Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ROSS 128b: Ο πλανήτης της διπλανής πόρτας (Βίντεο)

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα «γήινο» εξωπλανήτη που μπορεί να συντηρήσει ζωή, σε απόσταση μόλις 11 ετών φωτός.

Καλλιτεχνική απόδοση ενός πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από έναν κόκκινο νάνο. Ο νέος πλανήτης Ross 128b είναι πολύ πιθανόν να έχει ζωή – και αστρονομική άποψη είναι ακριβώς δίπλα μας. Photo: ESO. Πηγή: Supplied
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα «γήινο» εξωπλανήτη σε απόσταση μόνο 11 ετών φωτός. Όπως εκτιμούν, όχι μόνο έχει περίπου το μέγεθος της Γης, αλλά –το κυριότερο– οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι είναι παρόμοιες με του δικού μας πλανήτη, από μείον 60 έως 20 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που αποτελεί μία από τις βασικές ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής.
Ο εξωπλανήτης Ross 128 b περιφέρεται γύρω από το άστρο Ross 128, έναν ήσυχο ερυθρό νάνο. Ο νέος εξωπλανήτης είναι ο δεύτερος πιο κοντινός μετά τον Proxima b που βρίσκεται γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου σε απόσταση τεσσάρων ετών φωτός.
Ο εξωπλανήτης Ross 128 b ολοκληρώνει μια πλήρη περιφορά γύρω από το άστρο του σε σχεδόν δέκα γήινες μέρες (η διάρκεια του έτους του), κινούμενος σε 20 φορές μικρότερη απόσταση από το άστρο του από ό,τι η Γη γύρω από τον Ήλιο. Όμως, παρά την εγγύτητα στο άστρο του, ο Ross 128 b δέχεται μόνο 1,4 φορές περισσότερη ακτινοβολία σε σχέση με τη Γη. Έχει επομένως όλα τα στοιχεία για την υποστήριξη ζωής.

Το μυστήριο με τον “Σωτήρα του Κόσμου” του Ντα Βίντσι

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο έχει μια αινιγματική λεπτομέρεια που προβληματίζει τους ειδικούς που δεν μπορούν να την εξηγήσουν.

Ο Σωτήρας του Κόσμου, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχει μια λεπτομέρεια που φέρνει τους ειδικούς σε αμηχανία. Photo: Christie’s. Πηγή: Supplied
ΠΡΟΣΦΑΤΑ πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στη Νέα Υόρκη, ένας πίνακας του Ντα Βίντσι που φέρει τον τίτλο “Σωτήρας του Κόσμου” (Salvador Mundi) έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων – το μεγαλύτερο ποσό που διατέθηκε ποτέ για αγορά έργου τέχνης σε δημοπρασία.
Ο αγοραστής παραμένει άγνωστος, ενώ προηγούμενος κάτοχος του πίνακα ήταν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Dmitry Rybolovlev που αποφάσισε να τον πουλήσει.
Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι πέθανε το 1519 μ.Χ. και από τους πίνακές του σώζονται λιγότεροι από είκοσι. Ο “Σωτήρας του Κόσμου” πιστεύεται ότι φιλοτεχνήθηκε μετά το 1505 μ.Χ. και ήταν ο τελευταίος πίνακας του μεγάλου ζωγράφου που παρέμενε στα χέρια ιδιώτη.
Ο πίνακας είχε πωληθεί το 1958 σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι μόλις 60 δολαρίων, καθώς αποδιδόταν εκείνη την εποχή σε ζωγράφο της σχολής Ντα Βίντσι κι όχι στον ίδιο τον καλλιτέχνη. Ο πίνακας ανακηρύχθηκε αυθεντικός το 2011.
Ο πεντακοσίων ετών πίνακας εικονίζει τον Ιησού με σηκωμένο το δεξί χέρι σε σχήμα ευλογίας και με το άλλο να κρατά μια κρυστάλλινη σφαίρα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το αινιγματικό στοιχείο.

Μαστορέματα στο Σπίτι: Δείτε τα πιο Αστεία Λάθη που θα σας Φτιάξουν τη Διάθεση

Μαστορέματα στο Σπίτι: Δείτε τα πιο Αστεία Λάθη που θα σας Φτιάξουν τη Διάθεση

Πραγματικά απορούμε με το τι σκεφτόντουσαν οι μάστορες που έκαναν αυτά τα λάθη. 
Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο αστεία και πείτε μας ποιο σας άρεσε περισσότερο.
thehomeissue_lathos06
Η δουλειά πάντως γίνεται...
Τώρα αυτό να το σχολιάσουμε ή τσάμπα θα ξοδέψουμε μελάνι (που λέει ο λόγος); Δύο διακόπτες ο ένας πάνω στον άλλον προφανώς δεν έγιναν για εξοικονόμηση χώρου. Δεν μπορούμε να φανταστούμε, όμως, ούτε για ποιο λόγο έγιναν.
thehomeissue_lathos07

Λίγο ακόμα και θα άνοιγαν...

Ἔχει καὶ ἡ πλήξις τὶς ἀρετές της!

Ἔχει καὶ ἡ πλήξις τὶς ἀρετές της...Ἔχει καὶ ἡ πλήξις τὶς ἀρετές της.
Ἀφοῦ μᾶς ἐξουθενώσει, μᾶς ὑποχρεώνει νὰ δραστηριοποιηθοῦμε καὶ νὰ ἐκμεταλευτοῦμε τὶς ἀπίθανες δυνατότητες ποὺ μᾶς προσφέρει αὐτὸ τὸ ἀργὸ κύλισμα τοῦ χρόνου.
Μέσα στὴν ἀποχαύνωσή της πολλὲς φορὲς κυοφοροῦνται ῥιζικὲς ἀλλαγές. 

Burnout: Το σύνδρομο της εργασιακής εξουθένωσης


Πόσες φορές έχουμε νιώσει στην εργασία μας απελπιστικά κουρασμένοι; Το αίσθημα αυτό ονομάζεται σύνδρομο burnout και ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αντοχές μας στη δουλειά μειώνονται κατά πολύ και πλέον είμαστε “καμμένοι” εργασιακά, δηλαδή “κατεβάσαμε τον γενικό διακόπτη”.
Eκτός του burnout, υπάρχει και το brownout, το οποίο μπορεί να εξηγήσει την έλλειψη κινήτρων και την αδιαφορία των εργαζομένων. Αν και είναι πιο ήπιο από το burnout, το brownout μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει σοβαρό αντίκτυπο για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Oι ενδείξεις που φανερώνουν Burnout:
1. Εργάζεστε πολλές ώρες, χωρίς όμως να δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον για τη δουλειά σας. Η δουλειά μοιάζει βαρετή και δεν σαν διεγείρει πνευματικά.
2. Αισθάνεστε ότι η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει και ότι πάντα υπάρχει κάτι ακόμη να κάνετε.
3. Η πορεία της καριέρας σας μοιάζει αβέβαιη και δεν παίρνετε πια σημαντικές αποφάσεις.
4. Συμβάλλετε ελάχιστα σε επαγγελματικές συναντήσεις και δεν σας ενδιαφέρουν νέες προτάσεις. Συχνά κρατάτε αρνητική στάση απέναντι στις νέες ιδέες συναδέλφων.

Η τριγωνική θεωρία της αγάπης

τριγωνική θεωρία αγάπης
Αρθρογράφος: Έλλη Γκαλτέμη
Τι σημαίνει αγαπώ κάποιον; Η έννοια της αγάπης μπορεί πάντοτε να ερμηνευθεί με συγκεκριμένα μοτίβα, και αν όχι, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν και διαφοροποιούν τις ποικίλες εκφάνσεις της; Γιατί ορισμένες σχέσεις δείχνουν να αντέχουν στον χρόνο ενώ άλλες ξεθωριάζουν τόσο γρήγορα όσο διαμορφώθηκαν; 
Ο Ρόμπερτ Στέρνμπεργκ, σε μία προσπάθεια να δώσει απαντήσεις σε ανάλογα ερωτήματα που σχετίζονται με την κατανόηση της έννοιας της αγάπης και της φύσης των σχέσεων διατύπωσε την Τριγωνική Θεωρία της Αγάπης. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ψυχολόγο, η αγάπη μπορεί να κατανοηθεί ως ένα σύνολο, αποτελούμενο από τρεις συνιστώσες οι οποίες σχηματίζουν τις κορυφές ενός τριγώνου. Οι τρεις αυτές συνιστώσες είναι η οικειότητα, το πάθος και η απόφαση/δέσμευση. 

Οικειότητα

Η συνιστώσα της οικειότητας αναφέρεται στην αίσθηση της εγγύτητας που αισθάνονται δύο άτομα ότι καλλιεργείται ανάμεσα τους και στον δεσμό που τους ενώνει.
Όταν το στοιχείο της οικειότητας κυριαρχεί μέσα σε μία σχέση, το άτομο αισθάνεται την επιθυμία να αγωνίζεται για την ευημερία του αγαπημένου προσώπου του, βιώνει την ευτυχία με τον σύντροφό του, διαθέτει υψηλή εκτίμηση γι’ αυτόν, αισθάνεται ότι μπορεί να βρει στήριγμα στο αγαπημένο πρόσωπο σε περιόδους ανάγκης, βιώνει την αμοιβαία κατανόηση μαζί του, αισθάνεται την πηγαία ανάγκη να μοιραστεί τον εαυτό του και τα υπάρχοντά του με τον σύντροφό του, απολαμβάνει συναισθηματική υποστήριξη από το αγαπημένο πρόσωπο, προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη στο αγαπημένο πρόσωπο, απολαμβάνει ένα είδος στενής επικοινωνίας μαζί του και αντιλαμβάνεται το αγαπημένο πρόσωπο ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής του.
Ο Στέρνμπεργκ υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι δεν είναι απαραίτητο να αφυπνιστούν όλα τα παραπάνω αισθήματα για να μπορέσει να πει κάποιος ότι βίωσε ή βιώνει την αγάπη. 

Κάνε καλό χωρίς να κοιτάζεις που το κάνεις

Αγαπώ τους ανθρώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν, που είναι πρόθυμοι, που χαμογελούν ειλικρινά. Τους αγαπώ φυσικά χωρίς να το σκέφτομαι για την απλότητα και την καλοσύνη τους.


Μέσα από την έμπρακτη συμμετοχή τους σε δομές αλληλεγγύης κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο αλλά και θεραπεύουν την ψυχή τους, την προστατεύουν, την ανυψώνουν και την βοηθούν να εξελιχθεί. Χάρη σ’ αυτούς η κάθε μέρα μας είναι λίγο καλύτερη και αυτό είναι ανεκτίμητο.
Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μένει έξω από πράξεις αλληλεγγύης. Τα προσωπικά προβλήματα που ο καθένας βιώνει μας κουράζουν σε τέτοιο βαθμό που καθιστά δύσκολο το να ακούσουμε την εσωτερική φωνή που μας λέει να μην χάνουμε χρόνο και να κάνουμε κάτι όσο καλύτερα μπορούμε για την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε.
Λένε ότι η καλοσύνη είναι η μόνη επένδυση που δεν αποτυγχάνει ποτέ. 

Πώς να δημιουργήσεις μια ωραία ατμόσφαιρα σπίτι σου

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα! Τo είπε πρώτος ο μεγάλος Ντίνος Ηλιόπουλος, ως κινηματογραφικός «Ατσίδας» και άφησε κληρονομιά μια σπουδαία έκφραση της καλής μας διάθεσης. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα! Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά, γιατί με μερικές απλές κινήσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι μας και μεταφορικά, γιατί αυτό το όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον που δημιουργήσαμε, μπορούμε να το μοιραστούμε και να το χαρούμε ακόμα περισσότερο με την καλή μας παρέα και τους αγαπημένους μας φίλους.\
Μερικές ιδέες που μπορούν άμεσα να συμβάλουν για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι οι εξής:
  • Φροντίζουμε πάντα να είναι οι χώροι μας τακτοποιημένοι και καθαροί, τόσο οι προσωπικοί, τα δωμάτιά μας, όσο και το σαλόνι, στο οποίο συνήθως αφιερώνουμε αρκετές ώρες χαλάρωσης με ή χωρίς παρέα.
  • Μια ωραία ατμόσφαιρα πρέπει να είναι και ζεστή! Ένας ζεστός χώρος χωρίς υπερβολές (γύρω στους 22οC) είναι τέλειος για να τον χαρούμε.
  • Αφήνουμε άπλετο φυσικό φως να μπαίνει στο χώρο, ειδικά το χειμώνα που η μέρα είναι πιο μικρή. Το φυσικό φως που λούζει τα δωμάτια αποδεδειγμένα συμβάλλει στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων.
  • Προσθέτουμε στο χώρο μας τη φρεσκάδα και το χρώμα των λουλουδιών.

Αθήνα 1971. Γιατί αυτός ο άνδρας είναι κρεμασμένος από το τρόλεϊ; (φωτογραφίες)



Αιφνιδιάζει η εικόνα με την ακροβατική στάση του άνδρα, που κυριολεκτικά κρέμεται από το όχημα, ενώ αυτό κινείται. Ταυτόχρονα, η φωτογραφική ματιά συγκινεί, γιατί παρουσιάζει μια διαφορετική Αθήνα, αυτή της δεκαετίας του ΄70.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, ότι συχνά τα μέσα μαζικής μεταφοράς γέμιζαν ασφυκτικά και οι τελευταίοι επιβάτες σκαρφάλωναν ριψοκίνδυνα στην πόρτα για να μπουν μέσα, έστω και την τελευταία στιγμή.

Όμως, αυτός ο κύριος δεν είναι επιβάτης και ο δρόμος -αν και λεωφόρος- εκείνη την ώρα, δείχνει να έχει φυσιολογική κίνηση. Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε για την αποκάλυψη του γρίφου, που είναι κινηματογραφικός!

Πρόκειται για Ζαν Πολ Μπελμοντό, που πρωταγωνιστεί στη γαλλική ταινία Le Casse (Οι ληστές) και προσπαθεί να ξεφύγει από τους Έλληνες αστυνομικούς, που τον καταδιώκουν. Επικεφαλής της καταδίωξης είναι ο Ομάρ Σαρίφ, που εκπροσωπεί τον νόμο, αλλά ο ίδιος είναι βαθιά διεφθαρμένος.

Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού



Για περισσότερα από εκατό χρόνια, ο θρύλος του Ιπτάμενου Ολλανδού «στοιχειώνει» τις συζητήσεις των ευρωπαίων ναυτικών. Ποια είναι όμως η ιστορία του πολυθρύλητου πλοίου-φάντασμα...; 

Ολόκληρη η ναυτιλιακή Ιστορία είναι γεμάτη από πλοία που έφευγαν για μακρινούς προορισμούς και που ποτέ δεν έφταναν εκεί, ηττημένα από τα τρομερά στοιχεία της Φύσης. Κάποια από αυτά, σύμφωνα με το θρύλο, δεν στέριωσαν στα αβυσσαλέα νεκροταφεία που αποτελούσαν οι βυθοί των ωκεανών, αλλά συνέχισαν να διασχίζουν τις θάλασσες, στοιχειώνοντας τα πελάγη. Ο Ιπτάμενος Ολλανδός αποτελεί ζωντανό κομμάτι αυτού του στόλου - φάντασμα.

Πολλοί ήταν οι ναυτικοί εκείνοι που ορκίζονταν σε ότι πιο ιερό είχαν ότι ήταν μάρτυρες μιας ακόμα εμφάνισης του πλοίου φάντασμα. Ο πιο διάσημος ανάμεσά τους ήταν ο νεαρός δούκας του Γιορκ, ο μελλοντικός βασιλιάς George V της Αγγλίας.

Ο δούκας, δεκατριών χρονών τότε, ταξίδευε ως σημαιοφόρος της Royal Navy με το πλοίο Bacchante, το οποίο πραγματοποιούσε το γύρο του Κόσμου. Τη νύχτα της 11ης Ιουλίου 1881, το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών. Ένα αμυδρό φως εμφανίζεται από το πουθενά στο σκοτάδι, 200 περίπου μέτρα από το πλοίο, και μαζί μ\' αυτό ξεπροβάλλει ανά πλοίο περιτριγυρισμένο από μια τρομακτική κοκκινωπή αύρα, και \"κόβει\" το δρόμο στο πλοίο της Royal Navy. Τα κατάρτια του πλοίου - φάντασμα διακρίνονται πεντακάθαρα κάτω από αυτό το παράξενο φωσφορούχο φως.

Κάποιοι από το πλήρωμα τρέχουν στην πρύμνη για να δουν στα ανοιχτά το φαινόμενο που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί, αλλά το πλοίο εξαφανίζεται στο σκοτάδι το ίδιο μυστήρια όπως και εμφανίσθηκε. Ο δούκας του Γιορκ, όπως και δώδεκα άλλα μέλη του πληρώματος, παρατηρούν αποσβολωμένοι το θέαμα. Ο μελλοντικός βασιλιάς George V είναι πεπεισμένος πως μόλις είδε τον θρυλικό Ιπτάμενο Ολλανδό, παρά του ότι ο τύπος του πλοίου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τη ίδια νύχτα, λέγεται, ο ναύτης που αντελήφθη πρώτος το πλοίο - φάντασμα έπεσε από ένα κατάρτι και σκοτώθηκε. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο ναύαρχος του πλοίου πεθαίνει. Για κάποιους, τα δραματικά αυτά γεγονότα συνδέονται με την περίεργη εμφάνιση του πλοίου, την οποία κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να εξηγήσει. 

Αυτοεκτίμηση & τελειομανία: όταν τίποτα δεν μοιάζει να είναι αρκετό



Η εξέλιξη, η ανάπτυξη, το προχώρημα του κάθε ανθρώπου και η βελτίωση της ζωής του είναι στοιχεία που όχι απλά πρέπει να υπάρχουν, αλλά πολλές φορές πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Είναι βασική προϋπόθεση για να μην οδηγηθεί ο άνθρωπος στην παραίτηση από τη ζωή και το βούλιαγμα.
Υπάρχει ένα σημείο σε αυτή την πορεία, όπου αυτό το προχώρημα γίνεται παγίδα: είναι τότε που ο άνθρωπος έχει μια μόνιμη αίσθηση ότι «πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω», ότι «μόνο αυτό δεν φτάνει», «μήπως θα έπρεπε να μην είχα κάνει αυτό, αλλά κάτι άλλο;». Οι σκέψεις αυτές ενώ φαίνεται να βασίζονται στην εξέλιξη και το προχώρημα, κρύβουν μια αίσθηση ότι «είμαι λίγος» και ένα αίσθημα ανικανοποίητου.
Κι ενώ τέτοιες σκέψεις μπορεί να φαίνονται πολύ απλές και συνηθισμένες, είναι πραγματικά βασανιστικές για το άτομο που νοιώθει έτσι. Μεταφέροντας τις φράσεις αυτές στην καθημερινότητά μας, είναι πολλοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αμέσως μόλις ολοκληρώσουν κάτι – οτιδήποτε – κάνουν σκέψεις που αφορούν στον επόμενο στόχο, την επόμενη επιτυχία, το επόμενο επίτευγμα, τις επόμενες διακοπές, το επόμενο ταξίδι, την επόμενη αγορά, την επόμενη έξοδο κλπ.
Αν κάτι δεν πάει καλά, φορτώνονται ευθύνες που δεν τους αναλογούν θεωρώντας, ότι οι ίδιοι θα έπρεπε να είχαν κάνει ή να κάνουν κάτι. Αν δουν κάποιον «κάπως» λυπημένο ή αγχωμένο ή προβληματισμένο ή σκεπτικό προσπαθούν να τον ανακουφίσουν θεωρώντας ότι με κάποιο τρόπο ευθύνονται λίγο ή πολύ για αυτή την κατάσταση ή ότι κάπου δεν ήταν αρκετά καλοί για να τον ευχαριστήσουν ή να τον ικανοποιήσουν.

Φυσικές καταστροφές: Σημάδια πως ο Πλανήτης αντιδρά ενάντια μας;


Είναι οι Φυσικές καταστροφές σημάδια πως ο Πλανήτης αντιδρά ενάντια μας; Η Υπόθεση Γαία αφορά μία θεωρία που υποστηρίζει πως ο πλανήτης στον οποίο κατοικούμε είναι ζωντανός και αλληλεπιδρά με εμάς, όπως αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Υπάρχει μάλιστα μία ακόμη θεωρία,αυτή της Νοόσφαιρας, που αναφέρει πως οι σκέψεις ολόκληρης της Ανθρωπότητας πηγάζουν αλλά και επηρεάζουν την νοητική σφαίρα της Γης, η οποία διαθέτει (σύμφωνα πάντα με την θεωρία) νοητικές συνάψεις που επιστρέφουν στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν στρεφόμαστε ολοένα και περισσότερο ενάντια στην φύση μας, αλλά και την ζωή του πλανήτη; Μάλλον ο πλανήτης αφού είναι ζωντανό όν, αμύνεται και αντιδρά. Αν κοιτάξουμε τριγύρω, όχι πολύ μακρυά μας, ακόμη και στα σημερινά γεγονότα της Δυτικής Αττικής θα διαπιστώσουμε πως τίποτα δεν πάει καλά στον κόσμο. Αυτή η καταστροφή, ήταν μία φανερή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον, και το περιβάλλον τον εκδικήθηκε για ακόμη μία φορά. Όμως ίσως το φαινόμενο να έχει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού παντού στον κόσμο μπορούμε να δούμε πανδημίες, πόλεμους, αχαλίνωτη τρέλα στα μέσα ενημέρωσης, και γενικότερα μία καταπίεση και εικόνα χάους.
Η Ισορροπία της Γης
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως έχει χαθεί εντελώς η πνευματική και φυσική ισορροπία τριγύρω. Άλλοι πιστεύουν πως όλα αυτά τα τραγικά φαινόμενα πραγματοποιούνται από καθαρή σύμπτωση, όμως τι συμβαίνει πραγματικά στον πλανήτη; Μάλλον αυτό που γίνεται είναι η “Ψυχική” κραυγή της Γαίας, οι κραδασμοί που προκαλούνται από το διαβρωμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη, οδηγώντας τον πρώτα από όλα στην Οικολογική καταστροφή. Αυτές οι πανδημίες και οι φυσικές καταστροφές που εξοντώνουν ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους και τις δομές τους, είναι αποτέλεσμα της σαθρής κοινωνίας που έχουμε εδραιώσει, του απαράδεκτου τρόπου με τον οποίο φερόμαστε στην Γη, και αδιαμφισβήτητα με την σκοτεινή πραγματικότητα που ζούμε, αφού οι ζοφερές σκέψεις μας υλοποιούνται και (ναι δεν είναι ακραίο αν το σκεφτείτε) ενισχύουν τέτοιου είδους καταστροφικά φαινόμενα.

Χοληστερίνη, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, αποτοξίνωση το λόγο έχει το αγριοράδικο


Να θυμηθούμε πως χρησιμοποιούμε το αγριοράδικο;
λοιπόν...
το αγριοράδικο είναι από τα πολυτιμότερα βότανα αποτοξίνωσης μαζί με την τσουκνίδα!!!!

στην ανάρτησή μου αγριοράδικο το πολύτιμο - αλλιώς και ταράξακο
είδαμε
πως παρασκευάζουμε με όλα τα μέρη του φυτού -αποξηραμένα ή μη -αφεψήματα ή εγχύματα
και έχουμε


για το έγχυμα:

- για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου
- μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνο
ή
- σαν άριστο αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού...


για το αφέψημα:


2-3 μικρές κουταλιές από ρίζα ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι νερό, το σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και
πίνουμε 3 φορές τη μέρα ή κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο

Δίκαιο είναι....ότι κάνει τον άλλον ευτυχισμένο!!!!!







Έχεις βρεθεί πολλές φορές στην θέση….
Να διεκδικείς  το δίκιο σου….
Παραθέτοντας επιχειρήματα που αποδεικνύουν…
Πως έπραξες το σωστό!!!! Είναι λογικό αν πρόκειται…
Για την επαγγελματική  ζωή….τελείως περιττό όμως…
Όταν αφορά την προσωπική!

Η αμφίδρομη σχέση αγάπης που έχουμε αναπτύξει…..
Με τους κοντινούς μας ανθρώπους…
Δεν επιτρέπει να υπερισχύσει το άδικο!
Τους αγαπάμε παραμερίζοντας την λογική….
Αφού τον πρώτο ρόλο έχει….. η καρδιά!!!!

Με αυτό…ΔΕΝ εννοώ πως δεχόμαστε ασχήμιες….
Που φανερώνουν  την ανειλικρίνεια τους!!!!!
Για να εξηγούμαστε!!!

Τονίζω…. πως στην ανιδιοτελή αγάπη……
Το συναίσθημα… κάνει κουμάντο!!!!!
Αυτό είναι που προσδιορίζει…. καθορίζει….
Και «οδηγεί»…..την συμπεριφορά μας!!!

Όταν λοιπόν βιώνουμε…μια τέτοια αληθινή σχέση…..
Οποιοδήποτε δίκιο….περιττεύει!!!!!
Είναι άχρηστο!!!!!!

«Περισσεύει»  κάθε φορά που επισημαίνεις…
Το λάθος  του άλλου  και στεναχωριέται περισσότερο…..
Από σένα….που σε λύπησε!!!!
Δεν προλαβαίνει να αισθανθεί αδικημένος…..
Από την απότομη συμπεριφορά σου….
'Οταν ζητάς αμέσως συγνώμη….
Βλέποντας την περίλυπη έκφραση του!!!!!  

Καταλαβαίνεις αμέσως τον ακατάλληλο σύντροφο.....αρκεί να το θέλεις!!!!!!









Η συμπάθεια που νοιώθεις για τον άνθρωπο που μόλις γνώρισες….
Είναι ένδειξη για την πορεία της σχέσης….
ΠΟΤΕ απάδειξη!!!!!

Ο χρόνος «φανερώνει»  τον πραγματικό του χαρακτήρα…..
Εκτός αν «πατήσει» πάνω στις ανασφάλειες σου…..
Και  λαθέψεις….. βγάζοντας βιαστικό συμπέρασμα!!!!

Για να το αποφύγεις….πρέπει  να πιστεύεις ότι βλέπεις…..
Όχι  ότι βολεύει ή σε ευχαριστεί κάθε φορά…
Γιατί το μόνο που θα καταφέρεις….
Είναι να παρασυρθείς και στο τέλος…..
Να πληγωθείς από κάποιον…..
Που όπως θα διαπιστώσεις εκ των υστέρων….
Δεν άξιζε ούτε καν την προσοχή σου!!!!

Συμφωνώ πως είναι αδύνατον  να γνωρίζεις τις προθέσεις του!
Όχι  όμως ακατόρθωτο αν  δώσεις την απαιτούμενη προσοχή……
Στις λεπτομέρειες…..οι οποίες «φωνάζουν» πάντα την αλήθεια…
Φανερώνοντας με ακρίβεια….. τι πρόκειται να συμβεί!!!!

Θεωρείς  ασήμαντο ένα «αθώο» ψέμα….
Που ξεστομίζει αβασάνιστα με την αιτιολογία πως δεν ήθελε….
Να σε στεναχωρήσει!!!!!
Δεν  σκέφτεσαι όμως πως αν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους….
Για τα «μικρά»…… θα κάνει ακόμα χειρότερα….
Για τα «μεγάλα»!!!!

Ένας άνθρωπος είναι ή δεν είναι ειλικρινής!!!!
Δεν επιλέγει κατά περίσταση…..να πει την αλήθεια!!!!!
Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες……
Για να καλύψει τις ασχήμιες του!!!!

Όταν διαπιστώνεις πως έχει συμπεριφερθεί άπρεπα…..
Σε προηγούμενο σύντροφο…..μην περιμένεις να φερθεί….
Σωστά σε σένα!!!! Αν αυτό το πίστευες σε μικρότερη ηλικία…
Θα ήταν αφέλεια!!! Ενώ τώρα…..ονομάζεται βλακεία!!!!!

Ο χαρακτήρας δεν αλλάζει…..ανάλογα με ποιόν έχουμε….
Απέναντι μας!!!! Ούτε ο τρόπος συμπεριφοράς!!!!!
Ο αξιοπρεπής  ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες….
Θα αντιδράσει ανάλογα!!!! Δεν πρόκειται να χάσει…..
Τον αυτοσεβασμό του!!!!

Ένα μεγάλο έγκλημα. Πώς θα ήταν η Αθήνα αν είχε χτιστεί στις όχθες των ποταμών της [εικόνες]

Πώς θα ήταν η Αθήνα αν είχε χτιστεί στις όχθες των ποταμών της [εικόνες]

Ολες οι σημαντικές πόλεις από την αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα και μέχρι τον τελευταίο αιώνα χτίζονταν πάνω σε ποτάμια και συνδέονταν με ποτάμια. Εκτός από την Αθήνα, τα ποτάμια της οποίας μπαζώθηκαν και έγιναν άσχημοι αυτοκινητόδρομοι.
Γνωστές πόλεις, όπως το Λονδίνο, η Πράγα, η Ρώμη, η Κολωνία, η Μόσχα, το Παρίσι, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Βιέννη κ.ά., αλλά και τόσες πανέμορφες άγνωστες πόλεις, όπως π.χ. το Κόμπλενζ, το Μελκ, το Ούγκλιτς, το Κίζι, το Ρουντεσχάιμ, έχουν χτιστεί γύρω από τα ποτάμια τους και αποτελούν μαγνήτη για τους ντόπιους κατοίκους και τους τουρίστες.
Οι γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) απέδειξαν ότι οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας κρύβουν ένα μπαζωμένο ρέμα ή ένα υπόγειο ποτάμι. Ο Ιλισός, ο Ηριδανός, ο Κυκλόβορος, το Λυκόρεμα, ο Βουρλοπόταμος, ο Βοϊδοπνίχτης, ο Αλασσώνας είναι μερικά από αυτά. Σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ, τα ανοιχτά ρέματα το 1945 είχαν μήκος 1.280 χιλιόμετρα και σήμερα μόλις 434 χιλιόμετρα -μειώθηκαν, δηλαδή, σε ποσοστό 66,4%. Όπως προκύπτει, δε, από μελέτη του ΙΓΜΕ, πριν από μερικά χρόνια το 80% των νερών της βροχής το απορροφούσε το έδαφος και μόλις το 20% έπεφτε στη θάλασσα. Σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει αλλάξει δραματικά...
Ο Κηφισός, το τελευταίο χαμένο ποτάμι του Λεκανοπεδίου
Η κοίτη του απλώνεται σε έκταση 12.000 στρεμμάτων και η αρχή του εντοπίζεται στην Πάρνηθα, ενώ διέρχεται μέσα από τουλάχιστον δέκα περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Νέα Ερυθραία, η Κηφισιά, η Λυκόβρυση, η Μεταμόρφωση και η Νέα Φιλαδέλφεια, και εκβάλλει στον Φαληρικό Ορμο του Σαρωνικού.
Οι πρώτες αναφορές στον Κηφισό έγιναν από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν. Ιερός ήταν για τους αρχαίους ο ποταμός Κηφισός, πηγή ζωής για τη μεγάλη, εύφορη πεδιάδα. Δυστυχώς, η υποβάθμιση του Κηφισού και των παραχειμάρρων του τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα του Λεκανοπεδίου.
Το όνειρο του Φορέα για τον Κηφισό:

Γιατί επέλεξαν τα ονόματα της “Ευριδίκης” και του “Ζήνωνα” οι ιλλουμινάτοι νονοί;

Αποτέλεσμα εικόνας για ορφεας και ευρυδικη

Οι “πεφωτισμένοι” που κατέχουν εκείνες τις θέσεις στην πυραμίδα εξυπηρέτησης και επιβολής της παγκόσμιας ελίτ έχουν το δικό τους σκεπτικό και κουλτούρα, αλλά και τους δικούς τους κώδικες

Μια φονική καταιγίδα που κόστισε τη ζωή 16 συνανθρώπων μας ενώ αγνοούνται ακόμα 6 βαπτίστηκε “Ευρυδίκη”. Καπάκι έρχεται εκ νέου ένα άλλο σύστημα που δημιουργήθηκε τεχνηέντως στην Ιταλία και του έδωσαν το όνομα του φιλοσόφου Ζήνωνα.

Φουλ ηλεκτρομαγνητικά κύματα
Που να πάει το μυαλό του κόσμου και να κάτσει να σκεφτεί γιατί επιλέχθηκαν αυτά τα ονόματα.

Ποια ήταν η Ευριδίκη
Στην ελληνική μυθολογία, αναφέρονται τέσσερα πρόσωπα με το όνομα Ευρυδίκη, ωστόσο η πλέον γνωστή σε όλους ήταν η σύζυγος του Ορφέα. Το όνομα της ταυτίζεται με τον θάνατο και των Κάτω Κόσμο.

Οι αρχαίοι φιλόσοφοι για την προέλευση της Ψυχής



Το ζήτημα του καλού και του κακού παραμένει αξεδιάλυτο χάος για όσους ψάχνουν… πνευματικό παιχνίδι για όσους αμφισβητούν, καταδικασμένοι να παίζουν με τις αλυσίδες τους αέναα. Στις κοινότυπες εκφράσεις στα ανθρώπινα πρόσωπα διαφαίνονται όσα συμβαίνουν στα βάθη τις καρδιάς όλων..κοινός νους..
Τα πάντα στη φύση που μας περιβάλλει μοιάζουν να μεταμορφώνονται, το νερό γίνεται σύννεφο βροχή, το ξύλο φωτιά στάχτη… το ίδιο συμβαίνει και με τις ψυχές μεταβάλλονται – μεταφέρονται από σώμα σε σώμα. Τα πάντα έχουν διευθετηθεί, συναρμοστεί, οριοθετηθεί. Γίνεται άραγε να μην υπάρξει αυτό που υπήρξε χθες; Κι αυτό που σήμερα υπάρχει να μην υπάρχει; Κι αυτό που οφείλει να υπάρχει να μην πρέπει να υπάρχει;… Παρελθόν - Παρόν – Μέλλον 

Δεν υπάρχουν σώματα, ο υλικός κόσμος δεν υπάρχει παρά μόνο ο νοητός κόσμος.. Τι είναι η Ψυχή τι είναι η Υλη; Η ύλη δημιουργήθηκε ή εναρμονίστηκε; σε ένα χάος που έχει διευθετηθεί και έχει δημιουργηθεί εκ του μηδενός, σχεδόν κανένα απ τα μεταφυσικά ερωτήματα δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας στη ζωή…

Θα ήταν όμορφο να βλέπει κανείς την ψυχή του. Το γνώθι σ ΄ αυτόν είναι εξαιρετικός παιδαγωγικός κανόνας όμως ποιος μπορεί να το θέσει σε εφαρμογή; Αποκαλούμε ψυχή αυτό που δίνει ζωή, όμως η ανθρώπινη νόηση δεν αρκεί για να το γνωρίζουμε. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα