Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σύνοψη ...



Ο πρώτος χρόνος του 9ετούς κύκλου πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και μια σύνοψη κρίνεται απαραίτητη πριν εισέλθουμε στην επόμενη φάση.
Το 2017 ήταν η χρονιά της εκκίνησης, όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ανάγκη αναθεώρησης και επαναπροσανατολισμού της ζωής μας στο σύνολό της. Κληθήκαμε συχνά να τολμήσουμε και να οραματιστούμε τον εαυτό μας απαλλαγμένο από τα δεσμά των παλιών ενεργειών και δοξασιών, μας ζητήθηκε σαφής επαναπροσδιορισμός των αξιών που υπηρετούμε και η πρώτη φάση είχε στόχο να μας βοηθήσει να συλλάβουμε τις ιδέες που αφορούσαν στην αποστολή μας. Οι ζυμώσεις που υποστήκαμε μας ώθησαν να βρεθούμε στην αναγκαιότητα μιας εσωτερικής κάθαρσης, θεραπεύοντας πληγές που μας κρατούσαν αιχμάλωτους στις φυλακές που έχτισαν οι εφιάλτες του χτες ενώ ταυτόχρονα μας δόθηκαν λύσεις συμφιλίωσης και διέξοδοι αποδοχής που απελευθέρωσαν προ πολλού δεσμευμένες ενέργειες.
Το 2018 θα μας προσφέρει την ευκαιρία να χτίσουμε τις δομές που θα εκδηλώσουν στον Κόσμο την αληθινή μας ταυτότητα και συνεπώς την αποστολή μας. Όλα είναι έτοιμα να περάσουν στην επόμενη φάση που ξεκινάει με την ερχόμενη Νέα Σελήνη στις 18/12, με την διέλευση του Κρόνου από τον Τοξότη στον Αιγόκερω, με την ευθυγράμμιση του Κρόνου με το Γαλαξιακό Κέντρο και με την Πύλη του Χειμερινού Ηλιοστασίου στις 21,22/12, ενώ οι εκλείψεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου θα σφραγίσουν το διαβατήριό μας. Οι Κοσμικές Συγχρονικότητες της περιόδου που διανύουμε είναι πανίσχυρες και οι συνδυασμοί των ενεργειών έχουν έναν απώτερο σκοπό: να διαχωρίσουν την ήρα από το στάρι.


Το πρώτο σημείο που οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας έχει να κάνει με τον χρόνο.
Ο ρυθμός του 2017, όπως συχνά ανέφερα σε προηγούμενες αναρτήσεις ως προτροπή, είχε να κάνει με ένα βήμα κάθε φορά. Αυτό ήταν προφανές σε όσους/ες αναδύθηκαν σε νέα τοπία εσωτερικής κι εξωτερικής πραγματικότητας καθώς η συνετή στάση και διαχείριση απαιτούσε αναγνωριστικές κινήσεις και όχι βιασύνες και παρορμητισμούς.

Έκχαρτ Τόλλε: Φτάνουμε στο τέλος των μυθολογιών και των ιδεολογιών



Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της γης θα αναγνωρίσει σύντομα, αν δεν το έχει ήδη κάνει, ότι η ανθρωπότητα είναι τώρα αντιμέτωπη με μια αναπόφευκτη επιλογή: να εξελιχθεί ή να πεθάνει.

Ένα μικρό ακόμα αλλά ταχύτατα αυξανόμενο ποσοστό της ανθρωπότητας βιώνει μέσα του τη διάλυση των παλιών εγωικών νοητικών προτύπων και την εμφάνιση μιας νέας διάστασης συνειδητότητας. Αυτό που αναδύεται τώρα δεν είναι ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων, μια νέα θρησκεία, πνευματική ιδεολογία ή μυθολογία. Φτάνουμε στο τέλος όχι μόνο των μυθολογιών, αλλά και των ιδεολογιών και των συστημάτων πεποιθήσεων. 

Η αλλαγή πηγαίνει βαθύτερα από το περιεχόμενο του νου σου, βαθύτερα από τις σκέψεις σου. Στην πραγματικότητα, στον πυρήνα της νέας συνειδητότητας βρίσκεται η υπέρβαση της σκέψης, η νεοανακαλυφθείσα ικανότητα εξύψωσης πάνω από τη σκέψη, της συνειδητοποίησης μιας διάστασης μέσα σου που είναι απείρως μεγαλύτερη από τη σκέψη. Τότε δεν αντλείς πια την ταυτότητά σου, την αίσθηση του ποιος είσαι, από το ατέρμονο ρεύμα της σκέψης που, στην παλιά συνειδητότητα, θεωρείς ότι είναι ο εαυτός σου. 

Τι λύτρωση να συνειδητοποιώ ότι "η φωνή μέσα στο κεφάλι μου" δεν είναι αυτός που είμαι! Ποιος είμαι λοιπόν; Εκείνος που το βλέπει αυτό. Η επίγνωση που υπάρχει πριν από τη σκέψη, ο χώρος μέσα στον οποίο η σκέψη -ή το συναίσθημα ή η αισθητηριακή αντίληψη- λαμβάνει χώρα, συμβαίνει.

Νέα μελέτη παρέχει στοιχεία για τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο

Μελέτη (του πραγματικού κόσμου) έκθεσης σε μη-ιονίζουσα ακτινοβολία μαγνητικών πεδίων, γυναικών σε εγκυμοσύνη, βρήκε ένα σημαντικά υψηλότερο ρυθμό αποβολών, παρέχοντας νέα στοιχεία αναφορικά με τους εν δυνάμει κινδύνους για την υγεία. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports (Nature Publishing Group).
Μη-ιονίζουσα ακτινοβολία από μαγνητικά πεδία παράγεται όταν ηλεκτρικές συσκευές είναι σε χρήση και διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα. Μπορούν να δημιουργηθούν από ένα αριθμό πηγών του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών συσκευών, γραμμών μεταφοράς ισχύος και μετασχηματιστές, ασύρματες συσκευές και ασύρματα δίκτυα. Οι άνθρωποι εκτίθενται σε μαγνητικά πεδία με την προσέγγιση στις πηγές ενώ αυτές είναι σε χρήση.
Ενώ οι κίνδυνοι για την υγεία από την ιονίζουσα ακτινοβολία είναι γνωστοί και περικλείουν ασθένειες ακτινοβολίας, καρκίνο και γενετικές βλάβες, η απόδειξη των κινδύνων στην υγεία των ανθρώπων από την μη-ιονίζουσα ακτινοβολία παραμένει περιορισμένη, αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης De-Kun Li, αναπαραγωγικός και περιγεννητικός επιδημιολόγος στο Τμήμα Έρευνας του Kaiser Permanente στο Oakland, στην California.
«Λίγες μελέτες μπόρεσαν να μετρήσουν με ακρίβεια έκθεση σε μη-ιονίζουσα ακτινοβολία μαγνητικού πεδίου», αναφέρει ο Dr. Li. Επιπροσθέτως, λόγω της τρέχουσας έλλειψης της έρευνας σε αυτό το αντικείμενο, δεν γνωρίζουμε το βιολογικό κατώφλι πέρα από το οποίο μπορούν να υπάρξουν προβλήματα και δεν κατανοούμε επίσης ακόμη τους πιθανούς μηχανισμούς για αυξανόμενους κινδύνους.
Σε μια νέα μελέτη που οργανώθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας, οι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες πάνω από την ηλικία των 18 ετών με επιβεβαιωμένες εγκυμοσύνες να φορέσουν μια μικρή (λίγο μεγαλύτερη από μια τράπουλα) συσκευή παρακολούθησης μαγνητικού πεδίου, για 24 ώρες. Οι συμμετέχουσες επίσης κράτησαν ημερολόγιο των δραστηριοτήτων τους αυτή την ημέρα και συμμετείχαν σε προσωπική συνέντευξη για να ελεγχθούν καλύτερα για πιθανούς παράγοντες αναστάτωσης, καθώς και πόσο τυπικές ήταν οι δραστηριότητές τους την ημέρα παρακολούθησης. Οι ερευνητές έλεγξαν για πολλαπλές μεταβλητές γνωστές ότι επηρεάζουν τον κίνδυνο αποβολής, συμπεριλαμβανομένων ναυτίας/εμετού, ιστορικό προηγούμενης αποβολής, χρήση αλκοόλ, πρόσληψης καφεΐνης και μητρικό πυρετό και λοιμώξεις.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Αστυνομία και εθελοντές την έψαχναν επί δέκα μέρες όταν ο πρώτος σύζυγός της έφυγε με την ερωμένη του

H ζωή της Αγκάθα Κρίστι ήταν γενικά ήρεμη, αν και μερικές φορές είχε καταθλιπτικά επεισόδια. Απολάμβανε τη δημοσιότητα και τα πολλά προνόμια της αγγλικής υψηλής κοινωνίας μέχρι τον θάνατό της. Ωστόσο, ένα περιστατικό στη ζωή της δεν διαφέρει και πολύ από τις μυστηριώδεις ιστορίες της.
Το πατρικό όνομα της Αγκάθα Κρίστι ήταν Μίλερ. Απέκτησε το επώνυμο που την έκανε διάσημη το 1914, όταν  παντρεύτηκε έναν επιχειρηματία ονόματι Άρτσι Κρίστι. Ο γάμος τους ήταν αρμονικός έως το 1926, οπότε ο Άρτσι έκανε αίτηση διαζυγίου και της ανακοίνωσε ότι ήταν ερωτευμένος με μια γυναίκα, τη Νάνσι Νιλ. Στις 3 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ο Άρτσι έφυγε από το σπίτι του ζευγαριού για να περάσει το Σαββατοκύριακο με την ερωμένη του.

 Το ίδιο απόγευμα η Αγκάθα εξαφανίστηκε. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε την επόμενη μέρα κοντά σε ένα νταμάρι. Μέσα βρέθηκαν το δίπλωμα οδήγησης και κάποια ρούχα της. Τα μέσα ενημέρωσης αμέσως υποπτεύθηκαν πως έπεσε θύμα απαγωγής.

Κινητοποιήθηκε η αστυνομία και μαζί με περίπου 20.000 εθελοντές άρχισαν να την ψάχνουν σε όλη την περιοχή χωρίς να βρουν κανένα ίχνος της. Μια εφημερίδα του Λονδίνου μάλιστα προσέφερε και 100 λίρες σε όποιον έδινε πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκεται. Ουδείς εμφανίστηκε.

Osho: Έχεις διδαχθεί όλα τα άλλα, αλλά δεν έχεις διδαχθεί πώς να είσαι ο εαυτός σου



Έχω ακούσει για έναν μεγάλο χειρουργό, πολύ διάσημο, που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί. Είχε πολλούς μαθητές και πολλούς συνεργάτες. Μαζεύτηκαν όλοι και χόρευαν και τραγουδούσαν και έπιναν – εκείνος όμως στεκόταν σε μια σκοτεινή γωνιά, θλιμμένος.
Ένας φίλος τον πλησίασε και τον ρώτησε, «Τι σου συμβαίνει; Όλοι το γιορτάζουμε κι εσύ στέκεσαι εδώ, τόσο θλιμμένος – δεν θέλεις να αποσυρθείς; Είσαι εβδομήντα πέντε ετών, θα έπρεπε να έχεις συνταξιοδοτηθεί πριν δεκαπέντε χρόνια. Αλλά επειδή είσαι ένας τόσο μεγάλος χειρουργός, ακόμα και στα εβδομήντα πέντε, κανείς δεν μπορεί να σε ανταγωνιστεί, κανείς δεν μπορεί καν να συγκριθεί μαζί σου. Τώρα αποσύρσου, ξεκουράσου!»
Εκείνος είπε, «Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Νιώθω θλίψη, γιατί οι γονείς μου με πίεσαν να γίνω χειρουργός.
Εγώ, ήθελα να γίνω τραγουδιστής και πολύ θα μου άρεσε. Ακόμα και εάν ήμουν ένας τραγουδιστής του δρόμου, τουλάχιστον θα ήμουν ο εαυτός μου.

Ιατρική των οικογενειών


Αγριάδα
Ρίζα η οποία απαντάτε συχνά στους αγρούς. Μαζεύεται την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο καθαρίζεται από τα ριζάρια και τις κλωστές, πλένεται καλά, ξεραίνεται και φυλάγεται στα σπίτια.

Είναι διουρητική και δροσιστική ωφελεί δε στις υδρωπικίας, τους διαφόρους πυρετούς και άλλες ασθένειες.
Παρασκευάζεται δε ως εξής: λαμβάνεται από τη ρίζα έως μισή παλάμη (χούφτα) και την αφήνετε να βράσει μία ώρα με 300 δράμια νερό, το σουρώνετε, το αφήνετε να κρυώσει και το δίνεται στον άρρωστο εντός της ημέρας, ένα φλιτζάνι κάθε φορά.


Αλάτι Αγγλικό (άλας της αγγλετέρας) - Θεϊκή μαγνησία
Καθάρσιο το οποίο μπορούμε να μεταχειρισθούμε αβλαβώς σε όλες σχεδόν τις περιστάσεις.
Λαμβάνεται από τους μεγάλους σε δόση 10-20 δράμια, αναλόγως της κράσεως. Διαλύεται σε όσο το δυνατό περισσότερο νερό και πίνεται σε μία δόση ή αν είναι δύσκολο, σε δύο ή τρεις δόσεις. Κάθε 10 λεπτά.

Αλάτι μαγειρικό (κοινό αλάτι)
Απλούστατο καθαρτικό κλύσμα γίνεται με 1 έως 2 μεγάλα κοχλιάρια κοινού άλατος εντός 150 δραμίων ύδατος χλιαρού.

Αλόη
Το φάρμακο αυτό, πολύ γνωστό στον λαό, είναι καλό και ασφαλές καθαρτικό, λαμβάνεται δε ευκόλως. Αλλά επειδή έχει το ελάττωμα, να συγκεντρώνει την ενέργειά του σε ένα μέρος μόνο των εντέρων, δεν είναι δυνατό ούτε συχνά να γίνεται χρήσης αυτού ούτε εις δόσεις αρκετάς. Σε μερικές δε ασθένειες και προ πάντων των γυναικών βλάπτει η αλόη και για αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται άνευ συμβουλής του ιατρού.
Απαγορεύεται δε απολύτως στην εποχή των εμμήνων. Κατά της δυσκοιλιότητας η συνήθης δόση είναι 5-10 κόκκοι για τους μεγάλους, σε μερικά όμως πρόσωπα χρειάζονται 15 και 20 κόκκοι για να επέλθει ενέργεια. Καλύτερο είναι να λαμβάνεται σε καταπότια (χάπια).

Αιματοκαθαρτικά
Σε αυτά υπάγοντε τα φάρμακα τα οποία πιστεύεται ότι καθαρίζουν το αίμα, αφαιρούν δηλαδή από αυτό τις ουσίες οι οποίες το διατηρούσαν ακάθαρτο και τις αποβάλουν από το σώμα διά μέσου των φυσικών αυτού οχετών δηλ. του δέρματος, των ούρων και των εντέρων.
Προ πάντων δε σε ρίζες και χόρτα αποδίδουν την ιδιότητα αυτή ως λ.χ. στα ραδίκια, την σαρσαπαρίλαν, τα λάπαθα κ.λ., τις οποίες βράζουν και λαμβάνουν τον χυμών αυτών καθημερινώς σε μεγάλες ποσότητες. Δεν αρνούμεθα ότι στις λεγόμενες δυσκρασίες π.χ. την αρθρίτιδα, τη συφιλίδα, τας χοιράδας λ.λ. ενίοτε δύναται να ωφελήσουν τα φάρμακα αυτά.

Μέντιουμ διαβάζουν γυναικείους πισινούς και προβλέπουν το μέλλον


Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά δεν είναι και μάλιστα το συγκεκριμένο επάγγελμα για μέντιουμ υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους κύκλους των διάσημων του Χόλυγουντ, τo 2014 η διάσημη τραγουδίστρια Ριάννα είχε επισκεφθεί ένα τέτοιο διάσημο μέντιουμ για να πάρει την γνώμη της για το μέλλον της.


Πιο συγκεκριμένα τα μέντιουμ που διαβάζουν πισινούς ονομάζονται Rumpologists (Ρομπολόγoι) και η επιστήμη μέντιουμ τους ονομάζεται Rumpology. (Ρομπολογία) (Rump = Οπίσθια).

Η ρομπολογία λοιπόν είναι μια ψευδοεπιστήμη παρόμοια με τη χειρομαντεία, η οποία εξετάζει ρωγμές, κοιλότητες, κρεατοελίες, το μέγεθος και γλουτών και άλλα χαρακτηριστικά των οπισθίων και καταλήγει σε ένα πόρισμα για την προσωπικότητα και το μέλλον του ατόμου.


Οι Ρομπολόγοι έχουν διάφορες θεωρίες ως προς την έννοια των χαρακτηριστικών των οπίσθιων. Για παράδειγμα, ο αριστερός και ο δεξιός γλουτός μπορούν να αποκαλύψουν το παρελθόν και το μέλλον ενός ατόμου.

Όσα δεν λέμε για τους αρχαίους



Πριν από 37 αιώνες, σε μια εποχή που άγριοι σεισμοί σάρωναν την Κρήτη, ένας μινωίτης ιερέας προσπάθησε να εξορκίσει την καταστροφή με μία ανθρωποθυσία. Ο αρχαιολόγος που το αποκάλυψε στις αρχές του '80, τιμωρήθηκε από τους συναδέλφους του για «προσβολή» των αρχαίων. Πόσο «αποστειρωμένη» είναι η εικόνα που έχουμε για την αρχαιότητα;


Ο μοναχικός άνδρας που ταξιδεύει με το τρένο για την Κόρινθο δεν διαφέρει φαινομενικά από τους άλλους επιβάτες. Ίσως μόνον ένας καλός παρατηρητής θα μπορούσε να διακρίνει μια μελαγχολία στο λεπτό πρόσωπο, πίσω από τα μικρά, στρογγυλά γυαλιά. Στην Κόρινθο θα καταλύσει σε έναν μικρό ξενοδοχείο. Είναι Σεπτέμβριος, το φθινόπωρο μπαίνει σιγά σιγά, η καλύτερη εποχή.
Μια μέρα αποφασίζει να ανεβεί στον Ακροκόρινθο. Μακρύς ο δρόμος, αλλά τον ανταμείβει. Εκεί πάνω, ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες, ο ταξιδευτής θα αναζητήσει τη γαλήνη. Όταν θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο, έχει πια νυχτώσει. Κανείς δεν θα τον ξαναδεί ως την επομένη το πρωί· όταν θα είναι πια νεκρός. Είναι 22 Σεπτεμβρίου του 1937 και οι εφημερίδες θα γράψουν πως αιτία θανάτου του Ιωάννη ΣυκουτρήΙωάννης Συκουτρής ήταν η καρδιακή προσβολή.

1_1.jpg

Ιωάννης Συκουτρής.
Δεν θα περάσουν παρά μερικοί μήνες, όταν γίνεται γνωστό ότι ο σπουδαίος φιλόλογος, το λαμπερό μυαλό της εποχής Ιωάννης Συκουτρής, είχε στην πραγματικότητα αυτοκτονήσει. Και δεν θα χρειαστεί να ψάξουν πολύ για τους λόγους που τον οδήγησαν ως εκεί, καθώς επί δύο σχεδόν χρόνια το όνομά του είχε διασυρθεί με τον χυδαιότερο τρόπο από τους «υπερασπιστές» της άσπιλης και αμόλυντης ελληνικής αρχαιότητας.
Αιτία, η περίφημη πλέον μετάφραση και κυρίως η εισαγωγή του στο «ΣυμπόσιοΗ μετάφραση με την εισαγωγή του Συκουτρή.» του Πλάτωνα, μία έκδοση της Ακαδημίας Αθηνών στην οποία –εν μέσω μεταξικής δικτατορίας– είχε τολμήσει«Το Συμπόσιο και η περιπέτεια του Ιωάννη Συκουτρή, σαν φωτορομάντσο», lifo.gr να μιλήσει για «το φαινόμενον του παιδικού έρωτος εις την αρχαίαν Ελλάδα». Η προσβολή της ηθικής, των ιερών και οσίων του αρχαίου ελληνικού πνεύματος είναι θανάσιμα αμαρτήματα για την εποχή του.

Ονειρευτείτε, είναι δωρεάν!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ονειρευτείτε, είναι δωρεάν!!!
Συναντάω πολλές φορές ανθρώπους, με ανοιχτό υποτίθεται μυαλό και σύγχρονη σκέψη, να ζουν συμβιβασμένοι στο παρόν, να μην προσδοκούν τίποτα και κυρίως να μην ονειρεύονται!!!Και με πιάνει τρόμος!!! Πώς μπορούμε να πάμε μπροστά όταν έχουμε σταματήσει να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο; Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε στον τομέα μας, όταν απλά δεν μας ενδιαφέρει; 

Συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να ζούμε το παρόν και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρόν, μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον. Αν δεν επενδύσουμε στον εαυτό μας, αν δεν θέσουμε ένα πλάνο για το που θέλουμε να φτάσουμε, απλά δεν θα τα καταφέρουμε. Σαν να ξεκινάμε ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, χωρίς αρχή και τέλος.
Και αν σε κάποιους αυτό ακούγεται γοητευτικό και η περιπέτεια αυτή τους εξιτάρει, η αλήθεια είναι ότι εύκολα μπορεί να χαθούν στην διαδρομή και δυστυχώς δύσκολα θα  επιστρέψουν στην πορεία τους. 

Θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε απογοήτευση και σε κάθε αποτυχία, η λύση στα προβλήματα ήταν η ελπίδα, το όνειρο ότι κάτι θα αλλάξει και σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά, με διαρκή προσπάθεια και με ένα όραμα,  τα πράγματα βελτιώνονταν. Όχι, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά αλλά όταν θέλεις κάτι και αγωνίζεσαι με όλο σου το "είναι" , αργά ή γρήγορα θα το πετύχεις! Συμφοιτητές και φίλοι, χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη και βοήθεια, κατάφεραν να σπουδάσουν και να γίνουν επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν. Κατάφεραν να αλλάξουν την ζωή τους, να είναι ευτυχισμένοι. Και αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν πως ότι έχουν καταφέρει, οφείλεται στο ότι θεωρούν ότι δεν έχουν πετύχει τίποτα και λειτουργούν στα σαράντα τους με την ίδια ενέργεια και όρεξη που είχαν στα 20+. 

Η απίστευτη απάντηση που έκρινε την πρόσληψή του!


Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο: 
«Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητο σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».

ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ..!



Κοιτάζεις τον ορίζοντα της θάλασσας.
Κύματα δε θάρθουν ποτέ να σκουπίσουν το κλάμα σου.
Δε θα σου διώξουν το λυγμό.
Στο βλέμμα σου δε θα υπάρχει ελπίδα.
Τα μαλλιά σου θα είναι λυπημένη θημωνιά.

Τι μπορούν να κάνουν τα αγάλματα;

Όνειρα πιασμένα με ονειροπαγίδες.
Κοιμάσαι πάνω σε συνήθειες.
Συνήθισες να προσπαθείς.

Συνήθισες να κρύβεσαι.
Κάποτε θα γευτείς το αίμα σου.
Θα σιχαίνεσαι να σκοτώνεσαι κάθε βράδυ.
Όλα ψιθυρίζουν από το υπόστρωμα.
Όλα έχουν προβλεφτεί.

Παραπλανήθηκες από τα αστέρια;

Πές


Πες ότι έχεις πάει στη ζούγκλα και συναντάς έναν μαύρο τυπάκο πού κρατάει ακόντιο για άμυνα και επιβίωση και έχει κόκαλο περασμένο στη μύτη του.

Ξέρεις, αυτούς τους μαύρους με τις λευκές ψυχές, πού τι κρίμα αυτές δεν φαίνονται.

Αυτούς πού είναι ανεβασμένοι στα ποικιλόμορφα καταπράσινα δέντρα της φύσης ενώνοντας Γή και Ουρανό.

Αλήθεια. Πώς τον χαιρετάς και τι του λες ;

Γειά σας. Τι κάνετε ; Πώς είστε ;

Εγώ πάντως έχω αρχίσει να δυσκολεύομαι στη χρήση πληθυντικού ευγενείας απέναντι σ’ αυτούς πού γνωρίζω, αλλά και πρωτογνωρίζω στη δική μου-μας ζούγκλα με τους λευκούς.

Αυτούς πού στη δική μου-μας σύγχρονη ζούγκλα έχουν καλοχτενισμένα μαλλιά, έχουν περασμένη γραβάτα στον λαιμό και στο χέρι τους κρατάνε επιθετικό μολύβι και χαρτί προκειμένου να πληγώσουν και να σκοτώσουν λόγω ψυχικού πρωτογονισμού, ανωμαλίας και απληστίας. Αυτούς πού εξέλιξαν τα επιθετικά εργαλεία τους και στα οπλοστάσια τους πρόσθεσαν κάμερες, τηλεοράσεις, αλλά και το υπερόπλο Ιντερνέτ !

Κάποτε ακούγαμε ότι μέσα στα τροπικά δάση υπήρχαν κάποιες πρωτόγονες φυλές πού ήταν «Κυνηγοί κεφαλών».

Αυτοί, λέει, έκοβαν κεφάλια και μετά έκαναν τελετές όπου τα έβαζαν μέσα σε καζάνια, τα έβραζαν και τα έτρωγαν ολόκληρα.

Σήμερα όμως, δυστυχώς κάποιοι λίγοι, διαπιστώνουμε με θλίψη και φόβο ότι κάποιες «πολιτισμένες» φυλές έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και είναι «Κυνηγοί αφελών» !!! Το είδος λέγεται «Λερναία Ύδρα».

Παιάνας ....



Όταν οι Καιροί το επιβάλλουν...
το πάθος γίνεται λαχτάρα...
και η λαχτάρα ένταση...
και η ένταση ορμή... 
και οι ποιητές που πριν υμνούσαν το πάθος,
αφήνουν παράμερα την πένα τους... 
κι αδράχνουν τα "όπλα" που τους απέμειναν...
κι αρχίζουν να (προσ)εύχονται...
Παιάνα Εμψυχωτικό...
Καιροί ου μενετοί...
Καιροί φρίκης,διάχυτοι κοινωνικής αδικίας...
όπου η Πίστη στον Άνθρωπο έχει προ πολλού εκλείψει...
Άραγε προλαβαίνουν όλοι οι Άνθρωποι ν'αγαπήσουν ;;;
Ναι...αλλά μέχρι ν'αφήσουν την απόγνωση και την απελπισία να τους αφανίσουν....

ΑΙΧΜΗ


Πιστεύω σε κείνον που χτίζει, κι αγεροκρέμεται μες στον ουρανό,σαν Θεός και κατευνάζει το χάος...
Πιστεύω σε κείνον που θερίζει, και το δρεπάνι του κυματίζει ολόφωτο
σαν τα λαγόνια της αγαπημένης μου...



Πιστεύω σε κείνον που αγαπάει, όπως πιστεύω και σε κείνον που μισεί...
Πιστεύω σε κείνον που αμαρτάνει και ζητάει με δάκρυα να τον συγχωρέσουν...
Πιστεύω και σε κείνον που αμαρτάνει,συγχωρνάει μοναχος τον εαυτό του
και προχωράει...

Happiness...


 Το κυνήγι της "ευτυχίας" στη σύγχρονη κοινωνία, μας οδηγεί στο απόλυτο τίποτα, σε μια "παγίδα" ανθρωποποιημένων αρουραίων...

 Το "κυνήγι της ουράς" μας. Βία, εξαντλητικοί ρυθμοί, καταναλωτισμός, αποξένωση, κατάθλιψη...

 Η φάρμα των "ζώων"...

 Ένα εξαιρετικό animation από τον Steve Cutts....

Τέλος στη διαδικτυακή ουδετερότητα. Γιατί μάς αφορά;


ΗΟμοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ψήφισε, την Πέμπτη, υπέρ της κατάργησης της ουδετερότητας του διαδικτύου, που είχε θεσπιστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα, το 2015. Η κατάργηση του ρυθμιστικού πλαισίου που ίσχυε τα δύο τελευταία χρόνια πέρασε καθώς η FCC ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που έκανε και τη σχετική εισήγηση.
Ο Ajit Pai, ο πρόεδρος της FCC που διορίστηκε από τον Πρόεδρο Trump, είχε χαρακτηρίσει αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως μια προσπάθεια να “σταματήσει τη μικροδιαχείριση του Διαδικτύου”. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 3-2 υπέρ της κατάργησης, συμπεριλαμβανομένης της ψήφου του Pai, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος είπε: η κατάργηση των κανόνων θα βοηθήσει τους καταναλωτές διότι θα δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους όπως η AT&T και η Comcast να προσφέρουν μια ευρύτερη γκάμα επιλογών και υπηρεσιών.
Η κίνηση υποστηρίζεται από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, η οποία ισχυρίζεται ότι οι κανονισμοί απειλούσαν να παρεμποδίσουν τις ευρυζωνικές επενδύσεις και την καινοτομία.
Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι ομάδες υπεράσπισης των καταναλωτών διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά για την προσπάθεια κατάργησης επί μήνες, υποστηρίζοντας ότι έρχεται το τέλος του Διαδικτύου όπως το ξέρουμε.
Αμεση ήταν και η αντίδρασή τους μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:
We’re disappointed in the decision to gut  protections that ushered in an unprecedented era of innovation, creativity & civic engagement. This is the beginning of a longer legal battle. Netflix stands w/ innovators, large & small, to oppose this misguided FCC order.
The @FCC's vote to gut  rules is a body blow to innovation and free expression. We will continue our fight to defend the open Internet and reverse this misguided decision. https://cards.twitter.com/cards/18ce54j487s/54nij 
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα