέει προς αυτόν: «Θέλεις να γίνεις υγιής?».
Αποκρίθηκε προς αυτόν ο ασθενής: «Ναι, Κύριε».
Λέει προς αυτόν ο Ιησούς: «Σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και περπάτα». Και αμέσως έγινε ο άνθρωπος υγιής και πήρε το κρεβάτι του και περπατούσε.
Μετά απ’ αυτά, τον βρίσκει ο Ιησούς στον ναό, και είπε προς αυτόν: «Ιδού, έγινες υγιής. ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ Σ' ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ». (Κατά Ιωάννη Ε)

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ
Ο Ιησούς εννοούσε σαφώς ότι οι επιπτώσεις της αμαρτίας, όπως και οι ανταμοιβές της αρετής, δεν προέρχονται από άγνωστες αιτίες ή από προσταγή τού Θεού, αλλά είναι το αποτέλεσμα των ανθρώπινων λανθασμένων ή ορθών πράξεων, του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος, ο οποίος κυβερνά τη ζωή του ανθρώπου. Οι άνθρωποι που δεν διάγουν μια επιστημονικά ορθή ζωή, αποδίδουν την καλή τύχη και την κακοτυχία σ’ ένα ανεξιχνίαστο, ιδιότροπο πεπρωμένο. Αυτός ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ, μ’ έναν περίεργο τρόπο, φαίνεται ότι ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.

Αυτή η παρανόηση θα πρέπει να αποκηρυχθεί θαρραλέα και να αντικατασταθεί από τη σοφία. Αντί να θρηνεί κάποιος τη μοίρα του και να κατηγορεί το πεπρωμένο, θα πρέπει να υιοθετήσει σωστή συμπεριφορά με διάκριση, που θα αμβλύνει και θα εξουδετερώσει τις επιπτώσεις των φαύλων πράξεων του παρελθόντος.



Σ’ αυτό το συμβάν της θεραπείας, ο Ιησούς καθιστά ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τον κάθε άνθρωπο υπεύθυνο για τα βάσανά του. Επιπλέον τονίζει όχι μόνο ότι η ζωή του ανθρώπου κυβερνάται από τον νόμο της δράσης, αλλά και ότι η μετενσάρκωση και μόνο μπορεί να εξηγήσει τις ανισότητες και τις φαινομενικές αδικίες που συμβαίνουν στα ανθρώπινα όντα από τη γέννησή τους. Το γιατρικό συνίσταται στο ότι μια χρόνια σωματική, ηθική, ή νοητική ασθένεια μπορεί να θεραπευθεί με έναν από δύο τρόπους: είτε με άμεση θεϊκή παρέμβαση από κάποιον από τους μεσολαβητές του Θεού και ακολουθώντας τις συμβουλές του, είτε με την υιοθέτηση καλών πράξεων που θα καταστρέψουν, ή τουλάχιστον θα ελαχιστοποιήσουν, τις επιπτώσεις των λανθασμένων πράξεων του παρελθόντος. 


– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα