Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Master Caution στα ΕλληνοΤουρκικά

Υψηλή πύλη


Οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν δεν είναι απλώς ανησυχητικές αλλά μια ξεκάθαρη και άμεση απειλή που περιμένει απλά την ημερομηνία επιβεβαίωσής της.
Δηλώσεις αυτού του είδους προετοιμάζουν την κοινή γνώμη σε επικοινωνιακό επίπεδο για την επόμενη κίνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα: Η πρωτοβουλία δεν ανήκει πλέον στην Ελληνική πλευρά.
Το “…η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο...” αυτοακυρώνεται σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς το έτερο μέρος της αλληλοεξαρτώμενης αυτής σχέσης διέβη τον Ρουβίκωνα.
Θυμίζει ένα μακρύ κυνηγητό στο οποίο μετά από εκατοντάδες ελιγμούς, το θήραμα εγκλωβίζεται και περιμένει το πλήγμα.

Είναι το τίμημα των τακτικισμών ελλείψει Στρατηγικής και αυτό σύμφωνα με το γνωστό ανάγνωσμα του Σουν Τζου είναι "…η φασαρία πριν την ήττα…"
Δυστυχώς το ρολόι απλά μετράει το χρόνο και στον επόμενο τόνο θα βρεθούμε παρατηρητές των εξελίξεων που επί 42 χρόνια αρνούμασταν πεισματικά να αντιμετωπίσουμε.
Οι απόψεις περί κινήσεων εντυπωσιασμού ενόψει εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας θα διαψευστούν σύντομα και με πικρία θα αντιληφθούμε ότι η ...Υψηλή Πύλη meant business...
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα