Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ουρανός μπαίνει στον Ταύρο* Μάιος 2018*



9. 12. 2017




Ουρανός στον Ταύρο*

Στις 15 Μαίου του 2018*




Ο Ουρανός 

πλανήτης των Ξαφνικών Αλλαγών 

των Καινοτομιών

και της Επανάστασης

μετά από 7 χρόνια 

παραμονής του στον Κριό, 
από τον Μάρτιο του 2011,
στις 15 Μαίου του 2018 θα περάσει 
στο Ζώδιο του Ταύρου*


Ο Ουρανός στον Ταύρο 
θα φέρει Επανάσταση στην Σχέση της 
Ανθρωπότητας με την Ύλη*


Ο Ταύρος είναι το Ζώδιο 

που σχετίζεται με το Χρήμα 

και την Αφθονία*

Έτσι η Παγκόσμια Οικονομία,
τα Τραπεζικά Συστήματα, 
τα Χρήματα, 
θα μπουν κάτω από ένα νέο πλαίσιο, 
ανατροπής, αμφισβήτησης, 
και το Χρήμα θα αρχίσει 
να υφίσταται με έναν διαφορετικό τρόπο
από αυτόν που συνηθίσαμε μέχρι τώρα, 

Φενγκ Σούι και χριστουγεννιάτικα στολίδια

Υπάρχει ασύγκριτη χαρά στο να στολίζουμε το σπίτι μας με πράγματα που έχουμε φτιάξει οι ίδιοι. Εδώ σας δίνουμε ιδέες και τρόπους για να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια, να κάνετε πρωτότυπο αμπαλάζ στα δώρα και να αρωματίσετε το χώρο σας με φυσικό τρόπο.


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ των δικών μας στολιδιών συμβολίζει και περιέχει την ενέργεια της μεταμόρφωσης αλλά και της αγάπης και της φροντίδας που δίνουμε στα χειροτεχνήματά μας. Όταν στολίζουμε με αυτά το σπίτι, όλη αυτή η ενέργεια σκορπίζεται στο χώρο μας.
Καθώς μια από τις πιο σημαντικές αρχές του Φενγκ Σούι είναι ότι πρέπει να απαλλαγούμε όσο το γρηγορότερο δυνατό από πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και που πιάνουν (χωρίς λόγο) χώρο στο σπίτι μας, οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα και, αντί να πετάξουμε, να ανακυκλώσουμε τις παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω ιδέες και ξαναχρησιμοποιήστε τις με διαφορετικό τρόπο.

Πρωτότυπη συσκευασία δώρου

Πάρτε ένα άδειο κουτί από καφέ φίλτρου ή ένα μεγάλο κουτί του Νεσκαφέ και βάψτε το με ασημένια ή χρυσή μπογιά (σπρέι). Κόψτε τα χριστουγεννιάτικα μοτίβα από το μπροστινό μέρος των καρτών και κολλήστε τα πάνω στο κουτί. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξετε τρυπίτσες στα χάρτινα κομμάτια που κόψατε, να περάσετε από μέσα μια λεπτή χρυσή κορδέλα (ή χριστουγεννιάτικο σπάγκο) και να την τυλίξετε γύρω από τη διάμετρο του κουτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουτί για να βάζετε γλυκά και καραμέλες ή σαν παιχνιδιάρικη συσκευασία δώρου – μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μποξεράκι, ένα μεταξωτό φουλάρι, μια σιφόν μπλούζα κτλ.

Φτιάξτε σουβέρ

Κόψτε το καλύτερο μέρος μιας κάρτας με χριστουγεννιάτικα σχέδια και κολλήστε επάνω διαφανές αυτοκόλλητο λεπτό πλαστικό, από αυτό που ντύνουμε τα βιβλία ή τα συρτάρια και τα ράφια της κουζίνας. Κάντε το ίδιο και από την ανάποδη της εικόνας ώστε τα δυο φύλλα αυτοκόλλητου χαρτιού να κολλήσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια κόψτε το αυτοκόλλητο που περισσεύει γύρω από την κάρτα και θα έχετε ένα ωραιότατο αδιάβροχο σουβέρ που θα αντέξει ακόμη και στο πλύσιμο.
                                                    

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Πάρτε παλιές κάρτες, κόψτε τις σε πεντάγωνα και εξάγωνα, κολλήστε τα μεταξύ τους, και θα έχετε μια ολοκαίνουρια και πολύ πρωτότυπη μπάλα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Ζωὴ σημαίνει δράσις…

Ζωὴ σημαίνει κίνησις.
Ζωὴ σημαίνει λάθη, τὶς περισσότερες φορές, ποὺ θὰ μᾶς ἀποδείξουν πὼς αὐτὸ ποὺ ἐπιλέξαμε δὲν μᾶς ἐξυπηρετεῖ ὡς ἄτομα κι ὡς κοινωνίες.
Ζωὴ ὅμως σημαίνει καὶ σκέψις…
Ζωὴ σημαίνει καὶ κρίσις…
Μά, τελικῶς, ζωὴ σημαίνει ἄρνησις τῆς ῥουτίνας.
Ζωὴ σημαίνει σοφρωσύνη καὶ περισυλλογή, ἀλλὰ καὶ ἀπόλυτος ἀφοσίωσις σὲ σκοπούς, μαζὺ μὲ ταὐτόχρονες καὶ συνειδητὲς βιωματικὲς ἐμπειρίες.
Ζῶ σημαίνει δρῶ.
Ζῶ σημαίνει σκέπτομαι.

Οι σημαντικοί άνθρωποι, έρχονται στη ζωή σου με τρεις τρόπους


Η ζωή και το μαγικό μυστήριο συγχρονικότητας

Οι σημαντικοί άνθρωποι, έρχονται στη ζωή σου με τρεις τρόπους

Αν ποτέ κάνεις μάθημα σεναρίου, θα μάθεις για τους ρόλους-καταλύτες. Είναι οι άνθρωποι που έρχονται στην πλοκή, που εμφανίζονται για ελάχιστα λεπτά και που αλλάζουν τη ζωή του ήρωα και την πορεία του έργου. Σίγουρα αν ψάξεις και στη δική σου ιστορία, θα βρεις τους ανθρώπους που σε επηρέασαν βαθιά και που άλλαξαν τη ζωή σου. Σε γενικές γραμμές, αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους αλλά με έναν σκοπό: Να ζήσεις τη ζωή σου όπως σου αξίζει.
Πάντως, όπως λέγαμε κι εδώ στις «Αδελφές ψυχές και στον τρόπο που εμφανίζονται στη ζωή σου», λίγοι είναι οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας για να μείνουν για πάντα. Πολλές φορές έρχονται για να εκπληρώσουν κάποιο σκοπό και εξαφανίζονται.

Μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα από τη ζωή σου και να καταλάβεις ποιος ήταν η αφορμή για τις μεγαλύτερες αλλαγές και τις πιο σημαντικές αποφάσεις σου. Μετά αναλογίσου τον δικό σου ρόλο στις ζωές των ανθρώπων μέχρι τώρα.

Για ποιους ήσουν το… ξυπνητήρι, για ποιους ο καταλύτης και για ποιους ο… αιώνιος;
Είναι από τους ανθρώπους που έρχονται για να μείνουν στη ζωή σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές δε θυμάσαι καν την πρώτη φορά που τους είδες. Ή πολύ πιθανό, την πρώτη φορά που γνωριστήκατε να σας κατέκλυσε η αίσθηση της απόλυτης οικειότητας. Το “Είναι σαν να ξέρω χρόνια”, είναι η πιο συνηθισμένη ατάκα σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι οι άνθρωποι που σου διδάσκουν πώς είναι να ζεις, να σκέφτεσαι, να αγαπάς, αν αποδέχεσαι και να ελευθερώνεις.
Αν πιστεύεις στα συμβόλαια της ψυχής, είναι πολύ πιθανό με αυτούς τους ανθρώπους να έχετε συμφωνήσει τη γήινη συνάντηση σας για να κάνετε το ταξίδι της ζωής παρέα και να πάρετε πολύτιμα, ήπια αλλά και επώδυνα, μαθήματα. Γονείς, φίλοι, δάσκαλοι, σύντροφοι, παιδιά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μαζί τους έρχονται στιγμές που τα καμπανάκια της αφύπνισης γίνονται… καμπάνες που είναι αδύνατον να τις αγνοήσεις. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους πετυχαίνετε παρέα στόχους ζωής.

Τι είναι "ο εσωτερικός παρατηρητής" (ή "ο παρατηρητής μέσα μας")



Συχνά συναντάμε σε άρθρα αυτογνωσίας την έκφραση "ο εσωτερικός παρατηρητής" ή "ο παρατηρητής μέσα μας". Είναι όμως κάτι που μπορεί εύκολα να μπερδέψει και να οδηγήσει σε παρανοήσεις.

Όταν λέμε "ο εσωτερικός παρατηρητής" είναι σαν να παίρνουμε σαν δεδομένο ότι υπάρχει "κάποιος" ή "κάτι" που βρίσκεται μέσα μας, άρα ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του "μέσα" και του "έξω" και ότι τα όρια του μέσα και του έξω συμπίπτουν με τα όρια του σώματος (το "μέσα" είναι μέσα στο σώμα και το "έξω" έξω από το σώμα). 

Πιο σωστό όμως είναι να μιλάμε για ιδιότητα της παρατήρησης και όχι για παρατηρητή. Αλλά επειδή ο ανθρώπινος νους έχει την τάση να προσωποποιεί και να ανθρωποποιεί τα πάντα, γι' αυτό έχει αποδώσει στην ιδιότητα της παρατήρησης χαρακτηριστικά ατόμου.

Αυτό που ονομάζουμε "παρατήρηση" -ή αντίληψη, ή επίγνωση, ή συνείδηση- μοιάζει περισσότερο με χώρο μέσα στον οποίο εμφανίζονται όλα αυτά που μπορούν να γίνουν παρατηρούμενα, δηλαδή αντιληπτά. Μέσα στο χώρο της παρατήρησης εμφανίζεται και το σώμα - γι' αυτό και μπορεί να γίνει αντιληπτό και παρατηρούμενο. 

Είμαι ερωτευμένος και αγαπώ. Πόσο δύσκολο είναι να μιλήσει κανείς γι’ αυτό. (ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ) | Μέρος Α’

Ίσως η προσδοκία της στιγμιαίας ευτυχίας που συνήθως αποδίδουμε στη σχέση του ζευγαριού, αυτή η επιθυμία για αγαλλίαση, να οφείλεται στην απατηλή ένταση της στιγμής κατά την οποία ερωτευόμαστε.
Πράγματι, την πρώτη στιγμή η συνάντηση είναι παθιασμένη, ενθουσιώδης, ασυγκράτητη, παράλογη. Τα συναισθήματα εισβάλλουν, μας κυριεύουν, και για ένα χρονικό διάστημα σχεδόν δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτ’ άλλο από το πρόσωπο με το οποίο είμαστε ερωτευμένοι και τη χαρά μας γι’ αυτό που μας συμβαίνει.
Ο έρωτας μας συνδέει με τη χαρά που αισθανόμαστε γνωρίζοντας την ύπαρξη του άλλου. Μας φέρνει σε επαφή με τη σπάνια αίσθηση της πληρότητας.
Αυτή η κατάσταση δεν κρατάει για πολύ, αλλά μένει εγγεγραμμένη σαν ανάμνηση που συγκροτεί τη σχέση και που μπορεί να αναβιώσει περιστασιακά.
Αφού περάσουν μερικοί μήνες, εισβάλλει η πραγματικότητα και όλα τελειώνουν, ή αρχίζει η κατασκευή ενός κοινού δρόμου και για τους δύο.
Όταν κάποιος ερωτεύεται, στην πραγματικότητα δεν βλέπει τον άλλον στο σύνολό του. Αντίθετα, ο άλλος λειτουργεί σαν μια οθόνη όπου ο ερωτευμένος προβάλλει τις εξιδανικευμένες πλευρές του.
Τα συναισθήματα, αντίθετα από τα πάθη, διαρκούν περισσότερο και είναι συνδεδεμένα με την αντίληψη της εξωτερικής πραγματικότητας. Η αγάπη αρχίζει να χτίζεται μόλις μπορέσω να δω αυτόν που έχω μπροστά μου- μόλις ανακαλύψω τον άλλον. Τότε είναι που η αγάπη αντικαθιστά τον έρωτα.
Μόλις περάσει αυτή η πρώτη στιγμή, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι χειρότερες πλευρές μου, που επίσης προβάλλω στον άλλον. Το να αγαπήσω κάποιον είναι μια πρόκληση για να ξεφορτωθώ εκείνες τις προβολές, για να έρθω σε πραγματική επαφή μαζί του. Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά είναι από τα ωραιότερα πράγματα που συμβαίνουν, ή που βοηθάμε να συμβούν.

«Σας παρακαλώ, μην με πυροβολείτε». Αθώωσαν τον αστυνομικό που εκτέλεσε άοπλο άντρα. Θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική (σκληρό βίντεο)



Αμερικανός αστυνομικός κρίθηκε αθώος για τον φόνο ενός άοπλου άνδρα στην Αριζόνα, ο οποίος τον παρακαλούσε για τη ζωή του, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.
Ο Φίλιπ Μπρέιλσφορντ πυροβόλησε και σκότωσε τον Ντάνιελ Σέιβερ στον διάδρομο ενός ξενοδοχείου της πόλης Μίσα, προάστιο του Φοίνιξ, τον Ιανουάριο του 2016. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today, κρίθηκε αθώος για τον φόνο την Πέμπτη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την απόφαση, ο Σέιβερ, ένας 26χρονος πατέρας δύο παιδιών, είναι γονατισμένος στον διάδρομο ακολουθώντας τις διαταγές των αστυνομικών.

 Στο βίντεο ακούγεται να λέει:

«Σας παρακαλώ, μην με πυροβολείτε».

Ο Σέιβερ, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, έκανε μια κίνηση με το χέρι του προς τα πίσω, ίσως για να σηκώσει το σορτς που φορούσε. Τότε ο Μπρέιλσφορντ τον πυροβόλησε πέντε φορές.

Charlie Chaplin Αυταρχικός Τύραννος ή Κινηματογραφική Ιδιοφυΐα;

Charlie Chaplin

Charles Spencer - όπως το πραγματικό του όνομα ήταν - ακόμη θεωρείται ένα απ’ τα σπουδαιότερα ταλέντα όλων των εποχών στη μεγάλη οθόνη.
Με εκρηκτικά χαρισματικό τρόπο συνδύαζε υποκριτική, σκηνοθεσία και μουσική σύνθεση σε βουβές εκτελέσεις που έκαναν τον κόσμο να παραληρεί σε ρυθμούς απίστευτου γέλιου. Με ιδιαίτερα υψηλή αντίληψη και νοημοσύνη κατάφερε να πιάσει τον καλλιτεχνικό σφυγμό της εποχής και να δημιουργήσει μια κινηματογραφική personaτον γνωστό σ' όλους μας Σαρλό, που Τον κατέταξε σε μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες ‘Συγγραφικές Ιδιοφυΐες’.    
Αριστουργηματικός στην παντομίμα, έδειχνε αποστροφή στον “αρθρωμένο λόγο επί σκηνής”, και γι’ αυτό συχνά έλεγε: “Οι ομιλούσες ταινίες εξαφανίζουν τη μεγάλη ομορφιά της Σιωπής.”
Κι ενώ επαγγελματικά αγαπούσε τη Σιωπή, στην προσωπική του ζωή θα λέγαμε ότι μάλλον τη μισούσε. Έζησε μια ταραχώδη ζωή … μέσα στα πλούτη, τις γυναίκες και τη δημοσιότητα. Όλα στον υπερθετικό βαθμό!
Αυταρχικός, τύραννος, σαδιστής, προσβλητικός, κυκλοθυμικός, εγωιστής, μεγαλομανής, αλαζόνας και σφιχτοχέρης ήταν λίγοι απ’ τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Καθόλου κολακευτικό να έχεις μείνει στην ιστορία με τέτοια ρετσινιά, αλλά όταν τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους όλοι οι καθωσπρεπισμοί κάνουν πέρα…

Εσωτερικό παιδί


Εσωτερικό παιδί
Βαδίζοντας ανάμεσα στο πλήθος ένιωσα το χέρι ενός περαστικού να με σκουντάει βίαια στο μπράτσο. Θυμός και οργή άρχισαν να με πλημμυρίζουν καθώς το σώμα μου άρχισε να αναβιώνει κάποιες βίαιες καταστάσεις του παρελθόντος. Ήθελα να γυρίσω πίσω και να αρχίσω να κοπανάω αυτό το άτομο, που ούτε καν κατάλαβε ότι με άγγιξε, καθώς συνέχιζε αμέριμνο την πορεία του.
"Εε, σύνελθε" είπα στο εαυτό μου, "τι σου φταίει ο άνθρωπος μπορεί να ήταν λίγο απρόσεκτος, αλλά δεν έγινε επίτηδες. Είναι το μακρινό σου παρελθόν που έχει αποθηκεύσει στο σώμα σου μνήμες τρόμου και κακοποίησης".

Παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν σε όλους μας αρκετές φορές, οι οποίες επηρεάζουν τον ψυχισμό μας και μας φορτίζουν αναζητώντας μια εκτόνωση.
Είναι σχεδόν συγκλονιστικό πως το σώμα μας κουβαλάει χιλιάδες αναμνήσεις είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες, οι οποίες αναπαράγονται από καθημερινά ερεθίσματα και κινητοποιούν τις αντιδράσεις μας. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει σχεδόν ασυνείδητα επειδή το προσπερνάμε εστιάζοντας στο παρόν και το εκτονώνουμε με διάφορους τρόπους. Το μικρό παιδί μέσα μας εκείνη τη στιγμή ζητάει να εκφραστεί με το δικό του τρόπο.

Πόσο το κατανοούμε αυτό?

Είναι λίγο δύσκολο να γίνει κατανοητό, όταν όλες αυτές οι μνήμες έχουν αποθηκευτεί βαθιά μέσα μας και δύσκολα τις φέρνουμε στην επιφάνεια, επειδή θέλουμε να αποφύγουμε όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που βιώσαμε στο μακρινό παρελθόν μας.

Το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι προστατεύουν από τον καρκίνο


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου.

Μελέτες είχαν αποτυπώσει τις δυνατότητες, του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών όπως το κουνουπίδι και το κάρδαμο, να καταπολεμούν τον καρκίνοΕίχαν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.
Το σημαντικότερο είναι ότι οι καπνιστές, κυρίως οι μανιώδεις, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ωμά συγκεκριμένα λαχανικά. Η μείωση του κινδύνου που συσχετίζεται με την κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ωμών λαχανικών το μήνα για τους καπνιστές και τους μανιώδεις καπνιστές, αναλογούσε περίπου στο 40% με 54%.
Η μείωση του κινδύνου καρκίνου της ουροδόχου κύστης ήταν μεγαλύτερη (73%) μεταξύ των μη καπνιστών που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες τον μήνα.
Το μαγείρεμα μειώνει σημαντικά ή καταστρέφει της ισοθειοκυανάτες στα λαχανικά γι’ αυτό και υπογραμμίζεται η κατανάλωσή τους σε ωμή μορφή, προκειμένου να αποκομίσει ο οργανισμός το μέγιστο όφελος.

To μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε ισοθειοκυανάτες,  (ITC), μια πολύ γνωστή ομάδα παραγόντων που φαίνεται να στοχεύουν και να αποκλείουν το μεταλλαγμένο γονίδιο p53, που συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι ιχνηλάτες του διαδικτύου, όμως, δεν είναι τόσο συμπαθητικοί…

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ιχνηλάτες του διαδικτύου, όμως, δεν είναι τόσο συμπαθητικοί…
Μπορεί στον πραγματικό κόσμο το προσωπικό απόρρητο και εν γένει η ιδιωτικότητα να θεωρούνται -ή να εκλαμβάνονται- ως δεδομένες, απαράβατες αρχές, όμως στον ψηφιακό “βιότοπο” του Διαδικτύου και της on line διάδρασης, είναι το μεγάλο ζητούμενο. Κι εμείς θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι ενώ η ζωή μας στον πραγματικό κόσμο μπορεί σε μεγάλο βαθμό να παραμείνει ασφαλής εντός της ιδιωτικής σφαίρας δίχως να αφήνει ανιχνεύσιμα “αποτυπώματα”, προστατευμένη από αδιάκριτα βλέμματα κι όσους θέλουν να την εκμεταλλευτούν εμπορικά, όμως στο χαοτικό διαδικτυακό σύμπαν δεν συμβαίνει επ’ ουδενί το ίδιο.
Τα τελευταία στοιχεία που μας έρχονται από μια καλά τεκμηριωμένη και αρκούντως αναλυτική γαλλο-αμερικανική ερευνητική σύμπραξη αποτελούν μια ακόμα αδιάσειστη επιβεβαίωση των παραπάνω εντείνοντας για άλλη μια φορά τον προβληματισμό και την αμφιθυμία που χαρακτηρίζουν την καταπονημένη σχέση μας με την διαδικτυακή “κοσμογονία”. Αλλά κι η νέα αυτή υπόθεση είναι ουσιαστικά συνέχεια μιας προηγούμενης ιστορίας.
Πριν από τρία χρόνια, η πρώτη παγκόσμια έρευνα του είδους από το λονδρέζικο πανεπιστήμιο Queen Mary (μεταξύ των δέκα πρώτων της Βρετανίας στον τομέα της έρευνας) με αντικείμενο τους “ιχνηλάτες” του Διαδικτύου, τις εφαρμογές τρίτων που είναι γνωστές ως web trackers, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός τάχιστα εξαπλούμενου, συγκαλυμμένου και πρακτικά “αόρατου”, οικοσυστήματος συλλογής προσωπικών πληροφοριών από τα “ίχνη” που αφήνουν οι διαδικτυακές περιηγήσεις μας. Ως γνωστόν, οι εμπορεύσιμες προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται μέσω των cookies, τα οποία “γεννά” η on line δραστηριότητά μας, αντιπροσωπεύουν μια από τις πλέον δυναμικές πτυχές του ιντερνετικού εμπορίου προσφέροντας ουσιαστικά τη βάση της σύγχρονης διαφημιστικής βιομηχανίας και της στοχευμένης επικοινωνιακής προώθησης αγαθών και υπηρεσιών στη μεγάλη μάζα των καταναλωτών.
Στη πορεία του χρόνου, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός χρηστών εγκατέλειψε τους προσωπικούς υπολογιστές και τα laptops και υιοθέτησε τις πλατφόρμες των smartphones σχεδόν για κάθε δραστηριότητά του στο διαδικτυακό κόσμο, από την κλήση ενός ταξί, ως την καθημερινή ενημέρωση, τις αγορές εισιτηρίων, τον τζόγο, την επικοινωνία. Έτσι, με τη σειρά της, η βιομηχανία των trackers “μετακόμισε” στις πλατφόρμες των έξυπνων κινητών, των συσκευών που αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την ψηφιακή “προέκτασή” μας και, τηρουμένων των αναλογιών, την ψηφιακή “ταυτότητά” μας.
“Μετακίνηση”
Η έρευνα που εγκαινίασε ο γαλλικός μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός Exodus Privacy, ο οποίος εστιάζει στην ασφάλεια των εφαρμογών Android και στην οποία βασίστηκε ανάλογη έρευνα του “Εργαστηρίου Ιδιωτικότητας” (Privacy Lab) του αμερικανικού Πανεπιστημίου Yale, αποκαλύπτει τη μεγάλη αυτή “μετακίνηση” της βιομηχανίας συλλογής πληροφοριών από τους προσωπικούς υπολογιστές στα κινητά τηλέφωνα.

«Θέλω να σκοτώσω ένα κορίτσι σήμερα. Πιστεύω ότι δεν θα με πιάσουν». Ο δολοφόνος που δεν μπορούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Είχε κόμπλεξ κατωτερότητας και ήθελε να μοιάσει στον Έλβις


Το ύψος του άγγιζε μόλις τα 160 εκατοστά και γέμιζε τα παπούτσια του με χαρτιά για να φαίνεται πιο ψηλός. Φορούσε μέικ- απ και ζωγράφιζε μια ελιά στο μάγουλό του για να μοιάσει στον Έλβις Πρίσλεϋ.
Για τους έφηβους του Τουσόν της Αριζόνας το 1960 ήταν το σύμβολο της καταπιεσμένης νεολαίας. Ο Τσαρλς Σμιντ όμως ήταν μια βαθιά προβληματική προσωπικότητα. Δολοφόνησε τρεις γυναίκες επειδή απλά μπορούσε και καυχιόταν γι’ αυτό στους γνωστούς του. Προδόθηκε από τον καλύτερό του φίλο, γλίτωσε τη θανατική ποινή, αλλά πέθανε στη φυλακή.
Παιδική ηλικία και αποβολή από το Λύκειο
Ο Τσαρλς Χάουαρντ Σμιντ γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1942 στο Τουσόν της Αριζόνας. Η μητέρα του ήταν ανύπαντρη και αναγκάστηκε να δώσει το μωρό της για υιοθεσία. Ο Τσαρλς και η Κάθριν Σμιντ ήταν η οικογένεια που τον δέχτηκε. Από μικρός αναζητούσε την προσοχή. Οι θετοί του γονείς όμως λειτουργούσαν ένα γηροκομείο κι έτσι δεν είχαν χρόνο να επιβλέπουν τον Σμιντ.
Ο Τσαρλς Σμιντ στην εφηβεία του
Μεγαλώνοντας, μίσησε τον θετό του πατέρα και αποφάσισε να δημιουργήσει μια προσωπικότητα που θα άξιζε κάποιος να του δίνει σημασία.
Ήταν όμορφος, έξυπνος και πνευματώδης. Οι επιδόσεις του ωστόσο στα μαθήματα ήταν μέτριες και έτσι επικεντρώθηκε στη γυμναστική. Μάλιστα, με ηγέτη τον ίδιο, το γυμνάσιο του κέρδισε στο Πρωτάθλημα Γυμναστικών Επιδείξεων της Πολιτείας.
Ο «Σμίττι», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έλεγε πως είχε υπερφυσικές δυνάμεις και πως μπορούσε να προβλέψει το μέλλον, οπότε ήταν σίγουρος για τη διάκριση του σχολείου του.
Λίγο πριν την αποφοίτησή του, όμως, ο Τσαρλς έκλεψε κάτι εργαλεία από ένα τοπικό κατάστημα, με αποτέλεσμα να τον αποβάλλουν.
Δεν το παραδέχτηκε και αντί αυτού έλεγε πως παράτησε το σχολείο από  «βαρεμάρα».
Τα παιδιά της ηλικίας του εντυπωσιάστηκαν από την ελευθερία και ανεξαρτησία του Τσαρλς, ο οποίος από τα 16 του, έμενε μόνος του και οδηγούσε γρήγορα αμάξια και μηχανές.
Στα 21 του έμαθε ότι είναι υιοθετημένος και η θετή του μητέρα τού έδωσε το όνομα της βιολογικής του μαμάς.
Όταν τη βρήκε, η Κάθριν του είπε «δεν σε ήθελα όταν γεννήθηκες, ούτε πριν, ούτε τώρα. Στα τσακίδια».
Η άσχημη μεταχείριση από τη θετή του μητέρα τον επηρέασε πολύ, αλλά ο Τσαρλς βρήκε αλλού παρηγοριά.
Ο Έλβις, τα ψέμματα και τα κορίτσια

Η ανησυχία μας όταν όλα πάνε καλά


ανησυχία, φόβος
Δεν είναι ασυνήθιστο, όταν όλα πάνε καλά να βιώνουμε μία διάχυτη και απροσδιόριστη ανησυχίαπως αυτό θα είναι μόνο προσωρινό. Κάποιες φορές, αισθανόμαστε ότι όσο καλά κι αν είναι τα πράγματα στο παρόν, μία επικείμενη καταστροφή ή δυσάρεστη κατάσταση παραμονεύει. Πολλές φορές μάλιστα νιώθουμε πως αυτή η καταστροφή είναι μία άμεση συνέπεια της χαράς ή της ικανοποίησής μας στο εδώ και τώρα.
Με τις παραπάνω σκέψεις, επιβεβαιώνουμε στον εαυτό μας πως όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε δεν θα αποφύγουμε την αρνητική έκβαση σε κάθε πτυχή της ζωής. Το παραπάνω σκεπτικό, προκαλεί μία προσήλωση στα αρνητικά ερεθίσματα, παραμελλώντας όλα εκείνα τα θετικά που μας έκαναν να αισθανόμαστε ότι όλα είναι καλά.
Άλλες φορές, εσφαλμένα σκεπτόμενοι, θεωρούμε ότι η ανησυχία αυτή λειτουργεί ως μία καλή ψυχολογική προετοιμασία για τις κακές μέρες που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό θα μας αγχώσει τόσο, ώστε εμείς οι ίδιοι θα σαμποτάρουμε τις σχέσεις μας, τη δουλειά μας και άλλες περιοχές της ζωής μας, έτσι ώστε αφενός να αποκτήσουμε την ψευδαίσθηση του ελέγχου πάνω στο “κακό” που μας βρήκε και αφετέρου να επιβεβαιώσουμε την απαισιοδοξία μας, πιστοί στις μαγικές δυνάμεις της αυτο-εκπληρούμενης προφητείας.
Αυτό βέβαια, θα μας επιβεβαιώσει κάτι ακόμα, πιο επικίνδυνο για τις επόμενες φορές που θα αισθανθούμε ανάλογα. Πως το “ένστικτό” της καταστροφής όταν όλα πηγαίνουν καλά είναι έγκυρο, γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν μας έχει προδώσει. Ο παραπάνω φαύλος κύκλος συνδέεται άμεσα με τον όρο “μαγική σκέψη της ανησυχίας”.

Κρισναμούρτι: Να βλέπετε καθαρά, χωρίς καμία παραμόρφωση



Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι - όχι όπως είμαστε προγραμματισμένοι να τα βλέπουμε.

Δείτε τη διαφορά. Μπορούμε να ελευθερωθούμε από τον προγραμματισμό μας και να κοιτάξουμε; Αν βλέπετε σαν χριστιανός, σαν δημοκρατικός, σαν κομμουνιστής, σοσιαλιστής, καθολικός ή διαμαρτυρόμενος -που όλα είναι ένας σωρός από προκαταλήψεις- τότε δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε τον τεράστιο κίνδυνο, την κρίση που αντιμετωπίζουμε. 

Αν ανήκετε σε κάποια ομάδα, ή ακολουθείτε κάποιο δάσκαλο, ή έχετε αφοσιωθεί σε κάποια μορφή δράσης, τότε, επειδή έχετε προγραμματιστεί, θα είστε ανίκανος να κοιτάξετε τα πράγματα όπως αυτά είναι στην πραγματικότητα. Και μόνο αν δεν ανήκετε σε καμιά οργάνωση, σε καμιά ομάδα, σε καμιά ιδιαίτερη θρησκεία ή εθνικότητα, μπορείτε πραγματικά να παρατηρήσετε.

Αν έχετε συσσωρεύσει πολλές γνώσεις από τα βιβλία και την πείρα, ο νους σας είναι ήδη γεμάτος, ο εγκέφαλός σας είναι παραφορτωμένος με πείρα, με τις ιδιαίτερες τάσεις σας και τα λοιπά - και όλα αυτά θα σας εμποδίζουν να βλέπετε.

ΣΑΤΑΝΑΣ: (αλλιώς: Ο Διάβολος, Βελζεβούλ, Λούσιφερ, Μεφιστοφελής, Πρίγκιπας του Σκότους, Καταραμένος Όφις, Δόλιο Πνεύμα, Σατανική Δύναμη, Κύριος της Απάτης, κ.λπ.)




Πρόλογος. Αποσπάσματα απ' τη Βίβλο. Σύγχρονες δοξασίες.

Πρόλογος για τον Σατανά
Δεν υπάρχει ομοφωνία στη Βόρεια Αμερική για τη φύση του Σατανά - αν είναι:
· μια ζωντανή προσωπικότητα, ή
· απλά μια έννοια ή αρχή του κακού.

Οι άνθρωποι διατηρούν πολύ διαφορετικές πεποιθήσεις για το διάβολο:

· Οι πιο συντηρητικές Χριστιανικές εκκλησίες διδάσκουν πεποιθήσεις που ριζώνουν στον 1ο αιώνα μ.Χ. - ότι ο Σατανάς είναι ένας πολύ κακός, πεσμένος άγγελος που είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στην καταστροφή της ζωής του καθενός. Είναι ένα υπερφυσικό ον το οποίο "περιτριγυρίζει, ψάχνοντας ποιον θα καταβροχθίσει", και βοηθιέται από αναρίθμητους δαίμονες. Αυτός και οι δαίμονές του είναι όλοι διεισδυτικοί. Εμπλέκονται σε παγκόσμιο "πνευματικό πόλεμο" και είναι μια συνεχή απειλή για όλους. Μπορούν να κατοικήσουν μέσα στους ανθρώπους, σαν μια δαιμονική κατάληψη.

· Οι προοδευτικές Χριστιανικές εκκλησίες τείνουν να θεωρούν το Σατανά σαν την αρχή ή την ιδέα του κακού, δίχως φυσική ύπαρξη ή προσωπικότητα. Παραδέχονται ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του πίστευαν στην παρουσία μια ζωντανής οντότητας που ονομάζονταν Σατανάς. Καταλαβαίνουν ότι οι συγγραφείς ων Ευαγγελίων έγραψαν για εξορκισμούς που απομάκρυναν τους δαίμονες που βρίσκονταν μέσα σε ανθρώπους. Αλλά αποδίδουν αυτές τις πίστεις στο προ-επιστημονικό επίπεδο γνώσης της εποχής.

· Οι αρχαιολόγοι, οι ανθρωπολόγοι και άλλοι ερευνητές έχουν ανιχνεύσει την ανάπτυξη της έννοιας του Σατανά απ' την αρχή της στη Ζωροαστρική θρησκεία, μέσω της Βαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας, στον αρχαίο Ιουδαϊσμό και τελικά στον Χριστιανισμό.

· Οι περισσότεροι σύγχρονοι Σατανιστές ανήκουν σε θρησκευτικές ομάδες όπως η "Εκκλησία του Σατανά" ή ο "Ναός του Σετ". Οι περισσότεροι απ' τους προηγούμενους είναι αγνωστικιστές
· δεν πιστεύουν στο Σατανά σαν ζωντανή οντότητα ή σαν Θεό
· βλέπουν τον Σατανά σαν μια βασική δύναμη ή αρχή της φύσης. Μέλη του "Ναού του Σετ" αναγνωρίζουν τον αρχαίο Αιγυπτιακό θεό Σετ σαν θεότητα.
Οι αντιλήψεις και των δύο αυτών ομάδων για το Σατανά, λίγη σχέση έχουν με τις Χριστιανικές πίστεις


Βιβλικά αποσπάσματα σχετικά με τον Σατανά
Υπάρχουν πολλά αποσπάσματα στη Βίβλο που συχνά συνδέονται με τον Σατανά. Μερικά παραδείγματα είναι:
· Ο όφις που έβαλε σε πειρασμό την Εύα στον Κήπο της Εδέμ (Γένεσις 3:4 και Γένεσις 3:14)
· Ο Σατανάς (Χρονικά Α΄ 21:1)
· Ο εχθρός που παίζει τον ρόλο του κατήγορου σε ένα ουράνιο δικαστήριο με τον Θεό και τους αγγέλους (Ιώβ 1:6 και Ζαχαρίας 3:1-2 και Πέτρος 5:8)
· Σαν ο διάβολος (η ελληνική λέξη "διάβολος" σημαίνει "αυτός που συκοφαντεί"), αυτός που έβαλε σε πειρασμό τον Ιησού (Ματθαίος 4:1-3, Λουκάς 4:2)
· Ο Πρίγκιπας των δαιμόνων, ο Βελζεβούλ (Ματθαίος 12:24, Λουκάς 11:15)
· Το Ακάθαρτο Πνεύμα (Ματθαίος 12:43)
· Ο Πονηρός (Ματθαίος 13:19 και 1 Ιωάννης 2:13)
· Ο δημιουργός όλων των κακών (Λουκάς 10:19)
· Ο δολοφόνος και ο πατέρας των ψεμάτων (Ιωάννης 8:44)
· Ο πρίγκιπας αυτού του κόσμου (Ιωάννης 12:31 & 14:30 και 16:11)
· Ο δαίμονας ικανός να εισέλθει σε ανθρώπινο σώμα (Ιωάννης 13:27)
· Ο θεός αυτού του κόσμου (Προς Κορινθίους Β΄ 4:4)
· Ο Βελίαλ (Προς Κορινθίους Β΄ 6:15)
· Ο πρίγκιπας των δυνάμεων του αέρα, το πνεύμα που τώρα ενεργεί μεταξύ των γιων της ανυπακοής (Προς Εφεσίους 2:2)
· Εξουσία του Σκότους (Προς Κολοσσαείς 1:13)
· Ένας εχθρός, σαν βρυχώμενο λιοντάρι που περιπλανιέται αναζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει (Πέτρος Α΄ 5:8)
· Ο Άγγελος της αβύσσου, ο ονομαζόμενος Αβαδδών στα Εβραϊκά, Απολλύων στα Ελληνικά (Αποκάλυψη 9:11)
· Ένας μεγάλος κόκκινος δράκος (Αποκάλυψη 12:3 & 12:9 & 20:2)
· Ο κατήγορος των αδελφών μας που κατηγορεί τους Χριστιανούς ενώπιον του Θεού μέρα και νύχτα (Αποκάλυψη 12:10)
· Ο δράκος, το παλιό ερπετό (Αποκάλυψη 20:2)

Επιπλέον, υπάρχουν τρία αποσπάσματα που θεωρούνται από μερικούς Χριστιανούς σαν περιγραφές του Σατανά. Παρατίθονται συχνά απομονωμένα σαν αναφορές στο διάβολο:

Οι 13 +1 βασικοί λόγοι που η γυναίκα χωρίζει τον άνδρα της

Γιατί ποιους λόγους οι γυναίκες υποβάλλουν αίτηση διαζυγίου, σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών, παρότι είναι εκείνες που συνήθως ενδιαφέρονται εμπράκτως στο να διατηρήσουν τον γάμο τους (συμμετέχουν σε ψυχοεκπαιδεύσεις, ενημερώνονται γνωστικά, επισκέπτονται ειδικούς ψυχικής υγείας, κ.α.);

divorce3
Ο πλέον συνηθισμένος λόγος που προβάλλει μία γυναίκα ως αιτία διαζυγίου είναι η «συναισθηματική κακοποίηση». Εάν, όμως, παρατηρήσουμε καλύτερα, θα προσέξουμε ότι η αληθινή αιτία είναι η αποτυχία επικοινωνίας των σκέψεων και των βαθύτερων συναισθημάτων ανάμεσα στο ζεύγος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία συναισθηματικής απόστασης.
Ο άνδρας κι η γυναίκα είναι από τη φύση τους διαφορετικής πολυπλοκότητας όντα. Οι νοητικές κι οι ενδοψυχικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα, παρουσιάζουν διαφορές στα δύο φύλα κι ως εκ τούτου η καλή επικοινωνία αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο που σχετίζεται με την καλή προσαρμογή στο γάμο. Με τον όρο «καλή επικοινωνία» εννοούµε  την διαδικασία εκείνη που περιέχει ειλικρινή συζήτηση, συναισθηματική έκφραση κι ακρόαση µε τρόπο που θα επιτυγχάνεται η αμοιβαία κατανόηση και η καταλληλότερη λύση σε περίπτωση ασυμφωνίας.
Κι αυτό γιατί η ζωή μας δεν είναι ανεξάρτητη από εκείνη του/της συντρόφου μας. Ζούμε μαζί, ως ένας άνθρωπος κι ό,τι κάνουμε ή δεν κάνουμε τον/την επηρεάζει βαθιά, νοητικά και συναισθηματικά και μαζί με αυτόν και το επίπεδο της ποιότητας της κοινής μας ζωής.
Το να είμαστε «δεμένοι» δε σημαίνει ότι χάνεται η προσωπικότητα του καθενός από εμάς, ούτε ότι μειώνονται οι προσωπικές επιθυμίες ή οι ανάγκες μας. Αντίθετα, μέσα από την καλή επικοινωνία αποφασίζονται από κοινού οι προτεραιότητες και επεξεργάζονται ζητήματα που μπορεί να τραυματίσουν τον γάμο.
Εάν η διαδικασία ακολουθηθεί και δεν αποβεί επιτυχής, ίσως θα πρέπει να υπάρξει πολύ σοβαρή σκέψη για τη λύση του γάμου. Ένα διαζύγιο, για τους σωστούς λόγους, ίσως και να είναι η αφορμή για μία καλύτερη ζωή, αλλά και η ευκαιρία για ενδοπροσωπική διερεύνηση των εσωτερικών χαρακτηριστικών των συντρόφων. Αυτό θα βοηθήσει τους συντρόφους να διαπιστώσουν τον βαθύτερο χαρακτήρα τους και να εργαστούν πάνω στη βελτίωση του, εάν, φυσικά το επιθυμούν.
Οι λόγοι που φθάνουν μία γυναίκα σε συναισθηματικό χάος με συνέπεια την εμφάνιση διαφόρων ψυχικών προβλημάτων, όπως άγχος, κατάθλιψη, αίσθημα μοναξιάς κ.ά. και την πιθανή αίτηση διαζυγίου, είναι κυρίως οι εξής: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα