Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τι είναι ένας άγιος;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι είναι ένας άγιος;
Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να γίνει τελικά ένας άγιος, επειδή η αγιότητα είναι ο σταθμός στο δρόμο που μας οδηγεί στην τελειότητα· είναι ένας σταθμός που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε.

Τώρα, τι είναι ένας άγιος; Ένας άγιος είναι ένας άντρας ή γυναίκα που έχει πάρει την Τρίτη Μύηση. Αυτός ή αυτή έχει εξαγνιστεί σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά - ένας άσπιλος άνθρωπος. Φυσικά δεν είναι εύκολο να είσαι άσπιλος. Θα είστε άσπιλοι νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά, με τις εκφράσεις σας, με τα λόγια και τις πράξεις σας, και με τις αντιδράσεις. Θα είστε ένας άνθρωπος που είναι απόλυτα ισορροπημένος σύμφωνα με τις αρχές και τους νόμους του Σύμπαντος.

Η αγνότητα των σωματικών, συναισθηματικών και νοητικών σωμάτων των αγίων φέρνει στο σύστημά τους μια τεράστια δύναμη. Εάν έχετε βρεθεί στη παρουσία ενός αγίου μπορείτε να το αισθανθείτε. Είναι φορτισμένος με ψυχική ενέργεια. Έχει ισχύ.

Η αγιότητα σας κάνει τόσο όμορφους. Κάποιο είδος ομορφιάς και γοητείας έρχεται στο πρόσωπό σας, στο σώμα σας.

Σε καθέναν από εμάς, στην καρδιά μας, υπάρχει κάτι που προσβλέπει σε σπάνιες στιγμές και λέει, "Μακάρι να ήμουν τόσο αγνός". Όλες οι προσπάθειές μας, όλοι οι αγώνες μας πρέπει τελικά να στραφούν προς την αγιότητα. Δεν είναι εύκολο. Ο δρόμος της αγιότητας είναι αγώνας, μάχη, άγρυπνες νύχτες, αποτυχίες και μάχες στη συνείδησή σας, μάχες με τον εαυτό σας.

Δεν μπορείτε να είστε άγιοι μέχρι να καθαρίσετε το κάρμα σας. Θα πληρώσετε· δεν μπορείτε να γίνετε πρόεδρος μέχρι να πληρωθούν οι φόροι σας. Επομένως, μην αυξάνετε το κάρμα σας.



Ένας άγιος είναι αυτός που είναι πάντα σε επαφή με τους άλλους κόσμους, ζει σε πολλούς κόσμους, όχι μόνο σε δύο κόσμους. Η σφαίρα επαφής του δεν περιορίζεται στην προσωπική του ζωή· είναι πέρα από αυτό.

Ένας άγιος είναι αυτός που έχει δώσει τον εαυτό του σε μια εξαιρετική υπηρεσία για την ανθρωπότητα. Δεν μπορείτε να είστε άγιοι που κάθονται σπίτι και έχετε παραισθήσεις ότι είστε σπουδαίοι μυημένοι· αδύνατο.

Ένας άγιος είναι αυτός του οποίου η καρδιά είναι γεμάτη από συμπόνια. Θα σας πω μια μικρή ιστορία που συνέβη. Ένας από τους μοναχούς μας ήταν πολύ, πολύ αγνός. Αυτός ο άνθρωπος πήγε και έφερε μερικά σιτηρά από δύο, τρία μίλια μακριά. Όταν ανοίξαμε τα σιτηρά, βρήκε μεγάλα, μεγάλα μυρμήγκια στην τσάντα. Είπε, "Ω όμορφά μου, σας έφερα δύο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σας." Είπα ότι είναι τρελός και ήμουν έτοιμος να τα πατήσω. Είπε, "Τορκόμ, βάλε τα πίσω σε αυτή την τσάντα." Είπα "Εντάξει". Πήρε την τσάντα δύο μίλια πίσω και τα απελευθέρωσε και έφερε τα σιτηρά πίσω και είπε, "Τώρα νιώθω καλά". Έτσι, για έξι μήνες έλεγα ότι είναι τρελός, τίποτε άλλο. Έκανα αστεία γι 'αυτόν και έκανα τη ζωή του τόσο δύσκολη.

Μια μέρα ήρθε και είπε: "Τα μυρμήγκια είναι ζωή όπως κι εσύ. Τι θα γινόταν αν κάποιος σε πήγαινε δύο μίλια μακριά και σε άφηνε εκεί;"

Μια μέρα τον είδα να κάθεται και να κλαίει. Είπα, "Τι συμβαίνει;" Είπε: "Κοίτα τι έκανες. Για να κόψεις ένα μήλο έκοψες ολόκληρο το κλαδί." Έκλαιγε για αυτό που έκανα. Τότε ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πέντε χιλιάδες χρόνια μπροστά από μένα. Είδα πόσο πίσω ήμουν μερικές φορές.

Ε: Η αγιοσύνη συνεχίζει μέσα μας από τη μια ζωή στην άλλη;

Α: Αν έχει καθήκοντα να κάνει, επιστρέφει αφού δεν τελείωσε. Είναι Μυημένος Τρίτου Βαθμού και πρέπει να ολοκληρώσει τον Τέταρτο, Πέμπτο και μετά Έκτο Βαθμό. Στον Έκτο Βαθμό αποφασίζει αν πρόκειται να επιστρέψει ή όχι. Είναι δικό του θέμα. Αλλά στον Τρίτο Βαθμό θα επανέλθει επειδή ένας Τρίτου Βαθμού Μυημένος τελείωσε το προσωπικό του κάρμα αλλά δεν ολοκλήρωσε το εθνικό του κάρμα και το ανθρώπινο κάρμα και το παγκόσμιο κάρμα. Θα πληρώσει για εσάς. Ένας άγιος είναι αυτός που γράφει επιταγές για να πληρώσει τα χρέη σας.

Η ζωή τους είναι θυσία. Οι Άγιοι είναι άνθρωποι θυσίας επειδή όταν η θέληση δεν είναι δική σας, αλλά του Θεού, η ζωή σας είναι θυσία. Στην πραγματικότητα, θυσία σημαίνει ολική αφοσίωση σε μια εξαιρετική υπηρεσία.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Teachings of Great Ones 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα