Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

4 τρόποι να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου.



Τα συναισθήματα είναι ένα ζωτικό μέρος της καθημερινής ζωής. Ξέρεις, επίσης, ότι τα σκαμπανεβάσματα που θα αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητά σου, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καλή σου φυσική κατάσταση. Η ικανότητά σου να ρυθμίσεις τα συναισθήματά σου, με τη σειρά της, επηρεάζει το πώς σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι γύρω σου. Αν σε πιάσουν τα γέλια κατά τη διάρκεια μίας σοβαρής συνάντησης, είναι πιθανό να εισπράξεις αγανακτισμένα βλέμματα από τους άλλους. Αν προσπαθείς να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα για τους φίλους και την οικογένεια, αλλά κάτι πάει στραβά και θυμώσεις, τότε θα χαλάσεις το δείπνο.
Πώς να διαχειριστείς, λοιπόν, το συναίσθημά σου;
1. Ονόμασε τί νιώθεις.
Τί συναίσθημα αντιμετωπίζεις; Για παράδειγμα, είσαι λυπημένος, θυμωμένος, ανήσυχος, χαρούμενος, απογοητευμένος, ενθουσιασμένος ή ντρέπεσαι; Αποδέξου ό,τι αισθάνεσαι. Όταν μπορείς να ονομάσεις κάτι, μπορείς και να το ελέγξεις. Για παράδειγμα, μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου γράφοντας για αυτά ή μιλώντας σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Απλά να είσαι σίγουρος ότι όποιο τρόπο κι αν διαλέξεις, δεν θα πληγωθεί κάποιος άλλος.
2. Μην απορρίπτεις τα συναισθήματά σου.
Μην αποφεύγεις να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου, με την ελπίδα ότι θα φύγουν μακριά ή φοβούμενος ότι αν τα αποδεχτείς θα ενταθούν. Το αντίθετο ισχύει. Η αποφυγή, μόνο να τα εντείνει μπορεί. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι είναι εντάξει να νιώθεις αυτά τα συναισθήματα.

3. Ασκήσου.
Η γυμναστική βοηθά στην έκκριση χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, όπως η ντοπαμίνη, η οποία θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, γεγονός που βοηθά στη διαχείριση των συναισθημάτων. Σκέψου και κάτι άλλο, πώς αν νιώθεις έντονα συναισθήματα με τη γυμναστική μπορείς να ξεθυμάνεις!
4. Σταμάτα και σκέψου.
Αν αρχίσεις να θυμώνεις ή να στενοχωριέσαι για ένα γεγονός, σταμάτα αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή, κλείσε τα μάτια σου, πάρε μία βαθιά αναπνοή και χαλάρωσε. Αυτός ο τρόπος διακόπτει τις έντονες σκέψεις σου και σε βοηθά να σκεφτείς πιο καθαρά.
Φωτό από: thehappinessonion.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα