Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τοξικοί άνθρωποι. Σημειώσατε ”Χ”

Αποτέλεσμα εικόνας για Τοξικοί άνθρωποι. Σημειώσατε ”Χ”

Τοξικοί άνθρωποι

Είναι γεγονός πως οι όροι “Τοξικοί άνθρωποι” και “Τοξικότητα”, ακούγονται όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Συναναστρεφόμαστε με τοξικούς ανθρώπους καθημερινά. Στην εργασία μας, στο οικογενειακό μας περιβάλλον, στις φιλικές σχέσεις, μέχρι και στις δημόσιες υπηρεσίες ή εκεί από όπου θα αγοράσεις το πρωί τον καφέ σου, θα συναντήσεις τέτοιους ανθρώπους.
Τι χαρακτηριστικά έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς τους ξεχωρίζουμε; Και, τελικά, πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε; Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς της ψυχικής υγείας, ως τοξικούς ανθρώπους, χαρακτηρίζουμε εκείνους που:
  • Συνεχώς βλέπουν την άσχημη πλευρά της ζωής. Είναι υπερβολικά απαισιόδοξοι, ή καταφτάνουν και στο άλλο άκρο, δηλαδή σε αυτό της υπερβολικής αισιοδοξίας.
  • Ζητούν συνεχώς, και απαιτούν με τον τρόπο τους πολλές φορές, την προσοχή των άλλων. Σε διακόπτουν όταν μιλάς, δεν ενδιαφέρονται να σε ακούσουν πάρα μόνο να πουν τη δική τους άποψη, θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής.
  • Ασκούν έντονη κριτική σε όλα και σε όλους. Πάντα έχουν κάτι κακό να πουν.
  • Γίνονται κυνικοί και χρησιμοποιούν το ”χιούμορ” για να σε μπερδέψουν, ωστέ να μην φανεί ακριβώς και ευθέως αυτό που θέλουν να πουν.
  • Είναι, σε πολλές περιπτώσεις, νάρκισσοι.
  • Προσπαθούν,-και το καταφέρνουν με μεγάλη επιδεξιότητα-, να χειριστούν και να χειραγωγήσουν τους άλλους.
  • Έχουν πολύ έντονο το αίσθημα του ανικανοποίητου. Δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα, συνεχώς κάτι τους λείπει ή τους φταίει.
  • Η συμπεριφορά τους σας μπερδεύει και είναι αμφίσημοι. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να μετατραπούν από ανταγωνιστικοί σε ένα πολύ ευγενικό άτομο.
  • Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και παριστάνουν το ρόλο του θύματος.
Τα χαρακτηριστικά του τοξικού ανθρώπου είναι σχεδόν ατελείωτα. Αναγνωρίστε τον και αναγνωρίστε τα συναισθήματα που σας προκαλεί, όπως θυμό, ένταση, ή και φόβο, όταν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο μαζί του, νιώθετε ότι κάθε κίνησή σας κρίνεται, σας δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα, τα οποία σας εξαντλούν ψυχικά, αισθάνεστε ότι μαζί του χάνετε τις αξίες σας και σας παρασύρει στο δικό του κόσμο, ή νιώθετε ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο όταν είστε μαζί του, προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεταξύ σας κάποια σύγκρουση, επικριτική συμπεριφορά, και άλλα πολλά.
Αναγνωρίστε τους και απομακρυνθείτε από αυτούς όσο γίνεται. Μην μπείτε στην διαδικασία να τους σώσετε, δεν θα το πετύχετε. Ο καθένας, μόνος μπορεί να σώσει τον εαυτό του, και σίγουρα η συμβολή ενός ειδικού, θα ήταν η πιο σωστή αντιμετώπιση. Επικεντρωθείτε σε ανθρώπους θετικούς, οι οποίοι σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα μαζί τους και έχετε μια σχέση που στηρίζεται στην ειλικρίνεια, στον σεβασμό, και στην αποδοχή του πραγματικού σας εαυτού.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα