Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Σεξ: 5 πράγματα που δεν θα σας πει ο γιατρός

Η ετήσια επίσκεψή σας στον γυναικολόγο ήρθε και έφυγε και παρά το γεγονός ότι σάς ρώτησε αν έχετε οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες ή ερωτήσεις, εσείς δεν μπορούσατε να ρωτήσετε το παραμικρό.

Ηταν επειδή όντως δεν είχατε κάποιες σεξουαλικές ανησυχίες, ή μήπως επειδή αισθάνεστε αμηχανία ή νοιώθετε άβολα να ρωτήσετε κάποια πράγματα;
Πολλές γυναίκες έχουν διάφορα θέματα που «σαμποτάρουν» την σεξουαλική τους ζωή, αλλά παρόλα αυτά δεν ανακινούν το ζήτημα.
Θα έπρεπε όμως να το κάνουν, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα για το σεξ που ο γιατρός σας δεν πρόκειται να αναφέρει αν εσείς δεν τα ρωτήσετε.
Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι…
1. Ο διαβήτης μπορεί να αποτελεί το εμπόδιο που σας στερεί τη δυνατότητα να φτάσετε σε οργασμό. Ο γιατρός σας, σάς ρωτάει για παράδειγμα αν έχετε μειωμένη αίσθηση στα πόδια σας, αλλά δεν θα σας αναφέρει ότι και η κλειτορίδα σας μπορεί επίσης να είναι λίγο μουδιασμένη από αγγειακές ή νευρολογικές αλλαγές που συχνά συμβαίνουν με τον διαβήτη.
2. Ο δονητής δεν δημιουργεί πρόβλημα στο βηματοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μοιραστείτε με τον καρδιολόγο την ανησυχία σας για το ότι η χρησιμοποίηση ενός δονητή μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στον βηματοδότη σας κι εκείνος φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να έχετε τέτοιου είδους ανησυχία. Μπορείτε, όμως, να μείνετε ήσυχη, οι δονήσεις του αιδοίου ή του κόλπου δεν επηρεάζουν τον βηματοδότη.

3. Τα αντισυλληπτικά μπορούν να «στεγνώσουν» τον κόλπο σας. Γνωρίζετε πως η εμμηνόπαυση είναι ακόμα μακριά, αλλά τον τελευταίο καιρό ακόμα και αν έχετε μεγάλη διάθεση για σεξ, αισθάνεστε τον κόλπο σας στεγνό σαν την έρημο Σαχάρα. Μπορεί να μην είναι συνηθισμένο, ωστόσο υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 3% των γυναικών που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των χαπιών θέματα κολπικής ξηρότητας.
4. Ενας πονοκέφαλος που έρχεται μαζί με τον οργασμό μπορεί να υποδηλώνει κάτι σοβαρό. Μπορεί να είπατε για τους πονοκεφάλους στο γιατρό σας, αλλά αμελήσατε να του αναφέρετε ότι ο πονοκέφαλος συνέβη ταυτόχρονα με τον οργασμό. Είναι κάτι που θα πρέπει να το ελέγξετε αργά ή γρήγορα, καθώς ένα 4%-12% των ασθενών με υπαραχνοειδή αιμορραγία (ένας ειδικός τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας, που εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα και χρειάζεται επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση) παρουσίασαν ως πρώτο σύμπτωμα την κεφαλαλγία στη διάρκεια του οργασμού.
5. Οι επαναλαμβανόμενες κολπικές μολύνσεις μπορεί να συμβαίνουν επειδή χρησιμοποιείτε τη βαζελίνη ως λιπαντικό. Η βαζελίνη μπορεί να κάνει καλό στα σκασμένα χείλη στο στόμα σας, αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για τα χείλη του αιδοίου σας και ας είναι η γενικότερη εντύπωση διαφορετική. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως η βαζελίνη διπλασιάζει την πιθανότητα βακτηριακής κολπίτιδας που είναι η πιο συχνή αιτία της οσμής και της ενοχλητικής κολπικής έκκρισης.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα