Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ευθυγράμμιση του χαρικού πεδίου και βελτίωση των σχέσεων μας




Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Πριν μερικά χρόνια με είχε επισκεφτεί ένα ζευγάρι που αντιμετώπιζε πρόβλημα τεκνοποιίας για διερεύνηση καρμικών αιτίων. Το ζευγάρι είχε εξαντλήσει τις κλασσικές ιατρικές μεθόδους χωρίς επιτυχία, ήταν στα πρόθυρα του χωρισμού και ήθελαν μια τελευταία διερεύνηση. Αφού έγινε μια αναδρομή στον καθένα, άρχισε η συζήτηση που κατέληξε στον συνηθισμένο διαπληκτισμό, με κατάληξη πρέπει να χωρίσουμε. Τότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μια μέθοδο που είχα πρόσφατα διαβάσει, την μέθοδο ευθυγράμμισης χαρικού επιπέδου και ενίσχυση του από τον πυρηνικό αστέρα. Για να γίνουν κατανοητά αυτά που γράφω πρέπει να διαβάσετε το άρθρο (Υλικό, αυρικό, χαρικό, πυρηνικό πεδίο και συγχώνευση στα κύτταρα μας).

Η επανασύνδεση ενός ζεύγους

Στην αρχή έγινε χαλάρωση, τους πρότεινα μια αγκαλιά για εξισορρόπηση ενεργειών, τους έβαλα απέναντι να κοιτάζονται για λίγο, να χαμογελάσει ο ένας στον άλλο. Μετά ένα λεπτό τους παρότρυνα να πουν τουλάχιστον δύο όσο πιο τρυφερές προτάσεις μπορούσε ο καθένας για τον άλλο, ανεξάρτητα αν τις πιστεύουν, με όσο το δυνατό πιστικό τρόπο. Με τις οδηγίες μου προσπαθήσαμε να νιώσουμε την φόρτιση του ταν τιεν από την γη, την αίσθηση της ψυχής. Να δούμε το σημείο προσαρμογής και να ευθυγραμμίσουμε αυτά τα τρία. Στη συνέχεια οραματιστήκαμε τον πυρηνικό αστέρα να διαπερνά το χαρικό επίπεδο και να επεκτείνεται όσο το δυνατόν στο χώρο. Τους είπα να χαλαρώσουν και να πουν τις ίδιες φιλοφρονήσεις που είπαν πριν. Έμειναν έκπληκτοι, τώρα ότι έλεγαν το ένιωθαν. Τους άφησα λίγο παρατηρώντας ο ένας τα μάτια του άλλου. Αγκαλιάστηκαν, με ευχαρίστησαν και έφυγαν χέρι, χέρι. Δυστυχώς δεν έμαθα τίποτα για την πορεία της σχέσης αυτών των ατόμων.

Με την διερεύνηση καρμικών αιτίων θα χρειαζόμουν τουλάχιστον τρεις ανάδρομες για τον καθένα, να εικονοποιήσουν τα προβλήματα τους, να τα βιώσουν, να κάνουμε αποκοπή και διόρθωση αιτίων. Χρόνος αρκετά μεγάλος. Με την μέθοδο που εφάρμοσα χρειάστηκαν μια ώρα για να επέλθει συμφιλίωση.


Το χαρικό επίπεδο

                      

Το χάρα είναι όρος που χρησιμοποιούσαν οι Ιάπωνες για την κατώτερη κοιλιακή χώρα και την αποθήκευση ζωτικής δύναμης στο κεντρικό σημείο της που ονόμαζαν ταν τιεν. Στο άρθρο (Πώς να αναπτύξετε και να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του Τσι ) μπορείτε να δείτε τι επιτυγχάνεται με την φόρτιση του κέντρου.

Αν δείτε την εξίσωση καμπυλότητας για τη εμφάνιση ύλης στο (Παραμερίζοντας τα πέπλα του χρόνου) υπάρχει το «ρ» που εκφράζει την πυκνότητα της υλοενέργειας για την εμφάνιση ύλης αντιληπτής από την βιολογία μας, που οι υλιστές αποκαλούν πραγματικότητα. Οι διάφορες μικρότερες τιμές του «ρ» δημιουργούν λεπτότερα πεδία που βρίσκονται το αυρικό, ακόμα λεπτότερο για το χαρικό και ακόμα λεπτότερο για το πυρηνικό. Ο χρόνος σε αυτά τα πεδία δεν είναι ο γνωστός γραμμικός χρόνος, μπορεί να βιωθεί το παρελθόν και το πολυπίθανο μέλλον. Τα πεδία αυτά δεν γίνονται αντιληπτά από την υλική βιολογία και τα αντίστοιχα υλικά κατασκευάσματα αφού δεν ανήκουν εκεί. Γίνονται αντιληπτά από τους αντίστοιχους ψυχικούς φορείς μας αν εξασκηθούν κατάλληλα.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ανθρώπινης εμβρυϊκής ανάπτυξης, έλκεται από την μητέρα γη αυτή η λεπτότερη χαρική ενέργεια για να στηρίξει το αυρικό πεδίο και το υλικό σώμα.

Η χαρική γραμμή είναι χρυσού χρώματος, με πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι. Συνδέεται με το κέντρο της γης και μέσω της γραμμής χάρα συγχρονίζει το πεδίο μας με αυτό της γης και του γήινου μαγνητικού πεδίου για την έλξη ενέργειας.

Ανερχόμενη προς τα πάνω διέρχεται από το ταν τιεν που βρίσκεται τρία εκατοστά κάτω από τον ομφαλό και έχει διάμετρο τρία εκατοστά, όσο μια μπάλα πινγκ-πονγκ. Το μέγεθος του δεν μεταβάλλεται. Στις πολεμικές τέχνες και στη θεραπευτική χρησιμοποιείται για αποθήκευση ενέργειας που έλκεται από την γη. Η σύνδεση αυτή με την γη διατηρεί το σώμα μας στην υλική εκδήλωση.

Μια υγιής χαρική γραμμή διέρχεται από την έδρα της ψυχής που βρίσκεται πέντε περίπου δάκτυλα κάτω από το βαθούλωμα του λαιμού. Η ψυχή φαίνεται σαν μια πηγή διάχυτου φωτός που στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Έχει διάμετρο μεταξύ 3-5 εκ. (μεγέθους μεταξύ μπάλας πινγκ-πονγκ και τένις). Κατά τον διαλογισμό μπορεί να φτάσει τα πέντε μέτρα. Είναι το κέντρο των πνευματικών πόθων που καθοδηγούν τη ζωή μας. Μέσα της θα βρούμε ό,τι θέλουμε να κάνουμε, να γίνουμε, να φτάσουμε, από το  πιο απλό ως το πιο σύνθετο πράγμα της ζωής.

Ανερχόμενη προς τα πάνω, περίπου ένα μέτρο πάνω από το κεφάλι, διέρχεται από ένα ανεστραμμένο χωνί  με το μεγαλύτερο άνοιγμα να έχει διάμετρο δύο δακτύλων. Η χαρική γραμμή πηγάζει από το σημείο εκείνο που αντιπροσωπεύει την πρώτη ατομικοποίηση από το ανεκδήλωτο, τον Θεό. Για αυτό θα το ονομάσουμε σημείο εξατομίκευσης ή ΣΕ.

Το αυρικό πεδίο ανταποκρίνεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα, η χαρική γραμμή στη σκοπιμότητα μας.

Ένα άτομο με φωτεινή και ευθεία χαρική γραμμή, με τα τρία σημεία σταθερά συνδεδεμένα κατά μήκος της και σωστά ριζωμένη στο πυρήνα της γης, γνωρίζει το σκοπό του και είναι σε θέση να τον εκπληρώσει.

Αν έχεις αναπτύξει την εσωτερική όραση, έστω και σε μικρό βαθμό, μπορείς να δεις την χαρική γραμμή με τα τρία βασικά σημεία της. Αν δεν την βλέπεις τότε μπορείς να αντιληφθείς την ευθυγράμμιση από τις ενδείξεις. Αν βρίσκεστε σε διαφωνία με κάποιο πρόσωπο σημαίνει ότι και οι δύο σας δεν έχετε ευθυγραμμιστεί. Ευθυγραμμιστείτε και διαπιστώστε την διαφορά. Οι αντιπαραθέσεις με το ποιος έχει δίκιο, σημαίνει ότι ένα μέρος είναι ευθυγραμμισμένο και το άλλο όχι. Σε αυτήν τη ωραία ιστοριούλα, (Να σας πω μια ιστορία), θα δείτε την συμπεριφορά του ευθυγραμμισμένου ατόμου. Αν έχουμε προβλήματα να δημιουργήσουμε ή να ολοκληρώσουμε κάτι, αν υπάρχει ανταγωνισμός, παρεξηγήσεις, αν εποφθαλμιούμε την θέση άλλου, αν έχουμε αρνητικές προθέσεις, σημαίνει κάποιο πρόβλημα στην ευθυγράμμιση.

Οι δυσλειτουργίες του χαρικού επιπέδου

Η δυσλειτουργία στο ΣΕ, φραγμός ή στρέβλωση, δημιουργεί κυνισμό. Όσοι έχουν αυτή την δυσλειτουργία είναι άθεοι και έχουν την γνώμη ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό έχουν φαντασιώσεις.

Η δυσλειτουργία στην έδρα της ψυχής φαίνεται σαν επικάλυψη με ένα σκούρο σύννεφο, έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας και την θεωρούμε χωρίς νόημα. Ο θάνατος ενός μέλους του ζευγαριού πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως επιβάλει η φύση. Βιώνουμε το πένθος για το αγαπημένο πρόσωπο και προχωράμε σε νέα σχέδια για την ζωή.

 Η δυσλειτουργία στο ταν τιεν φαίνεται από τις μετατοπίσεις του, από τα σχισίματα και τις στρεβλώσεις. Συμπτώματα είναι τα προβλήματα στο κάτω μέρος της πλάτης. Επειδή είναι αυτό που διατηρεί το υλικό σώμα, κάθε δυσλειτουργία του δημιουργεί χρόνια προβλήματα υγείας. Ένας ικανοποιητικός τρόπος αποκατάστασης είναι ή άσκηση πολεμικών τεχνών και το τάι τσι.

Η δυσλειτουργία στη γραμμή χάρα, σημαίνει ότι δεν κατανοούμε το σκοπό και το έργο της ζωής. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας. Μια στρεβλωμένη χαρική γραμμή έχει σαν συνέπεια μακροχρόνιες σοβαρές ασθένειες.

 Η δυσλειτουργία στη γραμμή χάρα μπορεί να φαίνεται ότι:

Δεν συνδέεται με το ΣΕ, τότε ο άνθρωπος δεν συνδέεται με την θεότητα και δεν έχει σχέση με πνευματικότητα.

Το ταν τιεν δεν συνδέεται με την ψυχή. Τότε η υλική ύπαρξη δεν συνδέεται με τον πνευματικό πόθο και συνεπώς δεν μπορεί να τον εκπληρώσει.

Το ταν τιεν έχει μετατοπιστεί δεξιά του κέντρου τότε το άτομο έχει μεγάλη επιθετικότητα.

Η γραμμή λέιζερ δεν συνδέεται με τη γη, τότε το άτομο δεν έχει γείωση ώστε να στηρίζει την ζωτικότητα, με πολλές αρνητικές συνέπειες. Το άτομο αυτό θα έχει δυσκολία στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους της γης.

Αποτέλεσμα αυτών των στρεβλώσεων είναι οι περισσότεροι άνθρωποι να είναι αποσυνδεδεμένοι από την γη, τον Θεό, την ψυχή. Με συνέπειες που αναφέραμε παραπάνω. Έχουν αυξημένη επιθετικότητα με τάσεις να προκαλούν πόνο, πόλεμο, ασθένειες, κατάθλιψη. Δεν αντιλαμβάνονται το σκοπό  της ζωής και νιώθουν άβολα στη γη.

Διόρθωση του χαρικού πεδίου, ένωση με το Θείο

Μην προσπαθήσετε να δουλέψετε στη θεραπευτική χάρα αν δεν είστε έμπειροι και δεν μπορείτε να κρατήσετε την ευθυγράμμιση σας κατά την διάρκεια της θεραπείας. Το καλλίτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείξετε στους ενδιαφερόμενους τον τρόπο για να ευθυγραμμιστούν μόνοι τους.

Ο γενικός κανόνας θεραπείας είναι ο έντονος επαναλαμβανόμενος οραματισμός. Ο κόσμος που αντιλαμβάνεστε είναι μέσα στον εγκέφαλο σας. Όταν οραματίζεστε κάτι δεν έχει καμία διαφορά από την πραγματικότητα που νομίζετε ότι αντιλαμβάνεστε. Τον οραματισμό μπορούν να τον ενισχύσουν διάφορες τεχνικές. Στο άρθρο Υλικό, αυρικό, χαρικό, πυρηνικό πεδίο και συγχώνευση στα κύτταρα μας, έχω αναφέρει ένα εύκολο τρόπο ευθυγράμμισης του χαρικού πεδίου, εδώ θα αναφέρω μια παραλλαγή που στηρίζεται σε ένα μεγάλο μέρος στις οδηγίες της Barbara Brennan στο βιβλίο “Το φως της ζωής“. Οι διάφορες στάσεις που αναφέρονται παρακάτω έχουν στόχο να ενισχύσουν τον οραματισμό.

                      

1.    Πάρετε την θέση της εικόνας 1 με τα πόδια σε διάσταση 80-100 εκ. και ελαφρώς λυγισμένα. Για να ισιώσετε την σπονδυλική στήλη, σηκώστε τα χέρια ψηλά σε ανάταση και φανταστείτε ότι κρέμεστε από ένα μονόζυγο, διατηρήστε αυτήν την ευθυγράμμιση.

2.    Δείτε με την εσωτερική όραση ή φανταστείτε το ταν τιεν σαν ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ τρία εκατοστά κάτω από τον ομφαλό σας. Τοποθετείστε τα χέρια στη περιοχή χάρα όπως στην εικόνα 2. Φανταστείτε ότι αγγίζετε το μπαλάκι. Νιώστε το ταν τιεν κόκκινο και ζεστό. Αν συνδεθείτε με αυτό σύντομα όλο το σώμα θα ζεσταθεί. Προσπαθείστε μέχρι να το πετύχετε. Αν δεν το κατορθώσετε, μην απογοητεύεστε, θα το πετύχετε τις επόμενες φορές.

3.    Φέρτε τα χέρια όπως στην εικόνα 3. Οραματιστείτε ότι κατευθύνετε την γραμμή χάρα στο κέντρο της γης. Μεταφέρετε την επίγνωση στο κέντρο της γης. Δείτε την μητέρα γη σαν ενέργεια απεριόριστης ισχύος που τροφοδοτεί όλα τα όντα της. Αν την οπτικοποιήσετε, τόσο το καλύτερο. Η μορφή που βλέπετε εξαρτάτε από το μέγεθος της επαφής που έχετε. Νιώστε εκτός από την απεριόριστη ενέργεια την αγάπη που σας στέλνει. Όλα τα θετικά συναισθήματα, με κορυφαία την αγάπη είναι σύνδεσμοι. Οραματιστείτε την χρυσή γραμμή λέιζερ να συνδέει το ταν τιεν με τη μητέρα γη. Τώρα η ζέστη στο ταν τιεν αυξάνεται μέχρι του σημείου να ιδρώσετε. Όταν επιτευχθεί η σύνδεση με την γη, όσοι έχουν ακουστική αντίληψη, κατά την ένωση θα ακούσουν ένα κρότο, σαν κτύπημα σε κάτι σκληρό. Επαναλαμβάνω, σε περίπτωση αποτυχίας δεν σταματάμε, συνεχίζουμε, οι σκεπτομορφές ενισχύονται με την σκεπτοενέργεια ως ότου το «ρ» θα πάρει την τιμή που του επιτρέπει για να υλοποιήσει την συχνότητα που δουλεύουμε. 

4.    Πάρτε την θέση της εικόνας 4. Φανταστείτε την χαρική γραμμή από το ταν τιεν που αγγίζετε ως την μητέρα γη και μείνετε έτσι μέχρι να νιώσετε σταθερός. Οι θέσεις των χεριών έχουν σκοπό να κατευθύνουν και να κρατήσουν την χαρική γραμμή σε ευθεία.

 
                           Οι εικόνες είναι από το  Βίντεο  Hara line

5.    Πάρτε την θέση της εικόνας 5. (Προσοχή, οι εικόνες έχουν αντιστραφεί για την ευκολία σας, δεν είναι κατοπτρικές, έτσι θα βάζετε τα χέρια όπως ακριβώς τις βλέπετε, άσχετα αν είναι απέναντί σας). Φέρτε την επίγνωση σας στο στήθος 6-7 δάκτυλα κάτω από την κοιλότητα του λάρυγγα στο μέσον του σώματος. Μη φοβάστε για τα εκατοστά και τα μεγέθη όλα είναι βαθιά μέσα στην υπερσυνείδηση σας, έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη και θα διαπιστώσετε ότι γνωρίζετε. Θα δείτε ή θα φανταστείτε στην αρχή μια σφαίρα από διάχυτο φως, όπως το φως γύρω από ένα κερί. Αυτό το φως είναι γεμάτο από τον πόθο που σας καθοδηγεί σ΄ όλη σας την ζωή, ώστε να εκπληρώσετε τον σκοπό της ψυχής σας σε αυτήν την ενσάρκωση.

Όταν πετύχετε την ένωση, θα νιώσετε σαν να έχει σκάσει ένα μπαλόνι στο στήθος σας. Θα νιώσετε μια αίσθηση ασφάλειας και γλυκύτητας. Το φωτεινό χρώμα της ψυχής είναι πορφυρό μπλε, διευρύνετε αυτό το χρώμα σε όλο το στήθος σας. Νιώστε την γραμμή χάρα να ρέει προς τα κάτω, από την έδρα της ψυχής σας μέσα στο ταν τιεν σας. Με την παλάμη σας οραματίζεστε ότι την κατευθύνετε και την κρατάτε σταθερή.


6.    Πάρτε την θέση της εικόνας 6. Η θέση αυτή σας διευκολύνει να αισθανθείτε την χαρική γραμμή, να επεκτείνεται από την έδρα της ψυχής προς τα πάνω, μέσω του κρανίου σας προς το ανεστραμμένο χωνί του ΣΕ. Το σημείο αυτό είναι μια δίνη με το ανοιχτό άκρο προς τα κάτω. Το σημείο αυτό είναι το πρώτο σημείο εξατομίκευσης από την εναδικότητα του Θεού. Οραματιστείτε ότι η χαρική γραμμή διέρχεται από την οπή. Επαναλαμβάνοντας τον διαλογισμό θα έρθει η στιγμή που θα το πετύχετε. Όταν διέλθει με επιτυχία  από την οπή, θα ακούσετε ένα ήχο που κάνει ο φελλός όταν πετάγεται από το λαιμό μιας φιάλης. Τότε θα νιώσετε μια απέραντη γαλήνη, ηρεμία, ασφάλεια, αγάπη και μια απερίγραπτη δύναμη. Έχετε ευθυγραμμίσει την χαρική γραμμή σας. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η ευθυγράμμιση. Με τα χέρια οραματίζεστε ότι κρατάτε σταθερή και κατευθύνετε την χαρική γραμμή στο ανεστραμμένο χωνί

7.    Πάρτε τη θέση της εικόνας 7. Οραματιστείτε ή νιώστε τη χαρική γραμμή, τα τρία σημεία της και ευθυγραμμίστε την με την πρόθεση σας. Την βλέπετε ευθεία φωτεινή και ισχυρή. Ισιώστε το σώμα σας σαν να κρέμεστε από ένα μονόζυγο, λυγίστε τα γόνατα ώστε να είναι πάνω από τα πέλματα. Ελέγξτε πάλι την γραμμή αν κάπου θέλει διόρθωση. Κατευθύνετε και κρατήστε την σταθερά με τα χέρια σας.

Τώρα έχετε ευθυγραμμίσει το πρώτο σημείο εξατομίκευσης από την Θεότητα με τον ιερό πόθο της ψυχής σας, και την μοναδική νότα με την οποία επιλέξατε το σώμα σας από την μητέρα γη, και έχετε ευθυγραμμιστεί με το σκοπό της ζωής σας.

Βελτίωση της σχέσης μας

                                 

Στην αρχή του άρθρου αναφέρθηκα στη βελτίωση σχέσεως σε ένα ζευγάρι. Είναι ευχής έργο τα ζευγάρια να μπορέσουν να κάνουν την ευθυγράμμιση μαζί, αυτό όμως είναι σπάνιο. Η μέθοδος που αναφέρεται παρακάτω αναφέρετε στο ένα μέλος του ζευγαριού και βελτιώνει την σχέση του ζεύγους τουλάχιστον κατά 70%.

Αναφέρθηκα σε αυτό άρθρο και σε άλλα άρθρα ότι ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι μέσα στον εγκέφαλο μας. Εκεί έξω είναι μια άμορφη αναβράζουσα ενέργεια. Αν καταφέρουμε να οραματιστούμε ή να φανταστούμε κάτι άλλο, ο κόσμος εκεί έξω μεταβάλλεται αισθητά στο χωροχρόνο που είναι εγγύτερα σε εμάς και απειροελάχιστα όσο απομακρυνόμαστε. Αν δεν είναι εφικτό να βελτιώσουμε την σχέση μας μαζί με τον-την σύντροφο μας μπορούμε μόνοι μας να επιφέρουμε σημαντικές αλλαγές.  Οι αλλαγές εξαρτώνται από την συγκέντρωση της σκέψης που είναι μια υλοενέργεια, και την τιμή της. Αν η τιμή ή ποσότητα αυτής της ενέργειας φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο, έχουμε την υλοποίηση, πρώτα στις συνειδήσεις και πολλή δύσκολα στο υλικό περιβάλλον. 

1.    Πρέπει να έχουμε κάνει την ευθυγράμμιση της γραμμής χάρα είτε με επιτυχία, είτε με αποτυχία. Με τον χρόνο θα έρθει η επιτυχία.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια παραλλαγή γλυκιάς επικοινωνίας του Mark Walddman που είχε παρουσιαστεί στα μέλη του συλλόγου Διαπροσωπικής Ψυχολογίας το 1992. Μετά από συμπλήρωση της Κλίμακας Κοινωνικής Οικειότητας Miller (MSIS) διαπιστώθηκε βελτίωση 10-20%. Φυσικά δεν είχε προηγηθεί κάποια ευθυγράμμιση χαρικού πεδίου.
Οι παρακάτω καταστάσεις διαρκούν περίπου μισό λεπτό η μια.

2.    Χαλαρώνουμε με μια μέθοδο που σας ταιριάζει. Συστήνω χασμουρηθείτε 10-15 φορές. Η χαλάρωση ηρεμεί τις αντιστάσεις του εγκεφάλου και μπορούν να δράσουν οι ψυχικοί φορείς.

3.    Με τα μάτια κλειστά χαμογελάστε και δείτε τον σύντροφο σας να κάθετε απέναντι σας και να χαμογελά. Ελέγχετε το σώμα να είναι χαλαρό σε όλη την διάρκεια του οραματισμού. Ένας όμορφος τρόπος είναι να παρακολουθείτε την αναπνοή σας. Σκεφτείτε κάτι που αρέσει σ΄  εσάς από τον σύντροφο σας ή ένα γεγονός που σας έκανε να νιώσετε ευχαρίστηση ή γαλήνη. Πάρτε μια αναπνοή και χαλαρώστε.

4.    Φανταστείτε ότι αρχίζετε μια τρυφερή συζήτηση με τον σύντροφο σας. Οι προτάσεις πρέπει να είναι σύντομες να μη ξεπερνούν τις είκοσι λέξεις. Όσο πιο σύντομες, τόσο το καλύτερο. Ανταλλάξτε σύντομες προτάσεις 2-3 φορές. Μετά επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και χαλαρώστε.

5.    Φανταστείτε ότι ακούτε τον σύντροφο σας να μιλά και εσείς μένετε χαλαροί. Χαμογελάστε, έχετε μια τρυφερή σκέψη στο νου σας και οι άμυνες σας πρέπει να έχουν εντελώς υποχωρήσει. Απαντήστε σύντομα χωρίς άμυνα και αντιπαλότητα. Επαναλάβετε 2-3 φανταστικές συζητήσεις. Αναπνέετε και ακούτε, αναπνέετε και χαλαρώνετε.

6.    Επαναλάβετε τις σύντομες φανταστικές συζητήσεις, αργά, χωρίς βιασύνη, ήρεμα, τρυφερά. Αφήστε την συζήτηση να οδηγήσει όπου θέλει, χωρίς να προσπαθείτε να βρείτε επιχειρήματα. Φροντίστε συνεχώς ενώ παρακολουθείτε την αναπνοή σας να χαλαρώνεται.

7.    Κάνετε ένα διάλλειμα. Ανοίγετε τα μάτια φαντάζεστε ότι βλέπετε τον σύντροφο σας. Χασμουριέστε μερικές φορές χαλαρώνετε. Χαμογελάτε, τον βλέπετε στα μάτια με κατανόηση, διατηρείτε σκέψεις τρυφερότητας. Ως εδώ γίνεται με την φαντασία και από τους δύο συντρόφους, από εδώ και κάτω γίνεται είτε φανταστικά, είτε πραγματικά.

8.    Συνεχίζετε να είστε στην προηγούμενη κατάσταση. Λέτε μια φιλοφρόνηση στον σύντροφο, είναι άσχετο αν την πιστεύετε και ακούτε μια άλλη από αυτόν έστω απίστευτα τραβηγμένη.

9.     Συνεχίζουμε την συζήτηση. Εκφραστείτε με μια ή δυο σύντομες προτάσεις όσο πιο αργά μπορείτε και στην συνέχεια δίνετε τον λόγο στον σύντροφο. Συνεχίστε για πέντε λεπτά φροντίζοντας να είστε όσο το δυνατόν χαλαροί.

10.  Φέρτε στο μυαλό σας όλον τον διάλογο και εκφράστε μια προσωπική σκέψη ο καθένας. Τελειώστε το διάλογο με χαμόγελο και μια φιλοφρόνηση έστω και αν φαίνεται απίστευτη.

Αν συμφωνεί να συμμετέχει ο σύντροφος στο πείραμα, τόσο το καλύτερο. Αλλιώς γίνεται αυτή η συζήτηση με οραματισμό από το ένα μέλος του ζευγαριού. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο αν επαναληφθεί μαζί με την ευθυγράμμιση δύο φορές.

Προσέξατε τις φιλοφρονήσεις. Κάνετε μια λίστα από τέτοιες και να τις χρησιμοποιείτε σε όλες τις συναναστροφές σας. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα σας κάνουν κομπλιμέντα.


Πηγές:

Barbara Brennan από το βιβλίο “Το φως της ζωής“



Πως ο Θεός αλλάζει τον εγκέφαλο μας των Andrew Newberg and Mark Waldman


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα