Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

10 σημάδια ότι η ψυχή σας βιώνει πνευματικό θάνατο (και αναγέννηση)



Οι ψυχές περνούν από διαφορετικές φάσες κατά τη διάρκεια της ζωής. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η ζωή και ο θάνατος.

Οι ψυχές μας αλλάζουν συνεχώς για να αντικατοπτρίσουν τον τωρινό τρόπο ζωής μας. Ωστόσο, όταν απαιτούμε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, η ψυχή περνάει από ένα πνευματικό θάνατο.

Ο πνευματικός θάνατος οδηγεί στην πνευματική αναγέννηση, ένα φαινόμενο που πάντα κάνει το άτομο καλύτερο. Είναι επίπονο ταξίδι το οποίο κανείς δεν μπορεί να απολαύσει, αλλά είναι καίριο καθώς κάποιος γίνεται δυνατότερος στο τέλος.

Βιώνετε πνευματικό θάνατο; Δείτε τους παράγοντες που τον υποδεικνύουν:

  1. Νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι
Οι άνθρωποι που τον βιώνουν νιώθουν εξαντλημένοι όλη την μέρα. Τίποτα δεν φαίνεται να απομακρύνει την κούραση τους. Δεν σχετίζεται καν με τίποτα συγκεκριμένο που θα μπορούσε να τους δείξει την κατεύθυνση. Απλώς διαπερνά τη ζωή τους σε όλες της τις μορφές, ψυχικά, συναισθηματικά ή σωματικά.
  1. Δεν νιώθουν αποδεκτοί όπου και αν πάνε
Το αίσθημα ότι δεν ανήκουν κάπου γίνεται δυνατότερο. Αυτά τα άτομα νιώθουν άβολα όπου και αν πάνε, πως απλώς δεν ταιριάζουν. Αυτά τα αισθήματα κάποιες φορές γίνονται τόσο δυνατά που αναγκάζουν το άτομο να φύγει από κοινωνικές εκδηλώσεις.
  1. Νιώθουν αβοήθητοι
Νιώθουν πως είναι κολλημένοι σε μια πορεία που δεν θα αποφέρει καμιά αλλαγή. Ακόμα και τα μικρότερα κομμάτια της ζωής τους φαίνονται εκτός ελέγχου. Αυτό το αίσθημα αδυναμίας μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για προφανείς λόγους. Αυτό το αίσθημα ανικανότητας αποτελεί ένδειξη ότι το άτομο είναι έτοιμο για μεγάλη αλλαγή στη ζωή του.

  1. Νιώθουν πως η ζωή δεν έχει νόημα
Τέτοιοι άνθρωποι ίσως νιώθουν πως δεν πραγματοποιούν τίποτα. Μια ζωή με νόημα είναι αυτό που όλοι ποθούν και λίγοι καταφέρνουν. Το αίσθημα πως η ζωή δεν έχει νόημα και δεν επηρεάζει τον κόσμο γίνεται δυνατότερο σε αυτή την περίπτωση. Αυτό το μίζερο συναίσθημα κάνει το άτομο ανικανοποίητο και τον παροτρύνει να αναζητήσει μια αλλαγή.
  1. Η αυτό-αμφιβολία και οι δεύτερες σκέψεις γίνονται κανόνας
Υπάρχουν συνεχώς αισθήματα αμφισβήτησης. Το ένστικτο συνεχίζει να λέει πως η πορεία αυτή δεν είναι η σωστή. Αυτό το αίσθημα αβεβαιότητας κάνει το άτομο να αμφισβητεί συνεχώς τον εαυτό του και την πορεία του. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσει στον πυρήνα του προβλήματος και το λύσει.
  1. Νιώθουν πως κάνουν πολλά πράγματα
Αισθάνονται πως κάνουν πάρα πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα. Ενώ αυτό δεν ήταν πρόβλημα νωρίτερα, όταν βιώνουν πνευματικό θάνατο, οδηγεί σε εξάντληση και ανησυχία. Νιώθουν πως δεν μπορούν να προσέξουν ούτε ένα πράγμα ενώ πρέπει να κάνουν αρκετά άλλα. Αυτό συμβαίνει επειδή αμφισβητούν την τωρινή πορεία τους και τους σταματά από το να δεσμευτούν πλήρως με κάτι.
Είναι καλύτερο να βάλουν μια τάξη και να κρατήσουν αυτά που έχουν περισσότερη σημασία, σε αυτά που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να συγκεντρωθούν μόνο σε αυτά.
  1. Νιώθουν πως δεν ζουν με όλες τους τις δυνατότητες
Η αυτοκριτική είναι στην αποκορύφωση κατά τη διάρκεια της διαδρομής στον πνευματικό θάνατο. Συνεχώς έχουν δεύτερες σκέψεις για τις επιλογές τους και νιώθουν πως οι δυνατότητες τους θα χαραμιστούν. Μόνο όταν αναγεννηθούν πνευματικά θα αρχίσουν να ζουν με τις δυνατότητες τους και με ένα πάθος που έλειπε νωρίτερα.
  1. Υπάρχει το αίσθημα πως είναι κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο
Ίσως νιώθουν πως είναι κολλημένοι κάπου στην ζωή τους όπου όλα συνεχώς επαναλαμβάνονται χωρίς νόημα και δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ένα σημαντικό σημάδι που δείχνει ότι χρειάζεται να αλλάξουν τον δρόμο τους και αυτό θα γίνει μόνο αν σταματήσουν να είναι πεισματάρηδες για να δουν τελικά τον δρόμο μπροστά τους.
  1. Νιώθουν άδειοι μέσα τους
Θα υπάρχει μια αίσθηση σαν να έχουν χάσει ένα σημαντικό κομμάτι τους. Αυτό το αίσθημα εμφανίζεται λόγω της υπερβολικής πίεσης που έχει ένα άτομο. Είναι απλώς η σωματική εκδήλωση των εντάσεων της ζωής. Αυτό το άγχος θα μπορούσε να προκληθεί είτε επειδή βρίσκονται σε λάθος πορεία ή απλώς επειδή δεν κατανοούν τη σημασία της σωστής πορείας.
  1. Δυσκολεύονται να κοιμηθούν ήρεμα
Είναι δύσκολο να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν καθώς οι παράγοντες που αναφέρθηκαν τριγυρίζουν στο μυαλό τους. Υπάρχει ένα έντονο συναίσθημα κόπωσης όποτε προσπαθούν να κοιμηθούν, σαν να έχουν ξεχάσει κάτι που έπρεπε να κάνουν. Είναι απλώς η διαδικασία της πνευματικής αναγέννησης και της νοητικής ανά-βαθμονόμησης.
Ο πνευματικός θάνατος και η πνευματική αναγέννηση δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα αξίζει, οπότε κάποιος δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα και τη δύναμη του ενώ βρίσκεται σε αυτή την πορεία. Αυτή η ανανέωση της ψυχής μας επιβάλλει αναγκαίες αλλαγές στη ζωή μας γι αυτό πρέπει πάντα να είναι ευπρόσδεκτη η διαδικασία.


awakengr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα