Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι θα αλλάξει στη ζωή σου


Από την Καίτη Φαρμάκη

Μιλούσα πρόσφατα με την φίλη μου Α. που ζει σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στη ζωή της. «Το ήξερα», μου έλεγε. «Είχα πολλές ενδείξεις». Έτσι είναι! Καμία αλλαγή ποτέ, δεν ήρθε απροειδοποίητα.
Συγκεντρώσαμε κάποια μηνύματα που σου στέλνει το… σύμπαν και που δείχνουν ότι η αλλαγή στη ζωή σου χτυπάει την πόρτα.

Οι αριθμοί

Μήπως βλέπεις όλο και πιο συχνά το 11:11 ή γενικότερα διπλούς αριθμούς; Αυτή ήταν ακριβώς η περίπτωση της φίλης μου Α. Εδώ και έναν χρόνο μόνο τέτοιους αριθμούς έβλεπε ακόμα και στους λογαριασμούς της. Αν π.χ. κοιτάζεις το ρολόι σου και είναι 11:11, 12:12, 13:13 κ.ο.κ., τότε κάποιες πύλες ανοίγουν στη ζωή σου και είσαι έτοιμος να τις διαβείς.
Η φίλη μου Αθηνά λίγο προτού πάρει μια μεγάλη προαγωγή-αναγνώριση-εξέλιξη στη δουλειά της έβλεπε παντού καρκινικούς αριθμούς, αυτοί που διαβάζονται και από δεξιά προς αριστερά και από αριστερά προς τα δεξιά, π.χ. 2772.
*Γενικά, οι αριθμοί είναι ένας τρόπος με τον οποίον μπορούμε να επικοινωνούμε με το υποσυνείδητο μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι αριθμοί πάντα υπήρχαν κάπου γύρω σου. Απλά τώρα, το υποσυνείδητο σου σε κάνει να τους δώσεις προσοχή εγκαθιδρύοντας και έναν νέο τρόπο επικοινωνίας σας.

Υπάρχουν πράγματα που δεν τα αντέχεις πλέον

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που λες “αρκετά”. Μπορεί μια κατάσταση ή μια συμπεριφορά να υπάρχει για χρόνια αλλά μια είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται να φύγεις, να ξεφύγεις, να αλλάξεις.
*Όταν αρχίσουν να σε εκνευρίζουν πράγματα που μέχρι πρότινος απλά τα ανεχόσουν, τότε έρχεται η εποχή που θα τολμήσεις τις αλλαγές.

Συναντάς τους ανθρώπους σου

Μια τυχαία συνάντηση με μια κοπέλα σε μια παραλία της Μυκόνου πριν από πολλά χρόνια, μια κοπέλα που δεν την ξαναείδα ποτέ μετά, ήταν η αφορμή που επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησα ψυχοθεραπεία.
*Πολλές φορές, η πληροφορία που χρειάζεσαι έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις. God acts in mysterious ways, που λένε και στα χωριά μας.

Το σενάριο της ζωής

Κάνοντας μαθήματα σεναρίου πριν από κάποια χρόνια, έμαθα την εξής πληροφορία που τη βλέπω να εφαρμόζεται πολύ συχνά στη ζωή. Στο σενάριο κάθε ταινίας, υπάρχει ο “ρόλος-καταλύτης”. Είναι ο ηθοποιός που εμφανίζεται μόνο για λίγα λεπτά και αλλάζει καταλυτικά τη ροή της ιστορίας και τη ζωή του πρωταγωνιστή. Πες μου ότι δεν έχει υπάρξει ούτε ένας τέτοιος άνθρωπος ποτέ στη ζωή σου…
*Το να συναντήσεις έναν τέτοιον άνθρωπο-καταλύτη, είναι μια ένδειξη ότι η αλλαγή σε περιμένει στη γωνία.

Δεν κινείται τίποτα

Αν αισθάνεσαι ότι όλα κολλάνε τελευταία και ότι τίποτα δεν κινείται όπως συνήθιζε ή όπως θα έπρεπε, η αιτία είναι ότι η ενέργεια σου αποσύρεται σταδιακά από τη συγκεκριμένη κατάσταση γιατί προορίζεται για άλλα πράγματα.
Πολλές φορές χρειάζεται πρώτα να γκρεμιστεί το παλιό για να έρθει το καινούργιο. Άλλες φορές η σκυτάλη περνάει χωρίς καθυστερήσεις από τη μια κατάσταση στην άλλη. Τόσο η άμεση όσο και η καθυστερημένη μετάβαση έχουν τα ωραία και τις δυσκολίες τους.

Κοιμάσαι πολύ ή ελάχιστα

Σε περιόδους προετοιμασίας της αλλαγής, το σώμα σου το ξέρει πριν από εσένα. Υπάρχει περίπτωση να μην θέλεις να κοιμάσαι καθόλου ή να κοιμάσαι αρκετά. Το μυστικό είναι να ακούς και να σέβεσαι το σώμα σου. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, διάβασε βιβλία, γράψε ημερολόγιο, διαλογίσου τις άγρυπνες νύχτες. Από την άλλη, αν έχεις ανάγκη από περισσότερο ύπνο, άδειασε όσο μπορείς το πρόγραμμα σου από υποχρεώσεις και ξεκουράσου περισσότερο.
*Η αλλαγή είναι κοντά σου.

Ακραία συναισθήματα

Πολύ συχνά λέω ότι το σύστημα μας… μπουκώνει. Για να ξεμπουκώσει χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια ή απλά να κάνουμε δράση για να φύγει ό,τι μας μπλόκαρε και κρατάμε καταπιεσμένο για καιρό.
Ίσως να βλέπεις τον εαυτό σου να κλαίει, να θυμώνει, να βρίζει, να αντιδρά συχνότερα. Μην καταπιέζεσαι κρατώντας τα πάντα μέσα σου αλλά και μην εξαντλήσεις το νευρικό σου σύστημα αντιδρώντας.
*Γίνε ο σοφός παρατηρητής του εαυτού σου, μάθε να εκτονώνεσαι αποτελεσματικά και βρες τρόπους για να καθαρίσει το είναι σου. Χρειάζεσαι νέα, πιο καθαρή και δυνατή ενέργεια για όσα σε περιμένουν.

Ενσυναίσθηση

Όσο αλλάζεις επίπεδο συνειδητότητας, βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Αρχίζεις, για παράδειγμα, να ενδιαφέρεσαι για την προστασία του περιβάλλοντος, για τα ζώα που σφαγιάζονται για να τα φας, για ανθρώπους σε ανάγκη.
*Το να σε απασχολούν όλα αυτά και το να θες να κάνεις και κάτι πρακτικό, είναι ένδειξη ότι κάτι αλλάζει μέσα σου άρα σύντομα και στη ζωή σου.

Κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις 

Προσωπικά, σε μια περίοδο μεγάλης επαγγελματικής αλλαγής, πήρα τρία κιλά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο χωρίς να έχω φάει τόσο και δεν τα έχασα μέχρι να βεβαιωθεί το μέσα μου ότι όλα είναι καλά. Σε άλλη περίοδο, έχασα τρία κιλά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο καθώς οι τοξίνες του σώματος και του νου αποφάσισαν να με εγκαταλείψουν με συνοπτικές διαδικασίες.
*Το σώμα σου αντιδρά σε αυτά που νιώθεις, και αναλόγως προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις προστατευμένος ή απελευθερωμένος. Σου συμβαίνει κάτι παρόμοιο αυτή την εποχή;

Δεν αισθάνεσαι παραγωγικός ή και το αντίθετο

Δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που σε άλλες εποχές τα έκανες εύκολα. Η ύπαρξη σου έχει συγκεκριμένη ενέργεια για να κινηθεί κάθε στιγμή. Όταν ετοιμάζεσαι για μια αλλαγή, αρκετή από την ενέργεια σου κατευθύνεται εσωτερικά και έτσι ό,τι απομένει δεν είναι αρκετό για να κάνεις όσα έκανες.
*Είναι καλό να κάνεις τα απαραίτητα και να βρίσκεις χρόνο να κάνεις ό,τι μπορεί να σε φορτίσει: διαλογισμό, μια βόλτα το δάσος ή στη θάλασσα, επαφή με την τέχνη, άσκηση, σεμινάρια.
*Από την άλλη, όταν η ενέργεια σου έχει ανέβει επίπεδο, όλα όσα έκανες πριν και όσα προβλήματα σε βασάνιζαν, τώρα δεν είναι παρά… παιχνιδάκι.
Καλώς ήρθες στη νέα σου ζωή, σου λέει η ζωή σου! 
A NeW LiFe is beginning
anewlife + awakengr
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα