Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

Υπάρχουν ΣΥΝΤΑΓΕΣ για την Ευτυχία? Προφανώς κι υπάρχουν. Τις ξορκίζουμε όμως γιατί δεν τις γουστάρουμε τις αλλαγές. Τις προάλλες μιλούσα με ένα φίλο που έχει ένα σοβαρό θέμα υγείας. «Προτιμώ να πεθάνω παρά να αλλάξω», μου είπε στο τέλος με μικρή, δυστυχώς, δόση υπερβολής. Πάσο..

1) Να κινείσαι, τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα. Περπάτημα, χορός, κολύμπι, τρέξιμο, ό,τι εσύ γουστάρεις. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται. Όταν κάθεται, κάθονται όλα. Το μυαλό, η ψυχή, η διάθεση. Η ΚΙΝΗΣΗ γεννάει συναίσθημα, έμπνευση, ενέργεια, καθαρίζει το στρες, διώχνει τη μιζέρια, φέρνει σωματική και ψυχική ευεξία, παράγει χαρά, ξεφράζει τα λούκια, διώχνει την κατάθλιψη.

2) Να αφιερώνεις κάθε μέρα 30 λεπτά στην ΕΞΕΛΙΞΗ σου. Διάβασμα, ομιλίες στο youtube, σεμινάρια. Χίλιες φορές να χάσεις ένα γεύμα παρά την εξέλιξή σου. Αν σταματήσεις να εξελίσσεσαι πέθανες. Καλύτερη γνώση σημαίνει καλύτερες επιλογές. Καλύτερες επιλογές σημαίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Πρόσφατα άκουσα ένα καλό. Αν ανεβάζεις κάθε μέρα την αξία σου κατά 0,3%, κάθε χρόνο θα τη διπλασιάζεις. Δεν σε πληρώνουν για το χρόνο σου. Σε πληρώνουν για την αξία σου. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν με τον εαυτό τους κι αυτοί που (για την ώρα) δεν δουλεύουν.

3) Κάθε μέρα να κάνεις μια καλή πράξη. Το χαμόγελο, το ευχαριστώ, το παρακαλώ, το νιάξιμο, η ένωση με τον άγνωστο είναι ο λόγος που ζεις. Χωρίς αυτά ΔΕΝ θα ευτυχήσεις που να κοπανιέσαι. Το να νοιάζεσαι μόνο για την οικογένειά σου, άντε και 2-3 κολλητούς, είναι μιζέρια και μάλιστα η χειρότερη του είδους. Η πραγματική ΑΓΑΠΗ είναι μονόδρομος κι εμείς δώστου και πάμε αντίθετα γι’ αυτό και τρώμε το κεφάλι μας.


4) Κάθε μέρα να παίρνεις ένα φίλο τηλέφωνο, να δεις τι κάνει. Έτσι στα ξαφνικά. Ιδανικά φιλαράκια με τα οποία έχεις χαθεί. Δυο λεπτά θα σου πάρει. Το καλύτερο είναι όταν θα σε ρωτήσει προς στο τέλος «συμβαίνει κάτι και πήρες»?. «όχι ρε συ.. Πήρα να δω τι κάνεις». Όταν θα κλείσεις θα είσαι άλλος άνθρωπος. Μην περιμένεις τον άλλο να σε πάρει. Πάρτον εσύ.

5) Να μη βιάζεσαι. Και να μην είσαι παρορμητικός. Να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ πρώτα. Να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό. Να μετράς ως το 10 πριν απαντήσεις αν χρειαστεί. Την πέτρα και τη βρισιά αν τις πετάξεις δεν μπορείς να τις ξαναγυρίσεις. Δεν θα σου δώσει κανείς μετάλλιο που βιάστηκες. Η ζωή δεν είναι κατοστάρι. Η ζωή είναι Μαραθώνιος. 

6) Να κρατάς ημερολόγιο. Εκεί να τα γράφεις όλα. Και τα καλά και τα κακά Πριν ξημερώσει να ξέρεις τι θες να κάνεις μέσα στη μέρα. Και μέσα στη βδομάδα, και μέσα στη χρονιά. Και στη ζωή σου. Να’ χεις ΣΤΟΧΟΥΣ. Συγκεκριμένους και μετρήσιμους. Μόνο το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει. Διοργανώνουμε τις διακοπές μας καλύτερα απ’ ό,τι ζούμε τη ζωή μας. Ο στόχος κάνει το αόρατο ορατό. Κάνει το αφηρημένο συγκεκριμένο. Δημιουργεί ελπίδα στο μέλλον. Κι όταν υπάρχει ελπίδα στο μέλλον, υπάρχει δύναμη στο παρόν.

7) Να βγαίνεις ραντεβού με τον εαυτό σου. Να περνάτε χρόνο μαζί. Στον καθρέφτη, στο σινεμά, στο περπάτημα. Να σου λες όμορφα λόγια. Και να σου χαμογελάς. Τα ‘χεις ανάγκη. Ψάχνεις απεγνωσμένα τα like γιατί δεν τα ‘πες στον εαυτό σου. Να τα’ χεις εύκολα τα ΜΠΡΑΒΟ. Μην περιμένεις να χτίσεις την Ακρόπολη για να σου πεις Μπράβο. Να σου τα λες κάθε φορά που ψήνεις όμορφα τον καφέ σου. Και κάθε φορά που κάνεις ένα καλό κατούρημα. Μιλάω σοβαρά. Αυτός ο Εαυτός θα σε πάει πάνω κι απ’ τα υψηλότερα όνειρά σου.

8) Να βγάλεις όλες τις ειδοποιήσεις απ’ το κινητό σου. Να κρατήσεις μόνο το sms και το χτύπο του τηλεφώνου. Αλλά κι αυτά να τα κλείνεις όταν χρειάζεται. Το κουμπί της σίγασης είναι το πολυτιμότερο απ’ όλα. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στους δικούς σου είναι η ΠΑΡΟΥΣΙΑ σου. Όταν είσαι εκεί να είσαι εκεί. Και να κλείσεις την περιττή τηλεόραση και τα περιττά social. Ο Μέσος άνθρωπος παγκοσμίως περνάει το 1/3 της ξύπνιας τους ζωής μπροστά στις συσκευές του. Τραγικό.

9) Να προσέχεις τα «μικρά». Τα μικρά είναι τα μεγάλα. Είναι αυτά που χτίζουν την ταυτότητά σου. Κι η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις. Πάνω κι από τα μάτια σου. Η ταυτότητά σου είναι το καλούπι σου. Να αφήνεις φιλοδώρημα, να πετάς το σκουπιδάκι στον κάδο, να είσαι συνεπής με αυτά που σου υπόσχεσαι. Κάθε φορά που κάνεις κάτι περισσότερο γίνεσαι ο ίδιος κάτι περισσότερο. Η ζωή σου είναι αυτό που κάνεις όταν είσαι μόνος σου.
Πρόσφατα ο Δάσκαλός μου μας είπε ένα κορυφαίο.
Όλη η ζωή, συμπυκνωμένη σε μια πρόταση:
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος ολάκαιρος αν αυτό ήταν δεύτερο πετσί μας..?
Λέει κι ο λαός ένα ωραίο.
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ.
Η Γκρίνια θα σε κλέβει. Μόνιμα.
Μόνο με τη Δράση θα πας μπροστά.
Stefanos Xenakis

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα