Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ EDGAR CAYCE ΓΙΑ ΤΟ 2018(Βίντεο)



Ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές όλων των εποχών είναι ο Edgar Cayce. Πολλές από τις προβλέψεις του Edgar Cayce μάλιστα έχουν ήδη εκπληρωθεί.
Ο Cayce χρησιμοποίησε αυτό το δώρο της μαντικής για να δίδει μαντικές προβλέψεις σε χιλιάδες ανθρώπους, πληροφορώντας τους για οτιδήποτε από προηγούμενες ζωές, ως ιατρικές διαγνώσεις ως μελλοντικές προφητείες.
Ο Cayce είχε προβλέψει με ακρίβεια την συντριβή της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς και την Παγκόσμια οικονομική ύφεση 1929 όπως επίσης και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και την δολοφονία των Αδερφών Κένεντι.

Βρες τους δικούς σου κι αγάπα τους ως το κόκκαλο

Βρες τους δικούς σου κι αγάπα τους ως το κόκκαλο..
vres-tous-dikous-sou-ingolden.gr-photo-selfie

Αγάπα τους γιατί έρχονται να σε βρουν στη δουλειά σου με φρέσκο καϕέ, γιατί πας να τους βρεις στη δουλειά τους με παγωτό και λουκουμάδες.
Αγάπα τους γιατί σε πηγαίνουν σπίτι μετά το μεθύσι, αγάπα τους γιατί τους πηγαίνεις σπίτι μετά το μεθύσι. Γιατί σου φέρνουν φάρμακα τα βράδια που είσαι άρρωστος και περιμένουν να σε πιάσουν τα φάρμακα αμέσως για να βγείτε βόλτα.
Βρες τους δικούς σου κι αγάπα τους ως το κόκκαλο. Για όλες εκείνες τις βραδιές που ξενυχτήσατε στους καναπέδες του σαλονιού κι ήπιατε εκατοντάδες λίτρα κρασί, για όλες τις χαζοκουβέντες που σας πήγαν ώς τα ξημερώματα. Για όλες εκείνες τις ϕορές που πήγες στο διάολο και σε μάζεψαν πίσω και για όλες εκείνες που τους μάζεψες εσύ και κυρίως για όλες εκείνες που σε κρατούσαν με νύχια και με δόντια και δεν σε άϕησαν να πας πουθενά.

Καφές ένα Δημοφιλές Ναρκωτικό

Καφές ένα Δημοφιλές Ναρκωτικό

Καφές, ένα νόμιμο και δημοφιλές ναρκωτικό
Ο καφές δεν είναι τροφή, δεν είναι ποτό – είναι δηλητήριο ναρκωτικό

Το δέντρο του καφέ είναι ένας τροπικός θάμνος που ανήκει στο γένος Coffea της οικογένειας Rubiaceae. Τα άνθη του έχουν διάρκεια ζωής μόλις μία ημέρα και στη συνέχεια μετατρέπονται σε μικρούς καρπούς, που αποκαλούνται κεράσια ή φασόλια και τα οποία στον πυρήνα τους έχουν δύο πολύτιμους άοσμους κόκκους, από τους οποίους φτιάχνεται ο καφές. Το καβούρντισμα των κόκκων είναι μια πολύπλοκη διεργασία, που προσδίδει τη γευστική ένταση του καφέ, ενώ ο βαθμός του καθορίζει την τελική του χρήση (γαλλικός, στιγμιαίος, ελληνικός ή espresso).

Ο καφές περιέχει πληθώρα συστατικών, όπως οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά, από τα οποία το πιο γνωστό είναι η καφεΐνη. Με την καφεΐνη έχουν συνδεθεί διάφορες από τις ευεργετικές ή και τις δυσμενείς επιδράσεις του καφέ στην υγεία. Αρκετές συζητήσεις επίσης έχουν γίνει για το ποιός καφές περιέχει την περισσότερη καφεΐνη. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η ποσότητα της καφεΐνης εξαρτάται από την ποικιλία, τις συνθήκες παραγωγής, τον χρόνο εκχύλισης, το βαθμό άλεσης και αρκετά άλλα τεχνικά ζητήματα. Σε γενικές γραμμές, ο καφές με την περισσότερη καφεΐνη είναι ο φίλτρου και ο στιγμιαίος στη συνέχεια, ακολουθεί ο espresso και ο ελληνικός.

Οι βιομηχανίες του καφέ και των αναψυκτικών, είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί παγκοσμίως υποπροϊόντων καφεΐνης και έχουν επενδύσει δισεκκατομμύρια δολλάρια στην συνεχή παραγωγή και κατανάλωση των προϊόντων τους ή πιο συγκεκριμένα, είναι ένας διεθνής κερδοσκόπος τρόπος θανάτου, δεδομένου ότι το δέντρο καφέ δεν είναι εγγενής αμερικανικός θάμνος και είναι αποκλειστικά ένα προϊόν εισαγωγής-εξαγωγής. Με πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος,κατατάσσεται μόνο πίσω από το πετρέλαιο ως στοιχείο εισαγωγής.

Οι επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα είναι καλά ερευνημένες, αλλά δεν θα τις ακούσουμε πουθενά. Ποτέ δεν θα το ακούσουμε  διότι ολόκληρος το έθνος, αν όχι ολόκληρος ο κόσμος, είναι εθισμένο στην καφεΐνη. Γιατροί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, συγγραφείς, όλοι πίνουν καφέ. Εκείνοι των οποίων η δουλειά είναι να μας ενημερώνουν είναι συνήθως οι βαρείς πότες καφέ και  λίγοι από αυτούς μιλούν ενάντια σε αυτό το δημοφιλές ναρκωτικό.

Ναι, το να είσαι εθισμένος στον καφέ, δεν είναι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη μορφή τοξικομανίας. Είναι μέλος της οικογένειας μεθυλξανθίνηΗ καφεΐνη αναγνωρίζεται – προσκολλάται στους ίδιους υποδοχείς όπως η ηρωΐνη και η κοκαΐνη. Η υποτιθέμενη τόνωση της ενέργειας, που κάποιος νοιώθει μετά την λήψη της καφεΐνης είναι στην πραγματικότητα η ένταση που υφίσταται το σώμα καθώς διαχειρίζεται την καφεΐνη. Η αντίδραση του σώματος προς την καφεΐνη επιγραμματικά μπορεί να αναφερθεί: Καφεΐνη= στρες.

Ακόμη και τα συμπτώματα στέρησης είναι παρόμοια: πονοκέφαλοι, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, γενική κακουχία και μυϊκοί πόνοι, που διαρκούν αρκετές ημέρες. 

Είσαι και γυναίκα

Αποτέλεσμα εικόνας για Είσαι και γυναίκα
Δεν είσαι μόνο σύζυγος. Ούτε μόνο μάνα. Δεν είσαι μόνο εργαζόμενη. Ούτε μόνο αυτή, που ο ρόλος της είναι, να είναι πάντα εκεί για όλους.
Είσαι και γυναίκα. Και φρόντισε αυτό, να μην το ξεχνάς ποτέ.
Είσαι και γυναίκα.
Και έχεις ανάγκη από χώρο και από χρόνο…
Για να μπορέσεις με την ησυχία σου να κλάψεις. Να ξεσπάσεις. Να γελάσεις. Να ηρεμήσεις. Να κοιμηθείς. Να προσευχηθείς… Για να μπορέσεις να πιείς έναν καφέ, ένα κρασί, να κάνεις λίγη κουβέντα με τις φίλες και τους φίλους σου, έτσι, λίγο για να ξεδώσεις.
Χώρο και χρόνο για να πας μια βόλτα, να περπατήσεις λίγο μόνη στη βροχή, να σε χτυπήσει στο πρόσωπο λίγο ο αέρας. Για κάποιες ώρες να μην νοιαστείς για τίποτα, να μην ακούσεις κανέναν να ρωτάει ‘’μαμά που είναι αυτό, που είναι εκείνο, το άλλο, το παρ’ άλλο;’’.

Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Ο Θεός σάς έκανε γιους Του. Εσείς μετατρέψατε τον εαυτό σας σε ζητιάνους. Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι είστε αβοήθητοι θνητοί, τότε εσείς οι ίδιοι εκδώσατε μέσα στον νου σας την ετυμηγορία ότι είστε ξοφλημένοι. Αυτή η ετυμηγορία εναντίον του εαυτού σας είναι που σας κρατά φτωχούς ή στενοχωρημένους, όχι η κρίση του Θεού ή της μοίρας. Η επιτυχία ή η αποτυχία καθορίζεται από τον ίδιο σας τον νου. Ακόμα και ενάντια στην αρνητική γνώμη της υπόλοιπης κοινωνίας, αν μέσω της δοσμένης από τον Θεό θέλησής σας που κατακτά τα πάντα δημιουργήσετε μέσα σας την πεποίθηση ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθείτε να υποφέρετε μέσα στις δυσκολίες, θα νιώσετε μια μυστική θεϊκή δύναμη να έρχεται σ’ εσάς. Και θα δείτε ότι ο μαγνητισμός αυτής της πεποίθησης και της δύναμης σας ανοίγει νέους ορίζοντες. Μη θρηνείτε για την τωρινή σας κατάσταση και μη στενοχωριέστε. Αν αρνηθείτε να στενοχωριέστε και αν κάνετε τη σωστή προσπάθεια, θα είστε ήρεμοι και σίγουρα θα βρείτε έναν τρόπο να πετύχετε τον σκοπό σας.

Να θυμάστε ότι κάθε φορά που στενοχωριέστε θέτετε ένα νοητικό φρένο. Και παλεύοντας ενάντια σ’ αυτήν την αντίσταση, καταπονείτε την καρδιά και τον νου σας. Δεν θα προσπαθούσατε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας έχοντας σε λειτουργία το φρένο, γιατί ξέρετε ότι θα κάνατε μεγάλη ζημιά στο μηχανισμό. Η στενοχώρια είναι το φρένο στους τροχούς των προσπαθειών σας – σας οδηγεί σε κατάρρευση. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, εκτός κι αν νομίζετε ότι είναι. Η στενοχώρια μπορεί να σας πείσει ότι είναι αδύνατον να κάνετε αυτό που θέλετε.

Η στενοχώρια προκαλεί σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Αντί γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τον νου σας για να κάνετε κάποια θετική προσπάθεια. Είναι καλύτερο να είστε ένας δυναμικός υλιστικός άνθρωπος και να πετύχετε κάτι παρά να είστε ένας τεμπέλης. Τον τεμπέλη τον ξεχνά και ο Θεός και ο άνθρωπος. Πολλές περιουσίες έχουν αποκτηθεί από δραστήριους ανθρώπους, αλλά μην κάνετε τα χρήματα γνώμονα της επιτυχίας σας. Συχνά αυτό που φέρνει ικανοποίηση δεν είναι τα χρήματα αλλά η δημιουργική ικανότητα που ασκήθηκε για να κερδηθούν.

ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑΣ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Αυτός που υποφέρει από τη δυσπεψία της αγένειας ή τη χολέρα της δυστροπίας θα πρέπει να πάρει το ανακουφιστικό φάρμακο της γλυκύτητας. Μόλις αποφασίσουμε να αλλάξουμε πρέπει να αρχίσουμε με το να λέμε ειλικρινή, ευγενικά λόγια σ’ αυτούς στους οποίους μπορεί να είχαμε φερθεί με δριμύτητα άδικα. Θα πρέπει να γίνουμε ελκυστικοί φορώντας το όμορφο ρούχο της αυθεντικά ευγενικής γλώσσας. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί προς τους άμεσους συγγενείς μας. Όταν το κάνουμε αυτό, θα συνηθίσουμε να είμαστε καλοί με όλους τους ανθρώπους. Η πραγματική οικογενειακή ευτυχία έχει το θεμέλιό της στο εικονοστάσι της κατανόησης και των όμορφων λέξεων. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε στα πάντα με σκοπό να δείξουμε καλοσύνη. Η ήρεμη σιωπή, η ειλικρίνεια και τα ευγενικά λόγια, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τους άλλους, κάνουν να ξεχωρίζει αυτός που ξέρει να φέρεται.
Οι στενοί φίλοι μας δεν μας επικρίνουν μπροστά σε όλους γιατί φοβούνται μήπως μας προσβάλουν. Μας επικρίνουν όμως μέσα τους, όπως εμείς αυτούς. Αυτός που θέλει να μάθει τι σκέφτονται οι φίλοι του γι’ αυτόν θα πρέπει να φέρεται τέλεια και να βελτιώνεται συνεχώς με το να είναι ανιδιοτελής, συνετός, ήρεμος, διαλογιστικός, να μη φοβάται, να είναι γλυκός, ειλικρινής, ευγενικός, μεθοδικός, να λέει την αλήθεια, να μη φοβάται να είναι σθεναρός και δίκαιος. Έτσι, οι φίλοι του θα είναι τόσο πλημμυρισμένοι από την καλοσύνη του, που δεν θα σκέφτονται με αγάπη μόνο αυτόν, αλλά επίσης θα μιλούν ελεύθερα για τις αγαπητές αρετές του.
Ο άνθρωπος που μαθαίνει πώς να φέρεται σωστά και να είναι ευτυχισμένος θα επηρεάσει όλους τους ανθρώπους που συναντά να φέρονται επίσης όμορφα και να είναι ευτυχισμένοι. Ποτέ δεν θα μπορέσω να ευχαριστήσω όσο πρέπει τον γκουρού μου, τον Σρι Γιουκτέσβαρτζι, για την εκπαίδευσή του. Συχνά με προειδοποιούσε: «Μάθε να φέρεσαι». Δυσανασχετούσα πάρα πολύ με τις υποδείξεις του να διορθωθώ, γιατί, όπως πολλοί καλοί άνθρωποι, δεν είχα σκεφτεί ότι ήταν απαραίτητο να βελτιωθώ περισσότερο.

Συγκρίνοντας, μαθαίνοντας, ισορροπώντας

εαυτός, αυτοεικόνα

Τι θα δείτε στο κείμενο: Σ’ αυτό το άρθρο θα διαβάσετε, πώς γνωρίζουμε και κατασκευάζουμε τον εαυτό μας μέσα από τις συγκρίσεις που κάνουμε με τους άλλους. Επίσης, τι είδους αυτοεικόνα θέλουμε, συνήθως, να δημιουργούμε. Και τέλος, πως η σύγκριση μπορεί να λειτουργήσει ως σκαλοπάτι για ν’ ανέβουμε και όχι να κατέβουμε στη σχέση που διαμορφώνουμε με τον εαυτό και τους άλλους.

Εισαγωγή

Η αίσθηση του εαυτού και η έννοια της ταυτότητας δημιουργούνται τόσο, μέσω προσωπικής διεργασίας όσο και επηρεασμού από την κοινωνία, μέσα στην οποία αναπτύσσονται τα άτομα. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και σκέφτονται ποιοι είναι οι ίδιοι, αναπτύσσοντας τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά μέσα από τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές ομάδες. Ο εαυτός, λοιπόν, αποτελεί παράγωγο ατομικό και συλλογικό ταυτόχρονα (Hogg, 2010)

Η σύγκριση παρούσα

Βασικός τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν τον εαυτό τους είναι μέσα από τις συγκρίσεις με άλλους. Η κοινωνική σύγκριση ως φαινόμενο αποτελεί συστατικό στοιχείο της κοινωνικής ζωής, αναμενόμενο και φυσιολογικό, χωρίς το οποίο θα ήταν αδύνατο να οριστεί η προσωπική και η κοινωνική ταυτότητα (Festinger, 1954).
Έτσι, ανευρίσκεται το μέτρο, ο αποδεκτός τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι, δηλαδή, εξετάζουν τα συναισθήματα, τις στάσεις και τις πράξεις τους, μέσα από αυτές των άλλων ανθρώπων. Αναζητούν συγκρίσεις μέσα από τις ομάδες, κύκλους που αισθάνονται ότι ανήκουν. Προβαίνουν σε συγκρίσεις μεταξύ του πώς είναι και του πως θα ήθελαν να είναι, σύμφωνα με ένα μέτρο, στη συνέχεια δημιουργούν κίνητρο για αλλαγή και δράση, αντλώντας ικανοποίηση ή δυσαρέσκεια ανάλογα από το αν πέτυχαν ή όχι τους στόχους τους.
Άλλοτε, θέλουν απλά να επικυρώσουν τις στάσεις τους, συμβάλλοντας στην ακεραιότητα του εαυτού.
Πραγματοποιώντας καθοδική σύγκριση, το άτομο συγκρίνεται με εκείνους, των οποίων η απόδοση βρίσκεται κάτω από το δικό του επίπεδο, καταλήγοντας να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του (Wills, 1981). Για παράδειγμα, ένας που πέρασε, με οριακή επάρκεια κάποιες εξετάσεις, συγκρίνει τον εαυτό του με αυτούς που ‘κόπηκαν’ και νιώθει ανακούφιση.
Ανάλογα με τη περίπτωση, οι αντιδράσεις μπορεί να ποικίλουν από αίσθημα ευγνωμοσύνης για τα προνόμια που κατέχονται, έως αίσθημα ανωτερότητας και διογκωμένο ‘εγώ’ απέναντι στους άλλους.
Αντίθετα, κατά την ανοδική σύγκριση, το σημείο απόδοσης των άλλων βρίσκεται υψηλότερα από το δικό του (Wood, 1989). Στο αναφερθέν παράδειγμα, αυτός που πέρασε, με οριακή επάρκεια κάποιες εξετάσεις, συγκρίνει τον εαυτό του με αυτούς που αρίστευσαν και νιώθει απογοήτευση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα