Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παράξενο Πλάσμα Τρομοκρατεί Κατοίκους και Σκοτώνει Ζώα

Απρίλιος 2018 – Η βασική ιστορία:  Κάτοικοι διαφορετικών πόλεων σε Αργεντινή και Βραζιλία, ταυτόχρονα ανάφεραν ότι τρομοκρατήθηκαν από ένα πλάσμα που περιπλανιόταν στους δρόμους, σκότωσε ζώα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.  Η μορφή του πλάσματος  ήταν εντυπωσιακή και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ταυτίστηκε με κάποιο γνωστό είδος ζώου, ενώ σε άλλες το αποκάλεσαν λυκάνθρωπο.


Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της PERFIL η παραπάνω φωτογραφία που λήφθηκε τη νύχτα και είναι κάπως θολή, έχει ήδη κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιώντας  για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει.


Στην Αργεντινή, η είδηση δημοσιοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2018. Η ίδια ιστορία και η ίδια φωτογραφία, αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Το μόνο που αλλάζει είναι η τοποθεσία όπου συνέβη το γεγονός.

Σε ραδιοφωνική μετάδοση, ο Μάριο Κασαλόνγκε (Radial NOVA) εξηγεί, σύμφωνα με μαρτυρία κάποιου γείτονα στην πόλη Εσκίνα,  ότι το κτήνος ήρθε αντιμέτωπο  με ένα πιτ μπουλ και ένα γερμανό ποιμενικό, σκοτώνοντας και τα δύο σκυλιά, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η ιστοσελίδα El Tribuno De Tucuman αναφέρει την πόλη Τότορας στην επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής.


Ο τίτλος του άρθρου: Παράξενο πλάσμα σκότωσε δύο σκυλιά και φόβισε τους κατοίκους της Τότορας
H ιστοσελίδα NOVA corrientes , αναφέρει την πόλη Εσκίνα στην επαρχία Κοριέντες της Αργεντινής.

Ο τίτλος του άρθρου:  Ένα ” Λομπιζόν ” εμφανίστηκε στην πόλη Εσκίνα προκαλώντας τον τρόμο στους γείτονες.

Σύμφωνα με τη μυθολογία των  Γουαρανί , η οποία βασιζόταν αποκλειστικά στην προφορική παράδοση, ο Λομπιζόν ή Λομπισόν, (Lobizón) ήταν το έβδομο και τελευταίο παιδί του «κακού πνεύματος» Τάου  και της Κεράνα.

Η όψη του περιγράφεται ως αόριστα ανθρωπόμορφη εξαιρετικά άσχημη και φρικιαστική.  Τα μάτια και το δέρμα του ήταν χλωμά και νοσηρά, ενώ τα μακρά βρώμικα μαλλιά του, κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισής του, η οποία ήταν τόσο τρομακτική,  ώστε η παρουσία του και μόνο αρκούσε να σπείρει τον τρόμο στους άτυχους που τον συναντούσαν, καθώς θεωρούσαν την εμφάνισή του σημάδι ότι οι ημέρες τους στη γη ήταν μετρημένες.  Συνοδεύεται από τη δυσοσμία του θανάτου και της αποσύνθεσης.  Λέγεται πως ήταν ο άρχοντας της νύχτας και συνδέθηκε με το θάνατο. Περιοριζόταν αποκλειστικά στα νεκροταφεία, ή σε άλλες τοποθεσίες που συνδέονταν και με την έννοια του θανάτου και η μόνη πηγή τροφής του, ήταν αποσυντιθέμενη σάρκα.


Με την άφιξη των Ευρωπαίων εποίκων και την πάροδο του χρόνου, ο μύθος του Λομπιζόν αναμίχθηκε με την ιστορία του Λυκανθρώπου, αλλάζοντας την αρχική του μορφή σε εκείνη του μισού ανθρώπου – μισού λύκου. Επίσης δεν συνδέεται πλέον με το θάνατο και δεν περιορίζεται στα νεκροταφεία, ενώ κυνηγά υπό το φως του φεγγαριού ζωντανά θηράματα.

Ας μεταφερθούμε τώρα στην Βραζιλία


Τίτλος άρθρου της Gazeta do Cariri: “Εικαζόμενη εμφάνιση Λομπιζόμι στην Εσού του Περναμπούκο τρομοκρατεί τους κατοίκους της περιοχής” .
Στα πορτογαλικά, ο λυκάνθρωπος αποκαλείται  Λομπιζόμι (“lobo” – λύκος και “homem” – άνθρωπος ) και ανάλογα την περιοχή, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του μύθου.

Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες εκδοχές,  σε λυκάνθρωπο μετατρέπεται:
ο 7ος γιος του 7ου γιού, ή το 7ο κατά σειρά παιδί του ίδιου φύλου, ή σε ηλικία 13 ετών, το αγόρι που γεννήθηκε μετά από μία διαδοχή 7 γυναικών,  ή γενικά το 8ο κατά σειρά παιδί που γεννιέται, ή περνά μετά το θάνατο ενός συγγενή που ήταν λυκάνθρωπος , από πατέρα σε γιο, από παππού σε εγγόνι και ούτω καθεξής.

Στην περιοχή της Ροντόνια (πολιτεία στη δυτική Βραζιλία), πιστεύεται ότι ο Λομπιζόμι, πρέπει να διασχίσει 7 ενορίες μέχρι την αυγή προκειμένου να επιστρέψει στην αρχική του μορφή. Διαφορετικά, θα παραμείνει κτήνος έως το θάνατό του.

Στις 4 Απριλίου, η Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Gazeta do Cariri , δημοσίευσε την ίδια φωτογραφία- που έλαβε μέσω WhatsApp,  αναφέροντας πως ένα πλάσμα που έμοιαζε με λυκάνθρωπο, διέσχισε την περιοχή Τσιμορέτσε σκοτώνοντας 2 πρόβατα και φόβισε τους κατοίκους της Εσού  ενώ έφαγε 32 κοτόπουλα.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, υπάρχει διαμάχη μεταξύ ομάδων στο Whatsapp και το  Facebook , όπου άλλοι ισχυρίζονται πως το περιστατικό εξελίχθηκε στην  Εσού του Περναμπούκο στην Βραζιλία και άλλοι στην Σιπαούμπα του δήμου Μποτοκό του  Περναμπούκο. Άλλοι δε, ότι πέρασε προηγουμένως και από άλλες 7 πόλεις.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ovnis En Corrientes η δημοσίευση της ιστορίας στη σελίδα τους στο Facebook απέδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Ο χρήστης  Ντέντρο Ιρίμε  Θίδαρ,  σχολίασε ότι η θολή φωτογραφία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ και παρατήρησε πως ταιριάζει με εκείνη ενός χαρακτήρα που εμφανίζεται στο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» της  Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.  Πρόκειται για τον  καθηγητή της Άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών, Ρέμους Λούπιν , ο οποίος είναι λυκάνθρωπος .


Aυτή είναι η εικονογραφημένη μορφή του Ρέμους Λούπιν, ως μεταμορφωμένος λυκάνθρωπος στο απαγορευμένο δάσος όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα  Pottermore .


Οι ομοιότητες είναι σημαντικές


Η Κρίστιαν Βέρα Ντουάρτε μοιράστηκε την ακόλουθη εικόνα, η οποία προσφέρει μία καλύτερη προοπτική του φωτομοντάζ.


Από τα παραπάνω στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, δεν έχουμε παρά να καταλήξουμε στο θετικό συμπέρασμα του ερωτήματος που τέθηκε στην αρχή του άρθρου.

Ναι, πρόκειται για εγχείρημα δημιουργίας ενός αστικού μύθου, που όμως απέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγο συλλογικής προσπάθειας.

Εάν όμως ένας από τους στόχους του κατασκευαστή μιας τέτοιας ιστορίας, ήταν να εκφράσει
« διαμέσου της υπερβολής, δυσπιστία για το νεωτερικό, για το άγνωστο, για μια επιστήμη χωρίς συνείδηση, προκειμένου να βοηθηθεί ο κοινός άνθρωπος να αντιμετωπίσει κάποιους ανάλογους κινδύνους, νιώθοντας αλληλέγγυος με όσους πιστεύουν όσα πιστεύει και ο ίδιος » (Jan Harold Brunvand)
Ποιος θα μπορούσε να είναι ο κίνδυνος για τον οποίο προειδοποιεί;


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα