Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

(s.o.s) ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK;

Φωτογραφία του Ioannis Stogiannos.

Αυτή η ερώτηση αφοράει εμένα, εσένα, όλους μας που βρισκόμαστε σε αυτόν τον εικονικό χώρο κι επικοινωνούμε… αλλά δίνουμε όμως προσέξτε… και πολύ εύκολα τα στοιχεία της προσωπικότητας μας.
Οι περισσότεροι δεν γνωριζόμαστε φυσικά… αλλά ούτε και θα γνωριστούμε και ποτέ. Οπότε λείπει το όποιο συναίσθημα σε ένα μεγάλο βαθμό… αφού δεν υπάρχει ζωντανή επαφή ανάμεσά μας και είμαστε παγιδευμένοι να κάνουμε επαφές και φιλίες στην ουσία εικονικές. Εκτός από τις πληροφορίες και γνώσεις που ίσως κάποιοι επιλέγουν να δίνουν… οι υπόλοιποι το χρησιμοποιούν το φατσοβιβλίο για να παίζουν και να χαζολογούν περνώντας άσκοπα την ώρα τους. Φυσικά ίσως να υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούνε βέβαια να μάθουν κάποια πράγματα… εάν βρούνε ίσως χρήσιμες πληροφορίες… που μπορεί να εξελίξουν λίγο το μυαλό τους.
Πραγματικά όμως δεν έχουμε αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό… την δύναμη που μπορεί να έχει αυτή η δικτυακή επικοινωνία ανάμεσα μας… αλλά κάποιοι … π.χ. όπως κάποιες «εταιρείες» το εκμεταλλεύονται στο έπακρον… για δικά τους φυσικά συμφέροντα ( οικονομικά ή άλλα) μαθαίνοντας και κατευθύνοντας τους ίδιους μας τους εαυτούς. Εκτός από τα εσκεμμένα λάικ (μου αρέσει) που υπάρχουν σε οργανωμένες εταιρείες… που φυσικά τα πουλάνε και τα αγοράζεις βέβαια με χρήματα… κι επειδή πράγματι θα μπορούσα κι εγώ κάποια στιγμή ή οποιοδήποτε άλλος να το κάμει βέβαια αυτό… δηλαδή να αγοράσει λάικ… μιας κι εγώ ήδη έχω και πολλούς φίλους… όπου πράγματι θα δικαιολογούσα στο ότι με διαβάζουν ή με θαυμάζουν αρκετοί και είναι τόσοι πολλοί… γι’ αυτά που γράφω… και να πουλάω σε εσάς μούρη και θαυμασμό ή άλλα συναισθήματα…!

Νομίζω όμως ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να προβληματιστούμε… εάν θα πρέπει πλέον ΟΛΟΙ μας… να βάζουμε λάικ… για κάθε ανάρτηση που ανεβαίνει… και να κάνουμε ΟΛΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ… ξεκινώντας να μην βάζουμε επιτέλους λάικ σε ότι μας αρέσει ή διαβάζουμε κλπ… κι επειδή μας έγινε ήδη μία «κακή» συνήθεια…. αυτό θα είναι από εδώ και πέρα μία μικρή «επανάσταση» μέσα μας… ώστε να αποφύγουμε αυτή την εξάρτηση… ξεκινώντας και παροτρύνοντας όλους εσάς… και ξεκινώντας φυσικά από εμένα τον ίδιο να το πράξω… και να το εφαρμόσω άμεσα… δηλαδή θα διαβάζω τα κείμενα των αναρτήσεων φίλων ή θα βλέπω βίντεο ή εικόνες και θα σταματήσω να βάζω λάικ ή ακόμη και να σχολιάζω.
Και δεν έχει μόνον σημασία που μαθαίνουν το προσωπικό μας προφίλ «κάποιοι»… αλλά οι «μηχανές» επεξεργασίας δεδομένων ερευνούν τα στοιχεία μας… που τους δίνουμε εμείς πλουσιοπάροχα…. και βλέπουν πως αντιδρούμε και ως σύνολο (ως λαός κλπ)… οπότε μας κατευθύνουν και μας χειραγωγούν πιο εύκολα… και γινόμαστε προβλέψιμοι… και μας δίνουν αυτά που θέλουμε να ακούσουμε…!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΛΑΙΚ…ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ…ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΛΑΙΚ… ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΩΡΑ… ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΝ… ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΒΑΖΕΙΣ ΛΑΙΚ….ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ… ΔΙΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ… ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ; ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ…!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ… ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟ FACEBOOK ή ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ…ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ…ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ….!
ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ «ΑΡΡΩΣΤΟΙ»…ΛΙΓΟ ή ΠΟΛΥ… ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ….
ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ… ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΛΑΙΚ….ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ…ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ… ΔΕΝ ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ… ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ… ! ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΛΑΙΚ;
ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ… ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΛΑΙΚ …ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ….ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΛΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΛΑΙΚ …ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ… ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ.
(ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ 4.890… ΣΤΟΥΣ 5.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ… ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ… ΚΙ ΕΜΕΙΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ… ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ;)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα