Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

«Ο χαρακτήρας μπορεί να επιδεικνύεται στις μεγάλες στιγμές – πλάθεται όμως, από τις μικρές». Ουίνστον Τσώρτσιλ



Μια από τις  μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού κόσμου. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, υπήρξε μια ολοκληρωμένη «περσόνα», ένας «γήινος» χαρακτήρας με πολύ χιούμορ και έντονα πάθη. Γι’ αυτόν, έχουμε μάθει πολλά πράγματα, από τη συνήθεια του να βρέχει τα πούρα του με ουίσκι πριν τα καπνίσει, μέχρι για το μίσος του για τον Χίτλερ και τις αποστομωτικές του ατάκες σε όποιον αντιπαθούσε.
Ο Τσώρτσιλ και ο… Αριστοτέλης.
Βασική αρχή στα γραπτά του Αριστοτέλη, συνιστά η λέξη και έννοια «έθος». Από εκεί βγαίνει και ο εθισμός! Υπάρχουν καλοί και λιγότερο καλοί εθισμοί! Η συνήθεια και η επανάληψη για τον Αριστοτέλη, αποτελούν τους τρόπους που μας οδηγούν στο να γίνουμε άριστοι σε κάτι! Τα χαρακτηριστικά μας, αποκρυσταλλώνονται, όταν έχουμε κάνει πολλές φορές κάτι και τελικά, αυτό έχει γίνει πάνω μας δεύτερη φύση!
Μικρά γεγονότα και λιγότερο σημαντικές υποθέσεις καθημερινότητας, έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα αντίστοιχα μεγάλα γεγονότα και τις «καυτές» υποθέσεις. Ο λόγος είναι απλός: Οι μικρές υποθέσεις είναι τα «τεστάκια» και οι «εξετάσεις» που πρέπει να περάσεις για να πάρεις το «πτυχίο» που είναι η επαρκής αντιμετώπιση ενός δύσκολου εγχειρήματος. Αν από μικρός έχεις μάθει να μοιράζεσαι τα πατατάκια σου ή τα μπισκότα σου, μεγαλώνοντας θα μπορέσεις να μοιραστείς πολύ σημαντικότερα πράγματα. Αυτό που μετράει, το έχεις μάθει και το έχεις συνηθίσει. Να μοιράζεσαι!

Προπόνηση και… αγώνας.
Η κούραση των αθλητών, δεν είναι τόσο στους αγώνες, όσο στην κοπιαστική προπόνηση και στην προετοιμασία. Στο μπάσκετ για παράδειγμα, για να βάλει ένας αθλητής μια βολή, έχει εκτελέσει τουλάχιστον είκοσι στην προπόνησηΓια να είναι έτοιμος στον αγώνα, που διαρκεί μόνο 40 λεπτά, έχει δαπανήσει παραπάνω από τον δεκαπλάσιο χρόνο, στην προπόνηση. Αν χάσει τα καλάθια στην προπόνηση, δεν κοστίζουν στην ομάδα του άμεσα. Είναι αυτό που λέμε «δεν έγινε και τίποτε». Δεν μπορεί όμως να πει το ίδιο όταν παίζει σε σημαντικό αγώνα. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνει σκληρή προπόνηση και να είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις χειρότερες δυνατές συνθήκες και τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση!
Οι απαραίτητες… δοκιμές.
Τα λιγότερο σημαντικά πράγματα, έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα.
Μπορεί καμιά φορά, να πεις «Αν και φέρομαι με αυτόν τον τρόπο, ας δω πού οδηγεί κάποιος άλλος τρόπος». Δεν είναι ανάγκη αυτός ο τρόπος να αφορά μόνο τον κώδικα καλής ηθικής συμπεριφοράς! Αφορά και τον τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος, μιας περίπλοκης κατάστασης. Οι δοκιμές και τα πειράματα, δε σε βοηθούν μόνο στο να σφυρηλατήσεις το χαρακτήρα σου. Σου προσφέρουν μια πολύ ειλικρινή και αυθεντική οδό, στο να γνωρίσεις περισσότερο καλά τον εαυτό σου και να προχωρήσεις στην αυτογνωσία.
Ίσως να έκανες κάτι στο παρελθόν που δεν ήταν «δικό σου» (το έκανες επειδή το έκαναν και οι άλλοι) ή να μην είχες προλάβει να σκεφτείς αν ήταν σωστό ή αποτελεσματικό. Με το πείραμα, μπορείς να δεις αν σου ταιριάζει κάτι καλύτερο με βάση το χαρακτήρα που θέλεις να αποκτήσεις.
Φωτό από: www.worldreligionnews.com

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα