Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Πνευματικό φαγητό: Θεραπεύοντας το τσάκρα της βάσης (Συνταγή)


Το τσάκρα της βάσης είναι ένα ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Όταν δονείται υπάρχει ένα ζωντανό κόκκινο χρώμα στην αύρα σας. Το τσάκρα της βάσης συνδέεται με την γειωμένη φυσική, συναισθηματική και ψυχική ευεξία. Είναι γνωστό ως το πρώτο τσάκρα και έχει δυνατή σύνδεση με την επιβίωση, τα γενεαλογικά πρότυπα, την ασφάλεια, το φαγητό, τα χρήματα, την αγάπη κτλ. Το τσάκρα της βάσης κρατά την βάση της ζωής μας.

Η συνειδητή εργασία με το τσάκρα της βάσης μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην θεραπεία του μυαλού και της σωματικής σύνδεσης. Το τσάκρα της βάσης σας μπορεί να είναι κλειστό, ανοιχτό ή πάρα πολύ ενεργητικό, οπότε εδώ υπάρχουν κάποιες οδηγίες για να αξιολογήσετε το τι κάνει το τσάκρα σας.

Όταν το Τσάκρα της Βάσης είναι κλειστό: Ίσως νιώθετε εγκαταλελειμμένοι από τους γονείς, τους φίλους ή από τον σύντροφο σας. Αισθάνεστε συνεχώς πως δεν σας υπολογίζουν, βγαίνουν χωρίς εσάς και κρατείστε στη ζωή επιβιώνοντας. Ίσως έχετε σκέψεις που σχετίζονται με την έλλειψη χρημάτων ή φαγητού. Νιώθετε πως δεν είστε συνδεδεμένοι με κανέναν κι έτσι ενεργείτε απότομα και αποτραβιέστε. Έχετε αρνητική άποψη για τον εαυτό σας, μισείτε το σώμα σας και λέτε πως δεν είστε καλοί έτσι όπως είστε. Η κατάθλιψη, η έλλειψη αντοχής, το άγχος, η έλλειψη συγκέντρωσης και η ανησυχία είναι αυτά που νιώθετε καθημερινά.

Όταν το Τσάκρα της Βάσης είναι ανοιχτό: Νιώθετε πως είστε επιθυμητοί και ανήκετε στην οικογένεια ή στους φίλους σας. Είστε υγιείς, έχετε δυνατή σύνδεση με το σώμα σας και είστε ευτυχισμένοι με αυτό. Είστε οικονομικά ασφαλείς, διαχειρίζεστε τα χρήματα καλά με την σταθερή ροή του ότι έχετε ότι χρειάζεστε και θέλετε.

Όταν το Τσάκρα της Βάσης είναι υπερβολικά δραστήριο: Έχετε υλιστικές σκέψεις που θέτουν την αξία σας γι αυτά που έχετε. Ίσως αναπτύξετε υπερβολική σεξουαλικότητα, απληστία, θυμό, επιθετικότητα, ενοχλητική, ελεγκτική και παρορμητική συμπεριφορά. Σας είναι δύσκολο να αποδεχτείτε την αλλαγή και έχετε άκαμπτα όρια με τους ανθρώπους γύρω σας.


Αφού καθορίσετε πως είναι το τσάκρα σας, πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως δεν είναι κάτι σταθερό. Έχετε την ικανότητα να αναπτύξετε το τσάκρα σας σε ένα ακμάζον, υγιές και ζωντανό ενεργειακό κέντρο. Με ισορροπημένο το τσάκρα της Βάσης, θα νιώθετε πιο ισορροπημένοι και ολοκληρωμένοι. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, ανοιχτό, κλειστό ή υπερδραστήριο, αυτές οι συμβουλές θα σας καθοδηγήσουν. Το να έχετε ανοιχτά και ισορροπημένα τσάκρα είναι ένας τρόπος ζωής που περιλαμβάνει καθημερινή εξάσκηση. Το τσάκρα της βάσης είναι η βάση όπου κάθονται όλα τα υπόλοιπα τσάκρα. Η διατήρηση της υγείας του τσάκρα της βάσης επιτρέπει στα άλλα να κερδίσουν ενέργεια από την δύναμη της ζωής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε ένα υγιές τσάκρα. Σύμφωνα με το θέμα του πνευματικού φαγητού, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στη σωστή διατροφή.

Πώς να τρέφεστε: Το τσάκρα της βάσης ενισχύεται με τις φυλετικές συνδέσεις. Το να απολαύσετε ένα γεύμα με τους φίλους ή την οικογένεια σας έχει μια βαθιά επίδραση στη θεραπεία σας. Επίσης, η ευγνωμοσύνη πριν και κατά τη διάρκεια του γεύματος είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να κάνετε κάθε μέρα το ταξίδι σας προς την υγεία και τη ζωτικότητα.

Όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι σημαντικά επειδή έχουν μια δόνηση που επηρεάζει τα ενεργειακά κέντρα στο φυσικό και συναισθηματικό μας σώμα.

Τι να τρώτε: Πάντα να επιλέγετε οργανικά!
  1. Πρωτεΐνη
  2. Μεταλλικά στοιχεία
  3. Κόκκινα φρούτα και λαχανικά
  4. Λαχανικά με ρίζες
Η πρωτεΐνη έχει γειωμένη επίδραση και ενδυναμώνει το φυσικό σώμα. Χρησιμοποιείται σε όλο το σώμα από τα ζωτικά όργανα. Οι φακές, το τόφου, τα μαύρα φασόλια, το κινόα, ο αμάρανθος, το γάλα σόγιας, ο αρακάς, οι αγκινάρες, οι σπόροι κάνναβης, οι σπόροι κολοκύθας, οι σπόροι τσία, το τέμπε, το γάλα κάνναβης, τα γιαπωνέζικα φασόλια edamame , το σπανάκι , τα μαυρομάτικα φασόλια, το μπρόκολο, το σπαράγγι, τα φασολάκια, τα αμύγδαλα, η σπιρουλίνα, το ταχίνι, τα ρεβίθια, η θρεπτική μαγιά και το φυστικοβούτυρο είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών.

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι σταθερές ενώσεις από τον φλοιό της γης. Το στοιχείο του τσάκρα της βάσης είναι η Γη και μια διατροφή πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία δημιουργεί σταθερότητα. Όταν ένα σώμα λειτουργεί σωστά βρίσκεται σε ομοιόσταση. Το σώμα χρειάζεται μεταλλικά στοιχεία για συνεχή σταθερή κατάσταση. Για παράδειγμα, το μεταλλικό ασβέστιο δημιουργεί δυνατά οστά και ένα υγιές σύστημα σκελετού, το οποίο είναι καίριο για τη συνολική ευεξία. Τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα σε μεγάλα ποσά είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το νάτριο, το κάλιο, το χλώριο και το θείο. Το σώμα χρειάζεται μικρά ποσά ιχνοστοιχείων. Αυτά περιλαμβάνουν το σίδηρο, το μαγγάνιο, τον χαλκό, το ιώδιο, τον ψευδάργυρο, το κοβάλτιο, το φθόριο και το σελήνιο.

Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά βοηθούν το τσάκρα της βάσης με πολλούς υπέροχους τρόπους. Το τσάκρα της βάσης είναι κόκκινο και το να τρώτε κόκκινα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του τσάκρα. Τα περισσότερα κόκκινα λαχανικά και φρούτα είναι καλές πηγές βιταμίνης C. Το τσάκρα της βάσης συνδέεται με τα κόκκαλα, το δέρμα και τα επινεφρίδια που όλα χρειάζονται βιταμίνη C για να ευδοκιμήσουν. Τα κόκκινα μήλα, οι φράουλες, τα ρόδια, τα κεράσια, οι ντομάτες, το κόκκινο λάχανο, τα παντζάρια και πολλά άλλα είναι πολύ ευεργετικά.

Τα λαχανικά με ρίζες είναι ζωτικός πόρος επειδή μεγαλώνουν στο έδαφος της Γης. Η γειωμένη και σταθερή ενέργεια της Γης είναι μέσα στα λαχανικά. Το να τρώτε λαχανικά όπως πατάτες, παντζάρια, καρότα, κρεμμύδια και σκόρδο μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο τσάκρα της βάσης. Όπως και το τσάι από ρίζα πικραλίδας χωρίς καφεΐνη έχει καταπραϋντική επίδραση σε αυτό το τσάκρα.
Η συνταγή πιάτων για το Τσάκρα της Βάσης χρησιμοποιεί όλα αυτά τα λαχανικά συμπεριλαμβανομένου και του κόκκινου παντζαριού! Αυτό το νόστιμο και ικανοποιητικό πιάτο θα προωθήσει την υγεία στο τσάκρα της βάσης.

Συστατικά:
  • 6 μεσαία παντζάρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού ή ελαιόλαδο (επιλογή σας)
Εξοπλισμός:
  • Φούρνος
  • Χρονόμετρο
  • Αλουμινόχαρτο
  • Ταψί
  • Μπολ
  • Ξύλινη κουτάλα
  • Πιρούνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο για ομαλό μαγείρεμα και εύκολο καθαρισμό.
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια των παντζαριών στο μπολ και προσθέστε ½ κουταλιά της σούπας λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 πιπέρι πάνω από τα παντζάρια.
  4. Επικαλύψτε τα παντζάρια με λάδι χρησιμοποιώντας την ξύλινη κουτάλα και ανακατέψτε.
  5. Τοποθετήστε τα παντζάρια στο ταψί, βάλτε τα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε τα για 15 λεπτά.
  6. Ενώ αυτά μαγειρεύεται προσθέστε τις κομμένες γλυκοπατάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ. Καλύψτε τα λαχανικά με ½ κουταλιά της σούπας λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Ξανά χρησιμοποιήστε την ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε.
  7. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια.
  8. Προσθέστε τα λαχανικά από το μπολ στο ταψί.
  9. Προσθέστε ένα στρώμα αλουμινόχαρτου πάνω από το ταψί για να καλύψει την κορυφή.
  10. Τοποθετήστε το καλυμμένο ταψί στο φούρνο για 45 λεπτά.
  11. Όταν περάσουν τα 45 λεπτά, βγάλτε το ταψί, τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  12. Να είστε πολύ προσεκτικοί επειδή το πιάτο και τα λαχανικά θα είναι πολύ ζεστά. Με το πιρούνι πιέστε τα παντζάρια και τις γλυκοπατάτες και για να βεβαιωθείτε πως είναι μαλακά. (Αν δεν είναι, ξανά σκεπάστε το ταψί, βάλτε το πάλι στον φούρνο και ελέγχετε κάθε 10 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο).
  13. Όταν είναι μαλακά, κλείστε το φούρνο, βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  14. Μετά από 10 λεπτά, χρησιμοποιήστε την ξύλινη κουτάλα για να βάλετε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.
  15. Σερβίρετε το πιάτο και απολαύστε τα οφέλη από το θρεπτικό τσάκρα της βάσης.
Μετάφραση, επιμέλεια: Μάγεια Τ.
awakengr via thespiritscience.net
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα