Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ακόμη και οι καρχαρίες πάγωσαν στις ΒΑ ΗΠΑ (vid)

Στους 22 ανήλθαν οι νεκροί από το πολικό ψύχος που σαρώνει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με τον υδράργυρο στους -15 βαθμούς.
Νεκρός από το ψύχος καρχαρίας ανασύρεται από τα παγωμένα νερά της ακτογραμμής νότια της Βοστόνης. Photo: Atlantic White Shark Conservancy. Πηγή: Supplied
ΤΟ ΕΝΑ μετά το άλλο σπάει τα αρνητικά ρεκόρ ο υδράργυρος στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ όπου καταγράφθηκαν πολικές θερμοκρασίες, με τη βαρυχειμωνιά να έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικανικά ΜΜΕ. 
Σε ιστορικό χαμηλό βούτηξε την Κυριακή ο υδράργυρος, στους -15 βαθμούς, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου χθες επικράτησε το χάος εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων και καθυστερήσεων στις απογειώσεις και προσγειώσεις.
Καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1, όπου συνήθως έρχονται οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της Lufthansa. Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια. 
Στη Βοστόνη, τα θερμόμετρα έδειξαν την Κυριακή το πρωί -19 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για την 7η Ιανουαρίου από το 1896.
Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, πάντως, άνοδο της θερμοκρασίας αργότερα σήμερα.
Πεζοί στο κέντρο της Βοστόνης την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018. Η τεράστια καταιγίδα που σάρωσε τις βορειανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, από την Καρολίνα έως το Μέιν και τη Νέα Υόρκη, έφερε δυνατούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες. Photo: AP / Michael Dwyer. Πηγή: Supplied
Η Αμερικανική Υπηρεσία Διατήρησης του Καρχαρία του Ατλαντικού δήλωσε ότι ανακάλυψε τρεις νεκρούς καρχαρίες σε παραλία της Μασαχουσέτης τις τρεις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι πέθαναν από σοκ εξαιτίας του αρκτικού ψύχους.
Ένας καρχαρίας ανασύρεται από την παραλία για να ξεπαγώσει, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ανατομή στο χώρο της Υπηρεσίας Αλιείας NOAA. Photo: Atlantic White Shark Conservancy. Πηγή: Supplied
Το ψύχος έπληξε και τις αμερικανικές πολιτείες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, που είναι συνηθισμένες στην ηλιοφάνεια. Στη Φλόριδα, που την περασμένη εβδομάδα είδε χιόνι για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, ιγκουάνα πάγωσαν στην κυριολεξία από το κρύο.
Δημοσιογράφος της εφημερίδας Palm Beach Post έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ένα πράσινο ιγκουάνα, να έχει παγώσει στην άκρη μιας πισίνας στον κήπο του.
Και άλλοι χρήστες του Twitter ανήρτησαν επίσης παρόμοιες φωτογραφίες με ιγκουάνα να πέφτουν νεκρά από τα δέντρα.
Τα παγωμένα ζώα δεν είναι το μοναδικό παράξενο φαινόμενο που αντικρίζουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ, καθώς η μια μετά την άλλη οι «βόμβες χιονιού» συνεχίζουν να χτυπούν τις αμερικανικές πολιτείες.
Ο άγριος καιρός έφερε μαζί του ένα περίεργο φαινόμενο που ονομάζεται “Slurpee waves”, όπου τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού που φτάνουν στην ακτή παγώνουν σε παράξενα σχήματα πριν σκάσουν στην ακρογιαλιά.
Το πρωτόγνωρο φαινόμενο φωτογράφησε ο Jonathan Nimerfroh, κάτοικος του Ναντάκετ, ενός νησιού που βρίσκεται 50 χλμ. από τις ακτές της Μασαχουσέτης.

Οι τοπικές αρχές κινητοποίησαν χιλιάδες εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάτες με στόχο να καθαρίσουν τους τεράστιους όγκους χιονιού που έχουν συγκεντρωθεί σε πολλές περιοχές της Νέας Αγγλίας ή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά, και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να σχηματιστεί παγετός.
Στις παράκτιες περιοχές της Βοστόνης, συνεργεία δίνουν μάχη να απομακρύνουν και τα συντρίμμια από τις σαρωτικές πλημμύρες που προκλήθηκαν αιφνιδίως από τα τεράστια κύματα τα οποία συνόδευαν τη χειμερινή καταιγίδα.
Οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση πολλών ανθρώπων, που εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά, ακόμα και σε τουριστικές συνοικίες στην ανατολική Βοστόνη, αναφέρει η εφημερίδα Boston Globe.

Ο πυροσβέστης Μπόμπυ Λήμαν, του πυροσβεστικού σώματος της Μασαχουσέτης, στις 1 Ιανουαρίου 2018. Photo: Christopher Evans / Boston Herald. Πηγή: Supplied
Στον ανατολικό Καναδά, ναι μεν οι αρχές ήταν τον συναγερμό για το πολικό ψύχος με τους δυνατούς ανέμους που έρχονται από την Αρκτική, οι μετεωρολόγοι όμως προειδοποιούν ότι η άνοδος του υδράργυρου θα συνοδευτεί με νέες χιονοπτώσεις.
Η θερμοκρασία παρέμεινε χθες το μεσημέρι στους -20 βαθμούς Κελσίου στο Κεμπέκ, όμως προβλέπεται να ανέβη στους -10 βαθμούς Κελσίου. 
Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ της Κυριακής που ενδέχεται να συνεχιστούν έως την Τρίτη, σύμφωνα με το Environnement Canada.

Η γέφυρα του Μανχάταν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Photo: AFP / Angela Weiss. Πηγή: Supplied
Η παγωμένη Times Square στο κέντρο του Μανχάταν. Photo: AFP / Jewel Samad. Πηγή: Supplied
ν

ν
(Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα