Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς: Μια απλή συναισθηματική άσκηση για περισσότερη ελευθερία

Ζείτε μια κατάσταση όπου είστε αγκιστρωμένοι στο συναισθηματικό κόσμο ενός άλλου ανθρώπου ή εμπλέκεστε παρά τη θέληση σας; Μήπως έχετε έναν άνθρωπο με τον οποίο θα θέλατε να βγείτε ελεύθερα και χωρίς δεσμεύσεις για να δείτε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση όταν κοπάσει η συναισθηματική μπόρα; Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί, θα σας αρέσει και το παρακάτω παιχνίδι με τους καθρέφτες-νευρώνες, το οποίο μπορεί να αλλάξει αμέσως την επίδραση του μαγνήτη σας και τη σχέση σας με το άλλο άτομο. Βρείτε μερικά λεπτά που θα είστε εντελώς απερίσπαστοι και κάντε το εξής:
to-mistiko
1. Κλείστε τα μάτια. Νιώστε μόνο ότι κάθεστε εκεί και αναπνέετε. Φανταστείτε το άλλο άτομο. Φανταστείτε ότι όλα όσα σας συνδέουν μαζί του παίρνουν τη μορφή ενός φωτεινού αγωγού. Αυτό είναι το κανάλι. Το βλέπετε; Τώρα φανταστείτε ότι έχετε ένα αόρατο τεράστιο ψαλίδι και κόψτε τον αγωγό νοερά. Καμιά φορά χρειάζεται να κόψετε αρκετές φορές. Τώρα προσπαθήστε να καταλάβετε: αλλάζει κάτι στο πώς νιώθετε; Αν όχι, εξακολουθήοτε να κάνετε το ίδιο.
2. Τώρα ίσως διαπιστώνετε ότι το ένα κομμάτι του κομμένου φωτεινού αγωγού κρέμεται ακόμα από εσάς. Μπορεί στο σημείο επαφής (ενδεχομένως στην καρδιά ή την κοιλιά σας) να έχει παραμείνει κολλημένο ένα συννεφάκι ή μια ποσότητα φωτός. Πολύ απλά διώξτε τα κατάλοιπα αυτά λέγοντας δυνατά: «Σκοπός μου είναι αυτά που παρατηρώ αυτή τη στιγμή να επιστρέψουν πίσω στον/στη Χ (το μικρό τους όνομα)». Να το πείτε έτσι ακριβώς και όχι διαφορετικά. Μετά μην κάνετε τίποτα, απλώς περιμένετε. Και στη συνέχεια νιώστε αυτό που θα συμβεί και πώς θα αισθανθείτε.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την άσκηση με οποιονδήποτε άνθρωπο, ακόμα και με συγγενείς ή με το σύντροφο σας, αν θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας. Δε χωρίζετε από αυτό το άτομο. Ούτε δίνετε τέλος στην αγάπη. Απλώς απομακρύνετε παλιές ιστορίες και ανούσια αρνητικά συναισθήματα και έτσι δημιουργείτε νέο ελεύθερο χώρο για την πραγματική αγάπη και το αβίαστο σμίξιμο στο εδώ και στο τώρα.
  • Αν γνωρίζετε το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε αυτό που ψάχνετε πολύ πιο εύκολα. Δώστε το οι ίδιοι στον εαυτό σας και ταυτόχρονα ρυθμίστε το μαγνήτη της
    καρδιάς σας με τα συναισθήματα που μελλοντικά θα μαγνητίσετε στη ζωή σας.
  • Αν επιθυμείτε να σας ανοίξει ο άλλος την καρδιά του… ανοίξτε του εσείς τη δική σας. Δεν μπορεί να κάνει κάτι που ούτε εσείς μπορείτε να κάνετε. Είναι ο καθρέφτης σας. Και ακόμα κι αν ο άλλος κάνει το πρώτο βήμα, δεν πρόκειται να το αντιληφθείτε αν δεν έχετε ανοίξει την καρδιά σας.
  • Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τη σχέση που έχετε με έναν άνθρωπο, βελτιώστε τη σχέση που έχετε με τον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Αν επιθυμείτε να νιώσετε περισσότερη εμπιστοσύνη, εμπιστευθείτε περισσότερο τον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Αν επιθυμείτε να αισθανθείτε περισσότερη αγάπη, αγαπήστε πιο πολύ τον εαυτό σας.
  • Αν ψάχνετε για ασφάλεια, προσφέρετε από μόνοι σας σιγουριά στον εαυτό σας.
  • Αν επιθυμείτε να σας συμπεριφέρονται καλύτερα, να συμπεριφέρεστε καλύτερα στον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Αν επιθυμείτε να βιώσετε τον πλούτο, νιώστε πρώτα εσείς οι ίδιοι πλούσιοι και ολοκληρωμένοι. Δε χρειάζεστε χρήματα γι’ αυτό, αλλά τον ανάλογο προσανατολισμό της αντίληψης σας.
  • Αν ποθείτε νέες παρορμήσεις, ελευθερία και περιπέτεια, κάντε το από μόνοι σας. Ξεκινήστε από τα μικρά και μετά θα ακολουθήσουν και τα μεγαλύτερα.
  • Αν δε θέλετε να σας εξαπατούν, δείτε προσεχτικά μήπως κάπου εξαπατάτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας.
  • Αν θέλετε να σας σέβονται, σεβαστείτε τον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη ελευθερία αποφάσεων αλλά δεν τη λαμβάνετε, τότε αποφασίστε από μόνοι σας.
Ό,τι κι αν ψάχνετε: βρείτε το πρώτα μέσα σας. Και αν έχετε τη διάθεση, μετά το μεταδίδετε και στους άλλους. Στη συνέχεια θα γυρίσει πίσω σε σας γιατί δρα σαν το μαγνήτη σας.
Απόσπασμα από το βιβλίο «Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς» του Ρίντιγκερ Σάχε
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα