Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Το χρώμα από τα Περιττώματά μας είναι ο Καθρέφτης τη Υγείας μας. Δείτε τον Πίνακα!

21419

Είναι κάτι συνηθισμένο. Όλοι το κάνουν. Είναι κομμάτι της ζωής και ακόμα και αν δεν θέλουμε να μιλάμε για αυτό πολύ ανοιχτά, είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνετε τι πληροφορίες έχουν να σας δώσουν όσον αφορά την υγεία σας.

Εντάξει, το παραδεχόμαστε. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να διαβάζει κανείς για τα ανθρώπινα περιττώματα, αλλά τι να κάνουμε… αποτελούν κι αυτά μέρος της καθημερινότητας και της ζωής όλων μας!
Τουλάχιστον στην περίπτωση του διαβάσματος γλιτώνουμε έστω από τις… δυσάρεστες μυρωδιές της πραγματικότητας! Γνωρίζατε ότι το χρώμα των κοπράνων μπορεί να σας «αποκαλύψει» πολλά για την υγεία σας;
Τα ανθρώπινα περιττώματα δεν έχουν μόνο καφέ χρώμα, όπως ενδεχομένως να σκέφτονται πολύ, αλλά ανάλογα με τις περιπτώσεις το χρώμα τους μπορεί να κυμαίνεται από πράσινο έως κιτρινωπό.
Υπάρχουν όμως κι άλλα χρώματα, που υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Gizmodo.
Πράσινο
Τα πράσινα κόπρανα μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Συνήθως «δηλώνουν» ότι η πέψη του φαγητού έχει γίνει πολύ γρήγορα, αλλά μπορεί να οφείλονται και στην κατανάλωση πολλών λαχανικών και τροφίμων με πράσινη χρωστική. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να οφείλονται σε ευαισθησία στο έλαιο του γλυκάνισου, ή στη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου.
Λευκό
Τα λευκά κόπρανα οφείλονται σε έλλειψη χολής, λόγω απόφραξης του χοληδόχου πόρου. Για παράδειγμα, ένας χολόλιθος μπορεί να μπλοκάρει τον χοληδόχο πόρο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λευκά περιττώματα. Κάτι τέτοιο θα προκαλεί πόνο στο στομάχι, σκούρο χρώμα στα ούρα και ίκτερο.

Κίτρινο
Τα κίτρινα κόπρανα είναι συχνό φαινόμενο και η μυρωδιά τους θυμίζει… χαλασμένα αυγά. Εμφανίζονται όταν υπάρχουν πολλά λιπαρά στα περιττώματα του ανθρώπου, τα οποία ο οργανισμός του δε μπόρεσε να μεταβολίσει. Μπορεί να αποτελούν σημάδι κοιλιοκάκης και ίσως να ήταν καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Μαύρο
Πολλοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε μαύρα κόπρανα. Η κατανάλωση γλυκόριζας, μαύρης μπύρας ή η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου είναι μερικοί από αυτούς. Μπορεί όμως να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως για παράδειγμα αιμορραγία στο ανώτερο τμήμα της γαστρεντερικής οδού, κάτι που μπορεί να προκληθεί από κάποιο όγκο ή έλκος.
Άλλα χρώματα
Τα κοκκινωπά κόπρανα προκαλούνται από την κατανάλωση τροφίμων όπως τα παντζάρια, οι ντομάτες και τα κράνμπερι.
Μπορεί όμως να υποδηλώνουν αιμορραγία στον εντερικό σωλήνα ή αιμορροΐδες.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα κόπρανα μπορεί να είναι ακόμη ασημί χρώματος. Αυτό όμως αποτελεί σημάδι πολύ κακής υγείας του εντέρου.
Μπορεί να υποδηλώνει απόφραξη του χοληδόχου πόρου και αιμορραγία στο άνω τμήμα των εντέρων. Συμβαίνει όταν τα λευκά κόπρανα, που προκαλούνται από την έλλειψη χολής, ενώνονται με αίμα, με αποτέλεσμα να προκύπτει το ασημί χρώμα.
Οποιοσδήποτε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο στις κενώσεις του πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε κάποιο γιατρό.
Αυτή η εικόνα τα συνοψίζει αρκετά καλά. Άμα καμιά φορά παραξενευτείτε με αυτό που θα δείτε στη τουαλέτα, συμβουλευτείτε αυτή τη μικρή χρήσιμη εικόνα.
3

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα