Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

“ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΕ” Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ



Ο Λεοπόλδος φον Ζάχερ Μαζόχ γεννήθηκε στο Λέμπεργκ της Γαλικίας στις 27 Ιανουαρίου το 1836 και πέθανε σαν σήμερα 9 Μαρτίου το 1895 σε άσυλο καθώς  έπασχε από ψυχικά προβλήματα. 

Αυστριακός συγγραφέας και δημοσιογράφος ο Μαζόχ και  το συγγραφικό του έργο υπήρξε άμεσα επηρεασμένο από την ερωτική του ζωή, εξυμνώντας ο ίδιος στα έργα του τον έρωτα με την μορφή της υποταγής. Από εκείνον προέρχεται και ο όρος «μαζοχισμός». 

Σε νεαρή ηλικία διδάσκει ιστορία στο Γράτς κι αρχίζει από τότε την λογοτεχνική του καριέρα. Ο Μαζόχ έγραφε συχνά στα έργα του για τις ερωτικές προτιμήσεις του και τους ρόλους που έπαιζε στη σεξουαλική του ζωή. 

Τον όρο «μαζοχισμός» εμπνεύστηκε ο αυστριακός ψυχίατρος Ρίχαρντ φον Κραφτ- Έμπινγκ, τον οποίο και θεώρησε ανωμαλία.

Ο Μαζόχ δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα με την ανάλυση του ψυχιάτρου. Μπορεί ο ίδιος να έγραφε για ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά ποτέ δεν είχε αναφέρει ξεκάθαρα ότι ήταν οι δικές του. 


Αυτές έγιναν γνωστές όταν  πρώην γυναίκα του, η Φον Ρύμελις, έγραψε τα απομνημονεύματα της το 1906, μετά τον θάνατο του, με τον τίτλο Η ομολογία της ζωής μου. Οι ερωτευμένοι ήρωες στα έργα του Μαζόχ θέλουν να υποφέρουν στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Να βασανίζονται από τον ερωτικό σύντροφο.

Σαδισμός είναι η σεξουαλική διαστροφή να προκαλείς τον πόνο στον άλλον, στην άλλην, και πήρε το όνομα της η ανωμαλία από τον φοβερό μαρκήσιο Ντε Σαντ, μεγάλος συγγραφέας κι αυτός. Μαζοχισμός είναι όταν εσύ θέλεις να σε τσαλαπατάει σωματικά και ψυχικά ο άλλος, η άλλη.

Παντρεύτηκε μια γυναίκα, από έρωτα βέβαια, αλλά την χώρισε διότι η κυρία αρνούνταν να το παίξει αφέντης του! Ο Μαζόχ, μια πράγματι τρυφερή ψυχή, ήθελε να είναι ο σκλάβος στη σχέση τους και η σύζυγος δεν συμφωνούσε. 

Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά την γραμματέα του, με την οποία έκανε δύο παιδιά και μ’ αυτήν βρέθηκε στον παράδεισο του. Λίγο πριν πεθάνει, το 1895, η τελευταία κουβέντα του Μαζόχ ήταν “Αγαπάτε με..”.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα