Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Στις δυσκολίες μαθαίνεις τη δύναμή σου


Του Δημήτρη Μπότη 
Οι διάφορες τρικυμίες που περνάς στη ζωή σου είναι απαραίτητες για να βγει το καλύτερο από μέσα σου. 

Θα πρέπει πάντα να προετοιμάζουν τα μονοπάτια που θα διαβείς, για να ανακουφιστείς και να βρεις πάλι τα πατήματά σου. Κι αυτό θα συμβεί όταν επικρατήσει ο αληθινός εαυτός σου. Χωρίς αυτόν δεν μπορεί τίποτα να συμβεί. Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά σου έχουν τη δύναμη να αντλούν απ’ τα συναισθήματά σου τη βεβαιότητα της επιτυχίας, φέρνοντας προς τα έξω πράγματα που δε γνωρίζεις για σένα. Μόνο στις πιο δύσκολες στιγμές είσαι αναγκασμένος να καταφύγεις στην αλήθεια για να βρεις την ευτυχία και σίγουρα αυτό θα σε πάει μπροστά, αφήνοντας πίσω τα απομεινάρια του φόβου και της δειλίας. Οι λαβωματιές είναι τα παράσημα που με τόσο κόπο κέρδισες και διδάχτηκες για το πώς θα αγωνίζεσαι.

Για τους ανθρώπους που έχουν την τόλμη να λάμπουν μέσα απ’ τις κακουχίες, η λέξη «μπορώ» υπάρχει για έναν και μόνο λόγο: Για να αντιμετωπίζουν τους δαίμονές τους με έναν άνεμο αισιοδοξίας. Αρνούνται να επιτρέψουν στην απαισιοδοξία να τους κατακλύσει. Αν το έκαναν αυτό το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να κρυφτούν πίσω απ’ το δάχτυλό τους.

Τις περισσότερες φορές, έχουν καταστρώσει μια στρατηγική που τους βοηθάει να ανακαλύψουν την τελική λύση, επιτρέποντας στις διάφορες καταστάσεις να ωριμάσουν χωρίς να καταπιέζονται. Ξέρουν ποιοι είναι και δε φοβούνται να το αφήσουν να το δουν οι γύρω τους. Είναι αυτοί που εστιάζουν πάντοτε στο φως που υπάρχει στο τέλος του τούνελ κι όχι στο σκοτάδι που τους περιβάλλει. Ο χρόνος έχει γίνει σύμμαχός τους κι αυτό είναι μια κερδισμένη μάχη.


Γνωρίζουν ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. 

Επίσης, είναι σίγουροι ότι η ελπίδα δε σβήνει κι ας έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Τίποτα το αρνητικό δεν έχει καμία εξουσία πάνω τους. Αν κάποιες στιγμές αφήνονται στον ωκεανό των σκέψεών τους είναι αποφασισμένοι να μην πνίγουν.

Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που δυστυχώς εγκλωβίζονται στις σκιές και δεν κλείνουν τους κύκλους που επιβάλλεται να κλείσουν. Μένουν αδρανοποιημένοι και στάσιμοι, επιτρέποντας στο μυαλό τους να καταρρεύσει αργά κι οδυνηρά. Στο τέλος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρουν τη λύση, αλλά θα έχουν χάσει πολύτιμες στιγμές.

Δε μιλάω για τις δυσκολίες που είναι αδύνατο να έχεις το πάνω χέρι. Αυτές που δε γίνεται να τις αντιμετωπίσεις αποκλειστικά και μόνο με τις δικές σου δυνάμεις. 

Εκεί μπαίνουν άλλοι παράγοντες στη μέση και το πρόβλημα γίνεται σύνθετο.

Αναφέρομαι σε αυτές που μπορείς και μόνος σου να τα καταφέρεις. Αρκεί να έχεις εκπαιδεύσει κατάλληλα τον εαυτό σου με τις αρετές της υπομονής, της επίμονης και της θέλησης. Το συγκεκριμένο τρίπτυχο είναι που κάνει τη διαφορά. Εκεί μέσα κρύβεται όλη η μαγεία που σε αφυπνίζει χωρίς να σε εξουσιάζει.
Να θυμάσαι ότι έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τον τρόπο που διαμορφώνεις την προσωπικότητά σου, ακόμα κι όταν έχεις γκρεμιστεί σε κομμάτια. Μπορείς να αφήσεις τις αδυναμίες σου να σε φάνε ζωντανό ή να τις μετατρέψεις σε λάμψη που θα σε φωτίσει, για να κατανοήσεις καλύτερα τα ισχυρά σου σημεία και να τους δώσεις ώθηση.

Προσελκύεις αυτά που πραγματικά θέλεις. 

Κι αυτό δεν είναι ακόμα μια θεωρητική κι ουτοπική προσέγγιση μιας κατάστασης. Όταν αντιμετωπίσεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου ένα πρόβλημα τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ το να βρεις τη λύση. Όλα ξεκινούν απ’ την αποφασιστικότητα που επιδεικνύεις. Άλλωστε, ισχυρός δε γεννήθηκε κανένας, έγινε στην πορεία.

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου είναι αυτή που τελικά θα υπερισχύσει. Υπάρχει εκεί για να σου δείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα