Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πέρα από το φως και το σκοτάδι είναι η Πραγματικότητα που είμαστε.

Φωτογραφία του χρήστη Mooji Greek.

Το φως μέσα μας είναι εκεί ως δυνατότητα.
Το σκοτάδι μέσα μας είναι εκεί ως δυνατότητα.
Πέρα από το φως και το σκοτάδι είναι η Πραγματικότητα που είμαστε.
Αυτή η δυνατότητα σκοτεινής διάστασης μπορεί να φοβερίσει μόνο
την ιδέα που έχεις για το ποιος είσαι. 

Δεν μπορεί να εισβάλει ή να επηρεάσει τον αληθινό σου Εαυτό.
Αυτό που είσαι δεν μπορεί να καταληφθεί·
αυτό που νομίζεις ότι είσαι μπορεί να καταληφθεί
γιατί είναι αδύναμο, δεν είναι σταθερό.
Εδώ είναι όπου γινόμαστε ψυχολογικά αδύναμοι. 

Εδώ είναι όπου ζει ο φόβος, όπου ευδοκιμεί η αντίσταση,
απ' όπου αναδύει η ανασφάλεια, η περηφάνια και η αλαζονία.
Αυτές οι δυνάμεις θα παίξουν στη διάσταση της συνειδητότητας,
η οποία είναι το αυτοπορτρέτο της συνειδητότητας ως άτομο. 

Ενώ το μίσος και η καψυποψία διαιρούν, η Αγάπη τα ενώνει όλα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενώ το μίσος και η καχυποψία διαιρούν, η Αγάπη τα ενώνει όλα

Αν μπορούσες να δεις πίσω από το λεπτό πέπλο
που αποκαλείς "άτομο",
αν μπορούσες στ' αλήθεια να δεις μέσα στην καρδιά
οποιουδήποτε ή όλων,
θα τους αγαπούσες. 


Μόνο οι λανθασμένες μας προβολές από τον νου
προσπαθούν να δικαιολογήσουν γιατί δεν είναι σοφό
να αγαπάς έναν ξένο, γιατί είναι ρίσκο.
Ο εγωικός νους λέει ότι οι άλλοι
δεν αξίζουν να αγαπηθούν. 

11 πονηρές σπαζοκεφαλιές που δεν είναι καθόλου εύκολο να λυθούν



Υπάρχουν πολλά παζλ και σπαζοκεφαλιές που φαίνονται εύκολα, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να λυθούν. Ωστόσο, μερικές φορές ισχύει το αντίθετο: σκεφτόμαστε πολύ και προσπαθούμε να είμαστε πολύ λογικοί, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε προφανή πράγματα.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 11 σπαζοκεφαλιές που θα σας εκπαιδεύσουν. Λάβετε υπόψη ότι, είναι δύσκολο να απλοποιήσετε τα πράγματα και πολύ εύκολο να τα περιπλέξετε.

11.
© pixabay
10.
© pixabay

Ο παραστατικότατος μύθος του Προδίκου


Ο παραστατικότατος μύθος του Προδίκου, όπως διέσωσε στα απομνημονεύματά του ο Ξενοφών. Όταν ο Ηρακλής βρισκόταν ακόμα στην νεαρότατη ηλικία των μόλις 18 ετών, ζούσε στον Κιθαιρώνα, έχοντας δάσκαλό του τον Λίνο.
Εκεί λοιπόν κατά την διάρκεια μίας δύσκολης στιγμής της ζωής του, είχε λάβει την απόφαση να ακολουθήσει αντί της «Ηδίστης και ράστης οδού της κακίας» την «χαλεπήν και μακράν οδό της αρετής».

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν τον σχετικό και παραστατικότατο μύθο του Προδίκου, τον οποίο μας διέσωσε στα απομνημονεύματά του ο Ξενοφών. (Β1,21)

Κάποια ημέρα που ο Ηρακλής είχε απομακρυνθεί από το ποίμνιο και τους ποιμένες του πατέρα του, κάθισε σε ένα ερημικό μέρος και άρχισε να σκέφτεται και να αναρωτιέται για το ποια θα είναι η οδός που θα πρέπει να ακολουθήσει στην ζωή του.



Τότε είδε να εμφανίζονται και να κατευθύνονται προς το μέρος του δύο πολύ ψηλές γυναίκες, με τελείως διαφορετική εμφάνιση κινήσεις και συμπεριφορά.
Η μία γυναίκα φερόταν πολύ σεμνά, ήταν πολύ καθαρή και ντυμένη με λιτά και όμορφα ρούχα. Είχε κίνηση και στάση απλή και το βλέμμα της ήταν σοβαρό και μετριόφρον.

Η άλλη γυναίκα ήταν παχύσαρκη και επιδεικτική. Φορούσε πολυτελή και πανάκριβα ρούχα τα οποία όμως ήταν άκομψα και διαλεγμένα χωρίς καθόλου γούστο. Το βλέμμα της ήταν προκλητικό. Παρατηρούσε γύρω της τα πάντα με αυθάδη τρόπο, ενώ το πρόσωπό της ήταν πολύ έντονα μακιγιαρισμένο.

Επιπλέον, επιτάχυνε το βήμα της, ώστε να είναι αυτή η πρώτη που θα βρεθεί μπροστά στον έφηβο Ηρακλή και μόλις τον πλησίασε του είπε τα εξής λόγια: «Βλέπω Ηρακλή, ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι το ποιος θα μπορούσε να είναι για σένα ο καλύτερος τρόπος ζωής.

Έχω να σου πω λοιπόν, ότι να αποφασίσεις να με ακολουθήσεις, θα περάσεις μία πολύ όμορφη ζωή χωρίς να καταβάλεις καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Ό,τι και αν είναι αυτό που επιθυμείς, θα μπορούσες πολύ εύκολα να το αρπάξεις από τους άλλους και όχι να προσπαθήσεις να το αποκτήσεις με την δική σου προσωπική εργασία.Αυτό που μπορώ να σου προσφέρω είναι την εύκολη απόλαυση όλων σου των αισθήσεων και θα ζεις μόνο για να απολαμβάνεις.»

Πέντε σημάδια που φανερώνουν πως έχετε...μετενσαρκωθεί! (βίντεο)...

Πολλοί πιστεύουν στην μετενσάρκωση. Ένα βίντεο που σας βοηθά να βρείτε τα σημάδια από προηγούμενες ζωές

Πολλοί πιστεύουν στην μετενσάρκωση. Ένα βίντεο που σας βοηθά να βρείτε τα σημάδια από προηγούμενες ζωές

Πολλοί πνευματιστές πιστεύουν πως η ψυχή δε πεθαίνει ποτέ και μεταφέρεται σε διάφορα σώματα ανά καιρούς!
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μετενσαρκωθεί παραπάνω από μια φορά στη ζωή σας!

Η κακία είναι μία ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για πάντα – Αριστοτέλης

“Ο Αριστοτέλης υπήρξε ο πρώτος γνήσιος επιστήμονας στην ιστορία… και κάθε κατοπινός επιστήμονας του οφείλει κάτι” γράφει η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα για τον Αριστοτέλη.


Η διδασκαλία του διαπερνούσε τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. Στα 17 του χρόνια εισέρχεται στην Ακαδημία του Πλάτωνα, στην Αθήνα, όπου παραμένει για 20 χρόνια. Εκεί συνδέεται τόσο με τον Πλάτωνα, τον Εύδοξο, τον Ξενοκράτη και άλλους στοχαστές.
Μετά τον θάνατο του Πλάτωνα, φεύγει από την Αθήνα και  αναλαμβάνει το 343 π.Χ./42 τη διδασκαλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ως διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Αριστοτέλης, αποκτά διάφορες ευκαιρίες και αφθονία προμηθειών.
Το γεγονός ότι υπήρξε μαθητής του Πλάτωνα, τον οδηγεί στις απόψεις του πλατωνισμού.
Θεωρεί ότι οι ιδέες και οι γνώσεις όλων των λαών βασίζονται στην αντίληψη. Το έργο του είναι τεράστιο (400 βιβλία, κυρίως σε μορφή διαλόγων). Από αυτά έχουν σωθεί 47 βιβλία και μερικά αποσπάσματα από τα άλλα.
Κάποιες από τις σπουδαίες ρήσεις του…

Οι Δημιουργοί του Ανθρώπου και ο Άρχων του Κόσμου Τούτου



«Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νούν,
 ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς”.»
[Αποκάλυψις 13:18]

Ο άνθρωπος αιώνες προβληματίζεται για το τί ακριβώς σημαίνει ο αριθμός «χξς’» δηλαδή το περιβόητο «666».

Κι όμως το κλειδί της λύσης το δίνει το ίδιο το απόσπασμα της Αποκάλυψης, όπου ταυτίζει αυτόν τον αριθμό του θηρίου, με τον αριθμό του ανθρώπου. Το 666 δηλαδή, μοιάζει να είναι κοινός αριθμός του θηρίου και του ανθρώπου.


Όλους τους αιώνες η ανθρωπότητα ταύτιζε το 666 με τον διάβολο και το κακό. Ποτέ όμως ο άνθρωπος δεν παραδέχθηκε, πως αυτό το κακό, μπορεί να είναι ταυτόσημο με την ανθρώπινη φύση του.

«Ποια είναι η αμαρτία του κόσμου; Ο διδάσκαλος απάντησε: 
Δεν υπάρχει αμαρτία. Εσείς είστε που κάνετε την αμαρτία να υπάρχει, όταν ενεργείτε σύμφωνα με τις συνήθειες της φύσης σας.»
[Ευαγγέλιο Μαγδαληνής]

Άλλωστε όπως λέει και ο Σοφοκλής: «Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει.» (=Σ” αυτόν τον κόσμο πολλά είναι τα κακά, μα κανένα χειρότερο απ” τον άνθρωπο.)



Είναι όμως ο άνθρωπος το «απαύγασμα» της δημιουργίας του Θεού ή μήπως είναι το δημιούργημα ενός θηρίου????

Είναι δυνατόν ο Πανάγαθος Θεός, να έπλασε κάτι λιγότερο από το τέλειο?
Η απόλυτα ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ―και όχι οι σοφιστείες― λέει πως: Αν το δημιούργημα δεν είναι τέλειο, συνεπάγεται πως και ο δημιουργός δεν ήταν απόλυτα τέλειος!! …
Εδώ λοιπόν κάτι δεν πάει καλά, επειδή:

«Εκ του καρπού γνωρίζεται το δένδρον. Γεννήματα εχιδνών, πως δύνασθε να λαλήτε καλά όντες πονηροί;»

[Ματθαίος κεφ. 12:33-34]

…Τώρα ποιες μπορεί να είναι αυτές οι «έχιδνες» που γεννούν ανθρώπους… είναι προς διερεύνηση.

Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω κάποιους με την ανάπτυξη αυτού του άρθρου, αλλά η δημιουργία όχι μόνο του ανθρώπου, αλλά όλου του υλικού (ορατού και αόρατου) κόσμου ―Matrix― είναι το κατασκεύασμα μιας οντότητας που ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη χαρακτηρίζει ως «Θηρίο» και ο Χριστός αποκαλεί «Άρχοντα του κόσμου τούτου».

Όλα όσα δεν ήθελες επιστρέφουν…



Και εκεί που θεράπευσες, ξεπέρασες, έλυσες, τσουπ! Εμφανίζονται όλα ξανά. Πιο ισχυρά, ίσως διαφορετικά, αλλά πάλι τα ίδια συμπτώματα, παρόμοιες καταστάσεις και σε ρίχνουν πάλι στα ίδια, με πριν. Μόνο που είναι χειρότερα…

Η ίδια ασθένεια, μια παρόμοια σχέση, άλλη μια αποτυχία… ό,τι ήταν πριν, είναι ξανά…

Μα πώς είναι δυνατόν;

Όλα τα συναισθήματα παρελαύνουν ξανά, ακόμα πιο ισχυρά. Τα είχες κάνει όλα, όπως έπρεπε, όπως όφειλες. Γιατί πάλι; Γιατί εσύ; Ποιος θεός σε τιμωρεί; Ποια ζωή σε αδικεί;

Τι πήγε στραβά; Τι δεν έκανες; Τι δεν κατάλαβες; Γιατί βρίσκεσαι πάλι πίσω σε μια άλλη περιπέτεια που φαίνεται να μην έχει τελειωμό; 

Οι θύελλες της μύησης


Οι άνθρωποι φοβούνται τις θύελλες. Τους έχουν μάθει πως πρέπει να είναι "μικροί Βούδες", να περιμένουν ατάραχοι και να "σκέφτονται θετικά". Τους έχουν μάθει να υπομένουν με καρτερικότητα και πίστη, μέχρι κάτι ν' αλλάξει, να έρθει είτε η τιμωρία (σε όσους "το αξίζουν") ή η ανταμοιβή (σε αυτούς που "υπέφεραν").

Οι θύελλες ξεσηκώνουν τα πάντα και είναι πάντα απρόβλεπτες. Πόσο άβολο είναι που μαθαίνουμε να προσπαθούμε να ελέγχουμε και να προβλέπονται τα πάντα στη ζωή μας. Εδώ όμως δεν χωράνε ούτε καφετζούδες ούτε προγραμματισμοί, ούτε στρατηγική.

Σε ξεσηκώνει και σε πετάει, δεν ξέρεις πού ή πώς θα προσγειωθείς, τι θα ξαναβρείς και τι όχι, τι θα χρειαστεί να κάνεις, να αλλάξεις, να δεις. Άμεσα, όλα μαζί πολλές φορές, χωρίς το χρόνο να "συσκεφθείς με τον εαυτό σου" ή με όποιον έμαθες να εμπιστεύεσαι. Αποφασίζεις, αποδέχεσαι, ρισκάρεις, προσγειώνεσαι, σηκώνεσαι, μετακινείσαι και πάλι από την αρχή.

Ούτε γνωρίζεις πότε θα τελειώσει, πόσο τεράστια ή μικρή είναι η κάθε θύελλα. Αλλά δεν την αποφεύγεις. Αν θέλεις να είσαι πραγματικά ελεύθερος, δεν δειλιάζεις. Δεν μπορείς! Όλα φωνάζουν μέσα σου πως μόνο έτσι θα βγάλεις φτερά, θα ταξιδέψεις σε άγνωστα μέρη, θα απαγκιστρωθείς από τις αλυσίδες που σε κρατούσαν δέσμιο.

Πρέπει να κάνεις το φόβο σύμμαχο, να έχεις αλλάξει αυτά που σου έχουν μάθει...ν' αποφεύγεις και να φοβάσαι το φόβο δηλαδή, να τον θεωρείς "κακό", εχθρό. Πρέπει να έχεις αλλάξει πολλές έννοιες, να έχεις μυηθεί, να έχεις προετοιμαστεί, να έχεις δουλέψει. Δεν υπάρχει χρόνος για εξηγήσεις, αναλύσεις, πίκρες και κλάματα. Είναι ώρα για δράση: τη δράση που Είσαι, που έχεις γίνει! Και εμπιστεύεσαι...

Αντιστοιχία Δοντιών - Οργάνων

Tο σώμα χρειάζεται να τροφοδοτηθεί με ενέργεια για να βρίσκεται σε λειτουργία. Αυτό λαμβάνει χώρα τόσο με την πρόσληψη τροφής, όσο και μέσω των τσάκρα. Η ζωτική ενέργεια η οποία ρέει μέσω των ενεργειακών κέντρων, των τσάκρα, οδηγούνται σε 64 διαφορετικούς μεσημβρινούς, οι οποίοι διαπερνούν το σώμα κάθετα. Για να συμπεριλαμβάνεται όλο το σώμα σημαίνει ότι η ενέργεια τροφοδοτεί και τα δόντια.
            
Όταν ρέει η ενέργεια σε κάθε μεσημβρινό ανεμπόδιστα, τότε τα δόντια είναι ίσια και υγιή. Οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα δόντια τους αγγίζουν περίπου το 1% του πληθυσμού... Οι περισσότεροι έχουμε λοιπόν τα θέματά μας..
Υπάρχουν τρία προβλήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μια ελλιπή τροφοδότηση των δοντιών
  1. Δεν Μπορούμε να «φάμε» κάθε μέρα 64 διαφορετικές ενέργειες.
  2. Τα τσάκρα δεν στροβιλίζονται σωστά, με αποτέλεσμα την έλλειψη πρόσληψης ενέργειας.
  3. Υπάρχει αρκετή ενέργεια, αλλά στον δρόμο προς το δόντι βρίσκει εμπόδιο λόγω κάποιου μπλοκαρίσματος, και συνεπώς εμποδίζεται η ροή, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε άγχος, αρρώστιες, φάρμακα, τραυματικά γεγονότα, ατυχήματα, κ.τ.λ., σε οτιδήποτε μπορεί να μπλοκάρει.
(το κάθε μπλοκάρισμα είναι ένδειξη για μια πεποίθηση, η οποία χρειάζεται θεραπεία, ή καλύτερα «επαναπρογραμματισμό»)

Ένας μεσημβρινός τροφοδοτεί πολλά όργανα, επομένως και τα δόντια. Μέσα από ένα δόντι περνάνε μέσω των ριζών πολλές ενέργειες, αλλά μπορούμε να αντιστοιχίσουμε σε κάθε δόντι τουλάχιστον ένα όργανο.

Η αρίθμηση και οι ονομασίες των δοντιών έχουν ως εξής:

Τάντρα χωρίς δάκρυα



Η τάντρα έχει εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή μας. Διάφορα sites ακόμα και με το πιο άσχετο περιεχόμενο δίνουν lifestyle οδηγίες για την επίτευξη ταντρικού σεξ. Σε πληθώρα ευρωπαϊκών πρωτευουσών φυτρώνουν σαν μανιτάρια μαγαζιά με τίτλο Tantric massage και Tantric Sex Show. Βέβαια όλα αυτά λίγη σχέση έχουν με γνήσιες ανατολικές διδασκαλίες , καθώς αυτό που συμβαίνει είναι η εκμετάλλευση της εμπορική απήχησης που πλέον έχει αποκτήσει το όνομα Tantra.

Θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την Τάντρα σαν ένα αρχαίο ινδο-άριο σύστημα μυστικιστικών αντιλήψεων και συνάμα ένα σύνολο πρακτικών κανόνων με την εφαρμογή των οποίων οι πιστοί ή μύστες επιδιώκουν να φτάσουν σε ανώτερα ή και υπερβατικά επίπεδα συνείδησης.

Kανείς μας δεν μένει ανεπηρέαστος από το ψυχοσωματική μόλυνση του δυτικού πολιτισμού. Οι περισσότερες μορφές της Τάντρα ριζικά αντίθετες στα πρότυπα του δυτικού τρόπου ζωής προσπαθούν να προσφέρουν στον ενδιαφερόμενο απελευθέρωση από τα δεσμά που συνήθως δρουν περιοριστικά για την περαιτέρω εξέλιξη του. Οι  συνήθειες,  τα εξαρτημένα ηθικά και σεξουαλικά αντανακλαστικά της δυτικής κοινωνίας, οι παγιωμένες αντιλήψεις που έχουμε δομήσει για το τι οφείλει να είναι ο εαυτός μας αποτελούν τροχοπέδη προς τη ψυχοσωματική εξέλιξη που μπορεί να προσφέρει η Ταντρα

Σβήσιμο και επαναπρογραμματισμός. Αποδόμηση και απελευθέρωση

Όλα τα άλλα είναι πληροφορίες. Ανούσιες κι ανώφελες ή χρήσιμες κι αποτελεσματικές , οι πληροφορίες συνιστούν τη κατώτερη μορφή γνώσης η οποία μπορεί να καθηλώσει εάν δεν χρησιμοποιηθεί πρακτικά , με στόχο πάντα τη ψυχοσωματική αλλαγή.

Tα περισσότερα βιβλία , τα περισσότερα άρθρα είναι φτιαγμένα για κατανάλωση χρόνου , δημιουργία ελπίδας και προσφοράς νέων σκέψεων. Πόσοι διαβάζουν ένα βιβλίο με στόχο όχι τη συλλογή πληροφοριών αλλά την εφαρμογή των πληροφοριών;
Ο δρόμος της τάντρα είναι ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να γευτεί τις πανίσχυρες δυνάμεις της Αλλαγής , να δοκιμάσει τα όρια του , να ξεφύγει από τα δεσμά του εαυτού , να νιώσει την υπέρβαση και τις νέες μορφές αντίληψης του κόσμου γύρω του. Μια ενδοσκόπηση στα εσώψυχα μας για το τι είναι αυτό που πραγματικά μας ελέγχει ; τι ειναι αυτό που μας κινητοποιεί ;

Εάν μάθεις την απάντηση μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα το βαθύτερο εαυτό σου και να αρχίσεις να τον αλλάζεις όπως εσυ επιθυμείς

Ποιες είναι οι δυνάμεις μέσα σου που έχουν υφάνει τον ιστό της προσωπικότητας σου ; Η εξουσία , το σεξ, η λαγνεία . Βρες τις απαντήσεις , κυριάρχησε στον εαυτό σου και ξεκίνα το δύσκολο έργο της αποστασιοποίησης.


Η Τάντρα δεν είναι φτιαγμένη για το δυτικό μυαλό που αρέσκεται στη σταθερότητα , στην ισχυρή αντίληψη ότι το εγώ του είναι ο απόλυτος σκοπός ύπαρξης  σε αυτό το κόσμο. Ο Ταντρίκα γνωρίζει πως η προσωπικότητα δεν είναι παρά ένα κουστούμι που έχει υφάνει επιδέξια το Εγώ.

Έτσι τη χρησιμοποιεί αυτός για να επιτελέσει τους στόχους του και όχι το αντίστροφο.  Δεν είναι έρμαιο της προσωπικότητας του αλλά ο απόλυτος προγραμματιστής της.
Η χρήση λιγοστών λέξεων ή και ο όρκος σιωπής είναι ένας τρόπος των Ανατολικών για να αποφύγουν τις λαίμαργες σπειροειδής δίνες που προκαλεί το Εγώ , η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

Το Εγώ τρέφεται και προσκολλάται πολύ εύκολα σε αυτά που θρέφουν το ναρκισσισμό μας ! Αποφεύγοντας τη ταύτιση με οτιδήποτε , επιτυγχάνοντας αποστασιοποίηση γλιτώνεις  το άγχος ,  τον ακατάπαυστο νοητικό θόρυβο του εαυτού και τους ανούσιους εσωτερικούς διαλόγους.  
Έτσι μπορείς να αφιερωθείς στην επέκταση της συνείδησης και την εξερεύνηση νέων νοητικών καταστάσεων χωρίς να αποσπάσαι  από καταστάσεις που δεν υπηρετούν τους στόχους σου.

Η Τάντρα είναι ένας δρόμος προς το μετασχηματισμό του ανθρώπου , το θάνατο του παλιού και τη γέννηση του νέου , εάν δεν είσαι έτοιμος να αφήσεις πίσω τις συνήθειες σου, τις σκέψεις σου , τα κόμπλεξ σου , αυτός ο δρόμος δεν είναι για εσένα. 

Φυσικά δεν είναι εύκολο να σπάσεις το κοινωνικό προγραμματισμό. Η προσωπικότητα που έχεις φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια διαθέτει ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα σαμποτάρουν συνειδητά ή ασυνείδητα τη προσπάθεια σου.
Δικαιολογίες ίσως αρχίσουν να εμφανίζονται και αργά και ομαλά θα αρχίσεις να οδηγείσαι στη κανονικότητα που έχεις συνηθίσει όλο αυτό το καιρό .

Πέρα απο το Εγώ , άλλος ένας εχθρός είναι το στενό φιλικό αλλά και οικογενειακό περιβάλλον που τις περισσότερες των περιπτώσεων αποδοκιμάζει τις αλλαγές που βλέπει , ενοχλημένο αφού αυτές ξεπερνούν τα αποδεκτά standard κανονικότητας ( co-dependency και symbiotic psychosis τα ονομάζει η pop ψυχολογία)  .

 Όταν προσπαθείς να αλλάξεις θεμελιακά , δημιουργείς θέλοντας και μη , εχθρούς. Όταν η ταυτότητα σου είναι συνδεδεμένη με τη ταυτότητα τρίτων , οι αλλαγές στον εαυτό σου επηρεάζουν άμεσα και τους υπόλοιπους .

Αυτός ο απλός κανόνας δημιούργησε την ανάγκη για δημιουργία μοναστικών συστημάτων κάτι που ήταν θεμελιώδες τόσο στα Αιγυπτιακά όσο και Ελληνικά μυητικά κέντρα.


Ο Βούδας ήταν ξεκάθαρος όταν έλεγε 'γιατί ρωτάς απο που προήλθε το βέλος στο στήθος σου ; ποιος το έφτιαξε; ποιος το εκτόξευσε ; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το αφαιρέσεις και να θεραπευτείς'

Με όρους Gurdjieff , η δουλειά του μύστη είναι να δημιουργήσει έναν εαυτό. Με βουδιστικούς όρους η εργασία του είναι να εξουδετερώσει τους ψεύτικους και να ενωθεί όλο και περισσότερο, να ενσωματώσει όσο περισσότερο μπορεί , στοιχεία της συμπαντικής ολότητας στη μονάδα του σώματος του.
Στην Ινδουστική Τάντρα ο στόχος είναι η Δύναμη, με την ενεργειακή, σαμανιστική έννοια. Η Δύναμη του Ερπετού , η Κουνταλίνη πρέπει να ανέβει τα κανάλια της Σουσούμνα , κάτι που προϋποθέτει το ξεμπλοκάρισμα όλων των φραγμών που κινούν τη κουνταλίνη σε λάθος κατευθύνσεις κάνοντας μας νευρωτικούς και καταθλιπτικούς.

Ταντρική Γιόγκα : Ο δρόμος προς την εκστατική ένωση

Όπως θα περίμενε κανείς , αρκετές πρακτικές τεχνικές της Τάντρα , απαλλαγμένες απο το εξαιρετικά χρονοβόρο ανατολικό τελετουργικό στοιχείο τους , έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται από πάμπολλες απόκρυφες δυτικές αδελφότητες κάθε λογής και είδους.

Η εκστατική εμπειρία στο σεξ είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και τυχαία , με μόνη προϋπόθεση να έχει αφεθεί κανείς ολοκληρωτικά τη στιγμή του πάθους του.

Μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε εραστές που γνωρίζονται χρόνια ή σε άλλους που βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί , σε ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον ή που απλά θέλουν να περάσουν μία νύχτα μαζί. Το καθοριστικό είναι το πόσο πολύ έχουν αφεθεί και παραδοθεί από τους καθημερινούς εαυτούς τους εκείνη τη στιγμή.

Σπάνια μπορεί κανείς να παραμείνει ο ίδιος άνθρωπος αφού βιώσει μία εκστατική εμπειρία μέσα απο το σεξ : μοιάζει με το σατόρι των Ζεν μοναχών , ακόμη και αν δεν αλλάζει τίποτα εξωτερικά στη ζωή του , εσωτερικά έχουν συντελεστεί μεταμορφώσεις καθοριστικές για την μετέπειτα πορεία του.

Είναι δύσκολο να προσεγγίσει τέτοιες καταστάσεις με τη μέθοδο της γραφής. Ωστόσο θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το σατόρι  με το peak experience που περιέγραψε ο Dr. Maslow κι αλλοι διάσημοι γκεστάλτ ψυχολόγοι ή ίσως με το ωκέανιο συναίσθημα των ψυχαναλυτών 
Ο οργασμός καλύπτει το σώμα , το μυαλό οδηγείται σε παράλυση για μερικά δευτερόλεπτα από το νευρικό σύστημα , ένας μικρός θάνατος επιτυγχάνεται ή la petite morte όπως είναι γνωστό στα γαλλικά. Άραγε ο χρόνος του οργασμού μπορεί να επεκταθεί ;


Η επίτευξη του πολυφασικού οργασμού

Μπορεί να επεκταθεί εαν μεγαλώσει και η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης λένε οι ψυχολόγοι ονομάζοντας αυτή τη διαδικασία πολυφασικό οργασμό.

Βέβαια αρκετούς αιώνες πριν το διαπίστωσαν οι Ταντρικοί εφαρμόζοντας πολλές τεχνικές γύρω απο τη σεξουαλική λειτουργία. Οι εραστές στο ταντρικό σεξ αφήνουν μακριά τους καθημερινούς τους εαυτούς και μετατρέπουν τα σώματα τους σε δοχείο της θεϊκης διπλής ενότητας που εκφράζεται με το γνωστό δίπολο Shiva και Shakti.

Μια ολοκληρωμένη ταντρική σεξουαλική τελετουργία απαιτεί χρόνο. Τελετουργικό λουτρό των εραστών , τα γνωστά στη ταντρική ορολογία 5M , madya(κρασι), mamsa ( κρέας ) , matsya ( ψάρι ) , mudra ( δημητριακά με αφροδισιακές ιδιότητες) και φυσικά maithuna ( σεξ ). Πριν τη σεξουαλική επαφή ο ταντρίκα αρχίζει να κάνει διαλογισμό και αυτοσυγκέντρωση σε ένα γιάντρα , δηλαδή σ ένα ιερό γεωμετρικό σχέδιο που εκφράζει συμβολικά την υπερβατική ουσία της σάκτι του.

Ο μύστης απαγγέλει μάντρα με τα οποία οραματίζεται το γηινό στοιχείο του σώματος του να διαλύεται και να μετατρέπεται σε άσπιλο λευκό φως. Με τη τεχνική της nyasa αγγίζει με τις άκρες των δακτύλων και τις παλάμες του διάφορες δυναμικές ενεργειακά περιοχές του σώματος με σκοπό να τις ενεργοποιήσει. Το ταντρικό σεξ διακόπτεται από απαγγελίες μάντρα και τελετουργικές επικλήσεις.


Η κατακράτηση της εκσπερμάτωσης  κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αποτέλεσε επτασφράγιστο μυστικό για αρκετούς αιώνες.
Ο οργασμός γίνεται ένα ολικό γεγονός και εξαπλώνεται σε κάθε κύτταρο του σώματος. Όταν δύο εραστές βρίσκονται σε βαθύ σεξουαλικό οργασμό , λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλο γίνονται ακριβώς όπως ο κύκλος γιν γιανγκ, είναι σαν κύκλος και δονούνται μαζί , παλλονται στη συμφωνία της έκστασης. Οι καρδιές τους δεν είναι πια χωριστές , οι χτύποι τους δεν είναι πια χωριστοί , έχουν γίνει μία μελωδία , μία αρμονία. Τα οφέλη είναι συσσώρευση ενέργειας αλλά στο ρου της ιστορίας πολλοί αποκρυφιστές χρησιμοποίησαν παρόμοιες μεθόδους για το σκίσιμο του πέπλου.
Τελικά ίσως το σεξ να μην είναι  μόνο μία απλή εκτόνωση , ένα αρχέγονο ένστικτο αναπαραγωγής   και η ανταλλαγή σωματικών υγρων. 
Πίσω απο τη μακρινή αλλά όχι ξεχασμένη δεκαετία των 60s η φωνή του Tim Leary αντηχεί : Κάθε άνδρας είναι ιερέας, κάθε γυναίκα ιέρεια , κάθε κρεβάτι βωμός!

Bιβλιογραφία 
Τantra without tears , Hyatt falcon publications


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα