Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

χοληστερίνη,δυσκοιλιότητα,δυσπεψία,αποτοξίνωση το λόγο έχει το αγριοράδικο


να θυμηθούμε πως χρησιμοποιούμε το αγριοράδικο;  


λοιπόν...
το αγριοράδικο είναι από τα πολυτιμότερα βότανα αποτοξίνωσης μαζί με την τσουκνίδα!!!!
στην ανάρτησή μου  αγριοράδικο το πολύτιμο - αλλιώς και ταράξακο
είδαμε
πως παρασκευάζουμε με όλα τα μέρη του φυτού -αποξηραμένα ή μη -αφεψήματα ή εγχύματα
και έχουμε
για το έγχυμα:
- για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου
- μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι  πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνο
ή
- σαν άριστο αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού...
για το αφέψημα:
2-3 μικρές κουταλιές από ρίζα ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι νερό, το σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και
πίνουμε 3 φορές τη μέρα ή κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο
για το βάμμα:
ειδικά το βάμμα το προερχόμενο από τη ρίζα, θεωρείται πως περιέχει τις ιαματικές ιδιότητες του βοτάνου στο μέγιστο...
μπορούμε να πάρουμε 30 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα...
όλα τα μέρη του βοτάνου μπορούν να φαγωθούν:

Οι εκπαιδευμένες στο Κουνγκ Φου Καλόγριες των Ιμαλαΐων




Οι γυναίκες στο μοναστήρι Druk Gawa Khilwa, στα περίχωρα του Κατμαντού, στο Νεπάλ, διαλογίζονται και ψάλλουν βουδιστικές προσευχές. Επίσης, εκπαιδεύονται στη μάχη.

Γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα, κάθε πρωί, οι μοναχές στο μοναστήρι Druk Gawa Khilwa (DGK) των Ιμαλαΐων ξυπνούν, φορούν τις μπορντό ρόμπες τους και ξεκινούν να εκπαιδεύονται στο κουνγκ φου.

Οι φωνές των γυναικών δεν ακούγονταν τόσο στον Βουδισμό, όπου οι μοναχοί συνήθως αναλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς ρόλους. Όμως αυτό ξεκίνησε να αλλάζει το 2008, χάρη στον Gyalwang Drukpa, τον πνευματικό αρχηγό της αρχαίας σχολής Drukpa, του θιβετιανού Βουδισμού

O Gyalwang Drukpa –o οποίος ακούει επίσης στο όνομα Jigme Pema Wangchen- είναι ακτιβιστής οικολόγος, εκπαιδευτής και υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων. Όταν επέστρεψε από το Βιετνάμ, όπου είδε τις μοναχές να εκπαιδεύονται στη μάχη, ίδρυσε τη μονή DGK, για να κάνει το ίδιο για τις γυναίκες στην περιοχή του.

Η μονή στις παρυφές του Κατμαντού του Νεπάλ έχει πλέον πολλές δραστηριότητες. Παραδίδονται μαθήματα κουνγκ φου στα αγγλικά, οι μοναχές μαθαίνουν στοιχειώδεις επιχειρηματικές δεξιότητες και κάνουν μαθήματα πάνω στις βουδιστικές προσευχές. Περίπου 400 μοναχές από το Μπουτάν, το Νεπάλ, την Ινδία και το Θιβέτ ζουν μαζί σε αυτόν τον τόπο λατρείας και πολλές από αυτές μιλούν συχνά πολλές γλώσσες.

Κάθε πρωί, οι καλόγριες συμμετέχουν σε μια έντονη δίωρη προπόνηση, με λαβές, γροθιές και ψηλά λακτίσματα.

«Αποφάσισα να γίνω μοναχή το 2010 και βρίσκομαι εδώ έκτοτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μόνο που κάνουν οι καλόγριες είναι να κάθονται και να προσεύχονται, όμως κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα», λέει η 16χρονη Yangchan Ghamo, μία από τις μοναχές, η οποία μαθαίνει τώρα κουνγκ φου.

Γιατί οι Μαύρες Τρύπες μπορούν να «διαγράψουν» το ίδιο το Σύμπαν;

Οι μαύρες τρύπες είναι τα πιο ισχυρά πράγματα στο σύμπαν. Είναι μάλιστα τόσο δυνατά που μπορούν να κόψουν ολόκληρα αστέρια σε κομμάτια σε μέγεθος ατόμων! Αυτό βέβαια είναι αρκετά τρομακτικό. Έχουν ακόμη μία πιο ισχυρή και σκοτεινή ιδιότητα.. μπορούν να διαγράψουν το ίδιο το σύμπαν!
Μια μαύρη τρύπα εμφανίζεται όταν μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα ύλης συγκεντρώνεται σε ένα μικροσκοπικό χώρο. Στο κέντρο τους η βαρύτητα είναι σχεδόν απείρως ισχυρή και ότι πλησιάζει πολύ κοντά σχίζεται στα σωματίδια του. Ούτε καν το φως μπορεί να ξεφύγει και έτσι τις αντιλαμβανόμαστε σαν μαύρες σφαίρες. Αν έπεφτες σε μία μαύρη τρύπα τίποτα κακό δεν επρόκειτο να συμβεί μέχρι και αφού διέσχιζες το εξωτερικό της όριο το event horizon. Aυτό το σύνορο διαχωρίζει πλήρως τις μαύρες τρύπες από το υπόλοιπο σύμπαν: δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό εκτός και αν είμαστε διατεθειμένοι να μην επιστρέψουμε ποτέ!
Στα άκρα τους οι μαύρες τρύπες ακτινοβολούν την μάζα τους μακριά, όπως μια ζεστή κατσαρόλα στο μάτι που χάνει το νερό καθώς γίνεται ατμός. Αυτή ονομάζεται ακτινοβολία Hawking.
Οι μαύρες τρύπες χάνουν συνεχώς μικρή ποσότητα της μάζας τους μια διαδικασία που είναι απίστευτα αργή… Δηλαδή στο πολύ μακρινό μέλλον όταν το τελευταίο αστέρι στο σύμπαν θα έχει πεθάνει εδώ και τρισεκατομμύρια χρόνια , οι μαύρες τρύπες θα γίνουν όλο και πιο μικροσκοπικές μέχρι να εξαφανιστούν αφήνοντας πίσω μόνο ένα μικρό κομμάτι ακτινοβολίας. Κατά την διαδικασία αυτή όμως οι μαύρες τρύπες μπορεί να διαγράψουν κάτι θεμελιώδες: Πληροφορίες

Μούτζι: Χρησιμοποιήστε τις έννοιες για να πάτε πέρα από αυτές

Αποτέλεσμα εικόνας για Μούτζι: Χρησιμοποιήστε τις έννοιες για να πάτε πέρα από αυτές

Όταν η αίσθηση “είμαι” αποβάλλει όλα αυτά με τα οποία είναι ταυτισμένη, ή με άλλα λόγια, όταν παραμένει μόνη της χωρίς να συνδέεται με καμία έννοια, αυτός είναι ο καθαρός διαλογισμός.

Τότε αυτά που σας λέω θα γίνουν αμέσως κατανοητά.

Χρησιμοποιήστε τις έννοιες για να πάτε πέρα από αυτές. 

Δεν είναι δύσκολο.Γιατί; Επειδή η αληθινή φύση σας είναι ήδη πέρα από όλα αυτά. 

Ένα έθνος είναι νεκρό όταν...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένα έθνος είναι νεκρό όταν...

Ένα έθνος είναι νεκρό όταν στις οικογένειες και στις ομάδες του έθνους το πνεύμα του αγώνα για έναν κοινό στόχο είναι νεκρό. 

Όταν η ζωή αναχωρεί από ένα έθνος, η ενότητα και η σύνθεση εξαφανίζονται.

 Το έθνος, ως έθνος, οδεύει στο μονοπάτι του εκφυλισμού. 

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ


Σύμφωνα με τη Μάτσιγκ Λάπντρον, ο ασκητής του Τσε πρέπει να αντιμετωπίσει τέσσερις δαίμονες που είναι οι λειτουργίες του ψεύτικου εαυτού του.
Ο πρώτος είναι ο "Δαίμονας που Μπλοκάρει τις Αισθήσεις". Όταν βλέπουμε κάτι αμέσως τίθεται σε κίνηση μια σειρά διαδικασιών. Διάφορες σκέψεις και μνήμες γι' αυτό το αντικείμενο έρχονται αμέσως στο μυαλό μας. Δημιουργούνται έτσι συσχετίσεις, λέξεις και ιδέες, επιθυμίες και κρίσεις γι' αυτό το πράγμα. Έτσι χάνουμε την πραγματική αντίληψή του αντικειμένου και προσκολλιόμαστε πάνω του. Αυτό είναι το πρώτο εκτικό πεδίο.
Ο δεύτερος είναι ο "Δαίμονας που δεν Μπορεί να Ελεγχθεί". Αυτός είναι η ακατάπαυστη παρέλαση των σκέψεών μας, που ακολουθούν η μία την άλλη χωρίς διακοπή. Ο νους μας περιπλανιέται άσκοπα από τη μια σκέψη στην άλλη και διασπόμενοι χάνουμε εντελώς την επίγνωσή μας. Αυτό είναι το δεύτερο εκτικό πεδίο.

Οι καταστροφείς της Αρχαίας Αθήνας


Μια σειρά αποκαλυπτικών άρθρων για τους καταστροφείς της αρχαίας Αθήνας – και όχι μόνον!.. Είναι αλήθεια ότι η Αρχαία Αγορά της Αθήνας καταστράφηκε και λεηλατήθηκε πολλές φορές, από τους Πέρσες το 480 π.Χ., αργότερα από τους Ρωμαίους υπό τον Σύλλα το 86 π.Χ., στη συνέχεια από τους Ερούλους το 267 (μ.Χ.), και τους Σλάβους επιδρομείς το 580 όπου και τελικά ο χώρος αυτός εγκαταλείφθηκε!.. Ας δούμε σήμερα τις καταστροφές που έκανε στην αρχαία Αθήνα ο Σύλλας!..

Το ότι η αρχαία Αθήνα στην μεγάλη ιστορική της πορεία μέσα στους αιώνες υπέστη πολύ μεγάλες υλικές καταστροφές, δεν είναι κάτι που φαίνεται ως «είδηση». Δεκάδες αρχαίοι ιστορικοί και μεγάλοι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρουν ή μνημονεύουν τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας. Επειδή, όμως βάλλονται μόνον οι ... χριστιανοί, θ' αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας, αρχίζοντας μια σειρά καταστροφέων της αρχαίας Αθήνας –και όχι μόνον- με τον Σύλλα του οποίου η ζωή, επιγραμματικά έχει ως εξής:

«Σύλλας, Λεύκιος Κορνήλιος (138-78 π.Χ.). Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός, από το γένος των Κορνηλίων. Το 107 π.Χ. εκλέχτηκε ταμίας και ακολούθησε το Γάιο Μάριο στην Αφρική, στον πόλεμο κατά του Ιουγούρθα. Το 102 π.Χ. πολέμησε κατά των Τευτόνων και Κίμβρων και το 93 π.Χ. στάλθηκε ως πραίτορας στην Κιλικία. Το 88 π.Χ. έγινε ύπατος και βρέθηκε, επικεφαλής των αριστοκρατικών, αντίπαλος του πρώην φίλου του Μάριου, ο οποίος ήταν αρχηγός των δημοκρατικών. Στη σύγκρουση των δύο στρατηγών, που προκάλεσε τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρώμη, ο Σύλλας νίκησε και τιμώρησε παραδειγματικά τους αντιπάλους του. Την άνοιξη του 87 π.Χ. ανέλαβε τον πόλεμο κατά του Μιθριδάτη. Αρχικά, όταν κατέβηκε στην Ελλάδα, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες. Οι δυνάμεις του ήταν λίγες και στο μεταξύ στη Ρώμη είχαν υπερισχύσει και πάλι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οπότε δεν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα βοήθειας. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να γίνει κύριος της κατάστασης στην Ελλάδα, σημειώνοντας την πρώτη επιτυχία του με την κατάληψη της Αθήνας, την άνοιξη του 86 π.Χ. Αμέσως μετά την Αθήνα παραδόθηκε ο Πειραιάς, ενώ ο στρατηγός του Μιθριδάτη Αρχέλαος πρόλαβε να ξεφύγει. Οι μάχες της Χαιρώνειας και του Ορχομενού που ακολούθησαν, σήμαναν την οριστική και συντριπτική υπεροχή του ρωμαϊκού στρατού και απέδειξαν τις στρατιωτικές ικανότητες του Σύλλα. Μετά τις επιτυχίες του αυτές ο Σύλλας επέστρεψε στη Ρώμη και αφού τιμώρησε με προγραφές τους αντιπάλους του, ανακηρύχτηκε ισόβιος δικτάτορας. Αποσύρθηκε από το πολιτικό προσκήνιο το 79 π.Χ. και εγκαταστάθηκε στο κτήμα του, όπου πέθανε λίγο αργότερα.» (Εγκυκλοπαίδεια «Μαλλιάρης - παιδεία»)

Αμέθυστος, ο πνευματικός λίθος

Από την ομάδα των χαλάζιων ο αμέθυστος είναι η πολυτιμότερη πέτρα. Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά. Ξεκινάει τη ζωή του ως διάφανος χαλαζίας, αλλά όταν βρεθεί σε σημεία του Μανδύα της Γης όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις γίνεται μοβ. Βέβαια,  ανάλογα με την ποικιλία του λίθου το μοβ μπορεί να φτάσει στα όρια του μαύρου ενώ σε άλλη κοπή μπορεί  να φανεί τελείως άχρωμος.
amethystos-o-pneymatikos-lithos1-ingolden.gr
Ιδιότητες
– Ο αμέθυστος είναι το πετράδι της φιλίας και της αγάπης. Συνδέεται συχνά με την ειρήνη. Συμβολίζει την προσφορά, την αναγέννηση και τη γαλήνη.
– Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να προκαλέσουμε τον πιο εξιδανικευμένο και αγνό είδος έρωτα.
-Διατηρεί την συζυγική πίστη και αυξάνει την οικογενειακή αρμονία.
-Βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, του φόβου και του θυμού. Φέρνει γαλήνη στο νου και γενικά δρα ηρεμιστικά.
-Μας βοηθά να ξεπεράσουμε την υπερκόπωση και να νιώσουμε πιο ξεκούραστοι.
– Μας προστατεύει από την εξαπάτηση και την αποπλάνηση.
– Βοηθά πάρα πολύ στις πνευματικές εργασίες, το διαλογισμό και την αυτοσυγκέντρωση.
– Βοηθά στον αλκοολισμό και τους εθισμούς.
– Αλλάζει την αρνητική, ενέργεια σε θετική και βοηθά στις αρμονικές σχέσεις.
– Ενισχύει την ψυχική αδυναμία και ταραχή, προάγοντας τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό.

Η ιστορία της Εσθήρ λίγο πρίν το κλείσιμο των Νεφελίμ στα Τάρταρα απο τον Μ. Αλέξανδρο


Το βιβλίο του Ενώχ ενώ ήταν ένα από τα ιερά βιβλία της Παλιάς Διαθήκης,

κάποιοι -φαντάζεστε ποιοί- το έβγαλαν και το μετέταξαν στα λεγόμενα απόκρυφα, αντικαθιστώντας το με αυτό της "Εσθήρ" που υμνεί τη σφαγή και βέβαια την αντικατάσταση των Ελλήνων, που είχαν τα ηνία της Περσικής αυτοκρατορίας, με Εβραίους.
Γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν να πούμε ότι η αχανής Περσική αυτοκρατορία <<στήθηκε> με την αφομοίωση περιοχών, που καταλήφθηκαν και θεωρήθηκαν ως εδάφη της.
Το σχέδιο των Νεφελίμ, ήταν να στήσουν μια ισχυρότατη στρατιωτική μηχανή , σαν αυτή των Αμερικανών σήμερα, και να κυριαρχήσουν στον κόσμο.


Ο πρίγκιπας Νεφελίμ, εκ του γένους Μασχραβέχ, Άχουρα Μάζντα, ανέλαβε την εφαρμογή του σχεδίου αυτού, και προώθησε στη διοίκηση, μετά τους κατακτητικούς πολέμους ευφυής Έλληνες, για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, σε λαικό και ατομικό επίπεδο.
Κατόπιν προώθησε Εβραίους στη θέση των Ελλήνων, αφού οι Εβραίοι εθεωρούντο και θεωρούνται πιο <<ελέγξιμοι>> και πειθαρχημένοι, απο τους <a>απείθαρχους και απρόβλεπτους ΄Ελληνες
Το τι ακριβώς έγινε το αναλύω παρακάτω.
Ο βασιλεύς της Βαβυλώνος Ναβουχοδονόσορ, μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ, έσυρε στην αιχμαλωσία, πλήθη Εβραίων . Ένας απόγονος αυτών των αιχμαλώτων ήταν ο Μαρδοχαίος, γιός του Ιαίρου, της φυλής Βενιαμίν.
Ο Μαρδοχαίος ζούσε στα Σούσα, και κατόρθωσε να υπηρετήσει στην αυλή του μεγάλου βασιλέως Ξέρξη. Ενεπλάκη σε μια συνομωσία των αυλικών Γαβαθά και Θήρα, που σχεδίαζαν να φονεύσουν τον Ξέρξη.
Ο Μαρδοχαίος κατεμαρτύρησε τη συνομωσία στο βασιλέα και έτσι του εδόθησαν διάφορα προνόμια και δώρα.
Μπόρεσε τότε να βρεθεί πιο κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας τον Αμάν τον Μακεδόνα (ελληνικής καταγωγής). Ο Αμάν -(Εσθήρ Ιρ)-, ήθελε να εκδικηθεί τον Μαρδοχαίο, για την προδοσία του σχεδίου εναντίον του Ξέρξη.
Ίσως ο ίδιος ο Αμάν να ήθελε να αποδυναμώσει την Περσική ηγεσία συμμετέχοντας κι αυτός στη συνομωσία, βλέποντας ότι αυτά που είχε συμφωνήσει με τους Πέρσες, δεν εφαρμοζότανε.
Την εποχή εκείνη,οι Έλληνες είχαν μέγιστα κέρδη, κατέχοντας και ελέγχοντας το εμπόριο στη Μεσόγειο , και τον Εύξεινο Πόντο, με τον τεράστιο εμπορικό τους στόλο. Οι Εβραίοι, ήθελαν να ελέγχουν αυτοί το εμπόριο, κι έτσι φύτεψαν το Μαρδοχαίο στην αυλή του Ξέρξη. Η εξέλιξη των γεγονότων δικαιολογεί την άποψη αυτή, αφού απ΄ ότι φαίνεται Έλληνες και Εβραίοι, προσπαθούσαν να έχουν την εύνοια , ή ακόμη και τον έλεγχο του μεγάλου βασιλέα (και του τεράστιου στρατού του), που βασίλευε σε 127 χώρες, απο τις Ινδίες μέχρι την Αιθιοπία.

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα (Βίντεο)

Η εμφάνιση του “Κριτή των Ουρανών” ανησυχεί τους επιστήμονες, ενώ ο πάπας προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους του κόσμου.

• Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα εξωγαλαξιακό αντικείμενο να κινείται εντός των ορίων του ηλιακού μας συστήματος.

Το άγνωστο σώμα έγινε αντιληπτό από τους αστρονόμους στις 21 Οκτωβρίου 2017. Πηγή: Youtube
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ με ταχύτητα 26 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, ένα μυστηριώδες εξωηλιακό αντικείμενο, που περιγράφεται ως «αστεροειδής», διασχίζει το ηλιακό μας σύστημα σε μια περίεργη τροχιά, που οι επιστήμονες δεν έχουν ξαναδεί. Στην αρχή πίστευαν ότι μπορεί να πέσει πάνω στον Ήλιο και να καεί ή να αιχμαλωτιστεί από τη βαρύτητά του σε μια σταθερή τροχιά. Στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι αστρονόμοι κατάφεραν να εντοπίσουν ένα σώμα από το εξωτερικό διάστημα και να καταγράψουν τις κινήσεις του. Θεωρούν ότι είναι μετεωρίτης, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ο όρος «μετέωρο» δίνεται σε κάθε ουράνιο σώμα του οποίου αγνοούμε την ταυτότητα.
Όπως ανέφερε ο αστροφυσικός Μπράιαν Κόμπερλεν (Brian Koberlein), η ανακάλυψη αυτή είναι πρωτοποριακή επειδή ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο διαστρικό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα.
Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 21 Οκτωβρίου 2017 από τα τηλεσκόπια Pan-STARRS της Χαβάης, και ενώ είχε διασχίσει μεγάλο μέρος του ηλιακού συστήματος.

Η “εξωγήινη” σφαίρα της Σιβηρίας συνδέεται με τον Πούτιν

Η τεράστια λαμπερή σφαίρα στον ουρανό της βόρειας Σιβηρίας δεν ήταν έργο εξωγήινων, αλλά σχετίζεται με τον πρόεδρο Πούτιν.

Αυτή η λαμπερή σφαίρα που παρατηρήθηκε στον ουρανό της βόρειας Σιβηρίας την περασμένη εβδομάδα αποδόθηκε στους εξωγήινους. Αλλά έχει πολύ πιο ανησυχητικές επιπτώσεις στη Γη. Photo: Alexey Yakovlev / Twitter. Πηγή: Supplied
Η ΣΦΑΙΡΑ εμφανίστηκε πάνω από τον ουρανό της Σιβηρίας την Παρασκευή. Ήταν τεράστια και είχε μια χλωμή, απόκοσμη γαλαζωπή λάμψη. Ήταν επίσης ορατή από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Την φωτογράφισαν δεκάδες φωτογράφοι που είχαν στήσει τις μηχανές τους τη νύχτα για να αποθανατίσουν το βόρειο σέλας. Όμως δεν ήταν το γνωστό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.
Τότε τι ήταν;
Μια έκρηξη;
Ένας προβολέας;
Ένας μετεωρίτης;
Ένα UFO;
Η Αποκάλυψη;

Οι τρομακτικοί ήχοι στο διάστημα – Ηχητικό από τη NASA [Βίντεο]



H NASA έδωσε στη δημοσιότητα ήχους του διαστήματος που καταγράφηκαν στο ηλιακό μας σύστημα.Από το ηχητικό ντοκουμέντο με ήχους του διαστήματος που έδωσε η NASA στη δημοσιότητα φαίνεται σαν κάποιος… εκεί έξω να είναι πολύ θυμωμένος! Οι ήχοι που κυκλοφόρησαν από τη NASA δημιουργούνται με τη μετατροπή των ραδιοφωνικών εκπομπών σε ήχο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ''ΗΧΟΥΣ'' ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Γιατί ό,τι δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντά μας μάς φαίνεται παράλογο (A. SCHOPENHAUER)



ΤΕΧΝΑΣΜΑ 35

Αυτό το τέχνασμα, όταν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάνει όλα τα άλλα περιττά. Αντί να απευθυνόμαστε με επιχειρήματα στο μυαλό του αντιπάλου, απευθυνόμαστε με κίνητρα στη βούλησή του, οπότε ο αντίπαλος, όπως και το ακροατήριο αν έχει τα ίδια μ’ εκείνον ενδιαφέροντα, θα συνταυτιστεί μαζί μας, ακόμα κι αν ισχυριστούμε κάτι θεότρελο: γιατί ο γενικός κανόνας λέει ότι ένα γραμμάριο βούλησης έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από εκατό κιλά διορατικότητας και ευφυΐας. Αυτό όμως μπορεί να πετύχει μόνο κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Αν καταφέρουμε να πείσουμε τον αντίπαλο, ότι η άποψή του, αν αποδειχθεί αληθής, θα βλάψει σημαντικά τα συμφέροντά του, τότε θα την εγκαταλείψει πάραυτα, σαν ένα κομμάτι πυρωμένου σίδερου που το ’πιασε απρόσεχτα στα χέρια. Για παράδειγμα ένας ιερέας που υπερασπίζεται ένα φιλοσοφικό δόγμα: αν του επισημάνουμε ότι αυτό το δόγμα έρχεται σε άμεση σύγκρουση με κάποιο βασικό δόγμα της εκκλησίας του, θα το εγκαταλείψει.
Ένας γαιοκτήμονας διακηρύσσει ότι η χρήση γεωργικών μηχανών στην Αγγλία είναι εξαιρετική ιδέα, γιατί κάνει τη δουλειά πολλών εργατικών χεριών. Του εξηγούμε λοιπόν, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν οχήματα που θα κινούνται κι εκείνα με ατμό, οπότε τα άλογα των τεράστιων στάβλων του θα χάσουν την αξία τους· και να δούμε πώς θα αντιδράσει. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όλοι καταλαβαίνουν quam temere in nosmet legem sancimus iniquam, [πόσο απερίσκεπτα θεσπίζουμε έναν νόμο που αντιτίθεται σ’ εμάς τους ίδιους· Οράτιος, Saturae, I, 3, 67].

Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Πολλοί μιλούν τα τελευταία χρόνια για τη «μεγάλη απόβαση» των Κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα. Πόσο μεγάλη είναι στην πραγματικότητα, τι προοπτικές έχει και ποιοι δείχνουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας;
Ακόμα και οι Κινέζοι ιδιώτες που αγόρασαν100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια αγόρασε Κινέζος επενδυτής | Η Καθημερινή 100 σπίτια στα Εξάρχεια, συγκεντρώνοντας πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας, είναι μία πτυχή των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Συνδέεται με την απόκτηση Golden VisaΤο πρόγραμμα Golden Visa έφερε κεφάλαια 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα | Η Καθημερινή, στην οποία η «χώρα των δράκων» πρωτοπορεί.

Με δυο λόγια

Βεβαίως, η «ναυαρχίδα» στην εν εξελίξει «απόβαση» Kινέζων επενδυτών είναι άλλη: η CoscoCosco και οι υπόλοιπες άμεσες επενδύσεις, αλλά και η πολύ ισχυρή χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας.
Ναι λοιπόν, είναι υπαρκτή η έφοδος των Κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα του inside story στα στοιχεία που τηρούν ειδικευμένοι οργανισμοί του εξωτερικού αλλά και η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, επιμελητήρια και άλλοι οργανισμοί.
Ωστόσο, με βάση τις επίσημες στατιστικές, δεν είναι προς το παρόν πολύ μεγάλη, για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα ευρωπαϊκά. Αλλά ακριβώς επειδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή, η εικόνα είναι πολύ πιθανό να αλλάξει άμεσα. Αν βεβαίως τα κεφάλαια τελικά… έρθουν.
Η Ευρώπη στο στόχαστρο της Κίνας
Παγκοσμίως, οι άμεσες ξένες επενδύσειςMERICS Papers on China: Chinese Foreign Direct Investment in Germany and Europe | Mercator Institute for China Studies της Κίνας αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2016, αγγίζοντας σχεδόν τα 200 δισ. δολάρια ΗΠΑ.
Άμεση ξένη επένδυση (ΑΞΕ) υφίσταται, εξηγείΆμεσες επενδύσεις | ΤτΕ η Τράπεζα της Ελλάδος, όταν η επιχείρηση (ο άμεσος επενδυτής) που δεν είναι κάτοικος μιας χώρας, κατέχει τουλάχιστον το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης-κατοίκου. Η αξία της περιλαμβάνει, πέραν της αρχικής συναλλαγής (εγκατάσταση, εξαγορά, σύσταση) και συναλλαγές που αφορούν για παράδειγμα σε αύξηση κεφαλαίου, συγχώνευση αλλά και παύση της σχέσης (αποεπένδυση-αρνητική αξία).
Η επέλαση των κινεζικών κεφαλαίων ανά την Ευρώπη είναι τεράστια. Πυροδοτεί μάλιστα συζητήσεις για το πώς θα ενισχυθεί η εγχώρια βιομηχανία, προκειμένου να την αντιμετωπίσει.

mpoc_03_update_cofdi_web-5.jpg

[Πηγή: Merics]
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Κινέζους επενδυτές. Οι επενδύσεις τους ανήλθαν συνολικά σε 35 δισ. ευρώ το 2016, σημειώνοντας αύξηση κατά 77% από το 2015, όπως αναφέρειMERICS Papers on China: Chinese Foreign Direct Investment in Germany and Europe | Mercator Institute for China Studies το MericsΗ ιστοσελίδα, ο οργανισμός που ειδικεύεται στις κινεζικές σχέσεις, έχει έδρα στο Βερολίνο και είναι αποδεκτός από διεθνείς αναλυτές και πρακτορεία για την ποιότητα των στοιχείων του.

Τι πενθούμε στον θάνατο του δικού μας νεκρού;

πένθος απώλεια

Πριν χρόνια πήγα στην κηδεία μιας φίλης, πολύ ηλικιωμένης αλλά γεμάτης ζωντάνια, απ αυτήν που έχουν οι νεαρές ψυχές πασχίζοντας να ζουν ενωμένες με την επιθυμία που τις διαπερνά και τις γεμίζει. Μετά την κηδεία έμεινα μόνος και περιδιάβηκα τους τάφους. Νέοι, έφηβοι, παιδιά, βρέφη και γέροι κάτω από το χώμα.  Σκεπασμένοι από το ξύπνημα της ζωής, μακριά από τους ζωντανούς και μαζί τόσο δίπλα τους.

Πάνω στα μνημεία των μικρών παιδιών μερικά από τα βρεφικά τους παιχνίδια. Επιγραφές κατακλυσμένες από τον πόνο ενός αποχωρισμού που ήρθε πρόωρα και φλόγισε τις καρδιές των οικείων, των γονιών με δυσπιστία για την ζωή και μίσος για τον θάνατο. Σε άλλους ανάφλεξε την ελπίδα της συνάντησης στην ωκεάνια ειρήνη του παραδείσου, μετά από μια ζωή εντόνου πένθους, ζοφερής αναμονής, και οδύνης.

Περπατούσα κοντά στην μια ώρα. Έβλεπα τους τάφους, τις επιγραφές, τις φωτογραφίες των κεκοιμημένων και άφησα τον εαυτό μου να κλάψει, γοερά, ακράτητα, σπαραχτικά. Χωρίς ντροπή, δίχως παρηγοριά, παράλογα. Σαν να ταν ο δικός μου άνθρωπος κάτω απ’ το χώμα.

Έκλαψα κυρίως πάνω από τους τάφους των μικρών παιδιών. Λες και μ' αυτό το κλάμα συναντούσα όλους εκείνους τους γονείς που άκαιρα έχασαν, με τον θάνατο τους παιδιού τους, την ελπίδα. Απ’ το νεκροταφείο έφυγα τόσο άδειος, όσο και πλήρης, γεμάτος από της συνάντηση με την ουσία της ζωής εκείνο το απόγευμα.
Πληρωμένος από μια κενότητα απόλυτα ιαματική.

Γιατί ήταν όμως τόσο θεραπευτικά ανακουφιστικός εκείνος ο περίπατος στο κοιμητήριο;

Η αγάπη κάνει θαύματα

"Να μ'αγαπάς, όσο μπορείς να μ'αγαπάς..."

Άραγε πόσο βαθιά μπορεί να αγαπήσει κάποιος; Μπορεί να βάλει όρια στα συναισθήματα του; Μπορεί να τα μετρήσει ή να τα συγκρίνει με άλλες φορές και άλλους ανθρώπους;



Τα συναισθήματα ποικίλλουν. Δεν είναι ποτέ τα ίδια για αυτό και δεν μπορούν να συγκριθούν. Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή σου είναι και μια ξεχωριστή, μοναδική εμπειρία. 

 Είστε ένας μοναδικός συνδυασμός. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο αυτός που είναι διαφορετικός, αλλά και συ. Το πως είμαστε μέσα σε μια σχέση, ποιες πτυχές του εαυτού μας θα προβάλλουμε, το πως αντιδρούμε, όλα εξαρτώνται από το άτομο που έχουμε απέναντί μας.

Όχι, δεν παίζουμε κάποιο ρόλο, ούτε αλλάζουμε κοστούμια κάθε φορά. Απλώς αυτό που εκπέμπουμε βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση με αυτό που λαμβάνουμε. Με άλλους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο και με άλλους λιγότερο. 

Το σύμπαν και οι μυστικές αποστολές του..



Το σύμπαν και οι μυστικές αποστολές του..


Το πρόβλημά μου
ήταν πάντα να μη
ξεφεύγω από τα όρια.

Αυτή η γαμημένη πειθαρχία
μου στέρησε πολλά.
Μου στέρησα πολλά.

Δεν ακροβατούσα
ποτέ στα άκρα.
Είχα τις ισορροπίες μου.

Μα θα ήθελα
να μην είμαι φτιαγμένη έτσι.

Να ζήσω για μια στιγμή
χωρίς να σκέφτομαι
τις συνέπειες.

Να σταθώ γυμνή
απέναντι στους φόβους μου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα