Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Οι φοβερές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018 μιλούν για πόλεμο, 40 χρόνια ξηρασίας, καταστροφικές πλημμύρες και εκρήξεις ηφαιστείων.

Φυσικές καταστροφές και πόλεμοι περιλαμβάνονται ανάμεσα στις φοβερές προβλέψεις του Γάλλου αστρολόγου. Image: Supplied

Ο ΓΑΛΛΟΣ φαρμακοποιός, γιατρός και αστρολόγος Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή Νοστράδαμος (1503-1566) είναι γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Έκτοτε πολλοί του αποδίδουν την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων, όπως η Γαλλική Επανάσταση, ο Χίτλερ και η δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
Οι προφητείες του Νοστράδαμου ξεκινούν από την εποχή του και φτάνουν μέχρι το 3797. Μερικοί πιστεύουν ότι μέσα στους Αιώνες, όπως ονομάζονται τα προφητικά του τετράστιχα, μπορεί κανείς να «δει» την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις ΗΠΑ το 2001 αλλά και τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.


Το ίδιο φοβερές είναι και οι προφητείες του για το 2018. Σε αυτές προβλέπει ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περιβαλλοντικές τραγωδίες, εκρήξεις ηφαιστείων, καθώς και μια πανδημία που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οι Αιώνες του Νοστράδαμου μιλούν για πλημμύρες, για 40 χρόνια ξηρασίας και καταστροφικούς τυφώνες που θα αφήσουν τη γη πληγωμένη. Στους διαλογισμούς του, ο Γάλλος προφήτης «είδε» ότι η ξηρασία θα ακολουθήσει αμέσως μετά τις πλημμύρες συμπληρώνοντας τον όλεθρο. Να σημειωθεί ότι ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει το λιώσιμο των πάγων σε Αρκτική και Ανταρκτική.

ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ

Αναφερόμενος στην Αμερική, ο Νοστράδαμος προβλέπει ότι το βόρειο τμήμα της, εκεί όπου σήμερα είναι οι ΗΠΑ, «θα χτυπηθεί από τεράστιο σεισμό που θα δημιουργήσει επακόλουθα μεγάλης κλίμακας σε όλο τον πλανήτη». Προς ενίσχυση της προφητείας, οι υποστηρικτές του Νοστράδαμου επικαλούνται την ανακοίνωση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε την έναρξη σεισμικής δραστηριότητας στη Ζώνη Κασκάντια (κατά μήκος του Ειρηνικού), στην οποία σημειώνονται σεισμοί της μεγαλύτερη δυνατής κλίμακας.


Χάρτης σεισμικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Πηγή: Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS)
Στη συνέχεια περνάμε στην Ιταλία, όπου ο Νοστράδαμος προβλέπει ότι ο Βεζούβιος θα εκραγεί και θα πεθάνουν 6.000 άνθρωποι.

ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Με τόσα πυρηνικά –και όχι μόνο– όπλα που έχουν συγκεντρωθεί από τα κράτη, ο πόλεμος είναι ένα από τα δημοφιλή θέματα των προφητειών. Οι ερμηνευτές του Νοστράδαμου υποστηρίζουν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει μέσα στο 2018!
Αυτό μπορεί να φαίνεται απίθανο, όμως ένα τετράστιχο του Νοστράδαμου μιλά για «ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων από τις ισλαμικές χώρες που επιτίθενται και προσβάλλουν χριστιανούς». Οι υπερδυνάμεις χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, η Κίνα αντικαθιστά τις ΗΠΑ ως παγκόσμια δύναμη και εμφανίζονται τρεις Αντίχριστοι. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας από αυτούς. Οι άλλου δύο είναι ο Ερντογάν και ο… Αλέξης Τσίπρας! (Περιέργως πως απουσιάζει από το κάδρο ο Κιμ Γιονγκ Ουν).
Ήδη από το 2014 έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο πλήθος ξένων δημοσιευμάτων που περιγράφουν τον Αλέξη Τσίπρα ως… Αντίχριστο! Image: Supplied
Οι θιασώτες αυτής της άποψης στηρίζονται στο χωρίο 13:2 της Αποκάλυψης του Ιωάννη που αναφέρει:
«και το θηρίον ο είδον ην όμοιον παρδάλει, και οι πόδες αυτού ως άρκτου, και το στόμα αυτού ως στόμα λέοντος∙ και έδωκεν αυτώ ο δράκων την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην».
Δεν ξέρουμε αν έπαιξε ρόλο στις εκτιμήσεις τους το γεγονός ότι ο Τσίπρας είναι Λέων στο ζώδιο, ενώ στο κινεζικό ωροσκόπιο είναι Τίγρης, που δείχνει άνθρωπο απρόβλεπτο, δύσκολο να καθίσει ήσυχα και γεμάτο με βασανιστικά μεγάλα σχέδια να κατακτήσει τον κόσμο! Όμως οι Τίγρεις έχουν νύχια που είναι θανατηφόρα, και δόντια που το δάγκωμα τους μπορεί να αποβεί μοιραίο! Είναι μανιασμένοι και δραματικοί, ξεροκέφαλοι και εκδικητικοί. Και εξαντλούν ενεργειακά οποιονδήποτε τους προσεγγίζει. (Από το βιβλίο της Λίλιαν Του Κινεζική Αστρολογία και Φενγκ Σούι, εκδ. Πύρινος Κόσμος).
Όπως αναφέρει ένα από τα δημοσιεύματα στο nowtheendbegins.com, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει άθεος και αρνείται τον Ιησού ως Σωτήρα του Κόσμου. Ότι εμφανίστηκε από το πουθενά με μαγικό θα ’λεγες τρόπο και εξελέγη πρωθυπουργός σε μια διαλυμένη χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση επισφάλειας, λέγοντας ότι αυτός θα τη σώσει. Και μνημονεύουν τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό το Σεπτέμβριο του 2014. Στη συνείδηση πολλών πιστών, το Βατικανό και ο προκαθήμενός του ταυτίζονται με τον δράκοντα και το θηρίο. Και θεωρούν ότι πίσω από τον Τσίπρα βρίσκεται ο Τζορτζ Σόρος.
27 Ιανουαρίου 2013. Ο Αλέξης Τσίπρας στο Brookings Institution του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια αποτελεί “έδρα” του γνωστού κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος. Εκεί συναντήθηκε με τον Σόρος στις αρχές Μαρτίου 2013 ο Γιώργος Παπανδρέου, εκεί συνάντησε τον Σόρος και ο τότε πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Image: Supplied

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Συνεχίζοντας με τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, ο Γάλλος προφήτης μιλά για μια περιβαλλοντική τραγωδία η οποία θα ξεκινήσει από τη Βουργουνδία, στη Γαλλία, και θα εξαπλωθεί στη Γερμανία και την Ελβετία.
Αλλού γίνεται λόγος για πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ αλλού αναφέρεται ότι η μεγάλη πολεμική σύρραξη θα διαρκέσει 27 ολόκληρα χρόνια.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μια επικίνδυνη ασθένεια που θα αρχίσει από την Τοσκάνη στην Ιταλία θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη με χιλιάδες νεκρούς.
Πόση δόση αλήθειας έχουν οι προφητείες του Νοστράδαμου; Πόσο σοβαρά μπορεί να τις πάρει κανείς;
Η αλήθεια είναι ότι τα τετράστιχα του Νοστράδαμου περιέχουν επίτηδες αλλαγμένη σύνταξη, ένα μείγμα γλωσσών, όπως αρχαία ελληνικά, ιταλικά, λατινικά και προβενσάλ, ενώ πολλοί τόποι χρησιμοποιούνται ως σύμβολα και όχι ως γεωγραφικοί προσδιορισμοί. Για παράδειγμα, όταν λέει Τοσκάνη είναι πιθανό να αναφέρεται στην τρέλα, καθώς η περιοχή συνδεόταν τα παλιά χρόνια με τη Mania della Notte, ένα νυχτερινό πνεύμα που έφερε στους ανθρώπους εφιάλτες. Έτσι, υπάρχει αβεβαιότητα.
Αλλά αυτή είναι και η γοητεία των προφητειών. Παίζουν με το μυαλό μας, προσπαθώντας με την παραδοξότητά τους να μας κάνουν να βγούμε από τα κουτάκια και τον στερεότυπο τρόπο σκέψης.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα