Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΜΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»? – ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ?? – ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΙΟ «ΑΣΤΕΡΙ» ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, νύχτα και φύση

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΜΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»? – ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ?? – ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΙΟ «ΑΣΤΕΡΙ» ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ, αφού ένα αστέρι, όσο λαμπερό κι αν είναι, ΔΕΝ μπορεί να δείξει μια επακριβή θέση, όπως αυτή της φάτνης, αφού μάλιστα έλαμπε ΚΑΙ την ημέρα?
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: Και αφού γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας επί των ημερών του Ηρώδη του βασιλιά, ιδού, μάγοι (στα Αγγλικά η λέξη «μάγοι» μεταφράστηκαν με τη λέξη «σοφοί», δείτε παρακάτω) από την ανατολή ήρθαν στα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: «Πού είναι ο γεννημένος βασιλιάς των Ιουδαίων? Διότι είδαμε το αστέρι του στην ανατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε» (κατά Ματθαίο Β:1).
ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: Οι θρύλοι αφθονούν γύρω από το προσκύνημα των «τριών σοφών από την Ανατολή» στο βρέφος Ιησού. Η Ρωμαϊκή Εκκλησία τίμησε τους Σοφούς αυτούς με τον τίτλο των βασιλιάδων, βασιζόμενη στην παράγραφο ΟΒ:10 των Ψαλμών που σχετίζεται με τον μελλοντικό ερχομό του Μεσσία: «Οι βασιλείς Θαρσείς και των νησιών θα προσφέρουν προσφορές, οι βασιλείς της Αραβίας και της Σεβά θα προσφέρουν δώρα». Οι βασιλιάδες αυτοί αγιοποιήθηκαν από την Εκκλησία και αναγνωρίστηκαν ως Γκασπάρ, Μελχιώρ και Μπαλτάζαρ. Οι Σοφοί θεωρήθηκε ότι ήταν τρεις τον αριθμό, αντίστοιχοι των προσφορών των τριών δώρων που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη: χρυσός, λιβάνι, και μύρο.
Η λατρεία των Σοφών έχει πολύ περισσότερη σημασία από απλώς μια πρόσθετη σκηνή φαντασμαγορίας που αναγνώριζε την άγια γέννηση. Ήταν η προσδιοριστική σφραγίδα που έθεσε ο Θεός στη ζωή του Ιησού, η οποία στο μέλλον θα χαρακτήριζε την αποστολή και το μήνυμά του – μια υπενθύμιση ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στην Ανατολή, ένας Ανατολίτης Χριστός. Και ότι οι διδασκαλίες του έφεραν την επίδραση του ανατολικού πολιτισμού και των εθίμων του.

Τα λόγια του Ευαγγελίου δεν δίνουν κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για την καταγωγή των Μάγων (ούτε ακόμα και για το πόσοι ήταν). Οι γνώμες ως προς τη γενέθλια γη τους ποικίλουν, εντούτοις, στο The Story of the Magi («Η Ιστορία των Μάγων»), ο Henry Heras, S.J., Διευθυντής του Ινδικού Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών στο Κολλέγιο St. Xavier’s στη Βομβάη, παρουσιάζει μια εκτεταμένη σειρά ιστορικών πληροφοριών για να στηρίξει την άποψη ότι οι Σοφοί ήταν στην πραγματικότητα Ινδουιστές σοφοί από την Ινδία. (Ο Πατέρας Heras τιμήθηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας το 1981 για την εξαιρετική συνεισφορά του στην ιστορική έρευνα και την αρχαιολογία.)
Ο Πατέρας Heras επισημαίνει: «Αν λοιπόν οι Μάγοι ήταν σοφοί από την Ινδία, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πρόσφεραν χρυσό, λιβάνι και μύρο στο βρέφος και στη μητέρα του, καθώς αυτά ήταν ακριβώς τα δώρα που προσφέρονταν από τα πιο αρχαία χρόνια στους γονείς των νεογέννητων στην Ινδία».
Όποιο κι αν ήταν το ουράνιο αστέρι που μπορεί να είχε υποδείξει στους Σοφούς τη γέννηση του Ιησού, ήταν ένα «αστέρι από την Ανατολή» μεγαλύτερης δύναμης από το οποίο γνώριζαν τον ερχομό στη γη του Χριστού Ιησού: ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΤΙΟΥ που αποκαλύπτει τα πάντα, η θεϊκή διαισθητική αντίληψη της ψυχής που βρίσκεται στην «ανατολή» του σώματος – σ’ ένα λεπτοφυές πνευματικό κέντρο στο μέτωπο, ανάμεσα στα δύο υλικά μάτια. Το αστέρι λοιπόν που καθοδηγούσε τους «μάγους» ή «σοφούς» ήταν το πνευματικό μάτι.
«Έκτη Κατήχηση πάνω στο Ευαγγέλιο του Αγίου Ματθαίου»: «Μου φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ήταν ένα από τα πολλά αστέρια, αλλά ότι δεν ήταν καθόλου αστέρι. Ήταν μάλλον, κατά τη γνώμη μου, μια ιδιαίτερη αόρατη δύναμη που έμοιαζε με αστέρι. […] Αυτό το αστέρι δεν εμφανιζόταν μόνο τη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, που ο Ήλιος έλαμπε στον ουρανό. […] Αν βρισκόταν ψηλά στον ουρανό, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα μπορούσε να καθοδηγήσει τους ταξιδιώτες […] γιατί είναι αδύνατον ένα αστέρι να μπορεί να υποδείξει το μέρος όπου βρίσκεται ένα αγροτόσπιτο, ακόμα δε λιγότερο, το μέρος όπου ήταν ξαπλωμένο το Βρέφος».
 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα