Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ερμής Τρισμέγιστος - ΛΟΓΟΣ Ε΄ ΟΤΙ Ο ΑΦΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΑΤΟΣ


Ερμής Τρισμέγιστος - Ερμητικά κείμενα
ότι αφανής θεός φανερώτατος εστιν
ΛΟΓΟΣ Ε΄ 


Ερμής προς τον γιο του:

Κι αυτόν εδώ το λόγο, θα σου αναλύσω, για να μην είσαι αμύητος στο όνομα του ανώτατου Θεού. Εσύ δε να σκεφτείς πως αυτό, που οι περισσότεροι θεωρούν αόρατο, θα γίνει τελείως φανερό για σένα. Διότι δεν θα μπορούσε να είναι αιώνιο, εάν δεν ήταν αόρατο, καθόσον καθετί φανερό είναι γεννημένο, αφού βγήκε στην επιφάνεια. Το αόρατο όμως αιώνια υπάρχει, διότι δεν είναι απαραίτητο να βγει στην επιφάνεια, αφού υπάρχει αιώνια.
....
σχόλιο: το ορατό που βγαίνει στην επιφάνεια, είναι τα στοιχεία της Ύλης, η γη και το νερό. Για να φανερωθεί το ορατό χρειάζεται τον αέρα και την φωτιά. Και ο αέρας και η φωτιά για να φανερωθεί χρειάζεται το θεϊκό Νου. Και όλα αναμιγνύονται σε μία σύνθεση των Τεσσάρων αυτών στοιχείων της Υλης, μαζί με το θεϊκό Νου, ειδάλλως δεν μπορεί να υπάρξει η νοερή ζωή στα είδωλα.

Ερμής Τρισμέγιστος: Κι όλα τα υπόλοιπα τα κάνει ορατά, ενώ ο ίδιος είναι αόρατος, αφού αιώνια υπάρχει. Κι ενώ βγάζει στην επιφάνεια, ο ίδιος δεν βγαίνει στην επιφάνεια, γεννά, ενώ ο ίδιος δεν γεννιέται, δεν βρίσκεται στην φαντασία, ενώ προκαλλεί τα πάντα μέσα από την φαντασία. Διότι η φαντασία αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο των γεννημένων, καθόσον η γέννηση τίποτα άλλο δεν είναι, παρά φαντασία.

σχόλιο: κατανοητόν ως εδώ; τα άλογα Τέσσερα στοιχεία της Ύλης φωτιά, αέρας, γη, νερό, είναι η ίδια η ανυπαρξία, η αταξία, το σκότος, και για να υπάρχουν πρέπει πρώτα να γεννηθούν στην μήτρα, μέσα από μία σύνθεση, στην οποία σύνθεση αυτή, πρέπει πάντα να εμπεριέχεται ο θεϊκός Νους...ειδάλλως τίποτα απολύτως δεν μπορεί να υπάρξει, μα ούτε και να γεννηθεί η ζωή. Διότι ζωή (εικόνα της ζωής) είναι ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος.

Ερμής Τρισμέγιστος:Αλλά ο Μοναδικός είναι σίγουρα εκτός φαντασίας κι αόρατος, και προκαλλώντας κάθε φαντασία γίνεται ορατός μέσα απ'όλα και από όλους, και ιδίως σε όσους ο ίδιος θα ήθελε να φανερωθεί.

σχόλιο: ο θεϊκός Νους γεννώντας τα σώματα αποκτούν ύπαρξη, και τα σώματα αποκτούν κάθε φαντασία μέσα από τις μεταβαλλόμενες αισθήσεις και την λογική που αποκτούν, και γίνεται ο θεϊκός Νους ορατός στα σώματα που γεννιούνται μέσα από την φαντασία των σωμάτων, αλλά και τα σώματα ποτέ δεν παύουν να είναι φαντασία, η ίδια η ανυπαρξία που λογίζεται τον κόσμο που γεννά η δική της φαντασία.
Και μόνον σε όσους θελήσει ο θεϊκός Νους να φανερωθεί θα φανερωθεί για να τους δώσει ως ανταμοιβή το Νου, διότι διανοήθηκαν την αληθινή τους αθάνατη ουσία, τον ιδεατό αληθινό τους εαυτό, την ζωή.

Συνεχίζεται..

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα