Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Επιτυχής εκτόξευση του «αινιγματικού» διαστημοπλοίου Zuma από τη SpaceX | Βίντεο




Επιτυχώς πραγματοποίησε την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Zuma της αμερικανικής κυβέρνησης η ιδιωτική εταιρεία SpaceX την Κυριακή, στην πρώτη της αποστολή για το 2018. Το σκάφος εκτοξεύτηκε με πύραυλο Falcon 9, ο οποίος αφού το έθεσε σε τροχιά επέστρεψε και προσεδαφίστηκε στη βάση του στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για να χρησιμοποιηθεί ξανά, σε μελλοντικές αποστολές.

Η εκτόξευση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ καθώς, πέραν του ότι είναι η πρώτη της εταιρείας του Έλον Μασκ για το 2018, ο χαρακτήρας και ο σκοπός της αποστολής Zumaείναι άγνωστοι. Όπως αναφέρει το Space.com, το «αινιγματικό» διαστημόπλοιο τέθηκε σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Η εταιρεία έχει πλέον 21 επιτυχείς επιστροφές πυραύλων μετά από εκτοξεύσεις στο ενεργητικό της, 9 εκ των οποίων στη Ζώνη Προσγείωσης 1 (Landing Zone 1) και οι άλλες 12 σε αυτόνομα σκάφη- πλατφόρμες στον ωκεανό (η SpaceX έχει δύο από αυτά). Από τους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους της (που αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής της, αποσκοπώντας στη δραματική μείωση του κόστους των αποστολών στο διάστημα) έχει χρησιμοποιήσει ξανά πέντε (αν και ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του Zuma ήταν καινούριος).



Όσον αφορά στο μυστηριώδες σκάφος, μεταξύ των λίγων που είναι γνωστά είναι πως την εκτόξευση έκλεισε η Northrop Grumman για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, ωστόσο είναι άγνωστο το ποια υπηρεσία λειτουργεί τον δορυφόρο, καθώς και αν η αποστολή είναι πολιτικής ή στρατιωτικής φύσης.

Κανονικά η αποστολή ήταν να εκτοξευτεί στα μέσα του Νοεμβρίου, αλλά η εκτόξευση είχε αναβληθεί για να μπορέσει η SpaceX να μελετήσει κάποια δεδομένα από δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί για λογαριασμό άλλου πελάτη.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία είναι η εκτόξευση και παρθενική πτήση του βαρέος πυραύλου της, Falcon Heavy.



 naftemporiki + stergiog 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα