Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πώς να θεραπεύσετε το σώμα και το μυαλό σύμφωνα με το ζώδιο σας


Δεν πρόκειται μόνο σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο, αλλά επίσης και σε σωματικό. Βασικά, κάθε μέρος του σώματος ή περιοχή κυβερνάται επίσης από μια συγκεκριμένη ζωδιακή ενέργεια.

Στις πρώιμες μέρες της ιατρικής, οι γιατροί συνήθιζαν να μελετούν τα όνειρα και τους πλανήτες ώστε να φροντίσουν καλύτερα τον ασθενή. Ενώ αυτή η τεχνική είναι πολύ παλιά υπάρχει ακόμα σημασία στη κατανόηση για το πως η αστρολογία μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπευτείτε.

Στην αστρολογία, κάθε ζώδιο κυβερνά ένα διαφορετικό σημείο του σώματος. Όταν αυτό το σημείο αντιμετωπίζει κάποια αρρώστια, η διοχέτευση της ενέργειας αυτού του ζωδίου μπορεί να σας βοηθήσει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε αστρολογικό ζώδιο για να θεραπεύεστε το σώμα σας:

Κριός

Σώμα: Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα μαλλιά και το πρόσωπο
Ενέργεια: Η ενέργεια του Κριού σχετίζεται με την ηγεσία, με το να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και να κυνηγάτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε. Επίσης κυβερνά τα συναισθήματα του θυμού, της αυτοπεποίθησης και του κουράγιου.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Κριού δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με πονοκεφάλους, ημικρανίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και με ρινική καταρροή. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με ακμή, δερματικά προβλήματα, έκζεμα, εξανθήματα και τριχόπτωση.
Θεραπεία: Η ενέργεια του Κριού σχετίζεται με το να υπερασπιστείτε τον πραγματικό εαυτό σας και να οδηγήσετε τη ζωή σας προς την κατεύθυνση που νιώθετε καλύτερη. Αν κρυβόσασταν στις σκιές ή αν οδηγιόσασταν από τον εγωισμό σας είναι καιρός να επαναφέρετε την ισορροπία. Μπορεί να δηλώνει επίσης πως χρειάζεται να αφήσετε τις υπέρ- δραστήριες σκέψεις, να ηρεμήσετε και να προσέξετε τον κόσμο γύρω σας.

Ταύρος

Σώμα: Ο Ταύρος κυβερνά τον λαιμό, τον λάρυγγα, τον θυρεοειδή, τις αμυγδαλές και το πάνω μέρος της πλάτης.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Ταύρου σχετίζεται με την σταθερότητα και την συνοχή. Ο Ταύρος επίσης κυβερνά τις υλικές ή φυσικές κατοχές και επίσης τα γενικότερα συναισθήματα ασφαλείας και αυτό- επιβεβαίωσης.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια ενός ταύρου δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με προβλήματα στην ωμοπλάτη, προβλήματα στον αυχένα, με πονόλαιμο και με το βράχνιασμα στη φωνή. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αισθήματα «αδράνειας» ή φόβου για την αλλαγή ή για κάποια απώλεια.
Θεραπεία: Η ενέργεια του Ταύρου σχετίζεται με την πρακτική και μεθοδολογική προσέγγιση της ζωής ώστε να νιώσετε πιο ασφαλείς και οργανωμένοι. Αν δεν είστε γειωμένοι ή αν είστε κολλημένοι σε έναν ατελείωτο κύκλο, είναι ίσως καιρός να επαναφέρετε την ισορροπία εναρμονίζοντας την περιοχή του λαιμού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μπλε κρυστάλλους, τραγουδώντας και κάνοντας αλλαγές στο εξωτερικό σας περιβάλλον.

Δίδυμος

Σώμα: Ο Δίδυμος κυβερνά το μυαλό, τις σκέψεις, την ικανότητα έκφρασης και τα χέρια.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Διδύμου σχετίζεται με την ελευθερία να εκφράζεστε και να συλλέγετε τις σκέψεις σας με έναν ομαλό τρόπο ώστε να τις καταλαβαίνουν οι άλλοι. Οι Δίδυμοι είναι από την φύση τους επικοινωνιακοί, συγγραφείς και ομιλητές.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Διδύμου δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με διασκορπισμένες σκέψεις, μπερδεμένες ψυχικές επεξεργασίες, με πόνο στα χέρια και με φόβο έκφρασης. Μπορεί επίσης να κάνει το άτομο να κουτσομπολεύει ή να μιλά πριν σκεφτεί.
Θεραπεία: Ο διαλογισμός ή η καταγραφή ημερολογίου είναι η καλύτερη θεραπεία για την εξισορρόπηση της ενέργειας του Διδύμου. Αυτό βοηθά στο να ηρεμήσει και να χαλαρώσει το μυαλό και μπορεί να απελευθερώσει οποία επαναλαμβανόμενη σκέψη.

Καρκίνος

Σώμα: Ο Καρκίνος κυβερνά το στήθος και την περιοχή της καρδιάς.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Καρκίνου σχετίζεται με το να συντονίσετε τα συναισθήματα σας και να τα εκφράσετε. Η ενέργεια του Καρκίνου φροντίζει και συχνά επιθυμεί να εξυπηρετεί τους άλλους.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Καρκίνου δε βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με ανεξέλεγκτα συναισθήματα, με αίσθημα αποστράγγισης ή υπερβολικής ευαισθησίας και ακόμα με την επιθυμία να μείνετε μόνοι. Τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν αναπνευστικές ασθένειες, βήχα, πόνο στο στήθος και την τάση για συναισθηματική τροφή.
Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Καρκίνου, οι ασκήσεις αναπνοής είναι συνήθως οι πιο ωφέλιμες καθώς περνάτε χρόνο έξω στον φρέσκο αέρα και στο φως. Η ισορροπία μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω του εθελοντισμού, με το να δίνετε στους άλλους ή περνώντας χρόνο φροντίζοντας και αγαπώντας τον εαυτό σας.

Λέων

Σώμα: Ο Λέων κυβερνά την καρδιά όπως και το πάνω μέρος της πλάτης.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Λέοντα σχετίζεται με το να λάμπετε ενώ είστε ο πραγματικός εαυτός σας. Η ενέργεια του Λέοντα είναι υπερήφανη, έχει αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται να εκφράσει ή να κυνηγήσει αυτό που πραγματικά θέλει.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Λέοντα δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με καρδιακές επιπλοκές, με δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων ή με το να νιώθετε πως είστε απομακρυσμένοι από την αγάπη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, με το να νιώθετε ντροπαλοί ή με το να καθοδηγείστε από τον φόβο.
Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί, κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης είναι συχνά βοηθητική. Αυτές περιλαμβάνουν την τέχνη, τον χορό, την ποίηση, την ηθοποιία κτλ. Οι στάσεις της γιόγκα συνιστούνται καθώς βοηθούν να ανοίξει η περιοχή της καρδιάς όπως και το να μιλάτε για τα συναισθήματα σας με αυτούς για τους οποίους νοιάζεστε.

Παρθένος

Σώμα: Ο Παρθένος κυβερνά το στομάχι και τα πεπτικά όργανα
Ενέργεια: Η ενέργεια του Παρθένου είναι γήινη, γειωμένη και μας βοηθά να μείνουμε κινητοποιημένοι και να κινηθούμε στις προκλήσεις της ζωής. Η ενέργεια του Παρθένου σχετίζεται με την παρατήρηση στα μικρότερα πράγματα, στις λεπτομέρειες και διακρίνεται από πείσμα.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Παρθένου δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με πεπτικά προβλήματα, με δυσκοιλιότητα, με διατροφικές διαταραχές, με χρόνια δίαιτα και δύσκολη πέψη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με υπερβολική σκέψη, με πείσμα και με ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.
Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Παρθένου είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αφήνετε και να απελευθερώνετε κάποιες από τις προσδοκίες που έχετε για τον εαυτό σας. Είναι επίσης σημαντικό να ηρεμήσετε το μυαλό σας και ίσως να πάρετε χρόνο για να φτάσετε στον πυρήνα των ενοχλητικών σκέψεων. Αυτό είναι καλύτερο να γίνεται μέσω του διαλογισμού, των δημιουργικών έργων, ακόμα και με την άσκηση. Το να συμφιλιωθείτε με το σώμα σας και να σιγουρευτείτε πως τρώτε πολλά υγιεινά φρούτα και λαχανικά είναι επίσης ωφέλιμο.

Ζυγός

Σώμα: Η ενέργεια του Ζυγού κυβερνά τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και την μέση.
Ενέργεια: H ενέργεια του Ζυγού σχετίζεται με το να μάθετε πώς να συνδέεστε, να ωριμάζετε με τους άλλους και με το να διαμορφώνετε υγιείς σχέσεις μαζί τους.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Ζυγού δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με το να είστε υπερβολικά ανεξάρτητοι ή υπερβολικά εξαρτημένοι. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με προβλήματα που σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη όπως μολύνσεις, συχνοουρία ή με πόνο στην μέση.
Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Ζυγού είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους για να συμβιβαστείτε στη ζωή σας και με το να σκεφτείτε και τους άλλους. Από την άλλη πλευρά, αν βασιζόσασταν πολύ στους άλλους, είναι ίσως καιρός να βρείτε τη δύναμη και την ανεξαρτησία σας.

Σκορπιός

Σώμα: Η ενέργεια του Σκορπιού κυβερνά την περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Σκορπιού σχετίζεται με την μεταμόρφωση και με το να μάθετε πώς να ωριμάσετε και να αλλάξετε μέσω των εμπειριών της ζωής. Σχετίζεται επίσης με το να ψάξετε μέσα στην σκοτεινή πλευρά σας ώστε να την φέρετε στο φως.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Σκορπιού δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με την αίσθηση ότι είστε αδρανείς ή και καταπιεσμένοι από μια αλλαγή που συμβαίνει πολύ γρήγορα. Μπορεί να εκδηλωθεί επίσης με κατάθλιψη, με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και με έλλειψη ή με υπερδραστήρια σεξουαλική επιθυμία.
Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Σκορπιού είναι σημαντικό να αγκαλιάσετε την αλλαγή και να είστε ανοιχτοί στο να αντιμετωπίσετε κάθε σκιά που παραμονεύει. Για να βοηθηθείτε, είναι ωφέλιμες οι πρακτικές όπως ο διαλογισμός και το Τάντρα. Το να περνάτε χρόνο κοντά στο νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να απελευθερωθείτε συναισθηματικά.

Τοξότης

Σώμα: Η ενέργεια του Τοξότη κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς. Κυβερνά επίσης και το συκώτι.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Τοξότη σχετίζεται με την μάθηση, την εξερεύνηση και την διδασκαλία. Η ενέργεια του Τοξότη είναι πάντα έτοιμη για περιπέτειες και λαχταρά να κατανοήσει την ζωή και τον κόσμο.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Τοξότη δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με προβλήματα στους γοφούς, στο συκώτι ή και ακόμα με την υπέρβαση. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ως ανησυχία ή ίσως με την ανικανότητα να μείνετε σε ένα σημείο για μεγάλη χρονική περίοδο. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με τη στασιμότητα και ίσως με την απροθυμία να μάθετε, να αγκαλιάσετε νέους πολιτισμούς και να είστε ανοιχτόμυαλοι.
Θεραπεία: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξισορροπήσετε την ενέργεια του Τοξότη είναι να ταξιδέψετε ή να μάθετε κάτι καινούργιο που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε και να επεκτείνετε το μυαλό σας. Το να κάνετε κάτι διαφορετικό από την καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε την ενέργεια όπως και με τις ασκήσεις που βοηθούν τους γοφούς.

Αιγόκερως

Σώμα: Η ενέργεια του Αιγόκερου κυβερνά τα κόκκαλα, τα γόνατα και τα δόντια.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Αιγόκερου σχετίζεται με το να κάνετε τα πάντα με ένα πρακτικό και τακτικό τρόπο. Η ενέργεια του Αιγόκερου είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και κινητοποιείται για να πετύχει και να δημιουργήσει.
Ανισορροπίες: Όταν δεν βρίσκεται σε ισορροπία, η ενέργεια του Αιγόκερου μπορεί να οδηγήσει στην εργασιομανία, σε θέματα με τα γόνατα ή σε πονόδοντο. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στο να πιέσετε υπερβολικά τον εαυτό σας για να πετύχετε και την συνήθεια να εργάζεστε ή να «κάνετε πράγματα» για να αποφύγετε τα συναισθήματα.
Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Αιγόκερου είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα, να ηρεμήσετε και ίσως να ελέγξετε τι είναι αυτό που πραγματικά τροφοδοτεί τις φιλοδοξίες σας. Μια επανεξέταση του προγράμματος σας μπορεί επίσης να κάνει λιγότερο τον χρόνο για δουλειά και να δημιουργήσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Οι πρακτικές όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή ακόμα και ένα ημερολόγιο μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες.

Υδροχόος

Σώμα: Η ενέργεια του Υδροχόου κυβερνά τους αστραγάλους και το νευρικό σύστημα.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Υδροχόου σχετίζεται με την υποστήριξη της ανθρωπότητας και με το να σκέφτεστε για πιο μεγάλα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα. Η ενέργεια του Υδροχόου είναι εξαιρετικά καινοτόμα και συχνά έχει επαναστατική φύση.
Ανισορροπίες: Όταν δεν βρίσκεται σε ισορροπία, η ενέργεια του Υδροχόου μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε σαν ένας «τρελός επιστήμονας». Μπορεί να σας κάνει επίσης να νιώσετε πως δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Επιπλέον, εμφανίζονται προβλήματα στους αστραγάλους, όπως και αισθήματα άγχους ή ακόμα και κρίσεις πανικού.
Θεραπεία: Για να εξισορροπήσετε την ενέργεια του Υδροχόου είναι σημαντικό να δημιουργήσετε και να φέρετε τις ιδέες σας στη ζωή. Είναι επίσης σημαντικό να σκέφτεστε την μεγαλύτερη εικόνα και το πώς οι ιδέες ή οι δημιουργίες σας μπορούν να ωφελήσουν όλο το ανθρώπινο είδος, όχι μόνο τον εαυτό σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει το να κάνετε κάθε μέρα πράγματα που σας εμπνέουν και να περιβάλλεστε με άτομα με τον ίδιο τρόπο σκέψης από τα οποία μαθαίνετε και ωριμάζετε.

Ιχθύς

Σώμα: Η ενέργεια του Ιχθύ κυβερνά τα πόδια και την επίφυση.
Ενέργεια: Η ενέργεια του Ιχθύ σχετίζεται με το να ευθυγραμμιστείτε με την ουσία σας ή την πνευματικότητα. Είναι επίσης πολύ δημιουργική και μπορεί να εκφραστεί μέσω της τέχνης, της μουσικής και του χορού.
Ανισορροπίες: Όταν δεν βρίσκεται σε ισορροπία, η ενέργεια του Ιχθύ μπορεί να εκδηλωθεί με το ότι δεν νιώθετε γειωμένοι. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με το να χάσετε την επαφή με τις ανάγκες των άλλων, με τον εγωκεντρισμό, ακόμα και με το να γίνετε υποχόνδριοι. Μπορεί να είναι επίσης το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης από την πνευματική ενέργεια και την διαίσθηση σας. Οι ανισορροπίες μπορούν μερικές φορές επίσης να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας πνευματικής αφύπνισης.
Θεραπεία: Για να εξισορροπήσετε την ενέργεια του Ιχθύ είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή με τον πνευματικό εαυτό σας ή με την αληθινή ουσία σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό αλλά ο διαλογισμός είναι συχνά από τους πιο αποτελεσματικούς. Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να ισορροπήσετε αυτή την ενέργεια είναι να γίνετε δημιουργικοί και να διοχετεύσετε αυτή την ενέργεια σε κάτι παραγωγικό. Το να γειωθείτε μπορεί να βοηθήσει, όπως και το μασάζ στα πόδια και η ρεφλεξολογία.
Μετάφραση – επιμέλεια: Μάγεια Τ

awakengr.com via foreverconscious.com

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα