Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ho'oponopono, Ιστορία, εξέλιξη, εφαρμογή στη Νέα εποχή




Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως kahuna, βλέπω τον εαυτό μου ως συλλέκτη ψηγμάτων αλήθειας. Είμαι μόνο εδώ για να είμαι υπεύθυνος και είναι συχνά πολύ δύσκολο να το κάνουμε αυτό.
 Δρ Hew Len, Shamanic Wisdomkeepers

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Ho’oponopono σημαίνει, «να κάνεις το σωστό», ή «να διορθώνεις ένα λάθος».

Ιστορική εξέλιξη

Το Ho ' oponopono (ho-o-pono-pono) είναι μια πρακτική της Χαβάης  για συμφιλίωση και συγχώρεση. Παρόμοιες πρακτικές συγχώρεσης εκτελούνται σε νησιά σε ολόκληρο τον Νότιο Ειρηνικό , συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης , της Σαμόα , της Ταϊτής και της Νέας Ζηλανδίας.  Το παραδοσιακό Ho ' oponopono ασκείται από ιθαγενείς θεραπευτές της Χαβάης , συχνά μέσα στην οικογένεια και τα συγγενικά μέλη από ένα μέλος της οικογένειας.  Στη Νέα Εποχή   έχομε ονομάσει  μια παρόμοια πρακτική με το ίδιο όνομα.

Στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ασθένεια συνήθως προκαλείται από κακή σεξουαλική συμπεριφορά ή θυμό. "Εάν είστε θυμωμένος για δύο ή τρεις ημέρες, θα έρθει ασθένεια", είπε ένας ντόπιος.  Η θεραπεία που αντισταθμίζει αυτή την ασθένεια είναι η εξομολόγηση. Ο ασθενής ή ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να εξομολογηθεί. Εάν κανείς δεν ομολογεί ένα σφάλμα, ο ασθενής μπορεί να πεθάνει.

Όπως πολλοί άλλοι νησιώτες, συμπεριλαμβανομένων των Χαβανών , οι άνθρωποι της Τικοπίας στα Νησιά του Σολομώντος και στην Ραροτόνγκα στις Νήσους Κουκ , πιστεύουν ότι οι αμαρτίες του πατέρα θα πέσουν στα παιδιά. Εάν ένα παιδί είναι άρρωστο, οι γονείς είναι ύποπτοι για διαμάχη ή κάποιο παράπτωμα. Εκτός από την ασθένεια, η κοινωνική διαταραχή θα μπορούσε να προκαλέσει στειρότητα της γης ή άλλες καταστροφές, η αρμονία θα μπορούσε να αποκατασταθεί μόνο με ομολογία και απολογία.

Η συμπεριφορά αυτή θυμίζει τις χριστιανικές παραδόσεις για εξομολόγηση, συγχώρεση και αμαρτίες γονέων παιδεύουση τέκνα.

Η Pukui  στο βιβλίο της το 1958 αναφέρει ότι στη Χαβάη υπάρχει η πεποίθηση ότι η ασθένεια προκλήθηκε από το σπάσιμο του kapu ή των πνευματικών νόμων και ότι η ασθένεια δεν μπορούσε να θεραπευθεί έως ότου ο παθόν εξιλεωθεί για αυτήν την παράβαση, συχνά με τη βοήθεια ενός ( kahuna pule ) ή ιερέα θεραπείας ( kahuna lapa ' au ). Η συγχώρεση πρέπει να ζητηθεί  από τους θεούς  ή από το πρόσωπο με το οποίο υπήρξε η διαμάχη. 

Βλέπουμε ότι η πρακτική αυτή απαιτεί συμφιλίωση συγχώρεση μεταξύ όχι μόνο των μελών της οικογένειας αλλά και με όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντος ακολουθούμενη μάλιστα με ειδική τελετουργία που ονομάζεται pani .

Το 1976 η Morrnah Simeona , θεωρούμενη  θεραπευτικός ιερέας ή kahuna lapa ' au , προσάρμοσε το παραδοσιακό ho oponopono της οικογενειακής αμοιβαίας συγχώρεσης στις κοινωνικές πραγματικότητες της σύγχρονης εποχής.  Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα πρώτα σεμινάρια Ho'oponopono στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Δανία.

Μετά το θάνατο της Simeona το 1992, ο πρώην φοιτητής και διαχειριστής της, Ihaleakala Hew Len, συν-συγγραφέας ενός βιβλίου με τον Joe Vitale που ονομάζεται Zero Limits αναφερόμενος στις διδασκαλίεςHo του oponopono της Simeona  φέρνει τη νέα ιδέα ότι ο κύριος στόχος του Ho ' oponopono ειναι η <κατάσταση του Zero, όπου θα έχουμε μηδενικά όρια> .

Η συνολική ευθύνη, σύμφωνα με τον Hew Len, την έχομε εμείς και υποστηρίζει ότι όλα υπάρχουν ως προβολή από το εσωτερικό του ανθρώπου.  Έτσι, είναι παρόμοια με τη φιλοσοφία του σολιψισμού .

Ο Dr. Hew Len, εφάρμοσε την τεχνική σε ασθενείς  με βαριά διαταραγμένες και εγκληματικές προσωπικότητες, στο Κρατικό Νοσοκομείο της Χαβάης. Τρία χρόνια μετά, είχε επιτύχει να μειώσει στο ελάχιστο τις εκδηλώσεις βίας, που πριν ήταν πολύ συνηθισμένες. Ο Λεν ανέφερε ότι ποτέ δεν είδε τους ασθενείς. Συμφώνησε να έχει ένα γραφείο και να εξετάζει τους φακέλους τους. Ενόσω κοιτούσε εκείνους τους φακέλους, εργαζόταν επάνω στον εαυτό του. Καθώς εργαζόταν στον εαυτό του, οι ασθενείς άρχισαν να θεραπεύονται. Η βελτίωση των εγκλείστων ήταν τόσο μεγάλη, που είτε αφέθηκαν ελεύθεροι, είτε μεταφέρθηκαν σε πιο ήπιες πτέρυγες, ενώ η συγκεκριμένη μονάδα έκλεισε γιατί δεν χρειαζόταν πια.

Γιατί η διόρθωση του εαυτού μας μεταβάλει το Σύμπαν

Οι σύγχρονες θεωρίες

Ας δούμε τώρα αν σύμφωνα μα τις σύγχρονες θεωρίες μπορεί η εργασία με τον εαυτό μας να έχει αποτελέσματα.  Ως γνωστό τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια με κάποιες διαφορές στην πυκνότητα  της. Η αντίληψη της λεγόμενης πραγματικότητας οφείλετε στη εν γένει φυσιολογία μας. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι ότι υπάρχει εκεί έξω αλλά αυτό που ο εγκέφαλος του καθενός μπορεί να αντιληφτεί. Αν διορθώσουμε αυτό που υπάρχει στον εγκέφαλο μας διορθώνεται ένα ανάλογο μέρος της δήθεν πραγματικότητας.

Γιατί λέω ανάλογο. Ένα ωραίο παράδειγμα είναι να φανταστούμε την πραγματικότητα σαν μια ήρεμη λίμνη. Όταν πετάμε ένα βοτσαλάκι που είναι η επίδραση μας για ένα γεγονός, φανταζόμαστε τις κυκλικές ρυτιδώσεις του νερού που προκαλεί. Όμως στην πραγματικότητα συμμετέχουν μερικά δις ανθρώπων που πετάνε και αυτοί το βοτσαλάκι τους, φανταστείτε τι συνδυασμός ρυτιδώσεων προκύπτει.

Τοπικά στο περιβάλλον μας η επίδραση μας είναι πιο φανερή και υπολογίσιμη. Μακροκοσμικά η επίδραση είναι ελάχιστη, όμως εξακολουθεί να επηρεάζει και είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό που υπάρχει εκεί έξω. Σας φαίνεται παράξενο ότι μπορεί εσείς να έχετε ευθύνη για το πόλεμο στη Συρία ή την πείνα στην Αφρική;

Η σύγχρονη φυσική λέει ότι κάθε έντονη σκέψη είναι μια πύκνωση ενέργειας η οποία προκαλεί μια καμπυλότητα στον χωροχρονικό συνεχές που έλκει κάτι παρόμοιο. Αν κατά κάποιο τρόπο αφαιρέσουμε από τον εγκέφαλο μας αυτή τη σκέψη το γύρω περιβάλλον διορθώνεται όσο αφορά αυτό το γεγονός. Εδώ έρχεται το Ho ' oponopono  να κάνει αυτή την διόρθωση. Αν προσέξετε οι παρακάτω θεωρίες επαναλαμβάνουν με άλλα λόγια ότι λέει η σύγχρονη φυσική.

Το ολογραφικό Σύμπαν

Σύμφωνα με την ολογραφική θεωρία το πιο μικρό κομμάτι του περιέχει όλο το Σύμπαν (Βλέπε: Το ολογραφικό Σύμπαν ).  Συνεπώς οποιαδήποτε μεταβολή σε σας μεταβάλει όλο το σύμπαν.

Οι 7 αρχές των Huna

Η Τρίτη αρχή: 3. MAKIA  Η ενέργεια ρέει όπου πάει ο προσοχή
Αν εστιάσουμε τη σκέψη μας σε μια θεραπευτική ελπίδα τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά.


Συλλογικό υποσυνείδητο

Σύμφωνα με τον Καρλ Γιούνγκ υπάρχει ένα κοινό υποσυνείδητο που συνδέει την ανθρωπότητα. Μπορούμε να φανταστούμε τις συνειδήσεις των ανθρώπων σαν τις κορυφές ξεχωριστών νησίδων που εξέχουν από το νερό, όμως στο βυθό όλες αυτές οι νησίδες είναι ενωμένες. Εύκολα τώρα καταλαβαίνουμε γιατί συμμετέχομε και επηρεάζομε το ομαδικό υποσυνείδητο.

Μορφογενετικό Πεδίο του βιολόγου Ρούπερτ Σέλντρεϊκ

O Ρούπερτ Σέλντρεϊκ πιστεύει ότι υπάρχει ένα κοινό πεδίο που συμμετέχει και διαμορφώνει ο νους και το σώμα κάθε ανθρώπου. (Βλέπε: Τα μορφογεννετικά πεδία ο κρίκος στη θεωρία του Δαρβίνου ) .

Ο ψυχικός φορέας  μας

Εκεί καταγράφονται οι γενικές τάσεις, οι ικανότητες, διάφορες μνήμες φόβοι κλ. Όταν πρόκειται να ενσαρκωθούμε επιλέγουμε ένα σχετικό φορέα και αφού αφομοιωνόμαστε με αυτόν τα προηγούμενα περνάνε στο υποσυνείδητο. Με το Ho’oponopono και άλλες τεχνικές που περιγράφω παρακάτω βελτιώνουμε την ψυχή και τις μελλοντικές μας ενσαρκώσεις. (Βλέπε: Θεραπεία της παχυσαρκίας με αναδρομές σε άλλες ζωές) .

Το αιτιατό  σώμα

Όταν ενσαρκωνόμαστε σύμφωνα με τις Θεοσοφιστικές θεωρίες παίρνουμε ένα σώμα ονομάζεται αιτιατό που είναι μέρος του αιτιατοί της μητέρας γης. Αυτό συμπίπτει με το κοινό υποσυνείδητο του Γιουνγκ και το κοινό μορφογενετικό πεδίο του Σελντρέικ. Η διόρθωση του εαυτού μας μεταβάλει αυτό το κοινό πεδίο. Στους περισσότερους σοβαρούς διαλογισμούς προηγείται γείωση, δηλαδή απορρόφηση ενέργεια από την μητέρα γη.

Η τεχνική

1.  Πρώτο στάδιο όπως σε όλες τις τεχνικές είναι ένα ήσυχο μέρος που δεν θα μας ενοχλήσουν και η χαλάρωση. Υπάρχουν πολύ τρόποι χαλάρωσης που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Εγώ θα σας προτείνω τη μέθοδο του Andrew Newberg. Χαλαρώνετε παίρνετε βαθιές ανάσες με το στόμα ανοικτό έτοιμο να χασμουρηθεί και να είστε σίγουροι ότι θα χασμουρηθείτε. Αν επαναλάβετε το χασμουρητό 10-15 φορές τότε σίγουρα θα έχετε την πιο τέλεια χαλάρωση.
Παρατηρείστε ένα χασμουρητό σας, θα δείτε ότι αναπνέετε πιο βαθιά από ποτέ εκβάλλοντας όλη την αναπνοή σας. Από το τέντωμα την ένταση πάτε στο τέλειο χαλάρωμα. Εγκεφαλικές μετρήσεις έχουν δείξει νευρωνικές αλλαγές, υψηλή κατάσταση επίγνωσης και τόσο άλλα που δεν θα έφταναν αρκετές σελίδες να τα αναφέρω. (Βλέπε: Πώς Διαλογισμός για τον "Θεό" Αλλάζει το μυαλό σας ).

2. Φέρνετε στο μυαλό σας το θέμα που θέλετε να διορθώσετε, θα δούμε παρακάτω μερικά θέματα, θα πρέπει το θέμα να είναι τελείως σαφές και συγκεκριμένο όχι θολό και απροσδιόριστο. Προτείνετε να γράψουμε σε χαρτί το θέμα γίνεται όσο το δυνατό πιο συγκεκριμένο.

3. Λέτε συγνώμη στον εαυτό σας που δημιούργησε αυτή την σκεπτομορφή και είχε επίδραση στο εξωτερικό περιβάλλον. Η συγνώμη είναι απαραίτητη διότι δεν μπορούμε να αντιληφτούμε το υποσυνείδητου από όπου προέρχεται η σκεπτομορφή ή το Θείο μέσα μας κι έτσι του επιτρέπουμε να μας ενοχλεί.

4. Λέτε σε αγαπώ στη σκεπτομορφή διότι μου έδωσες την ευκαιρία να μάθω. Έτσι δημιουργείται ενότητα με αυτό το άτομο, την κατάσταση ή το γεγονός που θέλουμε να διορθώσουμε.

5 Λέμε σε ευχαριστώ για αυτά που έμαθα από σένα.

6 Λέμε στον εαυτό μας σε αγαπώ για τα μαθήματα που μου δίνεις σε αυτή την ζωή.

7. Λέμε στην σκεπτομορφή δεν σε χρειάζομαι πλέον και σε απελευθερώνω ή ευχαριστώ το Θεό που με έχει  ήδη απαλλάξει από εσένα. Πήρα το μάθημα και δεν σε χρειάζομαι πλέον για την δική μου εξέλιξη. ( Να προτιμήσετε την λέξη Θεός διότι σας πάει στην κατάσταση θήτα και γίνεται πιο σίγουρη κάθαρση. Ενισχύετε η κάθαρση όταν μπορείτε να οραματιστείτε ένα θείο φως να σας λούζει και να σβήνει την σκεπτομορφή). Σύμφωνα με εγκεφαλογραφήματα η σκέψη του Θεού σας φέρνει σε κατάσταση θήτα και βελτιώνει τον εγκέφαλο σας.

Παρατηρήστε ότι συμμετέχουν θετικά συναισθήματα με κορυφαίο την αγάπη, υπεισέρχεται η χαλάρωση, ο οραματισμός, ένας εξωσυμπαντικός παράγοντας ο Θεός. Τώρα χρειάζεται η πίστη που εξαρτάτε από εσάς και όλοι οι παράγοντες της  εξίσωσης της χαοτικής μαγείας Μ= (Δ.Γ*(1-Σ.Ε)*(1-Υ.Α)) *Α.Γ.*Σ.Δ.*ΘΟπου αναφέρουμε στο άρθρο  Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας  παίρνουν την μέγιστη τιμή τους.
Σημειωτέον η προτεινόμενη μέθοδος Ho ' oponopono  από τον Dr. Hew Len εμπεριέχει μόνο τα στάδια 2,3,4,5,6.

Συνδυασμοί

Βέβαια η μέθοδος εφαρμόζεται στο Theta Healing μόνο εφαρμόζοντας το 7ο στάδιο. Εμπεριέχει τους περισσότερους παράγοντες της εξίσωσης).
Στη μέθοδο Σίλβα οραματιζόμαστε σε μια οθόνη το γεγονός και το βλέπουμε να φεύγει. (Μόνο οραματισμός)
Μπορούμε να εφαρμόσουμε τεχνική δευτέρου επιπέδου Πραγματοποιήστε όλες σας τις επιθυμίες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες διαλογιστικές πρακτικές EFT, BSFF, EMDR, WHEE, η μέθοδος Σεντόνα,  Ακούγοντας την Καρδιά ή υπνωτικές για την αφαίρεση των σκεπτομορφών.
Μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδο που περιγράφετε στο άρθρο Αλλάξτε τη ζωή σας με το διαχρονικό, δυναμικό, διαλογισμό του νερού 
Μπορείτε να εφαρμόσετε τις αρχές του άρθρου Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας
Όπως καταλαβαίνετε η μέθοδος δεν είναι μονόδρομος.
.
Συνδυασμός του Ho ' oponopono  με άλλες Τεχνικές.

Ο συνδυασμός του Ho ' oponopono με άλλες τεχνικές προφανώς ενισχύει την μέθοδο και συνίσταται.

Μπορεί να συνδυαστεί με τον Θεραπευτικό κώδικα

Προηγούνται τα στάδια 1 και 2 και ακολουθεί.
1. Τα χέρια με τεταμένες τις άκρες των δακτύλων στο τρίτο μάτι. Εκτελούμε τα στάδια 3,4,5.
2. Τα χέρια στο θυρεοειδή, εκτελούμε το στάδιο 6.
3. Τα χέρια στη πίσω βάση του σαγονιού, εκτελούμε το στάδιο 7.
4. Τα χέρια στους κροτάφους. Αντιλαμβανόμαστε ότι το σώμα μας είναι ένα κύτταρο του Θεού ή του Σύμπαντος μέσα στο οποίο η αθάνατη ψυχή μας εξελίσσεται παίρνοντας μαθήματα. (Βλέπε:Healing Codes - Κώδικες Θεραπείας - Πρακτική εφαρμογή).

 Μπορεί να συνδυαστεί με το Ρέικι.

Π.χ. όταν σκάφτεστε το πρόσωπο ή την κατάσταση μπορείτε νασχεδιάσετε τα σύμβολα Dai Ko Myo και Hon Sha Ze Sho Nen για να συνδεθείτε με το πρόσωπο ή την κατάσταση (Βλέπε Μύηση και Αυτομύηση στον πρώτο βαθμό του Ρέικι ).
Όταν σκεφτείτε το θέμα που σας απασχολεί επικαλεστείτε εδώ το σύμβολο Sei He Ki.
 Στα στάδια 3-6 Σχεδιάστε το Cho Ku Rei για να δώσετε περισσότερη ισχύ.
Στο 7ο στάδιο σφραγίζετε τη διαδικασία με το Cho Ku rei.

Παραδείγματα

1.  Ας υποθέσουμε ότι έχομε προβλήματα σχέσεων με ένα άνθρωπο. Πχ. τον σύντροφο μας, τον προϊστάμενο μας, το παιδί μας, τον γείτονα μας κλ.
Ηρεμούμε όπως είπαμε, φέρνουμε στο μυαλό μας το πρόσωπο, λέμε συγνώμη στον εαυτό μας που με οπουδήποτε τρόπο δημιούργησε αυτή την σκεπτομορφή του ανθρώπου, χωρίς αίσθημα ενοχής. (ότι υπάρχει είναι στο μυαλό μας, δεν είναι εκεί έξω).
Λέμε ευχαριστώ για τα μαθήματα που μου δίδαξε η ύπαρξη του. Ακόμα για την φτώχια την αρρώστια λέμε ευχαριστώ διότι κάτι μας έχουν διδάξει.
Λέμε σε αγαπώ διότι αν δεν αγαπάς κάτι δεν έχεις μάθει το μάθημα και το χρειάζεσαι ακόμα.
Λέμε στον εαυτό μας σε αγαπώ διότι αυτός είναι το εργαλείο που μου έμαθε αυτό το μάθημα..
Λέμε σε ελευθερώνω τώρα διότι δεν έχω να μάθω πλέον κάτι από εσένα.
Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει απαλλάξει, καθαρίσει από αυτή τη σκεπτομορφή και οραματίζομαι συγχρόνως ένα φως, μια ενέργεια να με λούζει, να με καθαρίζει και νιώθω ότι αυτή η σκεπτομορφή δεν υπάρχει.

Σε όλα τα παραπάνω αφιερώνουμε όσο χρόνο νομίζουμε ότι χρειάζεται το καθένα. Αν αργότερα νιώσουμε ότι δεν έχουμε απαλλαγή πλήρως, ( για αυτό μερικοί βάζουν τα υποκείμενα τους να βαθμολογούν το θέμα πριν και μετά), το επαναλαμβάνουμε όποτε έχομε χρόνο. Μη περιμένετε να έχετε ακαριαία αποτελέσματα, για θέματα υγείας μπορεί να χρειαστείτε και ένα εξάμηνο.


Το Ho ' oponopono  μπορεί να εφαρμοστεί για τα πιο απίθανα πράγματα που φυσικά δεν βλάπτουν τους άλλους και τον φορέα μας. Πχ. πλούτο, ψυχικές ικανότητες, ανεύρεση συντρόφου, βέβαια χρειάζεται ανάλογη τροποποίηση και μάλιστα στο τέλος ευχαριστούμε τον Θεό που μας το έχει δώσει και νιώθουμε ότι το έχομε. Μη ξεχνάτε είναι ένας τρόπος λευκής μαγείας, αν βάλετε και την τελετουργία του Θεραπευτικού κώδικα ή του Ρέικι φτάνουμε στη κορυφή.




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα