Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Τι μπορεί να μάθει το Facebook για εμάς μέσα από μια απλή φωτογραφία


Υπάρχει άτομο που να μην ξέρει ότι ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, κατέθεσε επί δύο ημέρες ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου; Ο Zuckerberg αρνήθηκε ότι το Facebook υποκλέπτει τους χρήστες του μέσω των μικροφώνων των συσκευών και αποτελούν στόχος διαφημίσεων, αλλά η εταιρία μπορεί να συλλέγει αθόρυβα πολλές πληροφορίες από μια και μόνο φωτογραφία που ανεβάζουμε.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "How Pizza Night Can Cost More in Data Than Dollars" (Πώς μια νύχτα με πίτσα μπορεί να κοστίσει περισσότερο σε πληροφορίες απ' ότι σε χρήματα). Με το άρθρο, εξετάζει διάφορους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να δίνουμε μόνοι μας διάφορες προσωπικές πληροφορίες στο Facebook, αλλά και σε άλλες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, κατά τη διάρκεια μιας ήσυχης βραδιάς στο σπίτι μας.

Ένας από αυτούς τους τρόπους λοιπόν είναι το ανέβασμα μιας φωτογραφίας με τη χρήση του smartphone μας.

Βάσει την πολιτική απορρήτου και τη συλλογή πληροφοριών του Facebook, το Facebook λαμβάνει πρώτα την φωτογραφία, τη λεζάντα και τα άτομα που προστίθενται με ετικέτα. Η φωτογραφία μπορεί να αναλυθεί για να δουν τι περιέχει -και λόγω της μαζικής έκθεσης πληροφοριών, το δίκτυο μπορεί να αναγνωρίσει ανθρώπους αγνώστους προς εμάς σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε δημόσιο χώρο.

Αυτό όμως είναι απλώς το πρώτο στρώμα πληροφοριών που συλλέγεται, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο ποσό metadata που λαμβάνει το Facebook.



Εκτός και αν έχει κάποιος λάβει μέτρα για να αποκλείσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, το Facebook μπορεί να συλλέξει την τοποθεσία από το geotag, την ημερομηνία, το μοντέλο του τηλεφώνου, την ακριβή ταυτότητα της συσκευής, την εταιρία τηλεφωνίας, κοντινά Wi-Fi Beacons ή κεραίες κινητής τηλεφωνίας (μέσω των οποίων μπορεί να εντοπιστεί η τοποθεσία -ο όρος είναι "τριγωνισμός"), αλλά και άλλες πληροφορίες όπως το επίπεδο της μπαταρίας και το επίπεδο του σήματος.

Κάποια από αυτά μπορούν να αποκρυφτούν αν αλλάξουν οι ρυθμίσεις στο EXIF της φωτογραφίας ή από τις ρυθμίσεις της κάμερας, αλλά πολλές πληροφορίες μοιράζονται και μόνο με το άνοιγμα της εφαρμογής (app) του Facebook.

Αυτό σημαίνει ότι το Facebook ίσως έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις μας, ακόμη και αν εμφανιζόμαστε σε ιδιωτικές φωτογραφίες άλλων ανθρώπων που έχουν όμως τραβηχτεί δημόσια.

"Πόσα προσωπικά δεδομένα δίνουμε κατά τη διάρκεια μιας νύχτας με πίτσα και ταινία;", αναρωτιέται η Wall Street Journal. "Πολύ περισσότερα απ' ό,τι νομίζουμε".

από: peta pixel


3otiko

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα