Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Νέα Δεδομένα: Η Αιγύπτια βασίλισσα Νεφερτίτη ήταν λευκή



Το κεφάλι της Νεφερτίτης που διερευνήθηκε με ανάλυση DNA έδειξε ότι, αντίθετα με την επικρατούσα άποψη,  ότι η Αιγύπτια Βασίλισσα είχε λευκό και όχι σκουρόχρωμο δέρμα.


Όπως είναι γνωστό, το 1898 ανακαλύφθηκε μια καλά διατηρημένη θηλυκή μούμια στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο, όπως σημειώνει η βρετανική «Daily Mail».


Το 2010, με γενετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι αυτή η μούμια ήταν η μητέρα του Φαραώ Τουτγχαμών- η Νεφερτίτη. Είναι η κόρη  του Φαραώ Αμενχοτέπε ΙΙΙ και της βασίλισσάς του. Ήταν επίσης,  αδελφή και σύζυγος του Ακχαιτόν, ο Φαραώ που εισήγαγε τον Άμμωνα ή τον Ήλιο ως κύριο θεό των Αιγυπτίων.


Η ομορφιά της ήταν επιβλητική στους χρόνους της, σύμφωνα με ιστορικές πηγές. Αυτό επιβεβαιώνεται  και από την προτομή της βασίλισσας, αν και το έργο θεωρείται  ότι έγινε όσο το δυνατόν καλαίσθητο.


Όταν αναγνώσθηκε το DNA της μούμιας της Νεφερτίτης,  αποκαταστάθηκε και η εικόνα της.

 Βάσει των δεδομένων αυτών, η γυναίκα είχε λευκό δέρμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ταιριάζουν με εκείνα της προτομής της.


Το λευκό δέρμα της βασίλισσας  δίνει νέα στοιχεία των δυναστειών της αρχαίας Αιγύπτου, τα οποία οι επιστήμονες θα διερευνήσουν διεξοδικά.

(Στοιχεία από dnes.dir.bg)
--

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα