Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ένας διαλογισμός για σένα



Η παρακάτω πρακτική διαλογισμού ονομάζεται Isha Kriya και έχει δοθεί απο τον Jaggi Vasudev (Sadhguru) ως προσφορά για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να κάνει διαλογισμό. Είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική πρακτική, κατάλληλη για αρχάριους και για προχωρημένους.
Εκτός απο τις οδηγίες της πρακτικής, μετέφρασα και κάποιες απαντήσεις του σε ερωτήσεις που του έχουν γίνει σχετικά με αυτή την πρακτική. Εύχομαι να σας φανούν χρήσιμα.
Δοκιμάστε αυτή την πρακτική καθημερινά για το διάστημα που αναφέρεται. Θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα.


Ιsha Kriya
Κρίγια : γιόγκικη πρακτική

Προετοιμασία 
Καθίστε προς την ανατολή σε μια στάση με σταυρωμένα πόδια, με την σπονδυλική σας στήλη άνετα όρθια. Κρατήστε τα χέρια σας στους μηρούς σας, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Με το πρόσωπό σας ελαφρώς ανεστραμμένο, τα μάτια κλειστά, κρατήστε μια ήπια εστίαση ανάμεσα στα φρύδια σας.

Ο διαλογισμός
Ο διαλογισμός έχει 3 στάδια:

Στάδιο 1: Εισπνεύστε και εκπνεύστε απαλά, αργά. Με κάθε εισπνοή, πείτε στον εαυτό σας νοητικά: «Δεν είμαι το σώμα». Η εισπνοή θα πρέπει να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σκέψης. Με κάθε εκπνοή, πείτε στον εαυτό σας νοητικά: «Δεν είμαι ούτε ο νους». Η εκπνοή θα πρέπει να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σκέψης.
Επαναλάβετε για 7 εως 11 λεπτά.

Στάδιο 2:  Αρθρώστε ένα μακρύ ήχο «Ααααααα». Ο ήχος θα πρέπει να προέρχεται ακριβώς κάτω από τον αφαλό. Δεν χρειάζεται να το φωνάξετε πολύ δυνατά, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να αισθανθείτε τη δόνηση. Επαναλαμβάνοντας 7 φορές, εκπνέοντας πλήρως τον κάθε ήχο.

Στάδιο 3:  Καθίστε για 5 έως 6 λεπτά με το πρόσωπό σας ελαφρά γερμένο προς τα πίσω και κρατήστε μια ήπια εστίαση ανάμεσα στα φρύδια σας.
Ο συνολικός χρόνος αυτής της πρακτικής είναι μεταξύ 12 και 18 λεπτών. Μπορείτε να καθίσετε περισσότερο εάν θέλετε.


Σημειώσεις:
Όσο κάθεστε για την Isha Kriya, μην δίνετε προσοχή στη δραστηριότητα του νου ή του σώματος. Ό,τι και αν συμβαίνει στο σώμα ή στο νου σας, απλά αγνοήστε το και καθίστε εκεί. Μην κάνετε διάλειμμα κατά τη διάρκεια της πρακτικής, καθώς αυτό θα διαταράξει την αναδιοργάνωση των ενεργειών, η οποία συμβαίνει κατά τη διάρκεια της πρακτικής.
Η πρακτική είναι ολοκληρωμένη εφόσον γίνεται για τουλάχιστον 12 λεπτά κάθε φορά και ο πλήρης κύκλος της αν γίνεται μια φορά την ημέρα, είναι 90 μέρες, ενώ αν γίνεται 2 φορές τη μέρα, είναι 48 μέρες.
Ακολουθήστε τις οδηγίες, χωρίς να κάνετε αλλαγές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας «Δεν είμαι το σώμα. Δεν είμαι ούτε ο νους.»




Ερωτησεις στον Sadhguru σχετικά με την πρακτική 


Ποιο είναι το όφελος αυτού του διαλογισμού;
Sadhguru: Γιατί υπάρχει η ανάγκη να διαλογιστεί κάποιος, πρώτα από όλα; Η εκκίνηση της διαδικασίας της ζωής δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή σας, αυτό "συνέβη" σε σας. Όταν γεννηθήκατε, το σώμα σας ήταν τόσο μικρό και τώρα έχει μεγαλώσει. Προφανώς, το σώμα είναι κάτι που συσσωρεύσατε. Πρόκειται για συσσώρευση. Αυτό που αποκαλείτε "σώμα μου" είναι μια συσσώρευση τροφής. Ομοίως, αυτό που αποκαλείτε "το μυαλό μου" είναι μια συσσώρευση εντυπώσεων.
Ό, τι συσσωρεύετε μπορεί να είναι δικό σας, αλλά δεν μπορεί ποτέ να είναι εσείς. Το ίδιο το γεγονός ότι συσσωρεύσατε, σημαίνει ότι το συγκεντρώσατε από κάπου αλλού. Σήμερα θα μπορούσατε να συσσωρεύσετε ένα σώμα 70 κιλών, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε να το κάνετε ένα σώμα 60 κιλών. Δεν θα πάτε να βρείτε αυτά τα 10 κιλά, επειδή ήταν μια συσσώρευση. Μόλις τα αφήσετε, έχουν φύγει. Ομοίως, το μυαλό σας είναι μια συσσώρευση εντυπώσεων.
Τη στιγμή που ταυτίζεστε με την εμπειρία σας, τη στιγμή που ταυτίζεστε με κάτι που δεν είστε, η αντίληψή σας παραμορφώνεται. Τη στιγμή που αρχίζετε να βιώνετε αυτό το σώμα, το οποίο συσσωρεύσατε από έξω, ως "ο εαυτός μου", τη στιγμή που αρχίζετε να βιώνετε τις εντυπώσεις που έχετε στο μυαλό σας ως "ο εαυτός μου", δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τη ζωή όπως είναι. Θα αντιληφθείτε τη ζωή μόνο με τον τρόπο που είναι απαραίτητο για την επιβίωσή σας και όχι με τον τρόπο που είναι πραγματικά.
Εφόσον έχετε έλθει ως άνθρωπος, η επιβίωση είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν αρκεί. Αν είχατε έρθει εδώ σαν οποιοδήποτε άλλο πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη, με ένα γεμάτο στομάχι η ζωή θα ήταν διευθετημένη. Αλλά εφόσον έχετε έρθει  εδώ ως άνθρωπος, η ζωή δεν τελειώνει με την επιβίωση. Στην πραγματικότητα, για έναν άνθρωπο, η ζωή ξεκινάει μόνο μετά την εκπλήρωση της επιβίωσης.
Ο διαλογισμός σας δίνει μια εμπειρία, μια εσωτερική κατάσταση, όπου αυτό που είστε και αυτό που είναι δικό σας, διαχωρίζονται. Υπάρχει μια μικρή απόσταση, υπάρχει ένα μικρό διάστημα ανάμεσα σε αυτό που είστε και σε αυτό που έχετε συσσωρεύσει. Προς το παρόν μπορούμε να το κατανοήσουμε αυτό, ως διαλογισμό.
Σε τι μας χρησιμεύει να το κάνουμε αυτό; Μας παρέχει απόλυτη σαφήνεια της αντίληψης. Βλέπετε τη ζωή όπως ακριβώς είναι - χωρίς στρεβλώσεις. Αυτή τη στιγμή, η ικανότητά σας να εξετάσετε λεπτομερώς αυτόν τον κόσμο, είναι μόνο στο βαθμό που τον βλέπετε ξεκάθαρα. Αν δεν έχω σαφήνεια αυτού που βλέπω  αλλά έχω αυτοπεποίθηση, και προσπαθώ να εξετάσω λεπτομερώς αυτόν τον κόσμο, τότε είμαι ένας γελοίος, ένας ανόητος. Κάθε φορά που δεν υπάρχει αντίληψη, οι άνθρωποι προσπαθούν να το ξεπεράσουν αυτό με την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Οι άνθρωποι προσπαθούν να αντισταθμίσουν την έλλειψη διαύγειας, με άλλα υποκατάστατα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο της διαύγειας.
Μόλις το καταλάβετε αυτό, γίνεστε με φυσικό τρόπο διαλογιστικός. Θέλετε να ξεκαθαρίσετε τα πάντα και απλά να κοιτάξετε τη ζωή όπως είναι, γιατί θέλετε να διαβείτε τη ζωή με τη λιγότερη ποσότητα τριβής, χωρίς να σκοντάφτετε σε οτιδήποτε.


Τι ακριβώς κάνει αυτός ο διαλογισμός;
 Sadhguru: Αυτή η πρακτική θα δημιουργήσει ένα χώρο ανάμεσα σε εσάς και το σώμα σας, ανάμεσα σε εσάς και το μυαλό σας. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε πάλη στη ζωή σας, είναι επειδή ταυτίζεστε με αυτές τις περιορισμένες πτυχές του εαυτού σας.
Η ουσία του διαλογισμού είναι ότι δημιουργεί ένα χώρο, μια απόσταση ανάμεσα σε σας και σε αυτό που αποκαλείτε το "μυαλό σας". Όλα τα βάσανα που περνάτε παράγονται στο μυαλό σας. Εάν απομακρυνθείτε από το μυαλό, μπορεί να υπάρχει πόνος μέσα σας; Αυτό είναι το τέλος του πόνου.
Ενώ διαλογίζεστε, υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε σας και στο μυαλό σας και αισθάνεστε ειρηνικά. Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που θα ανοίξετε τα μάτια σας, είστε ξανά κολλημένοι με το μυαλό σας.
Εάν διαλογίζεστε καθημερινά, θα έρθει μια μέρα που θα ανοίξετε τα μάτια σας, και θα μπορείτε ακόμα να βιώνετε ότι το μυαλό είναι εκεί και εσείς είστε εδώ. Αυτό είναι το τέλος του πόνου. Όταν δεν είστε πλέον ταυτισμένοι με το σώμα και το μυαλό σας, θα είστε σε επαφή με την πηγή της δημιουργίας μέσα σας. Μόλις συμβεί αυτό, είναι Ευλογία.
Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η καρμική σας τσάντα - το παρελθόν σας ή το ασυνείδητο σας - έχει παραμείνει στην άκρη. Δεν μπορεί να έχει καμία επιρροή σε σας. Μόλις το παρελθόν δεν έχει καμία επιρροή σε σας, η ζωή γίνεται ένα τεράστιο δυναμικό.
Κάθε αναπνοή γίνεται μια τόσο τεράστια δυνατότητα στη ζωή σας, επειδή το παρελθόν δεν παίζει κανένα ρόλο στην ύπαρξή σας εδώ τώρα. Αν καθίσετε εδώ, είστε απόλυτη ζωή. Η ζωή γίνεται αβίαστη.


Γιατί η πρακτική προσφέρεται online;
Sadhguru: Πριν από μερικά χρόνια, απλά κάθισα κάτω και υπερχείλισα με έκσταση, χωρίς να προσπαθήσω τίποτα και χωρίς λόγο. Σκέφτηκα, «Ποιο είναι το φοβερό; Απλά κάθισα εδώ, και υπερχείλισα με έκσταση. Ποιο είναι το φοβερό; Θα κάνω ολόκληρο τον κόσμο εκστατικό: 'Έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια και έγινα έτσι (δείχνει τα γένια του) αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν εγκαταλείψει τη δυστυχία τους. Έχουμε αγγίξει λίγα εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά αυτό δεν είναι ολόκληρος ο κόσμος. Η ιδέα μου για τον κόσμο είναι επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Αυτή τη στιγμή οι κοινωνίες γίνονται όλο και πιο εκκεντρικές, διότι όλα όσα θα μπορούσε κανείς να κάνει, ουσιαστικά έχει γίνει. Τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να κόψετε τα μαλλιά σας ή να κάνετε τατουάζ στο σώμα σας από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Τι άλλο νέο πράγμα μπορείτε να κάνετε; Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν όλο και περισσότερα αρνητικά πράγματα για τη ζωή, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να κάνουν κάτι νέο.
Έτσι η κοινωνία είναι υπερώριμη για πνευματική διαδικασία. Εάν δεν το παρέχετε τώρα, θα κάνει έκρηξη. Πρέπει να προσφέρετε μια ευρείας κλίμακας, μη θρησκευτική πνευματική διαδικασία που δεν αποδίδεται σε κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία ή ιδεολογία - απλά μια απλή διαδικασία, η οποία θα στρέφει τους ανθρώπους προς τα μέσα. Μέχρι τώρα, ίσως με μικρά μπαλώματα εδώ και εκεί, οι άνθρωποι έχουν αγγιχτεί, αλλά δεν έχει συμβεί σε μεγάλη κλίμακα. Σήμερα, με την διαθέσιμη τεχνολογία, μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως γενιά ανθρώπων. Να κάνουμε κάτι μεγάλης κλίμακας για την ανθρώπινη συνείδηση.
Αν κάνουμε πολλά με την εξωτερική μηχανική, δεν θα μας μείνει ο πλανήτης. Είναι καιρός οι ανθρώπινες ενέργειες να στραφούν προς τα μέσα, ώστε να μπορούν να χτίζουν τους εαυτούς τους και να μην προκαλούν ζημιά στο εξωτερικό περιβάλλον. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο εσωτερικό περιβάλλον. Εάν δεν ανοίξουμε αυτή τη διάσταση σε μεγάλη κλίμακα στις αναβράζουσες κοινωνίες του πλανήτη, η βιομηχανία τους θα καταστρέψει τον πλανήτη.


Ποια είναι η σημασία της αναπνοής; Υπάρχει κάτι περισσότερο στην σωστή αναπνοή, πέρα από τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία;
Sadhguru: Η αναπνοή είναι το νήμα που σας συνδέει με το σώμα. Αν πάρω την αναπνοή σας, εσείς και το σώμα σας θα καταρρεύσετε. Είναι η αναπνοή που σας δένει με το σώμα. Αυτό που αποκαλείτε ως «το σώμα σας» και αυτό που αποκαλείτε "εγώ" είναι συνδεδεμένα με την αναπνοή. Και αυτή η αναπνοή αποφασίζει για πολλές πτυχές του ποιοι είστε αυτή τη στιγμή.
Για διαφορετικά επίπεδα σκέψης και συναισθημάτων που περνάτε, η αναπνοή σας  παίρνει διαφορετικούς τύπους μοτίβων. Εάν είστε θυμωμένοι, θα αναπνεύσετε με έναν τρόπο. Αν είστε ήρεμοι, αναπνέετε με άλλο τρόπο. Αν είστε  χαρούμενοι, αναπνέετε  με άλλο τρόπο. Αν είστε λυπημένοι, αναπνέετε με άλλο τρόπο. Το έχετε  παρατηρήσει αυτό;
Σε αυτό βασίζεται  η επιστήμη της πραναγιάμα και της κρίγια: με την συνειδητή αναπνοή με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ο ίδιος ο τρόπος που σκέφτεστε, αισθάνεστε, κατανοείτε και βιώνετε τη ζωή μπορεί να αλλάξει.
Η αναπνοή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους ως εργαλείο, για να κάνετε άλλα πράγματα με το σώμα και το μυαλό. Όπως θα δείτε με την Isha Kriya, χρησιμοποιούμε μια απλή διαδικασία αναπνοής, αλλά η ίδια η κρίγια δεν είναι στην αναπνοή. Η αναπνοή είναι απλά ένα εργαλείο. Η αναπνοή είναι μια επαγωγή, αλλά αυτό που συμβαίνει δεν αφορά την αναπνοή.
Με όποιο τρόπο αναπνέετε, αυτός είναι και ο τρόπος που σκέφτεστε. Με όποιο σκέφτεστε, αυτός είναι και ο τρόπος που αναπνέετε. Ολόκληρη η ζωή σας, ολόκληρο το ασυνείδητο σας είναι γραμμένο στην αναπνοή σας. Αν μπορούσατε να διαβάσετε την αναπνοή σας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας είναι γραμμένα εκεί, με τον τρόπο που αναπνέετε.
Μόλις καταλάβετε αυτό, η ζωή γίνεται πολύ διαφορετική. Χρειάζεται να γίνει γνωστή εμπειρικά. Αν γνωρίσετε την ευδαιμονία του να κάθεστε απλά εδώ, η ευδαιμονία του απλά να κάθεστε εδώ, να μην σκέφτεστε τίποτα, να μην κάνετε τίποτα, απλά να κάθεστε εδώ, να είστε απλώς ζωή, τότε η ζωή θα ήταν πολύ διαφορετική.
Τι σημαίνει αυτό…. Σήμερα, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι χωρίς να παίρνετε ούτε μια σταγόνα αλκοόλ, χωρίς να παίρνετε καμία ουσία, μπορείτε απλά να κάθεστε εδώ και να είστε λιώμα ή μεθυσμένοι από μόνοι σας - χωρίς χανγκοβερ. Αν γνωρίζετε πως, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε αν κάθεστε εδώ, να είναι μια τεράστια ευχαρίστηση. Όταν απλά θα κάθεστε και θα αναπνέετε με τόσο μεγάλη ευχαρίστηση, θα γίνετε πολύ ευγενικός, ευέλικτος, θαυμάσιος - γιατί όλη την ώρα θα βρίσκεστε σε μια υπέροχη κατάσταση μέσα σας. Και το μυαλό γίνεται πιο έξυπνο από ποτέ.


Γιατί θα πρέπει το πρόσωπό μου να είναι ελαφρώς γερμένο προς τα πίσω;
Sadhguru: Κάθεστε με το κεφάλι σας ελαφρώς ανεστραμμένο όχι επειδή θέλετε να δείτε κάτι που επιπλέει στον ουρανό ή να φανταστείτε κάτι. Κρατάτε το κεφάλι σας ανεστραμμένο γιατί, όταν το σύστημά σας "κοιτάζει" προς τα πάνω, γίνεται δεκτικό. Είναι σαν να ανοίγετε ένα παράθυρο. Γίνεστε δεκτικοί στην Χάρη. Όταν γίνετε πρόθυμοι και δεκτικοί, το σώμα σας το κάνει αυτό με φυσικό τρόπο.


Τι επίδραση έχει ο ήχος "Aa";
Sadhguru: Όταν δονείτε τον ήχο "Aa", ενεργοποιείται το κέντρο συντήρησης στο σώμα σας. Αυτό είναι το μανιπούρα τσάκρα, ή το κέντρο του αφαλού. Όταν βρισκόσασταν στη μήτρα της μητέρας σας, ο σωλήνας "συντήρησης" ήταν συνδεδεμένος εκεί. Τώρα ο σωλήνας έχει φύγει, αλλά το κέντρο συντήρησης βρίσκεται ακόμα στον αφαλό σας.
Δεδομένου ότι υπάρχει ένα φυσικό σώμα, υπάρχει ένα ολόκληρο ενεργειακό σώμα. Αυτή η ενέργεια που γενικά αναφέρεται είτε ως prana είτε ως shakti, ρέει μέσω του σώματος με ορισμένα καθιερωμένα πρότυπα. Δεν κινείται τυχαία. Υπάρχουν 72.000 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους κινείται. Με άλλα λόγια, υπάρχουν 72.000 μονοπάτια στο σύστημα, μέσω των οποίων ρέει. Τα nadis είναι μονοπάτια ή κανάλια στο σύστημα. Δεν έχουν φυσική εκδήλωση. Αν κόψετε το σώμα και κοιτάξετε μέσα, δεν θα βρείτε αυτά τα nadis. Αλλά όσο περισσότερο γίνεστε συνειδητός, θα παρατηρήσετε ότι η ενέργεια δεν κινείται τυχαία. Κινείται σε καθιερωμένες διαδρομές.
Ο ήχος "Aa" είναι η μόνη δόνηση που απλώνεται μέσα σε όλο το σώμα, επειδή το κέντρο μανιπούρα είναι το μόνο μέρος όπου συναντώνται και αναδιανέμονται τα 72.000 nadis. Όταν εκφωνείτε τον ήχο "Aa", θα δείτε ότι οι δονήσεις θα ξεκινήσουν περίπου τρία τέταρτα της ίντσας κάτω από τον ομφαλό και θα εξαπλωθούν κατευθείαν στο σώμα. Αυτή η δόνηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενεργοποίηση του κέντρου συντήρησης. Η ενεργοποίηση αυτού του κέντρου φέρνει υγεία, δυναμισμό και ευημερία.


Χρειάζεται να έχουμε άδειο στομάχι όταν κάνουμε την Isha Kriya; Πόση ώρα πρέπει να έχει περάσει από την ώρα που φάγαμε;
Δεν είναι απαραίτητο να έχετε άδειο στομάχι. Ωστόσο, αν έχετε μόλις φάει, μπορεί να τείνετε να κοιμηθείτε.


Πρέπει να διαλογιζόμαστε για μια ορισμένη χρονική περίοδο, ή θα πρέπει να γίνεται καθημερινά για το υπόλοιπο της ζωής μας;
Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει τόσο πολύ μέρος της ζωής σας όσο οτιδήποτε άλλο κάνετε. Είναι ακριβώς όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας - αρχικά κάποιος έπρεπε να επιμείνει να το κάνετε - αλλά μόλις καταλάβετε την αξία του, τότε απλά άρχισε να συμβαίνει χωρίς καμία σκέψη. Το ίδιο ισχύει με το διαλογισμό. Όταν θα δείτε την αξία του, τότε θα γίνει φυσικά ένα καθημερινό κομμάτι της ζωής σας χωρίς πολλές προσπάθειες. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, χρειάζεται κάποια επιμονή αρχικά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πρακτική πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα για τις πρώτες 48 ημέρες.
(Σημείωση δική μου: Ακόμα και με μια φορά την ημέρα, αν την κάνετεκαθημερινά, θα δείτε αποτελέσματα.)


Όταν κάνω τον ήχο "Αα" αισθάνομαι τις δονήσεις στο τσάκρα του λαιμού και στο τσάκρα της καρδιάς μου, αλλά όχι στο τσάκρα του αφαλού. Τι κάνω λάθος?
Ελέγξτε αν έχετε το στόμα σας ανοικτό. Εάν το έχετε ανοιχτό, τότε θα αισθανθείτε σίγουρα τις δονήσεις στο τσάκρα του αφαλού σας. Μπορεί να κρατάτε ασυνείδητα το στόμα σας κάπως κλειστό. Ανοίξτε το στόμα σας πλήρως και δείτε αν μπορείτε να παρατηρήσετε τη διαφορά.


Μπορώ να καθίσω για την Isha Kriya σε μια καρέκλα με την πλάτη μου όρθια αφού δεν μπορώ να καθίσω σταυροπόδι;
Ναι, μπορείτε να καθίσετε σε μια καρέκλα με τα πόδια σταυρωμένα στους αστραγάλους, (δεξί αστράγαλος πάνω στον αριστερό).


Πού πρέπει να κάνω αυτό το διαλογισμό; Ζω σε ένα θορυβώδες περιβάλλον. Χρειάζομαι ξεχωριστό μέρος για να ασκηθώ;
Μπορείτε να κάνετε αυτό το διαλογισμό οπουδήποτε, απλά να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ενοχλήσει κανείς στη διάρκεια της Kriya. Ένα ήσυχο μέρος θα ήταν καλό, αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση. Εάν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μπορείτε να την κάνετε όπου κι αν βρίσκεστε. Το σημαντικό είναι όταν καθίσετε να κάνετε την Kriya, να μην την διακόψετε κατά τη διάρκεια, καθώς θα διαταραχθεί η αναδιοργάνωση των ενεργειών που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της πρακτικής.


Ποια είναι η κατάλληλη ώρα να κάνω την πρακτική;
Μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε ώρα είναι βολική για εσάς, αλλά παρακαλώ αποφύγετε την ώρα κοντά στα μεσάνυχτα.


Πόσες φορές την ημέρα μπορώ να κάνω την πρακτική;
Ιδανικά δυο φορές τη μέρα, μια το πρωί και μια το απόγευμα. Αν όμως έχετε χρόνο και θέλετε να κάνετε την πρακτική πιο συχνά, μπορείτε.


Γιατί πρέπει να κάνουμε αυτό το διαλογισμό για 48 ημέρες;
Σαράντα οκτώ ημέρες είναι μια χρονική περίοδος που είναι γενικά γνωστή ως μαντάλα, μια χρονική περίοδος στην οποία το σύστημα περνάει από έναν συγκεκριμένο κύκλο. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο στην Αγιουρβέδα για παράδειγμα, η ιατρική χορηγείται συνήθως για 48 ημέρες.
Είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ριζώσει το φάρμακο στο σύστημά σας. Το ίδιο ισχύει και για τον Isha Kriya. Είναι σημαντικό να το κάνετε χωρίς διακοπή για αυτό το διάστημα.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα