Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πώς θα ήταν αρχαία μνημεία χωρίς καταστροφές!



Μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Με αρχιτεκτονικά GIF, οι καλλιτέχνες Μάγια Βρόνσκα (Maja Wrońska) και ο σύζυγός της Πρεζμέκ Σομπιέσκι (Przemek Sobiecki), που εργάζονται με την ομάδα This Is Render, αποκαλύπτουν πώς θα ήταν σήμερα επτά αρχιτεκτονικά θαύματα της ανθρωπότητας.
Από τον δικό μας Παρθενώνα έως την Πυραμίδα του Ήλιου και τον Ναό του Λούξορ, τα GIF δείχνουν τη σταδιακή μεταμόρφωση των ερειπίων, μέχρι να φτάσουν στην μορφή που είχαν, όταν κατασκευάστηκαν.
Η παραγωγή έγινε από το στούντιο NeoMam, για λογαριασμό της ταξιδιωτικής εταιρείας Expedia. Όπως λένε οι δημιουργοί των GIF, στόχος του έργου τους είναι να κάνουν οπτική απεικόνιση των σκέψεων που έχει όποιος όταν βλέπει τα αρχαία αριστουργήματα. Δηλαδή, πώς ήταν όταν φτιάχτηκαν.
Τα 7 αρχαία μνημεία με το συναρπαστικό τους παρελθόν είναι:

Ο Παρθενώνας

Ο ναός που στέγαζε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, υπέστη σοβαρές ζημιές το 1687 από τουρκικό βομβαρδισμό, από λεηλασίες, αλλά και από χριστιανούς που τον μετέτρεψαν σε χριστιανική εκκλησία τον 4ο αιώνα και κατέστρεψαν παραστάσεις στις μετώπες του.
Η Πυραμίδα του Ήλιου – Τεοτιουακάν
Το Τεοτιουακάν ήταν ένα από τα πρώτα αστικά κέντρα στο κεντρικό Μεξικό που πήρε το όνομα του από τους Αζτέκους και είναι  ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.
Κατασκευάστηκε από τον 1ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ., αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά για τους ανθρώπους που τον έχτισαν και έζησαν εκεί.
Ο Ναός του Δία
Ο ναός αυτός ήταν το κέντρο της θρησκευτικής ζωής στην αρχαία πόλη της Πομπηίας, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου τον Αύγουστο του 79 μ.Χ..
Η περιοχή ήρθε στην επιφάνεια και πάλι, τον 16ο αιώνα, ενώ πολλά χρόνια ανασκαφών έδωσαν μια συναρπαστική εικόνα της καθημερινής ζωής αυτής της ρωμαϊκής πόλης του 1ου αιώνα.
Milecastle 39 (μέρος του τείχους του Αδριανού)
Το τείχος του Αδριανού στην Αγγλία, χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και το μήκος φτάνει στα 118 χιλιομέτρα. Οι λογοι της κατασκευής του δεν είναι σαφείς, αλλά η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι χτίστηκε για να αποτρέψει κινδύνους από τον βορρά της χώρας.
Η ανακατασκευή με GIF αφορά μόνο ένα μίλι (1.600 μέτρα), από το τείχος.
Ναός του Λούξορ
Από την την κατασκευή του το 1.380 π.Χ, ο Ναός του Λούξορ, ήταν από τους πιο ιερούς τόπους των αρχαίων Αιγυπτίων. Κάποτε συνδέθηκε με τον γειτονικό ναό του Καρνάκ με μια λεωφόρο από σφίγγες, που θεωρούνταν οι φύλακες του.
Πυραμίδα Nohoch Mul (Coba)
Η Πυραμίδα θεωρείται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 100 π.Χ. και του 100 μ.Χ. και εγκαταλείφθηκε γύρω στο 1550, με την άφιξη των Ισπανών κατακτητών στο Μεξικό.
Με ύψος 42 μέτρων, η Nohoch Mul είναι η ψηλότερη πυραμίδα των Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν και τη δεύτερη ψηλότερη πυραμίδα των Μάγια στον κόσμο.
Sacra di Largo – Ναός Β
Αυτός ο χώρος στη Ρώμη στεγάζει όχι ένα, αλλά τέσσερα  ερείπια αρχαίων ναών. Ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια  κατασκευαστικών εργασιών στη δεκαετία του 1920.
Ο Ναός Β είναι ο πιο πρόσφατος από τους τέσσερις ναούς και έξι από τις στήλες του είναι ακόμα άθικτες.


Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα