Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Φούσκωμα: Οι πέντε ένοχες αιτίες εκτός του φαγητού που πιθανώς αγνοείτε



Το φούσκωμα είναι ένα δυσάρεστο και άκρως ενοχλητικό σύμπτωμα.

Το φούσκωμα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση αφού εκτός από την δυσφορία που προκαλεί αλλοιώνει και την εξωτερική εικόνα γεγονός που αναστατώνει ιδιαίτερα τις γυναίκες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φούσκωμα είναι η διόγκωση ή η αύξηση της διαμέτρου της κοιλιακής περιοχής.
Τις περισσότερες φορές οι αιτίες που προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά δεν εμπνέουν ανησυχία εκτός και αν η κατάσταση αυτή αποτελεί σύμπτωμα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου ή της κοιλιοκάκης
Δείτε ποιες είναι οι αιτίες που υποφέρετε από φούσκωμα!
Μήπως τρώτε όταν μπορείτε

Μια συνηθισμένη αιτία του φουσκώματος είναι η έλλειψη τακτικών γευμάτων.Πολλοί έχουν τη συνήθεια να μένουν πολλές ώρες χωρίς φαγητό και μετά να πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό με συνέπεια να αυξάνονται απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα τακτικό πρόγραμμα γευμάτων για την καλύτερη υγεία του πεπτικού σας συστήματος.
Υπερβολικά αέρια
Τα υπερβολικά αέρια στο έντερο αποτελεί την πιο κοινή αιτία του φουσκώματος. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε την κατανάλωση τροφών που προκαλούν αέρια, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κρεμμύδια και το μπρόκολο.
Κατάποση αέρα
Η κατάποση αέρα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Για να το αποφύγετε, μην μιλάτε ενώ τρώτε, μην τρώτε όρθιοι και μην πίνετε αεριούχα ποτά και αναψυκτικά.
Μήπως φταίει το γάλα;
Ο πόνος και το φούσκωμα στο στομάχι θα μπορούσε να είναι σημάδι τροφικής δυσανεξίας. Οι τροφές που ενοχοποιούνται είναι τα γαλακτοκομικά, το σιτάρι, η γλουτένη, τα όσπρια, τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών) και τα τεχνητά γλυκαντικά.
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου οφείλεται σε διαταραχές της κινητικότητας του εντέρου -που επηρεάζεται από το άγχος- και εκτιμάται ότι ταλαιπωρεί πάνω από το 19% των Ελληνίδων και το 8% των Ελλήνων.
Κοιλιοκάκη
Η κοιλιοκάκη προκαλείται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να απορροφήσει τη γλουτένηαπό το σιτάρι, το κριθάρι και την σίκαλη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πόνους στο στομάχι και μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ώρες έως και κάποιες μέρες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα