Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

Επειδή έχει υπολογισθεί ότι το μέσος άνθρωπος έχει κατά μέσον όρο περίπου 50.000 σκέψεις ημερησίως, είναι ουτοπικό να προσπαθούμε να ελέγξουμε την κάθε μας σκέψη, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε τις κυρίαρχες σκέψεις και πεποιθήσεις μας, καθώς και τις πιο συχνές από αυτές, να τις θέτουμε σε συνειδητό έλεγχο, δεδομένου ότι καθορίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τη νοητική λειτουργία μας και είναι βέβαιο ότι βαρύνουσα σημασία γενικώς, εκτός από την ποιότητα, έχει και η ποσότητα των σκέψεών μας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υποσυνείδητος νους μας είναι ο χώρος όπου κυρίως έχουν αποθηκευτεί οι βαθιές πεποιθήσεις μας και οι αναπόδραστοι προγραμματισμοί που φέρουμε όλοι στην ψυχή μας και διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην κατάστασή της.

 
Για να αλλάξουμε όλα αυτά που φαινομενικά μας φέρνει η ζωή μπροστά μας και δεν θα θέλαμε να υπάρχουν, όπως και για να προσελκύσουμε αυτά που επιθυμούμε, πρέπει να μάθουμε να αναπρογραμματίζουμε τον υποσυνείδητο νου μας. Ο πιο αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος γι’ αυτό είναι η κινητοποίηση της φαντασίας, γιατί χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σκέψης για να δημιουργήσουμε μία ιδεατή απεικόνιση, δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να επιτύχουμε αυτό που ονομάζουμε δημιουργικό οραματισμό, τη μετατροπή δηλαδή αυτών που θέλουμε να ζήσουμε σε νοητικές εικόνες επενδυμένες με τα ανάλογα θετικά συναισθήματα. 

Η επαναλαμβανόμενη χρήση του δημιουργικού οραματισμού, παράλληλα με τη σταθερή επίδραση των θετικών σκέψεων, θα μπορέσει να μας κάνει να γονιμοποιήσουμε τον υποσυνείδητο νου μας με έναν άλλο πιο θετικό τρόπο σκέψης, ικανό να απωθήσει τις στρεβλές πεποιθήσεις και τον αρνητισμό και τελικώς να λειτουργήσει σαν ο καλύτερος ελκυστής της όποιας πραγματικότητας επιθυμούμε στη ζωή μας. Γιατί, όπως είπε και ο Άγγλος συγγραφέας John Ruskin: «Οι ευγενείς καρδιές είναι ο κήπος, οι ευγενείς σκέψεις είναι οι ρίζες, οι ευγενείς λέξεις είναι τα άνθη και τα ευγενή έργα και γεγονότα είναι οι καρποί.»
Οι νοερές εικόνες οι συνοδευμένες από δυνατά συναισθήματα, μπορούν να γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα δομηθεί η όποια πραγματικότητά μας. Η ένταση ενός συναισθήματος, ή μίας σκέψης, ή μίας νοερής εικόνας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της. Αλλά πώς μπορούμε να ελέγχουμε συνεχώς τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να εκφραστούν; Εδώ είναι το σημαντικότερο μυστικό της ζωής, γιατί αφού οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε έναν πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι. Επ’ αυτού, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεών μας είναι τα συναισθήματά μας. 

Αν αισθανόμαστε ωραία και είμαστε ευχαριστημένοι, τότε βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτόματα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σε αυτά που θέλουμε να μας συμβούν. Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα και νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, τότε είναι σίγουρο ότι ο νους μας κάνει αυτόματα αρνητικές σκέψεις. Σε αυτήν την περίπτωση, το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, αλλά και ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα σκεπτόμαστε και επικεντρωνόμαστε στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. 

Όταν αισθανόμαστε άσχημα, αμφιβάλλουμε για τη θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σε αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη εκπλήρωσή τους. Συνεπώς στόχος μας πρέπει να είναι το να αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα και να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, το αγαθό τη δημιουργία και την προσφορά. 

Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας σε αυτά που θέλουμε να μας συμβούν και έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρά μας πραγματικότητα. 

Το συμπέρασμα μέσα απ’ όλα αυτά είναι εύγλωττο: Οτιδήποτε σκεπτόμαστε και σε οτιδήποτε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Όταν η σκέψη μας συνοδεύεται και με συναισθήματα, παίρνει περισσότερη δύναμη και όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις σκέψεις μας, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για να γίνουν πραγματικότητα. 

Τα θετικά, γεμάτα αγάπη συναισθήματα είναι εναρμονισμένα με την Ολότητα και συνεισφέρουν κατά πολύ για να γίνουν οι προθέσεις μας πραγματικότητα, ιδιαίτερα όταν η σκέψη μας ισχυροποιείται από την προσδοκία μας και τη βεβαιότητά μας ότι αυτό που σκεπτόμαστε θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα. Άρα η συνεχής επανάληψη μίας σκέψης συνοδευόμενη από έντονα θετικά συναισθήματα και η με απόλυτη βεβαιότητα προσδοκία ότι θα υλοποιηθεί, είναι οι παράγοντες που τελικώς κάνουν τη σκέψη μας πραγματικότητα!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα