Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες: Διάγγελμα του Σέρβου πρωθυπουργού – Πιέζουν για ανάληψη δράσης οι Σέρβοι – Στο πλευρό του ΝΑΤΟ τα Σκόπια


Εσπευσαν να απελευθερώσουν οι Αλβανοί του Κοσόβου τον υψηλόβαθμο Σέρβο αξιωματούχο καθώς υπήρξε απειλή χρήσης βίας από την μεριά των Σέρβων αλλά τα δύκοσκολα τώρα ξεκινούν.» Ημασταν έτοιμοι να στείλουμε στρατό και ειδικές δυνάμεις» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.
Η παράνομη είσοδος αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο τομέρα όπου κατοικούν οι Σέρβοι κατά παράβαση της απόφασης 1244 του ΟΗΕ φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ηδη ο πρωθυπουργός της Σερβία το έθιξε στο διάγγελμα του προς τον σερβικό λαό
«Δύσκολη νύκτα» στην Μιτρόβιτσα από τις κυοφορούμενες αντιδράσεις των Σέρβων στην πόλη κατά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που κατά παράβαση συμφωνίας προέβηκαν σε αυτήν την κίνηση αιχμαλωτίζοντας Σέρβο υψηλόβαθμο αξιωματούχο.
Οι επόμενες 24 ώρες θεωρούνται πολύ κρίσιμες και θα δείξουν αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση ή θα οδηγηθούμε σε «κάτι άλλο».
Tα κύρια σημεία του διαγγέλματος Α.Βούτσιτς.

«Η Πρίστινα προέβη σε μια εγκληματική πράξη με την υποστήριξη τρίτων χωρών.
«Οι εγκληματίες αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν στην σερβική δικαιοσύνη.
» Η Πρίστινα ψεύδεται, ενημερώσαμε 75 ώρες πριν για την άφιξη των Σέρβων αξιωματούχων αν και η συμφωνία μιλά για ενημέρωση μόλις 24 ώρες πριν».
«Οι τρομοκράτες με στολές ειδικών δυνάμεων επιχειρούν στην Μιτρόβιτσα για να δείξουν πως μπορούν να καταλάβουν το βόρειο τμήμα του Κοσόβου με την ευθεία υποστήριξη της EULEX» είπε ο Vucic.
«Η συμφωνία δεν έλεγε για άδεια αλλά για ενημέρωση εκ μέρους μας».
«Ρώτησα την ΕΕ αλλά δεν έλαβα απάντηση, φαίνεται ότι ήταν σημαντικό γι αυτούς να βοηθήσουν τους Αλβανούς»…
«Μας είπαν να μείνουμε ήρεμοι, να μην στείλουμε στρατό και Αστυνομία και στο μεταξύ αναλαμβάνουν δράση οι τρομοκρατικές ομάδες στη Βόρεια Μιτρόβιτσα πετώντας βόμβες και δέρνοντας».
«Και αυτοί συνέλαβαν τον Djuric. Γιατί; Επειδή τους ενημέρωσε 3 φορές πριν όπως ανέφερε η συμφωνία μας».
«Δεν θα περάσουν έτσι αυτά»…
Αναταραχή στη Β.Μιτρόβιτσα
Μετά τη σύλληψη του Σέρβου αξιωματούχου Μάρκο Τζούριτς στην Μιτρόβιτσα από τις ειδικές δυνάμεις της κοσοβάρικης αστυνομίας, μια μεγάλη ομάδα εξαγριωμένων Σέρβων κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα του Ibar.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του russia Insider, είναι πιθανόν θέμα χρόνου να εκτραχυνθεί και άλλο η κατάσταση στη γέφυρα του ποταμού Ibar η οποία χωρίζει το βόρειο από τον νότιο τομέα της Μιτρόβιτσα .
Ο υπουργός εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Μπεντζέτ Πατσόλι δηλώνει κατηγορηματικά ότι όποιος προσπαθήσει χωρίς άδεια να εισέλθει στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου θα συλλαμβάνεται αμέσως.
Την ίδια στιγμή ο Σέρβος ΥΠΑΜ Αλεξάνταρ Βουλίν απαντά ότι «το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κράτος για να είναι σε θέση να προβεί στη σύλληψη Σέρβου αξιωματούχου και μόνο οι τρομοκράτες είναι αυτοί που στερούν την ελευθερία».
«Δεν είναι χώρα, ούτε νόμιμο κράτος που μπορεί να συλλαμβάνει, δεν μπορεί παράνομα να στερείται κάποιος την ελευθερία του, και να κυκλοφορούν ελεύθεροι την ίδια στιγμή τρομοκράτες του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού KLA», είπε ο Σέρβος υπουργός .
Ο Σέρβος υπουργός τόνισε ότι υπάρχει έξωθεν εντολή και σχέδιο για τη σύλληψή Σέρβου αξιωματούχου με σκοπό να φοβηθεί η σερβική πλευρά.
«Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κράτος και μέχρι να γίνει, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δύναμη. Δεν θα λάβει ποτέ αναγνώριση από εμάς», είπε ο Vulin.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε πριν λίγο ότι η σύλληψη του επικεφαλής για θέματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια Μάρκο Ντιούριτς στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα αποτελεί απαράδεκτη πράξη χωρίς προηγούμενο, η οποία πρέπει να απαντηθεί με αμοιβαία μέτρα.
«Θέλω να πω ότι αυτό είναι μια εκδήλωση ωμής βίας, απαράδεκτη, και αποτελεί προσπάθεια ταπείνωσης της Σερβίας. Είμαι αλληλέγγυος με τον Μάρκο, και όλους τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο. Νομίζω ότι πρέπει να δράσουμε αμοιβαία», δήλωσε ο Ντόντικ για λογαριασμό του πρώτου προγράμματος του ραδιοφώνου του Βελιγραδίου.
Τόνισε δε ότι η κίνηση ήταν «αλαζονική, υποκινούμενη από ξένο δάκτυλο» και ξένο παράγοντα, ο οποίος παρέχει στις αρχές της Πρίστινα «την δικαιοδοσία και το κύρος της στην περιοχή της Μιτρόβιτσα».
«Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει επιθυμία αυτά τα γεγονότα να δραματοποιηθούν περαιτέρω, νομίζω ότι οι σερβικές αρχές θα πρέπει να τηρήσουν μια ορθή στάση ως προς αυτό το θέμα, υποδεικνύοντας στους Αλβανούς, ότι βρίσκονται στο έδαφος της Σερβίας με κατάλληλα προληπτικά μέτρα», κατέληξε ο Ντόντικ.
Νομίζουμε όμως ότι αν συνεχιστεί λίγο ακόμα αυτό που λαμβάνει χώρα στο Κοσσυφοπέδιο το «μπαρούτι θα χυθεί» και αναμένουμε μόνο την σπίθα που θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια.
Τα Σκόπια κλείνουν το μάτι στο ΝΑΤΟ: Απελαύνουν έναν Ρώσο διπλωμάτη για την υπόθεση Σκριπάλ
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ σε βρετανικό έδαφος.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και εταίρους της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Μεγάλη Βρετανία και στη Βόρεια Ιρλανδία.
«Η χρήση στρατιωτικών χημικών όπλων αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και αυτό επηρεάζει την ασφάλεια όλων των χωρών» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

πενταποσταγμα + katohika
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα