Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Σχέσεις με ουσία χωρίς ταμπέλες

ουσία όνομα ταμπέλες


Το επίκεντρο μας αυτή τη φορά όπως και κάθε φορά, είναι ο άνθρωπος και οι σχέσεις που δημιουργεί. Να επισημάνω πως αναφερόμαστε σε όλων των λογιών σχέσεις οι οποίες όμως κρύβουν ένα κοινό παρανομαστή.Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε  για σχέσεις με ουσία χωρίς ταμπέλες.
Θα σου εκμυστηρευτώ πως είναι δύσκολο για ένα τέτοιο άτομο και υποθέτω υπάρχουν πολλά εκεί έξω, να κάνει στροφή κάποια στιγμή στη ζωή του και να μη γνωρίζει τι είναι αυτό που τελικά τον ενώνει με έναν άνθρωπο. Περίεργο συναίσθημα, σε βγάζει από τα τετριμμένα της μέχρι τώρα ζωής σου και σου αποδεικνύει πως η ουσία μπορεί να αντικαταστήσει οποιαδήποτε ταμπέλα, οποιοδήποτε τίτλο.
Γιατί αν το καλοσκεφτείς τι είναι οι ταμπέλες στις σχέσεις; Μια ακόμη επιβεβαίωση του τι υπάρχει και τι δένει αυτό που δημιουργείται ή ένα καλοφτιαγμένο ”όνομα” για να το πουλήσετε γύρω σας; Βρισκόμαστε στην εποχή που τα social media κατακλύζονται από τέτοιου είδους φιλίες και σχέσεις. Πολύ αγάπη βρε παιδί μου γύρω μου αλλά εγώ δεν τη βλέπω. Ίσως γιατί φτάνει μόνο μέχρι το πρώτο κλικ της κάμερας και μετά χάνεται σαν πυροτέχνημα. Πυροτεχνήματα είναι πια οι σημερινές σχέσεις. Πυροτεχνήματα που σβήνουν μόλις κλείσουν τα φώτα και εμείς προσπαθούμε μανιωδώς να ανάψουμε όσο το δυνατόν και περισσότερα μήπως και κρατήσουμε τη μαγεία.

Μαγεία όμως χωρίς ουσία, αγαπητέ μου δεν υπάρχει.Για αυτό το λόγο και μου αρέσουν εκείνοι που δεν ονομάζουν αυτό που έχουν. Ίσως παλιότερα να πίστευα ότι δεν ξέρουν αν έχουν κάτι και το αφήνουν μετέωρο γιατί είναι πιο βολικό. Όταν όμως συνυπάρχεις με κάποιο τρόπο με έναν άλλον άνθρωπο, αποκλείεται να μη ξέρεις τι έχετε.Έχετε κάτι που δε σας ενδιαφέρει να το βαφτίσετε γιατί δεν το έχετε προς «πώληση».Άλλωστε συνήθως αυτές οι σχέσεις είναι χτισμένες σε κάτι διαφορετικό από αυτό που προστάζει η μόδα, στην ουσία.Ακούς τη λέξη «ουσία» και νομίζεις ότι μιλάμε για κάτι εξαφανισμένο. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που τη βρίσκουν ακόμα και τώρα που οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο περιτύλιγμα.
Ακολουθούμε τη νόρμα της κοινωνίας και απομυθοποιούμε σημαντικά πράγματα. Πράγματα που μπορεί να μη κοστίζουν όσο ο χρυσός αλλά να αξίζουν όσο αυτός και παραπάνω. Ένα τηλέφωνο, μια καλή κουβέντα όταν η μέρα σου δεν ξεκίνησε καλά, μια απροσδόκητη άφιξη τη στιγμή που την έχεις ανάγκη, μια βόλτα, ακόμα και τα πειράγματα και οι διαφωνίες  αποδεικνύουν πως υπάρχει ζωή μέσα σε αυτό που έχετε δημιουργήσει. Γνωρίζετε ο ένας τον άλλον τόσο καλά που μερικές φορές δε χρειάζονταν διευκρινιστικές ερωτήσεις γιατί ξέρετε τις απαντήσεις. Τι πιο όμορφο από το να βάζεις κάποιον στη ζωή σου και να τον νοιάζεσαι;Υποσυνείδητα δε λειτουργείς πια ατομικά αλλά ομαδικά. Μαθαίνεις να δίνεις και να δίνεσαι.Να μοιράζεις και να μοιράζεσαι.
Τελικά υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες από αυτά; Υπάρχει περισσότερη ουσία στο δεν έχουμε τίποτα αλλά συγχρόνως μπορεί να έχουμε και τόσα πολλά που ίσως κανείς  δεν τα φαντάζεται; Αυτά τα ερωτήματα να σκεφτείς την επόμενη φορά που θα τρέξεις αγωνιωδώς να κρεμάσεις ταμπέλες γιατί κυνηγώντας αυτό, ίσως χάσεις κάτι άλλο.Αποφάσισε λοιπόν αν αυτό που θα σας δένει, θα έχει νόημα ή όνομα και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα