Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Το νόημα της ζωής όπως το είδαν άνθρωποι διαπρεπείς

Το νόημα της ζωής όπως το είδαν άνθρωποι διαπρεπείς

Κοίτα, δε θέλω να το παίξω φιλόσοφος, αλλά νομίζω ότι αφού είσαι ζωντανός πρέπει να κουνάς χέρια και πόδια, πρέπει να στριφογυρίζεις, γιατί η ζωή είναι το άκρο αντίθετο του θάνατου, και για αυτό πρέπει τουλάχιστον να σκέφτεσαι φωναχτά και πολύχρωμα, αλλιώς δεν είσαι ζωντανός. Mel Brooks-Αμερικανός κωμικός και σκηνοθέτης.
Πώς μετράς την επιτυχία; Γελώντας συχνά και πολύ, κερδίζοντας το σεβασμό έξυπνων ανθρώπων και την αγάπη των παιδιών, απολαμβάνοντας την εκτίμηση έντιμων επικριτών και υπομένοντας την προδοσία κακών φίλων, εκτιμώντας το κάλλος. Ralf Waldo Emerson-Αμερικανός φιλόσοφος.
Προσπάθησε το ταξίδι από την κούνια ως τον τάφο να είναι ενδιαφέρον. Robert Duvall-Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Η ζωή είναι σαν μια βόλτα με το τρενάκι του λούνα πάρκ. Δενόμαστε και κανένας δεν μας σταματάει. Όταν ο γιατρός σε χτυπάει στον ποπό, σου δίνει το εισιτήριο και ξεκινάς. Στα περάσματα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση κι από εκεί στην ωριμότητα, μερικές φορές σηκώνεις τα χέρια σου και ουρλιάζεις, κι άλλες αρπάζεσαι γερά από την μπάρα μπροστά σου. Όμως η ουσία είναι η βόλτα. Το καλύτερο που έχεις να ελπίζεις στο τέλος της ζωής, είναι να σου έχει κοπεί η ανάσα και να έχεις ανακατεμένα τα μαλλιά και όχι το στομάχι σου. Jerry Seinfeld-Αμερικανός κωμικός.

Η συνταγή μου για τη ζωη είναι απλή. Ξυπνάω το πρωί και κοιμάμαι το βράδυ. Στο ενδιάμεσο, περνάω όσο καλύτερα μπορώ. Cary Grant-Αμερικανός ηθοποιός.
Βλέπω τη ζωή σαν ένα χορό. Πρέπει ένας χορός να έχει νόημα; Χορεύεις επειδή το απολαμβάνεις. Jackie Mason-Αμερικανίδα κωμικός.
Η ζωή δεν αξίζει, αν δεν μπορείς να είσαι αδιάκριτος με τους στενούς σου φίλους. Isaiah Berlin, Άγγλος φιλόσοφος και ιστορικός.
Η ζωή είναι μια σειρά από συγκρούσεις με το μέλλον, δεν είναι το σύνολο αυτών που ως τώρα είμαστε, αλλά αυτό που λαχταράμε να γίνουμε. Jose Ortega y Gasset, Ισπανός φιλόσοφος.
Να είσαι ο εαυτός σου και να γίνεις αυτό για το οποίος είσαι ικανός, αυτός είναι ο μόνος σκοπός της ζωής. Robert Lewis Stevenson, Σκοτσέζος συγγραφέας.
Τώρα πια πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι ένα αίνιγμα, ένα άκακο αίνιγμα που γίνεται τρομερό από τη δική μας παράλογη απόπειρα να το ερμηνεύσουμε σαν να έχει μια υποκείμενη αλήθεια. Umberto Eco-Ιταλός μυθιστοριογράφος.
Αγνοώ τη σημασία του ρόλου μου στο θέατρο της ζωής, γιατί δε γνωρίζω τους ρόλους που παίζουν οι άλλοι. Rabindranath Tagore-Ινδός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας.
Ζωή είναι η τέχνη να καταλήγεις σε επαρκή συμπεράσματα από ανεπαρκή δεδομένα. Samuel Butler-Άγγλος σατιρικός συγγραφέας.
Δεν όρισα τη ζωή μου. Δεν τη σχεδίασα. Ποτέ μου δεν πήρα αποφάσεις. Τα γεγονότα αποφάσιζαν για μένα. Έτσι είναι η ζωή. B.F. Skinner, Αμερικανός ψυχολόγος.
Ήθελα μια τέλεια κατάληξη... Τώρα, με μεγάλο κόστος, έμαθα πώς σε κάποια ποιήματα οι στίχοι δεν ταιριάζουν, και πως κάποιες ιστορίες δεν έχουν ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Ζωή είναι το άγνωστο, η ανάγκη για αλλαγή, είναι να αδράχνεις τη στιγμή και να την ξεζουμίζεις, δίχως να ξέρεις τη συνέχεια. Γλυκιά αβεβαιότητα. Gilda Radner-Αμερικανίδα κωμικός.
Είμαι αυτό που είμαι. Το να ψάχνεις για "αιτίες" είναι εκτός θέματος. Joan Didion-Αμερικανίδα συγγραφέας.
Η μεγαλύτερη παρηγοριά που αντλούμε από το εφήμερο όλων των πραγμάτων, είναι το δικαίωμα να λέμε σε κάθε δύσκολη στιγμή "κι αυτό θα περάσει". Nathaniel Hawthorne, Αμερικανός συγγραφέας.
Ένα επικίνδυνο ρίσκο είναι η ζωή. Αν ήταν στοίχημα, δε θα το έβαζες. Tom Stoppard-Άγγλος θεατρικός συγγραφέας.
Σταμάτα να ανησυχείς - κανένας δεν φεύγει από τον κόσμο ζωντανός. Clive James, Αυστραλός συγγραφέας και κριτικός.
Από το βιβλίο "Το νόημα της ζωής-Όπως το είδαν άνθρωποι διαπρεπείς και ενάρετοι" των Εκδόσεων Πατάκη.
Επιλογή αποσπάσματος: Βίλυ Αργυρούδη
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα