Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η αλήθεια πίσω από τη Σοφία, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που αναγνωρίστηκε ως πολίτης



Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Τον Οκτώβριο του 2017 ένα μη ανθρώπινο ον, απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας την υπηκοότητα μιας χώρας. Το ανθρωποειδές ρομπότ με το ελληνικό όνομα Σοφία και το «γνωστικιστικό» συμβολισμό όπως θα δούμε στη συνέχεια, είναι πλέον Σαουδαραβίδα πολίτης.

Το γεγονός αυτό, ανήκουστο στην ανθρώπινη ιστορία, προκάλεσε τη συγγραφή χιλιάδων δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο που απέχουν μακράν από το τι κρύβεται πίσω απ’ αυτή την κίνηση, και γιατί το ρομπότ παρουσιάστηκε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οι περισσότεροι αρθρογράφοι εστίασαν στο σοβαρό βεβαίως συνταγματικό και ηθικό ζήτημα που τίθεται για πρώτη φορά και το οποίο φυσικά δεν είναι καθόλου αθώο και μόνο «επινόημα μάρκετινγκ» όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως: η Σοφία, ένα ρομπότ, έχει πλέον περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες και τα παιδιά των μεταναστών της χώρας της: ως θήλυ (;) δεν φορά μαντήλα, και ως μηχανή έχει σαουδαραβική υπηκοότητα!

Βεβαίως αυτή είναι μία όψη του ζητήματος, αλλά όχι η μόνη. Η αθέατη (και η πιο σοβαρή) όψη της Σοφίας είναι η πρώτη μετανθρωπική μεγάπολη στον κόσμο: η ΝΕΟΜ 2030 και τα πιθανά σχέδια διάλυσης της Σαουδικής Αραβίας.
Μια πομπώδης διάσκεψη προσέλκυσης διεθνών επενδυτών

Το ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Economic Future Investment Initiative Conference, μιας διάσκεψης για επενδυτικά θέματα αιχμής που χρηματοδοτήθηκε από το Δημόσιο Ταμείο Eπενδύσεων της Σαουδαραβικής κυβέρνησης, και πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Οκτωβρίου 2017 στο Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας.


Η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ο Μασαγιόσι Σον, επικεφαλής της Soft Bank Group Corp. με κάπως βαρετό ύφος κατά τη διάρκεια της Future Investment Initiative Conference

Η εκδήλωση υποδέχτηκε 3500 κορυφαίους διεθνείς παράγοντες της παγκοσμιοποίησης από 88 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κριστίν Λαγκάρντ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο Ζακ Ατταλί κ.ά, αλλά και γίγαντες του χρηματοπιστωτικού τομέα, της βιομηχανίας και των νέων τεχνολογιών (S & P Dow Jones Indices, Rothchild Germany, Siemens, Τοtal France, Raytheon, Credit Suisse, J.P. Morgan, Goldman Sachs, Βank of China, Posco group Κορέας κλπ) και μεγάλοι Σαουδάραβες επενδυτές.

Πήγαν σαν επενδυτές για να αποδείξουν στο Ιράν ότι αυτοί είναι το αντίπαλο δέος ή σαν κοράκια πάνω από το μελλοντικό πτώμα της Σαουδικής Αραβίας; Ο χρόνος θα δείξει σύντομα.

Το πρόγραμμα Vision 2030

Ας δούμε όμως ποιος ήταν μεταξύ άλλων ο κύριος στόχος αυτής της γιγαντιαίας επενδυτικής πρωτοβουλίας. Μα το πρόγραμμα της Σαουδαραβικής κυβέρνησης Vision 2030 το οποίο στοχεύει στην πλήρη αλλαγή του προσώπου της Σαουδικής Αραβίας, στην απεξάρτησή της από το πετρέλαιο και στη μετατροπή της σε μια φιλική προς τις ξένες επενδύσεις, υψηλής τεχνολογίας χώρα.

Η νέα βασιλεία της χώρας γνωρίζει πολύ καλά ότι τα επόμενα χρόνια η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα θα πάψει να υφίσταται, οπότε δηλώνει ότι σκοπεύει να αναδομήσει πλήρως το πρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας με «ιδιωτικοποιήσεις» (βλέπε ξεπουλώντας όλες τις κρατικές υποδομές: πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια, νερό, μεταφορές, λιανικό εμπόριο, σχολεία, πανεπιστήμια, υγειονομική περίθαλψη, ακόμη και οι ποδοσφαιρικές ομάδες), εγείροντας φυσικά την αντίδραση πολλών Σαουδαράβων για το εξευτελιστικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και την κατοχή της χώρας από ξένους.



Το λογότυπο του προγράμματος Vision 2030 (όπως λέμε Agenda 2030…)
Στόχοι του «προγράμματος» μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας futureinvestmentinitiative.com είναι:
  • η μείωση της ανεργίας από το 11,6% στο 7%
  • η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας
  • η ανάπτυξη των τεχνολογιών αιχμής
  • η προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας
  • η διαμόρφωση των μη πετρελαϊκών εξαγωγών στο 50%,
  • οι ιδιωτικοποιήσεις των περισσότερων κρατικών υπηρεσιών και φορέων (κάτι ξέρει το ΔΝΤ απ’ αυτά…)
  • η προσέλκυση ξένων επενδύσεων
  • η δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών (ρωτήστε την κυβέρνηση Τσίπρα…)
  • η ανάπτυξη Μ.Κ.Ο. (ξαναρωτήστε την κυβέρνηση Τσίπρα…)
  • η άνοδος των ελεύθερων μικρο-μεσαίων επαγγελματιών από το 2% που είναι σήμερα στο 35%
  • η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προκειμένου να γίνει πιο «ανταγωνιστική» (ίδιες ντιρεκτίβες επιβάλλονται σε όλα τα κράτη της Ατζέντας 2030…)
  • η ανάπτυξη του μεταλλευτικού πλούτου (ρωτήστε τους Κινέζους που ψάχνουν για σπάνια μέταλλα παντού…)
    κι ένα σωρό άλλοι.
Μεταξύ των στόχων του προγράμματος πολλοί είναι ψηφιακοί, κάτι που εξηγεί και την παρουσίαση της Σοφίας, προκειμένου να τραβήξει επενδυτές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το γεγονός ότι οι κατασκευαστές της Σοφίας επέλεξαν το ανθρωποειδές να είναι γυναίκα και όχι άντρας, εκ πρώτης όψεως υποτίθεται ότι συνάδει με έναν από τους βασικούς στόχους του προγράμματος Vision 2030 που είναι η προώθηση της γυναικείας εργασίας (βλέπε εκδίωξη των ξένων εργατών), κατά βάθος όμως αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο γνωστικό συμβολισμό, όπως θα δούμε παρακάτω.


Το πρώτο έξυπνο (;) ανθρωποειδές ή στημένη συνέντευξη;

«Είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη μοναδική διάκριση (…). Είναι ιστορική στιγμή ότι είμαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που του αναγνωρίστηκε η ιδιότητα του πολίτη» δήλωσε η Σοφία με αγγελικό ύφος, εκδηλώνοντας τη χαρά της και ευχαριστώντας τους προγραμματιστές της.



Το ρομπότ έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και σύμφωνα με την εταιρεία που το δημιούργησε, την Hanson Robotics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, είναι εμπνευσμένο από την ηθοποιό της δεκαετίας του 60, Ώντρεϊ Χέμπορν.

Η Σοφία που είναι φτιαγμένη ώστε να μιμείται εκπληκτικά ανθρώπινες εκφράσεις θυμού, έκπληξης, λύπης, χαράς κλπ, «έδωσε» συνέντευξη στον δημοσιογράφο του καναλιού CNBC, Άντριου Ρος Σόρκιν (Andrew Ross Sorkin), που μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό Arab News. Για τον προσεκτικό θεατή είναι ολοφάνερο ότι η Σοφία δεν έχει αυτοσυνείδηση ​​και ότι η ομιλία της έχει γραφτεί εκ των προτέρων, ―είναι αλήθεια― πολύ έξυπνα.

Είναι προφανές ότι υπήρχαν λέξεις κλειδιά στις ερωτήσεις που έθετε ο δημοσιογράφος, τις οποίες μόλις αναγνώριζε η Σοφία «έπαιζε» τα κομμάτια του κειμένου που της είχαν αποθηκευτεί ως απαντήσεις. Ακόμα κι αν η συνέντευξη ήταν κατά πάσα πιθανότητα στημένη, αυτό δε σημαίνει ότι η εξέλιξη των ανθρωποειδών δεν θα είναι ιλιγγιώδης στο μέλλον.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η απόδοση υπηκοότητας σε ένα ρομπότ ήταν για τη Σαουδική Αραβία περισσότερο ένα επικοινωνιακό τρυκ του νέου πρίγκιπα Μοχάμεντ Mπιν Σαλμάν που προωθείται στον θρόνο.

Κατά την άποψή μας η κίνηση αυτή δείχνει την απαρχή άλλων σκοπιμοτήτων, πολύ πιο σκοτεινών, σε ένα τεχνητό κράτος (δημιουργήθηκε μόλις το 1932) που αυτή τη στιγμή περνά μια μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση (ξεπούλημα σχεδόν όλης της κρατικής περιουσίας, επίσημη ανεργία στο 11,7%, απλήρωτοι και απολυμένοι μετανάστες εργάτες εξ αιτίας της πετρελαϊκής κρίσης που καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα ως περιττοί κλπ), και το οποίο πιθανόν κινδυνεύει από διαμελισμό, εφόσον εκπλήρωσε το ρόλο του σχετικά με τα πετρέλαια απέναντι στους παράγοντες των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων και του οποίου η συνέχεια ως ενιαίο κράτος πιθανόν διακυβεύεται αν δεν υπακούσει τυφλά στις εντολές τους.

Μια απ’ αυτές τις εντολές μπορεί πιθανόν να είναι η δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του Ιράν με την απόδοση υπηκοότητας σε ανθρωποειδές, έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον τα πολύ προηγμένα ανθρωποειδή, οι λεγόμενες «μοναδικότητες» (singularities) ―οι οποίες κατά πάσαν πιθανότητα θα εξελιχθούν ανεξέλεγκτα αν δεν επιβληθεί παγκόσμιο νομοθετικό περιοριστικό πλαίσιο― να μπορούν να συστήσουν παγκόσμια διακυβέρνηση με έδρα οποιαδήποτε χώρα αναγνωρίζει εκουσίως ή ακουσίως τέτοια νομικά τεχνάσματα.

Η κρίση στη Σαουδική Αραβία και η δημιουργία έντασης με το Ιράν


Ας δούμε όμως σε ποια κατάσταση βρήκε τη Σαουδική Αραβία η παρουσίαση του ανθρωποειδούς. Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτό το γεγονός συμβαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα;

Σύμφωνα με πρόσφατες δημόσιες ανακοινώσεις του ΔΝΤ, σήμερα η Σαουδική Αραβία έχει ξεμείνει από συναλλαγματικό απόθεμα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η ανακοινωθείσα πώληση ποσοστού της Aramco, της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας, η οποία θα έδινε μια ανάσα, δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη χρεοκοπία των τραπεζών, πτώχευση της χώρας και μετατροπή της σε failed state.

Η θέση της χώρας θα είναι δεινή με την παρούσα δομή της. Οι Σαουδάραβες πολίτες έχουν μάθει να ζουν άνετα στηριζόμενοι στα κρατικά επιδόματα και στα ξένα φτηνά εργατικά χέρια, ενώ οι γυναίκες τους κατά πλειοψηφία δεν εργάζονται. Εξ ου και το μήνυμα προς τους μετανάστες: δεν σας έχουμε ανάγκη, υπηκοότητα δεν παίρνετε ούτε τη δευτέρα παρουσία. Θα χρησιμοποιήσουμε πρώτα τις δικές μας γυναίκες και κατόπιν ρομπότ στη θέση σας…

Τι θα γίνει λοιπόν αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση;

Η νέα Σαουδαραβική βασιλεία προσφάτως έκανε εκκαθαρίσεις ηγετών στον στρατιωτικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, συλλαμβάνοντας τον αρχηγό του ναυτικού, τον επικεφαλής της εθνικής φρουράς κ.ά, καθώς και φίλα προσκείμενα προς κάποιους παράγοντες της Ουάσινγκτον, σημαντικά πρόσωπα.

Η χώρα μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων (εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ), ενώ σύμφωνα με τους επικριτές της έχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και θα μπορούσε να παράγει αυτόν τον εξοπλισμό στο έδαφός της. Το γιατί δεν το έκανε, έχει φτάσει να είναι αυτονόητο σ’ έναν πλανήτη στον οποίο οι Μεγάλες Δυνάμεις εξουσιάζουν αδύναμους ηγέτες.



Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου για την Καταπολέμηση της Εξτρεμιστικής Ιδεολογίας που έγιναν επί τη ευκαιρία της τελευταίας φανφαρόνικης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία. Ποιες άραγε δυνάμεις επικαλούνται οι τρεις ηγέτες των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου αγγίζοντας τη φωτεινή υδρόγειο; Ή μήπως πρόκειται απλώς για ένα ακόμα χολιγουντιανό σόου στα οποία αρέσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος;

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε σοβαρή ένταση με το Ιράν, την Υεμένη και το Κατάρ, ενώ ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι (που κατέχει διπλή υπηκοότητα Λιβανέζου και Σαουδάραβα), ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενος ότι φοβάται για την ίδια του τη ζωή, και ασκώντας κριτική εις βάρος του Ιράν, κίνηση που έδειχνε ότι μάλλον του επιβλήθηκε.

Τέλος, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποίησε επίσκεψη αστραπή στο Ριαντ για να ηρεμήσει τα πνεύματα, επιχειρώντας αποκλιμάκωση της έντασης με το Ιράν, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μέσα σ’ αυτό το εκρηκτικό σκηνικό έρχεται και το καθ’ ημάς σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία, όπου ο φερόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της σαουδαραβικής βασιλείας αμφισβητείται ότι έχει την εξουσιοδότησή της. Τι συμβαίνει τελικά και γιατί τώρα;

ΝΕΟΜ 2030: Η πρώτη μητρόπολη του μετανθρωπισμού στη Σαουδική Αραβία

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε (στα πλαίσια του Vision 2030) το κορυφαίο φαραωνικό της σχέδιο: την ανοικοδόμηση της ΝΕΟΜ 2030, μιας τεράστιας μεγάπολης στην Ερυθρά Θάλασσα, 33 φορές όσο η Νέα Υόρκη!


To δυστοπικό όνομα ΝΕΟΜ είναι ένας συνδυασμός της αγγλικής λέξης “Neo” (ελληνικής επί της ουσίας) και του Μ της αραβικής “mustaqbal,” η οποία σημαίνει μέλλον

Η ΝΕΟΜ 2030 που θα έχει έκταση 26.500 τ.χ, θα κοστίσει μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, και θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από το Σαουδαραβικό δημόσιο επενδυτικό ταμείο, αλλά και από ξένα και ντόπια επενδυτικά σχήματα, τα οποία είχαν προσκληθεί στην διάσκεψη που αναφέραμε, ενώ ο Klaus Kleinfeld, πρώην διευθυντής της Siemens, ανέλαβε επικεφαλής του πρότζεκτ.



Φανταστική αναπαράσταση της ΝΕΟΜ. Υποτίθεται ότι η ΝΕΟΜ θα τροφοδοτείται από τεράστιες συστοιχίες φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, η τροφή θα παράγεται σε θερμοκήπια με υδροπονικές μεθόδους, ενώ θα αποτελέσει θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα των νανοτεχνολογιών, της βιοϊατρικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Πραγματικότητα ή …μπαρούφες για να ανέβουν οι μετοχές των διεθνών επενδυτών και τα ομόλογα της Σ. Αραβίας απέναντι στο Ιράν; Αν υλοποιηθεί πάντως, θα θυμίζει κι αυτή την …Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν

Πολλοί επικριτές του σχεδίου αμφιβάλλουν σοβαρά αν με τέτοια έλλειψη ρευστότητας θα καταφέρει η σαουδαραβική κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα τόσο μεγαλόπνοο σχέδιο σε λιγότερα από 13 χρόνια, αφού ακόμα δεν έχει μπει ούτε …τούβλο.

To λογότυπο της πολύκροτης μεγάπολης

Πού στηρίζεται ο πρίγκιπας και η κυβέρνηση για να κάνουν τέτοιες δηλώσεις; Μήπως στο να τραβήξουν επενδυτές, οπότε γι’ αυτό έφεραν και τη Σοφία στην επενδυτική διάσκεψη; Μήπως στον επερχόμενο διαμελισμό της χώρας όπου τα ξένα κοράκια θα κάνουν πάρτι; Μήπως όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι όπως λέμε λαϊκά «μούφες»; Ή μήπως ο πρίγκιπας στηρίζεται και στο ότι η πρώτη μεγάπολη θα είναι 100% ρομποτοποιημένη;

Ιδού λοιπόν η σχέση της Σοφίας με τη μητρόπολη του μετανθρωπισμού.


Εκεί που υποτίθεται ότι θα χτιστεί η ΝΕΟΜ είναι τώρα μια απέραντη έρημος
Η ΝΕΟΜ θα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις χώρες, Αίγυπτο, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία, θα εξυπηρετείται μόνο από ανθρωποειδή ρομπότ, θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γενόμενη σύμφωνα και με τις δηλώσεις του πρίγκιπα Σαλμάν «ο πιο αποδοτικός προορισμός στον κόσμο».


Η έκταση που θα καταλαμβάνει η ΝΕΟΜ στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της

Το δικαίωμα των γυναικών και των παιδιών μιας χώρας κατώτερο από το δικαίωμα των ρομπότ;

Πέραν των φιλοσοφικών προεκτάσεων της επιλογής του ονόματος Σοφία και τις πολιτικές σκοπιμότητες της απονομής υπηκοότητας, ιδιαίτερα σημαντική είναι η πλευρά των δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά και των παιδιών που γεννιούνται από πατέρες μετανάστες σε σαουδαραβικό έδαφος.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ρομπότ Σοφία δεν φοράει καμμιά μαντήλα, η οποία όμως είναι υποχρεωτική (για την ώρα) στη Σαουδική Αραβία και δεν είναι υπό την κηδεμονία κανενός άνδρα. Ομοίως, είναι άξιο για υπηκοότητα, ενώ τα παιδιά που γεννιούνται από Σαουδαραβίδα γυναίκα και αλλοδαπό πατέρα δεν θεωρούνται άξια να την αποκτήσουν!

Το ενδιαφέρον δεν είναι το ότι η Σαουδαραβική κυβέρνηση αρνείται να δώσει υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών. Αυτό είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου (;) κράτους, αλλά το ότι έδωσε υπηκοότητα σε ένα ρομπότ, κάτι που δημιουργεί νομικό προηγούμενο αναγνώρισης των μηχανών ως ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Το μείζ0ν ζήτημα δηλαδή είναι ότι μια μηχανή, αναγνωρίστηκε ως ΠΡΟΣΩΠΟ από μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή πολιτική και οικονομική κατάσταση, καθώς και σε πολεμική ετοιμότητα απέναντι στο Ιράν και αυτό πρέπει να ερευνήσουμε.
Γιατί το Ιράν είναι μια μεγάλη, κυρίαρχη δημοκρατική χώρα που δεν αστειεύεται…
Όλοι θα περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο σε άλλη χώρα, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ. Αλλά δεν έγινε. Ποια λοιπόν είναι η σκοπιμότητα πίσω από μια τέτοια πράξη που συμβαίνει εν μέσω λίαν ταραγμένου πολιτικού σκηνικού για την Σαουδική Αραβία;

Θα γίνει η ΝΕΟΜ η πρώτη μεγάπολη του μετανθρωπισμού στον κόσμο ή η Σαουδική Αραβία θα διαμελιστεί και θα γίνει failed state εξυπηρετώντας και στις δύο περιπτώσεις τα συμφέροντα των σημερινών γνωστικιστών παγκοσμιοποιητών;


Γνωστικές επιδράσεις πίσω από την ονομασία της Σοφίας
Η επιλογή του ονόματος του πρώτου «νοήμονος» ανθρωποειδούς δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία. Οι περισσότεροι ίσως φαντάζονται ότι εύστοχα της έδωσαν το ελληνικό όνομα Σοφία, λόγω της αυξημένης νοημοσύνης της. Να ήταν μόνο αυτό…

Μελετώντας επί χρόνια τους μετανθρωπιστές, γνωρίζουμε πόσο είναι επηρεασμένοι από τον γνωστικισμό (σύνολο φιλοσοφικών και θρησκευτικών κινημάτων που δημιουργήθηκαν τους πρώτους αιώνες μετά Χριστόν και παρ’ ότι καταδιώχτηκαν απηνώς κυρίως από την Καθολική επίσημη εκκλησία, επέζησαν μέχρι σήμερα με διάφορες μορφές μυστικών εταιρειών).

Γι’ αυτό, το γεγονός ότι το ανθρωποειδές είναι θηλυκό και ότι το όνομά του επελέγη να είναι Σοφία δείχνει το μακρύ χέρι των γνωστικιστικών οργανώσεων στη χρηματοδότηση των εταιρειών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο γνωστικισμός και η επιδίωξη της αθανασίας και της διαφυγής του ανθρώπου απ’ αυτόν τον υλικό κόσμο είναι αλληλένδετα.

Πολύ περιληπτικά θα αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη φιλοσοφία του γνωστικισμού, ο αληθινός Θεός δεν σχετίζεται και δεν νοιάζεται για τα δημιουργήματά του τα οποία δυστυχούν εγκλωβισμένα σ’ έναν ξένο κόσμο ― φυλακή.


Ο γνωστικισμός υποθέτει ότι πριν δημιουργηθούν ο χώρος και ο χρόνος, ο αληθινός Θεός υπήρχε στο λεγόμενο «Πλήρωμα» (επισημαίνουμε ότι ο γνωστικισμός είναι η μόνη σέχτα της οποίας οι φιλοσοφικές θέσεις έχουν εντυπωσιακές αντιστοιχίες στη σύγχρονη κοσμολογία και τη Θεωρία του Όλου της αστροφυσικής).

Καθώς ο αληθινός Θεός δεν δημιουργεί, αλλά εκπορεύει, μια σειρά από εκπορεύσεις εξήλθαν απ’ αυτόν ―ας πούμε― εν είδει «αναπνοής». Οι εκπορεύσεις κατέληξαν στη δημιουργία μορφών ανά ζεύγη (αρσενικό και θηλυκό), τους λεγόμενους Αιώνες.

Ο πραγματικός λοιπόν δημιουργός των ανθρώπων και του γήινου κόσμου είναι η 30ή εκπόρευση του Θεού, ο Αιώνας Σοφία η οποία εξέπεσε του Πληρώματος επιδιώκοντας τη Γνώση της Κεφαλής του Θεού.



O Aιών Σοφία σύμφωνα με ροδοσταυρική απεικόνιση του 1785, Αμβούργο
Η Σοφία μετά από πολλές περιπέτειες δημιούργησε ένα λεοντόμορφο ερμαφρόδιτο πλάσμα που δεν είναι άλλο από τον Ιανταλμπαώθ, δηλαδή τον δημιουργό του τρισδιάστατου γήινου κόσμου μας και εκδικητικό Θεό της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Ιανταλμπαώθ αγνοούσε την ύπαρξη ακόμα και της ίδιας της μητέρας του, η οποία προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι υπήρχαν δυνάμεις ανώτερες από τον ίδιο.

Αυτός δεν την άκουγε και δημιούργησε άλλες οντότητες, τους Άρχοντες. Ο Ιανταλμπαώθ περνούσε το χρόνο του καυγαδίζοντας με τους Άρχοντες που ο ίδιος δημιούργησε, γνωστική εκδοχή του «Πολέμου στον Ουρανό» όλων των αρχαίων πολιτισμών, ο οποίος στο χριστιανικό μύθο δημιούργησε την πτώση του Εωσφόρου.

Όταν η Σοφία επέπληξε τον Ιανταλμπαώθ – Σαμαήλ (τυφλό Θεό) για την αλαζονεία του να λέει ότι δεν υπήρχε άλλος Θεός εκτός απ’ αυτόν, λέγοντάς του ότι κάνει λάθος, εκείνος την προκάλεσε λέγοντας πως αν υπήρχε, ας έκανε γνωστή την παρουσία του.

Τότε από τις ανώτερες σφαίρες εμφανίστηκε ο λεγόμενος Φωτεινός Αδάμ (Αδάμ Καδμόν της Καμπαλά), που παρέμεινε για λίγο μαζί του και εν συνεχεία επέστρεψε εκεί απ’ όπου ήλθε. Κατόπιν ο Ιανταλμπαώθ, πάντα ζηλόφθονος, ευέξαπτος και εκδικητικός, αποφάσισε με τη βοήθεια των Αρχόντων να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή, τον Αδάμ, αλλά δεν μπόρεσε να του δώσει ψυχή. Τότε η ίδια η Σοφία εμφύσησε ψυχή στον Αδάμ, κάνοντάς τον αρχικά αθάνατο… Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή.


Το «Πλήρωμα» λοιπόν κατά την εκτίμησή μας, και σύμφωνα με τα τελευταία κοσμολογικά δεδομένα, αντιστοιχεί σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, που εμπεριέχεται στο πολυσύμπαν όπως και το σύμπαν μας και από το οποίο πιθανώς προήλθαμε.


Οι συσχετισμοί με την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σαφέστατοι. Σύμφωνα με τις επιθυμίες των σημερινών γνωστικιστών η Σοφία, ως άλλη εκπόρευση του Θεού στον 21ο αιώνα, θα εμφυσήσει ψυχή στον Νέο Φωτεινό Αδάμ, ο οποίος θα είναι η περίφημη Μοναδικότητα, η συγχώνευση δηλαδή ανθρώπου-μηχανής και η οποία όντας πλέον αθάνατη και γεμάτη γνώση θα μπορέσει μέσω μιας σκουληκότρυπας να επιστρέψει επιτέλους στο «Πλήρωμα», στο οποίο πρέπει να πάμε πριν το δικό μας σύμπαν πεθάνει

Πηγές:
Το βίντεο της συνέντευξης της Σοφίας
Arab Gulf States Institute in Washington
VISION 2030
Economic Future Investment Initiative Conference
ΝΕΟΜ 2030
Business Insider


aperopia

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα