Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πως επικοινωνούμε μέσα από τη Γλώσσα του Σώματος

Body_language110133

Η γλώσσα του σώματος είναι η σιωπηλή μη-λεκτική επικοινωνία που χρησιμοποιούμε πολλές φορές ασυνείδητα σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας αλληλεπίδρασης με τον περίγυρό μας. Είναι σαν ένας καθρέφτης που μας λέει τι σκέφτεται και τι νιώθει ο συνομιλητής μας σε σχέση με τα λόγια ή τις πράξεις μας. Η γλώσσα του σώματος περιλαμβάνει χειρονομίες, ιδιομορφίες, και άλλες κινήσεις ή στάσεις του σώματος, οι οποίες επικοινωνούν συγκεκριμένα μηνύματα κάθε φορά.
Στην πραγματικότητα, το 55% των μηνυμάτων που μεταδίδουμε σε άλλους ανθρώπους επικοινωνούνται κύρια μέσω της γλώσσας του σώματος, ενώ το υπόλοιπο 45% σχετίζεται με την πραγματική λεκτική επικοινωνία ( 38% στον τόνο της φωνής και μόνο το 7% στις λέξεις που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας).
Η ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του σώματος με έναν θετικό τρόπο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας μας. Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του σώματος καθημερινά στη ζωή μας, άλλοτε για να αποκωδικοποιήσουμε τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας όσο και για να επικοινωνήσουμε συγκεκριμένα μηνύματα εμείς για τον εαυτό μας.
Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ενώ σε διαφορετικές κουλτούρες η γλώσσα του σώματος μπορεί να διαφέρει αναφορικά π.χ. με τις αποστάσεις που τηρούν δύο συνομιλητές ή με την έντονη η μη κινητικότητα των χεριών κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο μοναδικός αδιάψευστος παράγοντας προκειμένου να «διαβάσουμε» το συνομιλητή μας ανεξάρτητα από κουλτούρα και καταγωγή είναι τα μάτια.
Μερικά βασικά στοιχεία μετάφρασής της γλώσσας σώματος του συνομιλητή μας περιγράφονται παρακάτω:
Ενδείξεις ότι ο συνομιλητής σας δείχνει ενδιαφέρον

Νέα ημέρα άφιξης του πλανήτη Νιμπίρου από τους συνωμοσιολόγους: Τον περιμένουν… αύριο!



Μύθος, πραγματικότητα ή απλά σενάριο συνωμοσίας; Ο πλανήτης Νιμπίρου έφτασε στη Γη και αναμένεται να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας και να τον καταστρέψει, ή να ανοίξει τις πόρτες τους και από μέσα να βγει ένας πανίσχυρος στρατός, ο οποίος θα μας υποδουλώσει.

Σύμφωνα με το σενάριο συνωμοσίας που έχει εκατομμύρια ένθερμους υποστηρικτές σε όλον τον κόσμο, το ουράνιο σώμα που κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Γη θα αφιχθεί την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, δηλαδή… αύριο.

Τώρα πως γίνεται να μην τον έχει κανείς από τουτς χιλιάδες αστρονόμους, επαγγελματίες ή μη που «σκανάρουν» τον ουρανό καθημερινά είναι ένα ερώτημα.

Ένα εναλλακτικό σενάριο  που κυκλοφορεί, είναι ότι ο Νιμπίρου, αν δεν συγκρουστεί με τη Γη, κάτι που θα σημάνει τον ολοκληρωτικό αφανισμό της, θα περάσει τόσο κοντά, που λόγω της βαρύτητάς του θα προκαλέσει μία σειρά από τεράστιους καταστροφικούς σεισμούς, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον πολιτισμό  μας και την ανθρωπότητα.

ΚΟΛΑΚΕΙΑ – ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ – NA ΜΙΛΑΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΑΚΕΥΕΤΕ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Να είστε ειλικρινείς με όλους. Μπορείτε να τα πηγαίνετε καλά με τους περισσότερους ανθρώπους, αν τους κολακεύετε. Αυτό όμως καταστρέφει τον χαρακτήρα και αυτού που προσφέρει κολακείες και αυτού που τις δέχεται. Δεν είναι επιζήμιο να επαινείτε κάποιον. Σε όλους αρέσει η ενθάρρυνση και ο έπαινος για τα προτερήματά τους και τις πράξεις τους, αν αυτή η αναγνώριση είναι ειλικρινής. Όταν όμως κάποιος κολακεύει κάποιον άλλον για να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα, αυτό είναι λάθος. Αν η αγάπη μου δεν αρκεί, δεν θα δωροδοκήσω κανέναν με κολακεία.
Είναι πάντα καλό να λέμε την αλήθεια, αλλά είναι καλύτερο να λέμε ευχάριστες αλήθειες και να αποφεύγουμε να λέμε δυσάρεστα λόγια. Το να απευθυνόμαστε σ’ έναν ανάπηρο λέγοντας «Κύριε Ανάπηρε» μπορεί να είναι αλήθεια αλλά είναι μια δυσάρεστη αλήθεια που πληγώνει και πρέπει να αποφεύγεται. Είναι κακό να επικρίνουμε όταν οι άλλοι δεν θέλουν κριτική, αλλά είναι ευεργετικό να ακούμε εποικοδομητική κριτική, και είναι αξιοθαύμαστο να μπορούμε να αντέξουμε δριμεία αλλά αληθινή κριτική μ’ ένα χαμόγελο και μια αίσθηση εκτίμησης μαζί με ευγνωμοσύνη.
Η κολακεία μπορεί να είναι καλή όταν ενθαρρύνει κάποιον να κάνει το σωστό, αλλά μπορεί να είναι ολέθρια όταν χρησιμοποιείται για να κρύψουμε ένα ελάττωμα ή κακό χαρακτήρα, αφήνοντάς τα να κακοφορμίζουν και να δηλητηριάζουν ολόκληρη την ψυχή με άγνοια. Όλοι μας αγαπάμε την κολακεία, όπως σε όλους αρέσει να τρώνε γλυκό μέλι. Δεν ξέρουμε όμως πότε είναι δηλητηριώδης. Μαζί με τα γλυκά λόγια της κολακείας από τους άλλους, οι εσωτερικές μας σκέψεις συχνά δικαιολογούν τα επιζήμια ελαττώματά μας και κρύβουν μεγάλους ψυχολογικούς κακοήθεις όγκους που μπορεί να σπάσουν και να δηλητηριάσουν όλη την πνευματική ζωή μας. Η κολακεία από τους άλλους και οι παρηγορητικοί ψίθυροι των σκέψεών μας ικανοποιούν την ακοή μας. Η μικρή ανθρώπινη σοφία συχνά αμβλύνεται από τα κολακευτικά λόγια. Πολλοί άνθρωποι χάνουν χρήματα, χρόνο, υγεία, και ακόμα και τον καλό χαρακτήρα τους απολαμβάνοντας να ακούν τα γλυκά, απατηλά λόγια παρασιτικών αποκαλούμενων φίλων.

ΟΙ ΘΕΪΚΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ – Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Όπως κάθε κύμα, αν ήταν συνειδητό, θα ένιωθε τον ωκεανό κάτω απ’ αυτό, έτσι και κάθε απελευθερωμένο ον νιώθει ολόκληρη τη Θάλασσα του Πνεύματος πίσω από την αντίληψή του. Όπως ο ωκεανός φαίνεται κατά ένα τμήμα του και μετά σε μεγαλύτερο τμήμα και τελικά στην απεραντοσύνη του καθώς κάποιος τον βλέπει πρώτα από την ακτή και μετά από ένα αεροπλάνο, έτσι και οι άγιοι με διάφορες διαισθητικές δυνάμεις έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες συνειδητοποιήσεις του Πνεύματος.
Οι πλήρως απελευθερωμένες ψυχές όμως, όπως ο Κρίσνα, ο Ιησούς Χριστός, ο Μπάμπατζι, ο Λαχίρι Μαχασάγια, ο Σρι Γιουκτέσβαρτζι και πολλοί άλλοι, είναι οι ίδιοι πλήρεις εκδηλώσεις του Θεού.
Το ερώτημα είναι: Μπορεί ο Θεός να ενσαρκωθεί ποτέ σε ανθρώπινο ον? Με το να πούμε ότι ο Θεός δεν μπορεί να κάνει κάτι, Τον περιορίζουμε. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο Θεός και δεν τα κάνει – τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που προσδοκούν τα ανθρώπινα όντα. Απ’ όσο είναι γνωστό, ο Θεός ποτέ δεν πήρε μια ανθρώπινη μορφή που να αποκλήθηκε «Θεός» και να έζησε σ’ αυτήν ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ο Κύριος ωστόσο έχει ευδοκήσει πολλές φορές να εκδηλωθεί μέσω της ενσάρκωσης ενός πλήρως απελευθερωμένου όντος που κάποτε ήταν ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον και έγινε μια αληθινή αντανάκλαση ή «γιος του Θεού». Ο Θεός, που είναι παντοδύναμος και μπορεί να κάνει τα πάντα, φανερώνει έτσι την Παντογνωσία Του μέσω του ανθρώπινου σώματος ενός αβατάρ. Όπως ο ωκεανός της Συμπαντικής Συνειδητότητας έχει επίγνωση του κύματος μιας ψυχής που εκδηλώνεται στην επιφάνειά του, έτσι και το κύμα της ψυχής ενός αβατάρ έχει επίγνωση του ωκεανού της Συμπαντικής Συνειδητότητας που εκδηλώνεται μέσω της μορφής του.

Paradise Papers: Αυτά είναι τα ελληνικά ονόματα στις λίστες

Picture


​Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα ονόματα των Ελλήνων και ελληνικών οικογενειών που βρίσκονται στα περιβόητα Paradise Papers.
Από την Appleby και τις θυγατρικές της διέρρευσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν περίοδο από το 1950 έως 2016 και περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνίες δανειοδότησης δισεκατομμυρίων δολαρίων και τραπεζικές δηλώσεις που αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες.

Στα στοιχεία της Appleby που δημοσιεύονται από το ICIJ στην διεύθυνση offshoreleaks.icij.org φαίνονται, οι συνδέσεις μεταξύ φυσικών προσώπων και offshore. Ανάμεσα τους εντοπίζονται και ελληνικά ονόματα καθώς και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών που συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον ιδιόκτητο στόλο τους, για ακίνητα, για σκάφη αναψυχής αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα (σχεδόν ανύπαρκτα) φορολογικά τους βάρη. Επιχειρηματίες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα που προχώρησαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών και fund σε αγορές μετοχών. Πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς και πολλοί ακόμα.

Πρόσωπα και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος από τα στοιχεία της Appleby

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα ονομάτων και εταιριών, αφού αποδεχθείτε πρώτα τους όρους χρήσης και πατήστε submit. Πατήστε πάνω στα ονόματα που σας ενδιαφέρουν για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία και τις διασυνδέσεις που αφορούν τα πρόσωπα.

Φιγουράρει πρώτο και καλύτερο:

ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ …ΚΕΡΔΗ



Ακόμα και το να μην πάρεις μια απόφαση είναι μια κίνηση. 

Κάθε κίνηση που
κάνουμε επηρεάζει την ζωή μας. 

Είτε ακολουθούμε τα γεγονότα, είτε τα
δημιουργούμε και η απόφαση του πως θα ζήσει κανείς την ζωή του, είναι δική του.

«Τι έκανες σήμερα, για να καλυτερεύσεις την ζωή σου; «

Το να πετύχεις να ζεις την ζωή που θέλεις είναι αποτέλεσμα καθημερινής και
συνεχής απασχόλησης.

ΚΙ αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ

Το άκουσα και μου άρεσε πολύ:

«Δουλεύεις σκληρά για την δουλειά σου,.. αλλά δεν δουλεύεις για την ζωή σου»;

… όπως είπε κι ο Τζων Λένον :

«Σαν ήμουν 5 χρονών η μαμά μου πάντα μου έλεγε ότι η ευτυχία είναι το «κλειδί» στην ζωή .

Όταν πρωτοπήγα στο σχολείο οι δάσκαλοι μας ρώτησαν :

Τι θα ήθελες γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Έγραψα: «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ» ..

10 τρόποι αντίστασης των συνειδητών ανθρώπων

Σε μια περίοδο που από πολλούς περιγράφεται σκοτεινή και δυσοίωνη, οι συνειδητοί
άνθρωποι καλούνται να θέσουν στην πράξη όλα όσα πρεσβεύουν. Η εποχή αυτή είναι
η πρόσκληση, το μήνυμα, το καμπανάκι, το σημάδι, η κατάλληλη στιγμή, για να
μπουν υγιή θεμέλια στον πολιτισμό μας. Όλοι οι πραγματικοί αναζητητές, σε όποιον
χώρο κι αν βρίσκονται, κατανοούν ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή αλλαγής.
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να υπενθυμίσει σε όλους τους συνειδητούς
ανθρώπους ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να διαφοροποιηθούν από το πλήθος και
να θέσουν ένα καινούργιο όραμα.
Παρακάτω περιγράφονται 10 απλοί – καθημερινοί τρόποι που μπορείτε να
εφαρμόσετε ώστε, με το παράδειγμά σας, να αλλάξετε την κοινωνία σας, σε όποια
κοινωνία κι αν βρίσκεστε:
1. Αποκοπείτε από το Σύστημα αλλά Παρακολουθείστε το
Κλείστε την τηλεόραση και οποιοδήποτε μέσο χρησιμοποιείται για να περιορίζει τη
συνειδητότητά σας και να σας βυθίζει στο φόβο. Ο φόβος παραλύει και θολώνει τη
σκέψη.  Όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει χώρος για όραμα. Είναι σημαντικό ωστόσο
να παρακολουθείτε τι συμβαίνει και να είστε πλήρως ενήμεροι. Γι αυτό, επιλέξτε
μέσα και τρόπους ενημέρωσης που δεν χρησιμοποιούν ήχο και κινούμενη εικόνα.
Έτσι δεν θα είστε πια,τόσο εύκολα χειραγωγήσιμοι.

Τερψιθέα Πειραιά. Το ιστορικό της Πλατείας



Του Στέφανου Μίλεση

Μέχρι τη διαμόρφωση της έκτασης αυτής, ο Πειραιάς διέθετε για περίπατο, σύμφωνα με την λεπτομερή αναφορά του Ίλαρχου Αγγελόπουλου (Φρούραρχου Πειραιώς), την Πλατεία Όθωνος (σημερινή Πλατεία Καραϊσκάκη) και την Πλατεία Θεμιστοκλέους.

Ο Αγγελόπουλος που την συνέταξε το 1852 εν μέσω Γαλλικής Κατοχής του Πειραιά από τον Τινάν, ανέφερε ότι το πιο πευκόφυτο σημείο στον Πειραιά ήταν μια τετράγωνη έκταση πίσω από την Αγία Τριάδα, που σύμφωνα με το σχέδιο πόλεως ήθελε να αναγερθεί εκεί το Δημοτικό Θέατρο (πραγματικά εκεί έγινε αργότερα). Πεύκα υπήρχαν επίσης και σε μια πλατεία την υψηλότερη και μεγαλύτερη της πόλης που φέρει το όνομα του Αδαμαντίου Κοραή (Πλατεία Κοραή), αλλά οι Πειραιώτες δεν την χρησιμοποιούν ακόμα για περίπατο λόγω του ότι δεν είναι ισοπεδωμένη (δηλαδή κάτω είχε χώμα και βράχια). Εντύπωση δημιουργεί στον Ίλαρχο Αγγελόπουλο το γεγονός ότι η Κοραή αν και ονομάστηκε έτσι δεν διαθέτει την προτομή του.

Για το σημείο που αργότερα θα ονομαστεί Τερψιθέα ο Αγγελόπουλος το αναφέρει πρωταρχικά ως έκταση πευκόφυτη, γνωστή ως υδραγωγείο με την ονομασία Πάνθεον.

Η πρώτη αναφορά για το ίδιο σημείο, είχε γίνει αρχικώς από τον Δήμο Πειραιώς όταν κατά την ονοματοθεσία των δρόμων αναφέρονταν ως οδός Δενδροστοιχίας. Εκτεταμένη όμως αναφορά σε Πάνθεον, γίνεται όταν συμπτωματικά και τυχαία ο Δήμαρχος Πειραιώς Ομηρίδης Σκυλίτσης το 1851 φυτεύοντας μεγάλα δένδρα εκεί, ανακάλυψε πολλές δεξαμενές και αρχαία υδραγωγεία. Στην θέση Πάνθεον λοιπόν ο Ομηρίδης μένει έκθαμβος από την τελειότητα κατασκευής τους, σε βάθος τεσσάρων μέτρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να περιγράψει το μήκος τους, το μετράει με ώρες, λέγοντας ότι είναι δύο ώρες μήκος και φτάνει μέχρι την Μονή Δαφνίου. Τα υπόγεια αυτά υδραγωγεία, σημειώνει ότι συγκοινωνούν με πολλές άλλες υπόγειες δεξαμενές.

Η ανακάλυψη αυτού του υδραγωγείου στην θέση Πάνθεον, έδωσε χαρά σε όλους τους κατοίκους του Πειραιά, γιατί πίστεψαν ότι θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης της πόλεως που μέχρι τότε προμηθεύονταν νερό από δημόσιες κρήνες και πηγάδια.

Ο πίνακας "Τερψιθέα" του Βασιλείου Χατζή



του Στέφανου Μίλεση

Μια από τις σπουδαιότερες απεικονίσεις ενός σημείου του Πειραιά του 1884 διασώθηκε χάρη στον πίνακα του Βασιλείου Χατζή με τον τίτλο "Τερψιθέα"

Ο Βασίλειος Χατζής αν και έχει καταταχθεί στους θαλασσογράφους, μας δίνει έναν θαυμάσιο πίνακα που απεικονίζει έναν Πειραιά, η ανάπτυξη του οποίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη προσήλωση των φιλοπρόοδων Δημάρχων του, των πρώτων ετών της δημιουργίας του. 

Ο Χατζής γεννήθηκε το 1875 στην Καστοριά αλλά από μικρή ηλικία βρέθηκε στην Πάτρα. Πέθανε νεότατος το 1915. Ήταν μαθητής του Νικηφόρου Λύτρα αλλά και του Κωνσταντίνου Βολανάκη και ταύτισε το όνομά του με τη ναυτική εποποιία των Βαλκανικών πολέμων. 

Ο πίνακας ανήκε στη συλλογή του Ευριπίδη Κουτλίδη και μια φωτογραφική απεικόνιση από το πρωτότυπο πέτυχε ο Π. Ευαγγελάτος για λογαριασμό του Σπύρου Μαρκεζίνη που την εποχή εκείνη συνέγραφε το έργο του, με τίτλο "Πολιτική ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος".
Από αυτό έγινε αφορμή να αναπαραχθεί σε εκατοντάδες αντίγραφα και να γίνει ευρύτατα γνωστός.

Ο Χατζής επέλεξε στον πίνακά του να απεικονίσει τους κήπους της Τερψιθέας καθώς αποτελούσαν το ωραιότερο πάρκο εκείνη την εποχή, ευρισκόμενο επί της άλλοτε Λεωφόρου Σωκράτους, μετέπειτα Βασιλέως Κωνσταντίνου και σημερινή Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Ο ατμήλατος σιδηρόδρομος άφησε πολλές αναμνήσεις στους Πειραιώτες τον οποίο αποκαλούσαν"Κολοσούρτη". Διερχόταν από τους κήπους της Τερψιθέας ανάμεσα σε στοιχισμένες ομοιόμορφα δενδροστοιχίες που πλαισίωναν τη διαδρομή του. Ο ζωγράφος Χατζής επέλεξε στο έργο του να απεικονίσει και τον σιδηρόδρομο, διασώζοντάς τον για πάντα στη συλλογική μνήμη. Η μικρή ατμομηχανή σέρνει αγκομαχώντας τρία βαγόνια έχοντας πίσω της ως φόντο τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά της Τερψιθέας.

Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο Εθισμός στο Διαδίκτυο



Οι πρώτες μελέτες έδειξαν ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο αφορά κυρίως εφήβους και νέους άνδρες. Αργότερα έδειξαν κυρίως γυναίκες στη μέση ηλικία που εμφάνισαν εθισμό στη χρήση των υπολογιστών εντός της οικείας. Εν τέλει, όποιος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το διαδίκτυο θα μπορούσε δυνητικά να εθιστεί, χωρίς να σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε είναι εθισμένος ή ότι σίγουρα θα εθιστεί. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο επικρατέστερο προφίλ. Όλα τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιθανόν να εθιστούν, όπως συνέβη και με την τηλεόραση. Ωστόσο, υπάρχουν μοτίβα συμπεριφοράς και χρήσης που μπορούν να λειτουργήσουν ως «δείκτες ανησυχίας» για περαιτέρω έρευνα προς την κατεύθυνση του εθισμού στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα η συνεχής ενασχόληση με το διαδίκτυο με αυξανόμενη διάρκεια και η ανάδειξή του σε μόνο μέσο για συναισθηματική ικανοποίηση στη ζωή. Η ελάχιστη επένδυση στην ανθρώπινη επαφή και τις ανθρώπινες σχέσεις με παράλληλη απόσυρση από κοινωνικές εκδηλώσεις, συναντήσεις με φυσική επαφή και βέβαια με την ταυτόχρονη άρνηση του προβλήματος.
Επομένως, το επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι το πώς πρέπει ο εθισμός στο Διαδίκτυο να αντιμετωπιστεί.
Πρόληψη.
Στα πλαίσια της πρόληψης αρκετοί παράγοντες είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη αντιμετώπιση του προβλήματος ενημερώνοντας τους νέους.
Πιο συγκεκριμένα:
– Το οικογενειακό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα πρέπει να τεθούν τα πρώτα όρια χρήσης του υπολογιστή, όσον αφορά τον χρόνο αλλά και το είδος της χρήσης του.
– Το σχολείο μέσα από το οποίο ενημερωμένοι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν την πληροφόρηση μαθητών και γονέων σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου. Προτείνουν μέτρα πρόληψης άλλα και με τη συνδρομή ψυχολόγων αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις εκείνες που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρακινούν τους μαθητές ώστε να πραγματοποιούν τις σχολικές εργασίες μέσω του υπολογιστή και του διαδικτύου για να γίνουν αντιληπτές και οι θετικές πλευρές της χρήσης τους.
– Το κοινωνικό περιβάλλον οπού θα πρέπει να συζητηθεί εάν χρειάζεται όριο ηλικίας για την είσοδο σε internet cafes αλλά και Φίλτρα και όριο χρόνου χρήσης (π.χ. 3 ώρες σε ημερήσια επίσκεψη). Επιπλέον με ενημέρωση γονέων και παιδιών με σχετικές καταχωρήσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το φαινόμενο, τις μονάδες ενημέρωσης και αντιμετώπισης, τις συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές κ.α. Τέλος με παροχή πληροφορίας για την ασφαλή χρήση διαδικτύου με έντυπο υλικό σε μέρη που συχνάζουν οι έφηβοι (σινεμά, ταχυφαγεία, βίντεο/club), καθώς και μέσα από ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

Μη βίαιη διατροφή



Μη βίαιη είναι η διατροφή που στηρίζει ένα υγιές σώμα κι έναν ήρεμο νου. Βασίζεται σε ολικές, μη επεξεργασμένες τροφές φυτικής προέλευσης και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά φτιαγμένες με φρέσκα, απλά και αγνά υλικά. Αυτές οι τροφές είναι ενισχυμένες από τη δύναμη της φύσης και της ανθρώπινης σκέψης και ικανοποιούν πλήρως το σώμα και το πνεύμα.
Έχει παρατηρηθεί ότι όσοι ασχολούνται συστηματικά με κάποιο είδος εσωτερικής άσκησης και διαλογισμού αρχίζουν να διευρύνουν την αντίληψη τους και να αναπτύσσουν μια πιο ολιστική προσέγγιση στην αλληλεπίδρασή τους με τη ζωή. Αυτή η προσέγγιση αναγνωρίζει τη σημαντικότητα τόσο της φυσικής όσο και της πνευματικής διάστασης καθώς και την ανάγκη να συμπεριλάβουμε και τους δύο αυτούς τομείς, αφού συνήθως υπάρχει η τάση να παραμελείται ο ένας από τους δυο.
Αυτό προϋποθέτει μια διάνοια αφυπνισμένη που αρχίζει να λειτουργεί σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, αναγνωρίζοντας τον εαυτό ως πνευματικό ον που αλληλεπιδρά με τον υλικό κόσμο.
Η προσωπική εμπειρία από τον πνευματικό τρόπο ζωής που έχω υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια με έχει βοηθήσει να κατανοήσω τον τεράστιο ρόλο που παίζει η διατροφή στην πνευματική μας ανάπτυξη και την επιρροή της ποιότητα της τροφής στην ποιότητα της σκέψης μας κι αντιστρόφως. Μια αμιγώς μη βίαιη διατροφή προϋποθέτει μια στάση χωρίς ίχνος σκληρότητας προς τα ζώα καθώς και μια εσωτερική στάση μη βίας στις σκέψεις και στα συναισθήματά μας.

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ:Πρέπει να αρχίσουν τα παιδιά να διδάσκονται επιτέλους γλώσσα, από τον Παλαμά μέχρι την Αντιγόνη

Η πρώην πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, κα. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μίλησε στον Ανδρέα Ζαμπούκα. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα:

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ:Πρέπει να αρχίσουν τα παιδιά να διδάσκονται επιτέλους γλώσσα, από τον Παλαμά μέχρι την Αντιγόνη

Ήθελα πάντα να σας ρωτήσω γιατί κανείς Ευρωπαίος, μετά το Μάαστριχ δεν έθεσε το ζήτημα της ευρωπαϊκής συνείδησης. Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει Ευρώπη χωρίς Ευρωπαίους; Χωρίς κοινή ευρωπαϊκή εκπαίδευση;

Koιτάξτε. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις μία κοινή ταυτότητα. Κι ενώ  εθνικές ταυτότητες έχουν καταντήσει να είναι σχεδόν σωβινιστικές, διακρίνονται τώρα και τοπικές ταυτότητες. Ας πούμε «εγώ είμαι Κρητικός». Το να δημιουργήσεις μία υπερεθνική ταυτότητα, ειδικά τώρα, είναι πολύ δύσκολο. Σε άλλο επίπεδο όμως, μπορείς να δουλέψεις γι΄αυτό και θα σας το πω μετά. Ακούστε τώρα μια ιστορία για  να καταλάβετε. Ένα από τα συνθήματα που δημιούργησαν την Ευρώπη, κατά κάποιο τρόπο, είναι το περίφημο «απόκρυφο» του Μονέ «αν ήταν να ξαναρχίσω (την ιδέα της Ευρώπης), θα άρχιζα από τον πολιτισμό και όχι από την οικονομία!»

Θα άρχιζε από τα σχολεία, νομίζω, είπε…

Mπράβο, τα σχολεία. Δείτε πως επικράτησε η λέξη  πολιτισμός, σχετικά με την ρήση του Μονέ. Στο Πανεπιστήμιο, στο Παρίσι,  έδωσα κάποτε το μεγάλο αμφιθέατρο σε μια  ομάδα νέων από όλη την Ευρώπη, για μία εκδήλωση. Και ταυτόχρονα, τους έγραψα  και ένα κείμενο για το περιοδικό τους. Μεταξύ άλλων, τους είπα: «εσείς οι νέοι της Ευρώπη πρέπει να κάνετε σαν ο Μονέ να είχε πει ότι θα ήθελε να αρχίσει από τον πολιτισμό και όχι από τα σχολεία». Αυτοί απέδωσαν απευθείας τον «πολιτισμό» στον Μονέ- ο οποίος σημειωτέον ήταν ένας τεχνοκράτης- και έτσι έμεινε από τότε αυτή η φράση που οπωσδήποτε, συμπεριλαμβάνει και την εκπαίδευση.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε κατακτήσει σχεδόν τον κοινό πολιτισμό αλλά είναι δύσκολο να φτιάξουμε και κοινή ταυτότητα. Ακούμε την ίδια μουσική, βλέπουμε τις ίδιες ταινίες, σπουδάζουμε κοινά πράγματα. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ακόμα και στα ερωτικά, όλοι οι όροι είναι αρχαιοελληνικοί πλην του sεx…

To Ευρωπαϊκό Σχολείο θεωρείται ότι είναι ανέφικτο;

Nαι, θα σας πω γιατί. Τελείως ανέφικτο. Κάποια αρχή σε αυτά τα πράγματα, έγινε, για τα πανεπιστήμια και μετά στα σχολεία. Το Erasmus είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησα η ίδια – κανείς δεν το ξέρει- αλλά ήταν μόνο μία αρχή και τίποτε παραπάνω. Για το Ευρωπαϊκό Σχολείο που λέτε, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν προσπαθώντας να προσαρμόσουμε την Ιστορία στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καταρρίπταμε τον μύθο ότι στην  Επανάσταση, οι Έλληνες δεν σκότωναν Τούρκους, παρά μόνο στις μάχες….  Αληθινό ξέρετε είναι μόνο το ρεαλιστικό. Και έτσι θα πρέπει να κινηθούμε από δω και πέρα.  Ένωση ισχυρή μπορεί να γίνει πάνω στο κοινό συμφέρον. Το οικονομικό. Το σύνδρομο του Κάιν είναι πολιτιστικό αλλά όταν έχεις κοινές επιδιώξεις στα συμφέροντα, όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Πώς θα επέλθει η Ένωση λοιπόν;

Αναδόμηση ...



Ένας νέος κύκλος 28 ημερών ξεκινάει σήμερα με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 13:44. Κάθε ζώδιο συμβολίζει μια από τις 12 προκλήσεις που η Ψυχή θα συναντήσει στο γήινο πεδίο καθώς ενσαρκώνεται με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων που θα μετουσιώσει σε σοφία. Κανένα ζώδιο δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα υπόλοιπα, όλα αποτελούν μια όψη ενός συνόλου που έχει διαιρεθεί σε 12 τμήματα.

Στον κύκλο που ξεκινάει τώρα, η πρόκληση που θ`αντιμετωπίσουμε, ανάλογα με την θέση (ή και τις θέσεις) του Σκορπιού στον αστρολογικό μας χάρτη συνοψίζεται στην έννοια της Αναδόμησης, κάτι που θα προκύψει αν και εφόσον ο/η αναζητητής επιλέξει μια θαρραλέα βουτιά στα βάθη του υποσυνείδητου. 


Ο Πλούτωνας, κυρίαρχος στον Σκορπιό, συνδέεται με τον Άδη, τον κάτω από τα όρια της εγρήγορσης κόσμο του υποσυνείδητου όπου βρίσκονται αποθηκευμένες πληροφορίες που αφορούν σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και γνώσεις που αποκτήθηκαν στην πορεία μας δια μέσω των αιώνων. Θυμήσου στην συμβολική διαδρομή του Χριστού την κάθοδο στον Άδη που προηγήθηκε της Ανάστασης και θα κατανοήσεις καλύτερα την πρόκληση των επόμενων 28 ημερών. Ο εξαγνισμός των εμπειριών έχει τεράστια σημασία στην εξέλιξή μας, ειδικά στις χρονικές περιόδους όπου ολοκληρώνουμε συγκεκριμένους κύκλους και αντιμετωπίζουμε μια πλήρη αναθεώρηση, επαναπροσδιορίζοντας εαυτούς καθώς γίνεται αντιληπτό πως δεν είμαστε πλέον οι άνθρωποι που είμασταν όταν ο κύκλος ξεκινούσε. 

Η βασική πρόκληση που συναντάει ο/η αναζητητής καθώς εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού, είναι να τολμήσει την κάθοδο στον Άδη και να αναδυθεί στο Φως, εμπλουτισμένος και ενδυναμωμένος από την εξισορρόπηση των αντιθέτων που στέκονται στο δίπολο ζωής και θανάτου.

Ο «Ζήνωνας» έφτασε! Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στην Κρήτη – «Περίεργο» φαινόμενο στη Ζάκυνθο

Καιρός: Ο «Ζήνωνας» έφτασε! Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στην Κρήτη – «Περίεργο» φαινόμενο στη Ζάκυνθο | Newsit.gr

Παραμένει άστατος ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, εξαιτίας του κυκλώνα «Ζήνωνα» που… κατέφθασε στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν

Το Σάββατο (18.11.2017) 
Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η δυτική Πελοπόννησος και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (εκτός από τη δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η κεντρική Μακεδονία).
Την Κυριακή (19.11.2017)
Την Κυριακή, μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά -κυρίως η κεντρική- η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.
Τη Δευτέρα (20.11.2017)
Μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.

Υδροστρόβιλος στην Κρήτη

Ένας υδροστρόβιλος έκανε σήμερα το μεσημέρι την εμφάνισή του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ξερόκαμπο Λασιθίου.
Το φαινόμενο καταγράφηκε από την κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο κεντρικό τμήμα της κοιλάδας του Ξερόκαμπου.

Απαλλαγείτε από την τάση να ορίζετε τον εαυτό σας



Βλέπω αυτό που κι εσείς θα μπορούσατε να δείτε εδώ και τώρα, αλλά δεν το κάνετε εξαιτίας της λανθασμένης εστίασης της προσοχής σας.

Δεν δίνετε προσοχή στον εαυτό σας. Ο νους σας είναι γεμάτος με πράγματα, ανθρώπους και ιδέες, ποτέ με τον εαυτό σας. Φέρτε τον εαυτό σας μέσα στο πεδίο της παρατήρησής σας. Αποκτήστε επίγνωση της ύπαρξής σας. Δείτε πώς λειτουργείτε. Παρατηρήστε τα κίνητρα και τα αποτελέσματα των ενεργειών σας. Μελετήστε τη φυλακή που κτίσατε γύρω απ' τον εαυτό σας από αβλεψία.

Με το να γνωρίσετε τι δεν είστε, θα καταφέρετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Ο δρόμος της επιστροφής προς τον εαυτό σας περνά μέσα από την άρνηση και την απόρριψη. 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: το πραγματικό δεν είναι φανταστικό, ούτε αποτελεί προϊόν του νου. Ακόμη και η αίσθηση "Εγώ Είμαι" δεν είναι συνεχής, αν και είναι ένας πολύ χρήσιμος δείκτης - δείχνει προς τα πού να ψάξετε, αλλά όχι τι να ψάξετε. Απλώς ρίξτε μια καλή ματιά πάνω του. 

Η Επικούρεια Αποτροπή του Φόβου του Θανάτου



Ο βασικός σκοπός της ηθικής διδασκαλίας του Επίκουρου ήταν να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κατανοήσουν τα όρια του ανθρώπινου βίου και μέσα σ’ αυτά, να απολαύσουν τη χαρά της ζωής.

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνει λοιπόν το ανθρώπινο είδος, για να πετύχει την ποθητή σ’ αυτόν χαρά της ζωής, είναι να απαλλαγεί από το φόβο του θανάτου.

Επίκουρος: Επιστολή προς Μενοικέα

"Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα. Κάθε καλό και κάθε κακό βρίσκεται στην αίσθηση μας όμως θάνατος σημαίνει στέρηση της αίσθησης. Γι' αυτό η σωστή εκτίμηση ότι ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για μας, μας βοηθά να χαρούμε τη θνητότητα του βίου: όχι επειδή μας φορτώνει αμέτρητα χρόνια αλλά γιατί μας απαλλάσσει από τον πόθο της αθανασίας"
"Δεν υπάρχει, βλέπεις, τίποτα το φοβερό στη ζωή του ανθρώπου που 'χει αληθινά συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα το φοβερό στο να μη ζεις. Άρα είναι ανόητος αυτός που λέει ότι φοβάται το θάνατο, όχι γιατί θα τον κάνει να υποφέρει όταν έρθει , αλλά επειδή υποφέρει με την προσδοκία του θανάτου"
"Γιατί ότι δεν σε στεναχωρεί όταν είναι παρόν, δεν υπάρχει λόγος να σε στεναχωρεί όταν το προσδοκείς. Το πιο ανατριχιαστικό, λοιπόν, από τα κακά, ο θάνατος, είναι ένα τίποτα για μας, ακριβώς επειδή όταν υπάρχουμε εμείς αυτός είναι ανύπαρκτος, κι όταν έρχεται αυτός είμαστε ανύπαρκτοι εμείς".

Σκύλος πέθανε «από ραγισμένη καρδιά»

Ένας σκύλος πέθανε από τη στενοχώρια του, όταν ο ιδιοκτήτης του τον άφησε σε ένα αεροδρόμιο και έφυγε.

Ο Νούβε Βιαχέρα εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του στο αεροδρόμιο και πέθανε αρνούμενος να φάει οτιδήποτε. Photo: CEN. Πηγή: Supplied
ΕΙΧΕ ωραίο όνομα, αλλά άσπλαχνο ιδιοκτήτη. Ο Νούβε Βιαχέρα (Το σύννεφο που ταξιδεύει), πέθανε από το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς, όταν ο ιδιοκτήτης του τον εγκατέλειψε στο αεροδρόμιο Bucaramanga της Κολομβίας.
Τόσο οι περαστικοί επιβάτες όσο και το προσωπικό του αεροδρομίου προσπαθούσαν επί τέσσερις εβδομάδες να τον ταΐσουν, αλλά μάταια.
Σιωπηλός και κατηφής, με τη στενοχώρια ζωγραφισμένη στα μάτια του, ο Νούβε Βιαχέρα δεν έδινε καμιά σημασία στις φροντίδες τους, περιμένοντας την επιστροφή του αφεντικού του.
Μόνο πού και πού κοιτούσε τους περαστικούς με λαχτάρα, μήπως και αναγνωρίσει ανάμεσά τους τον κύριό του.
Πέρασαν έτσι τέσσερις εβδομάδες. Ο Νούβε Βιαχέρα, βυθισμένος στη θλίψη, αρνιόταν να αγγίξει το φαγητό και το νερό που του έφερναν. Το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου αναγκάστηκε στο τέλος να του βάλει ορό. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στη ζωή.

7 Πράγματα από τα Οποία Πρέπει να Παραιτηθείτε αν Θέλετε να Είστε Ευτυχισμένοι

7 Πράγματα από τα Οποία Πρέπει να Παραιτηθείτε αν Θέλετε να Είστε Ευτυχισμένοι

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής έχουν αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να ξεχάσουν πως είναι να απολαμβάνουν μικρά καθημερινά πράγματα και να αντλούν από αυτά χαρά.
Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πώς να είμαστε ευτυχισμένοι, καθώς ο χρόνος και η καθημερινότητα δεν το επιτρέπουν. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι πως ο καθένας μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να το καταφέρετε, τότε η λύση βρίσκεται στο να παραιτηθείτε από τα παρακάτω 7 πράγματα.
Τις πεποιθήσεις που σας περιορίζουν 
Οι πεποιθήσεις αυτές επηρεάζουν σχεδόν όλους τους ανθρώπους. Ανεξάρτητα από το πόση επαγγελματική και προσωπική επιτυχία έχει ο καθένας, υπάρχουν φράσεις που τριγυρνάνε στο μυαλό: «Δεν είμαι αρκετά καλός/η», «Είναι αδύνατον», «Γιατί να με θέλουν;». Οι πεποιθήσεις αυτές οδηγούν στο φόβο και στην αναστολή και συνήθως είναι παντελώς λανθασμένες.
ευτυχισμένοι
Ο καθένας μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Την ανάγκη σας να έχετε δίκιο 
Από μικρή ηλικία οι άνθρωποι επιβραβεύονται όταν είναι σωστοί και αποθαρρύνονται όταν κάνουν λάθος. Ωστόσο, στην πραγματικότητα όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και τα λάθη είναι αυτά που τους εξελίσσουν. Μπορεί να μην είναι εύκολο να παραδεχτείτε πως κάνετε λάθος, όταν όμως συμβεί θα δείτε πως η ζωή σας θα είναι πιο εύκολη και θα οδηγείτε στην πρόοδο και στην ευτυχία.
Τις παράλογες προσδοκίες 
Η εποχή που διανύουμε έχει εμμονή με την καριέρα και την επαγγελματική ανέλιξη. Γι αυτό και οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ανέβουμε όσο ψηλότερα γίνεται, πολλές φορές χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να «φρενάρουμε» λίγο για χάρη της προσωπικής μας ευτυχίας. Για να εξαλειφθούν αυτές οι παράλογες πεποιθήσεις της επιτυχίας πρέπει αφενός να παραιτηθείτε από τη σκέψη ότι πρέπει να ευχαριστήσετε τους πάντες και αφετέρου να συνειδητοποιήσετε ποιες από τις προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές και να περιοριστείτε σε αυτές.

9 πρακτικές που είναι καλό να θυμόμαστε


#1  Ο Steve Jobs είπε ότι αυτό που έκανε την Apple, Apple δεν ήταν μόνο αυτά που επέλεξαν να κατασκευάσουν, αλλά και εκείνα τα projects που επέλεξαν να αγνοήσουν. Επέλεξε με προσοχή που θα επενδύσεις τις προσπάθειες, τον χρόνο και τη δημιουργικότητα σου.
sophia_vaccari1[1]
2#  Όσα λάθη και αν κάνεις και πάλι προπορεύεσαι από εκείνους που δεν προσπαθούν καν.
3#  Ποτέ μην πεις σε κάποιον ότι τα όνειρα του είναι αδύνατα. Θα νιώσεις ανόητος όταν τα πραγματοποιήσει.
4#   Συνήθως δεν αναβάλουμε κάτι λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά λόγω του ότι φοβόμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Με το να αρχίσεις να διεκπεραιώνεις εκείνα που ανέβαλες, παίρνεις πίσω τη δύναμη σου και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σου. Αυτό θα σε συνοδέψει θετικά στις επόμενες προσπάθειες σου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα