Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Είναι ο άνθρωπος δημιούργημα εξωγήινων; (Βίντεο)

Όλοι οι άνθρωποι έχουν εξωγήινο DNA στον γενετικό κώδικά τους, υποστηρίζει μια νέα μελέτη. Λέτε η ταινία Προμηθέας να έχει δίκιο;

Ένας “Μηχανικός”, από αυτούς που δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος. Από την ταινία Προμηθέας του Ρίντλεϊ Σκοτ. Image: Supplied
ΣΥΜΦΩΝΑ με την ταινία Προμηθέας, στα τέλη του 21ου αιώνα, ένα διαστημόπλοιο πηγαίνει να εξερευνήσει ένα μακρινό πλανήτη ο οποίος –σύμφωνα με μια προϊστορική τοιχογραφία– έχει τις απαντήσεις πάνω στις ρίζες και την καταγωγή του ανθρώπινου γένους.
Το πλήρωμα του διαστημοπλοίου, μόλις φθάσει στον προορισμό του, θα έρθει αντιμέτωπο με τον δημιουργό του και με μια απειλή που μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
Η εξέλιξη της ιστορίας παραπέμπει στον αρχαίο μύθο του Προμηθέα, ο οποίος τιμωρήθηκε σκληρά, όταν θέλησε να κάνει τους ανθρώπους όμοιους με τους θεούς, δίνοντάς τους το θεϊκό πυρ, δηλαδή το Νου.
Ο Προμηθέας, που έπλασε το ανθρώπινο είδος, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα είδος κοσμικού βιολογικού μηχανικού.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και εδώ στους ήρωες της ταινίας. Τιμωρούνται επειδή θέλησαν να ξεπεράσουν τα όρια και να εξισωθούν με τους δημιουργούς τους (τους “Μηχανικούς”, όπως τους αποκαλούν με γκροτέσκο τρόπο).
Κατά έναν περίεργο τρόπο, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει την επιστημονική φαντασία.
Επιστήμονες από το Καζακστάν πιστεύουν ότι στο ανθρώπινο DNA έχει ενσωματωθεί ένα εξωγήινο μήνυμα από ένα αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό, αναφέρει σε άρθρο του το Discovery.com.
Οι ερευνητές αποκαλούν το μήνυμα αυτό “βιολογικό SETI” και υποστηρίζουν ότι ο μαθηματικός κώδικας του ανθρώπινου DNA δεν μπορεί να εξηγηθεί από την θεωρία της εξέλιξης.
Θυμίζουμε ότι ένα μόριο ανθρωπίνου DΝΑ έχει τη μορφή μιας περιστρεφόμενης έλικας, της οποίας κάθε “σκαλί” είναι φτιαγμένο από τέσσερα νουκλεοτίδια (αδενίνη, θυμίνη, γουανίνη, κυτοσίνη). Ο κώδικας του DΝΑ αποτελείται από συνδυασμούς των γραμμάτων Α, Τ, G και C, που είναι τα αρχικά των ονομάτων των τεσσάρων νουκλεοτιδίων στην αγγλική. Υπολογίζεται ότι το ανθρώπινο γονιδίωμα περιέχει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια τέτοια γράμματα.
Ανάλυση του ανθρώπινου γονιδιώματος σε υπολογιστή. Ο κώδικας του DΝΑ αποτελείται από συνδυασμούς των γραμμάτων Α, Τ, G και C, που είναι τα αρχικά των ονομάτων των τεσσάρων αζωτούχων βάσεων: αδενίνη (Α), θυμίνη (Τ), γουανίνη (G) και κυτοσίνη (C). Image: Supplied
Τα γονίδια είναι συγκεκριμένες αλληλουχίες βάσεων του DNA, τα οποία περιέχουν αποθηκευμένη μια συγκεκριμένη γενετική πληροφορία, π.χ. την πληροφορία για τη δημιουργία των πρωτεϊνών, των δομικών και λειτουργικών στοιχείων κάθε κυττάρου και κατ’ επέκταση κάθε οργανισμού.

Φορείς εξωγήινου μηνύματος;

Τα γονίδια αποτελούν το 1/3 του ανθρώπινου γονιδιώματος.
Ωστόσο, τα γονίδια δεν αποτελούν παρά το 1/3 του ανθρώπινου γονιδιώματος (σχ. δεξιά). Τα γονίδια αποτελούν τμήματα του DΝΑ τα οποία περιέχουν από 1.000-7.500 γράμματα και χωρίζονται μεταξύ τους από μεγάλα τμήματα του DΝΑ που δεν έχουν να κάνουν με τη δημιουργία πρωτεϊνών.
Τα τμήματα αυτά τα αποκαλούσαν έως τώρα “άχρηστο DΝΑ”, καθώς κανείς δεν γνώριζε ποια είναι ακριβώς η λειτουργία τους. Τώρα όμως θεωρείται ότι απαρτίζουν το εξωγήινο μήνυμα που είναι καταχωρημένο στον γενετικό μας κώδικα και που οι ερευνητές αποκαλούν “βιολογικό SETI”.
Με άλλα λόγια, είμαστε ζωντανοί φορείς ενός εξωγήινου μηνύματος, το οποίο πολύ πιο εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εξωγήινης ζωής από ό,τι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για ενδείξεις σημάτων από πολιτισμούς σε άλλους κόσμους.
«Από τη στιγμή που σταθεροποιηθεί, ο κώδικας θα μείνει αναλλοίωτος, όσος χρόνος και αν περάσει. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο ανθεκτικό κατασκεύασμα στο σύμπαν», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές. «Ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει μια εξαιρετικά αξιόπιστη αποθήκη για μια ευφυή υπογραφή».
«Μόλις το γονιδίωμα ξαναγραφεί κατάλληλα, ο νέος κώδικας με την υπογραφή θα μείνει παγωμένος μέσα στο κύτταρο των απογόνων, και μέσω αυτών μέσα στο χώρο και το χρόνο».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανθρώπινο DNA είναι έτσι διατεταγμένο ώστε να αποκαλύπτει ένα «σύνολο αριθμητικών δυνάμεων και ιδεογραφικών προτύπων μιας συμβολικής γλώσσας».
Η έρευνα οδήγησε επίσης τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι έχουμε δημιουργηθεί «έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ήδη αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια πριν».
Η μελέτη υποστηρίζει ακόμη ότι η ζωή στη Γη είναι αποτέλεσμα του ερχομού διαστρικών μορφών ζωής που κατανέμονται στα αστρικά συστήματα από μετεωρίτες και κομήτες.
Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη το είδος του εξωγήινου μηνύματος που μεταφέρουμε στα κύτταρά μας.
Πάντως η ανακάλυψη αυτή, ότι δηλαδή μπορεί να είμαστε δημιουργήματα κάποιων υπερ-ευφυών “Μηχανικών”, εξηγεί αν μη τι άλλο γιατί ο άνθρωπος ήταν –και συνεχίζει να είναι– τόσο ατελής.
ν
ν


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα