Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πώς να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο χωρισμό.

Ναι, περνάει και αυτό! Δεν είσαι μόνος ή μόνη, όλοι σχεδόν έχουμε βιώσει έναν δύσκολο χωρισμό ή σε κάποια στιγμή της ζωής μας θα περάσουμε από αυτόν. Κι εγώ είμαι εδώ να βοηθήσω.
Τι πάει να πει «θα μείνουμε φίλοι»; Γιατί να μαθαίνουμε τα νέα από τη νέα του σχέση;



Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται τον χωρισμό σαν μία απώλεια, έναν μικρό θάνατο. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνάμε κοινά στάδια, όπως συμβαίνει όταν αντιμετωπίζουμε ένα θάνατο:
• Την άρνηση του χωρισμού στην αρχή, σαν να μην θέλουμε να παραδεχθούμε ότι τελικά χωρίσαμε. Παράδειγμα, «δεν μπορεί, θα πάρει τηλέφωνο».
•  Τον θυμό είτε για τον/την σύντροφό μας είτε για τον ίδιο μας τον εαυτό: «Γιατί δεν προλάβαμε το κακό; Αφού είχαμε τα σημάδια».
• Το εσωτερικό παζάρεμα που κάνουμε, όπως για παράδειγμα «ας ξαναρχόταν, και εγώ θα έκανα εκείνο ή το άλλο».
• Το «πένθος», το στάδιο κατά το οποίο συνειδητοποιούμε πια ότι χωρίσαμε.

Πολλές φορές ακούμε να λένε: «Μα πώς κάνεις έτσι; Μείνατε λίγο μαζί, τα υπερβάλεις». Όχι, δεν έχει σημασία ο χρόνος στο πόσο πονάμε! Έχει όμως σημασία η συναισθηματική ένταση με την οποία ζήσαμε τη σχέση μας, το πόσο επενδύσαμε συναισθηματικά από τον εαυτό μας σ’ αυτήν, το πόσο την «ντύσαμε» με τα πιο εσώτερά μας όνειρα. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο πολύ έχουμε εξιδανικεύσει κάποιον, όσο πιο πολύ τον έχουμε στήσει σε ένα βάθρο ψηλά – πέρα από την πραγματικότητα ίσως και σε ύψος που σχεδόν αιωρείται ανάμεσα στα όνειρά μας – τόσο πιο δύσκολο το κάνουμε.

Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, πάρτε χαρτί και «ανεξίτηλο» στυλό και φτιάξτε μια λίστα με όλα του τα μελανά σημεία, και με ό,τι σας ενοχλούσε, ακόμα και μία γκριμάτσα που σας εκνεύριζε ή μια μυρωδιά από το περιβάλλον του/της που για δικούς σας λόγους ήταν δυσάρεστη, ή ακόμη και το γεγονός ότι δεν μπορούσατε να εκφραστείτε ελεύθερα στο facebook!

Αυτή η λίστα είναι πολύ βοηθητική, γιατί όταν χωρίζουμε ο πόνος μας και η επιθυμία μας να ικανοποιήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες διαστρεβλώνουν την αντίληψή μας. Έτσι, από εκεί που ίσως και να υποφέραμε όσο ήμαστε στη σχέση, τώρα τα θυμόμαστε όλα «ρόδινα» αναχωρώντας έστω και λίγο από την πραγματικότητα. Παρένθεση εδώ, την πραγματικότητα συχνά την βλέπουν οι γύρω μας, όπως αυτοί που μας είχαν ζαλίσει όταν μας έλεγαν «να χωρίσεις επιτέλους γιατί δεν σε βλέπω καλά»

Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να έχουμε όλα όσα μας ενοχλούσαν πάντα διαθέσιμα σε μία κόλλα χαρτί, έτσι ώστε όταν ξυπνάει μέσα μας η επιθυμία για επικοινωνία με τον/την πρώην, να ανατρέχουμε στη λίστα τρέχοντας.

Μελίνα Μερκούρη. Η αθέατη πλευρά του φεγγαριού (Κατοχή, εμφύλιος, χούντα, μεταπολίτευση)

Συμπληρώνονται 97 χρόνια από τη γέννηση (18/10/1920) και 22 από το θάνατο (6/3/1994) της Μελίνας Μερκούρη και θα πάρουν φωτιά τα ΜΜΕ και τα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Όλοι θα εστιάσουν στο μονότονο αντιστασιακό προφίλ της, κάτι που έχει καταντήσει μύθος και τον συνηθίσαμε, σε σημείο που να μην επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση. Όμως, είναι έτσι ή υπάρχει κάτι άλλο, πίσω από ένα προσεγμένο, καλοφτιαγμένο και ωραιοποιημένο προφίλ μιας γυναίκας που έφτασε να γίνει υπουργός, αγαπημένη συνεργάτης του Α.Παπανδρέου, χωρίς να υπάρξει ποτέ θύμα «ανασχηματισμού». Χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά, ας ξεκινήσουμε από την οικογένεια Μερκούρη.


Η οικογένειά της ανήκε στον συντηρητικό χώρο, γενικώς. Ο περίφημος παππούς της Σπύρος Μερκούρης είχε εκλεγεί επανειλημμένα δήμαρχος ως εκλεκτός των αντιβενιζελικών και μόνον όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα κέρδιζε άλλες εκλογές, προσχώρησε στο βενιζελικό στρατόπεδο. Το Μερκουρέικο άλλαζε στρατόπεδο σύμφωνα με το προσωπικό όφελος.
Σε όλη της τη ζωή ήταν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και, κάποτε, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πάρει μέρος, ξεκινώντας μια πολιτική πορεία από τον Απρίλη του 1967, που η χούντα τη βρίσκει στη Νέα Υόρκη με τον Μάνο Χατζιδάκι για το θεατρικό έργο «Ίλια Ντάρλινγκ». 
Η Φρίντα Μπιούμπι στο βιογραφικό οδοιπορικό που έκανε για την Μελίνα, διαπίστωσε πόσο αποδεκτή ήταν στο εξωτερικό και πόσο αμφισβητούμενη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το κεφάλαιο που αναφέρεται στην υποδοχή που επεφύλαξαν στην υπέρλαμπρη σταρ και αγωνίστρια οι κάτοικοι της Κοκκινιάς: της έκλειναν την πόρτα κατάμουτρα λέγοντας «Η θεατρίνα να πάει στο θέατρο»!
Και η Μελίνα τα ήξερε αυτά και σε συνέντευξή της στον 
«Ταχυδρόμο» είχε πει: «Άμα πεθάνω, να δείτε τι ωραία κηδεία θα μου κάνουν. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να κηδεύουμε». Και όντως, είχε μια κηδεία, όχι «σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες». Μια κηδεία αρχηγού κράτους.

Σε μια συνέντευξή της (1990), εφ’ όλης της ύλης, στο Γιώργο Δουατζή, ξετυλίγει τη ζωή της απαντώντας σε κλισαρισμένες και «ελεγχόμενες» ερωτήσεις, που μαντεύεις και τις απαντήσεις. Όλα, σχεδόν, γνωστά. Όταν, όμως, κάνουν ένα φλας μπακ στα χρόνια της Κατοχής, εκεί,  όλα καλύπτονται από μια γενικόλογη τοποθέτηση:

Τα χέρια μας εκπέμπουν φως..!

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.

Τα ανθρώπινα χέρια λάμπουν, αλλά τα νύχια απελευθερώνουν το περισσότερο φως, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η οποία βρήκε ότι όλα τα μέρη του χεριού εκπέμπουν ανιχνεύσιμα επίπεδα φωτός.

Τα ευρήματα της μελέτης υποστηρίζουν προηγούμενη έρευνα, που πρότεινε ότι τα περισσότερα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, εκπέμπουν φως.

Εφόσον η εξασθένηση και η αρρώστια φαίνονται να επηρεάζουν τη ισχύ και τη μορφή της λάμψης, η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερο επεμβατικούς τρόπους διάγνωσης των ασθενειών.

Ο Mitsuo Hiramatsu, επιστήμονας στο Κεντρικό Ερευνητικό Εργαστήριο του Hamamatsu Photonics στην Ιαπωνία, ο οποίος διηύθυνε την έρευνα, είπε στην εφημερίδα «Discovery News», ότι τα χέρια δεν είναι τα μοναδικά τμήματα του σώματος τα οποία λάμπουν, εκπέμποντας φωτόνια, ή λεπτές φωτεινές ακτίνες ενέργειας. «Όχι μόνο τα χέρια, αλλά και το μέτωπο ή οι φτέρνες των ποδιών εκπέμπουν φωτόνια», είπε ο Hiramatsu, και συμπλήρωσε ότι σε ό,τι αφορά τα χέρια «η παρουσία φωτονίων σημαίνει ότι τα χέρια μας παράγουν φως συνεχώς».

Το φως δεν είναι ορατό στο γυμνό μάτι, έτσι ο Hiramatsu και η ομάδα του χρησιμοποίησαν έναν ισχυρό μετρητή φωτονίων για να το «δουν». Ο ανιχνευτής εντόπισε ότι τα νύχια εκπέμπουν 60 φωτόνια, τα δάχτυλα εκπέμπουν 40 και οι παλάμες είναι οι λιγότερο λαμπερές από όλα τα υπόλοιπα μέρη, εκπέμποντας σύμφωνα με τις μετρήσεις 20 φωτόνια.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού «Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology». Ο Hiramatsu δεν είναι σίγουρος για το λόγο που τα νύχια εκπέμπουν περισσότερο φως από τα άλλα τμήματα του χεριού, αλλά είπε πως μπορεί αυτό να οφείλεται στην ιδιότητα των νυχιών, να λειτουργούν σαν ένα πρίσμα, που διασκορπίζει το φως.

Η Lady Gaga να γλείφει το κουτάλι της!



 
Μια πρόσφατα διαρρεύσασα φωτογραφία αποκαλύπτει την Lady Gaga να γλείφει το κουτάλι της σε ένα δείπνο με μαγείρεμα πνευμάτων που φιλοξενείται από την Υψηλή Ιέρεια της Εκκλησίας του Σατανά, Μαρίνα Abramović.

Αυτό το Θελέμικ μυστήριο, που προέρχεται από τα έργα του Aleister Crowley, περιλαμβάνει μια τελετουργία όπου το εμμηνορροϊκό αίμα, το μητρικό γάλα, τα ούρα και το σπέρμα αναμειγνύονται μεταξύ τους

Ο Έρωτας που σού διαφεύγει



Παραπλανημένοι «σοφοί»...

Λένε, πως αν χάσεις την αγάπη μιας γυναίκας, αν δεν πετύχεις στην αγάπη, γίνεσαι φιλόσοφος….με δικά μου λόγια.

Λένε… Άνδρες λένε. Άνδρες έχουν βγάλει τις περισσότερες ρήσεις.

Τραγικό!

Μόνος, μπορείς να φτάσεις μόνο μέχρι το κατώφλι της ψυχής σου. Δεν μπορείς να ανοίξεις την πόρτα, να εισέλθεις. Είναι αδύνατον!

Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο τίποτα που να ελευθερώνει πραγματικά, από την αληθινή αγάπη μιας θαρραλέας γυναίκας. Τίποτα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ αυτή την ιερή ένωση που δίνει φτερά και στους δυο, που δημιουργεί κόσμους καινούργιους.

Έγινες ανέραστος, υποτίμησες τον έρωτα, έμεινες μισός. Αναγκαστικά!

Δημιουργείς ψευδαισθήσεις, στήνεις βάθρα, για τον εαυτού σου επιβάλλοντάς τα όπου μπορείς και αισθάνεσαι ισχυρός, για να μη βλέπεις την πραγματική αδυναμία σου.

Έχεις παγιδευτεί.

Κάπου στην πορεία δείλιασες, χάθηκες. Πίστεψες πως μόνος μπορείς. Έγινες «σπουδαίος» με επίπλαστα ενδύματα για να σκεπάζεις τη γύμνια σου από τα μάτια σου.

Νόμισες πως νίκησες τον Έρωτα, αλλά σε νίκησε η πλάνη σου.

Τίποτα δεν υπάρχει ανώτερο από τον Έρωτα! 

Η πόρτα της καρδιάς..



Ένας ξυλουργός κατασκεύασε μία πόρτα, την οποία ονόμασε: «Η πόρτα της καρδιάς».

Όταν την είδε ένας πελάτης του, του είπε πως η πόρτα ήταν ελαττωματική, καθώς είχε ξεχάσει να τοποθετήσει ένα χερούλι ώστε να ανοίγει από έξω....

Ο ξυλουργός, τον κοίταξε στα μάτια και του εξήγησε :

Χρήσιμες μέθοδοι αντιμετώπισης του εργασιακού στρες



Αναμφισβήτητα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας εργασίας, έχετε παρατηρήσει ότι βιώνετε στρες, κάποιες φορές σε εντονότερο ή σε χαμηλότερο βαθμό, σε κάθε περίπτωση όμως επηρεάζοντας την ευτυχία σας και την παραγωγικότητά σας. Σε αυτό το άρθρο, σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές μείωσης του καθημερινού στρες και ενίσχυσης της ευεξίας οι οποίες μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Από snacks για το γραφείο μέχρι την τεχνική της διαφραγματικής αναπνοής.
Καταρχάς είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι ως στρες ορίζεται ο μηχανισμός προετοιμασίας και αντίδρασης του οργανισμού για την προστασία του σε καταστάσεις μεταβολής, όπου κινητοποιούνται όλα τα συστήματά του, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ή αντιμετώπιση της απειλής και κατ’ επέκταση η επαναφορά του στην ομοιόσταση. Ένα στρεσογόνο ερέθισμα μπορεί να είναι τόσο θετικό όσο και αρνητικό. Παραδείγματος χάριν, κατά τη διάρκεια της καριέρας μας, μια προαγωγή (θετικό γεγονός) προκαλεί στρες όπως ακριβώς προκαλεί και μια σύγκρουση στο εργασιακό περιβάλλον (αρνητικό γεγονός) ή και η αναζήτηση εργασίας. Το στρες, αποτελεί ένα φαινόμενο ψυχολογικής πίεσης ως αποτέλεσμα επίδρασης μεταβαλλόμενων συνθηκών και επηρεάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτων δημογραφικών κριτηρίων.
Τι άλλο μπορεί να ενισχύσει το στρες στην εργασία σας;

Ὑπάρχουν ἀδιέξοδα;

Ὑπάρχουν ἀδιέξοδα;Ναί, πάντα ὑπάρχουν.
Ἀλλὰ σημασία δὲν ἔχουν τὰ ἀδιέξοδα ἀλλὰ ἡ ὀπτική μας.
Ἐν ὁλίγοις…
Ἐὰν ὑπάρχουν ἀδιέξοδα ὑπάρχει καὶ κάτι ποὺ πρέπει νὰ μάθουμε ἤ νὰ ἀλλάξουμε.
Μὰ πρῶτ ἀπ΄ ὅλα ὑπάρχει κάτι ποὺ δὲν κάναμε σωστά.
Τὰ ἀδιέξοδα ἐμφανίζονται ἀπὸ λάθος ὑπολογισμοὺς ἤ ἐκτιμήσεις καὶ ἀντιμετωπίζονται μὲ λογική, ἐπανασχεδιασμὸ καὶ ἀλλαγὴ στόχων.
Καί τί γίνεται ἐάν ἐγκλωβισθοῦμε κάπου;
Τότε, ἐὰν πράγματι θέλουμε νὰ ξεφύγουμε, ἀλλὰ πράγματι κι ὄχι θεωρητικῶς, ἡ ἴδια ἠ ἀνάγκη τῆς στιγῆς θὰ μᾶς ὑποχρεώσῃ νὰ βροῦμε τὴν ἔξοδον, ὅσο καλὰ κι ἐὰν τὴν ἔχουν κρύψει ἀπὸ τὸ βλέμμα μας.

Πεινάτε μια Ώρα μετά το Πρωινό; Να τι Φταίει!

Πεινάτε μια Ώρα μετά το Πρωινό; Να τι Φταίει!

Αν συνηθίζετε να πεινάτε μια ώρα μετά το πρωινό σας τότε σίγουρα κάτι φταίει. Δείτε ποιο είναι αυτό και πώς μπορείτε να το διορθώσετε.
Δεν τρώτε αρκετά Το πρώτο γεύμα της ημέρας πρέπει να έχει 300-400 θερμίδες. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος μην προσπαθείτε να το κάνετε κόβοντας το πρωινό. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα καλό, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα για να είστε γεμάτοι ενέργεια και χορτάτοι τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.
thehomeissue_proino01
Το πρωινό πρέπει να έχει 300-400 θερμίδες για να μην πεινάτε όλη μέρα.
Τρώτε αυτά Αν το πρωινό σας αποτελείται συνήθως από τοστ, pancakes, βρώμη και δημητριακά με γάλα (που είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές) τότε καλό είναι να γνωρίζετε πως όλα τα παραπάνω δεν σας παρέχουν τα 4 συστατικά που σας αναφέραμε. Καλό είναι να συνδυάσετε κάποια από τα παραπάνω, να προσθέσετε και ένα φρούτο ή ένα smoothie και θα έχετε φάει ένα ισορροπημένο πρωινό.

«Η αυτοπεποίθηση προκύπτει όχι από το να έχεις πάντα δίκιο, αλλά από το να μη φοβάσαι να έχεις άδικο». Ρητό του Peter T. McIntyre.



Όταν ακούμε τη λέξη «αυτοπεποίθηση» έχουμε μάθει να κάνουμε αυτόματους και συγκεκριμένους συνειρμούς. Επιμονή, αποφασιστικότητα, δύναμη και καλή γνώμη για αυτό που λέγεται «εαυτός», είναι η ερμηνεία μας για την αυτοπεποίθηση. Κάθε αρετή, έχει όμως το κόστος της. Για να έχουμε τα παραπάνω, χρειάζεται να έχουμε και άλλα…πολύ πιο δύσκολα!

Να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας.
Αυτοπεποίθηση είναι πολλά πράγματα. Ταυτόχρονα, δεν είναι κάποια πράγματα. Τι δεν είναι «αυτοπεποίθηση»;
  1. Δεν είναι η αλαζονεία.
  2. Δεν είναι η έπαρση
  3. Δεν είναι η κούφια κομπορρημοσύνη
  4. Δεν είναι η αδιαλλαξία
  5. Δεν είναι η επιτηδευμένη επίδειξη
  6. Δεν είναι η μεγαλομανία.
Όλα αυτά τα «δεν», μας οδηγούν σιγά-σιγά στην ουσία της αυτοπεποίθησης που είναι αυτό που χοντρικά λέμε «να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας». Είναι λοιπόν η αυτοπεποίθηση προϊόν της αυτογνωσίας; Σαφώς και είναι. Πρέπει να βρούμε τα πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε ή όσα χρειαζόμαστε τρομακτική βελτίωση. Αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να τα εξομολογούμαστε μόνο στον εαυτό μας…

Διάλογος και επικοινωνία: Οι αποδείξεις ότι δεν είμαστε (οι) μόνοι στον κόσμο.

Αναφορές για εύρεση γιγαντιαίων σκελετών στην Ελλάδα




Υπάρχουν πάμπολες λαϊκές παραδόσεις που δισώζουν την ύπαρξη γιγάντων μέχρι σήμερα. Υπάρχουν αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και αναφορές αρχαίων συγγραφέων (Παυσανίας, Φιλόστρατος, κ.α.). Όμως οι μαρτυρίες δεν περιορίζονται σε πληροφορίες. Υπάρχουν και ευρήματα, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι μαρτυρίες δεν είναι απλά θρύλος αλλά αποδεδειγμένη πραγματικότητα!

Να οι πιο χαρακτηριστικές ελληνικές περιπτώσεις:
Α) Ο αρχαιολόγος Σλήμαν είχε ανακαλύψει στις Μυκήνες, σκελετούς της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05 – 2,25 μέτρων οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.
Β) Οι γίγαντες των Μυκηνών. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα περίφημα «κυκλώπεια τείχη» των Μυκηνών, που πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν, ότι χτίστηκαν για να εξυπηρετήσουν όντα με διαστάσεις γιγάντων και που δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από ανθρώπους του σημερινού μεγέθους…Όμως σε ανασκαφές που έγιναν στην Αρχαία Πρόσυμνα της Αργολίδας, κοντά στα Κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών, έγινε λόγος πριν από μερικά μόνο χρόνια για την ανακάλυψη βαθιά μέσα στο χώμα ανθρώπινων σκελετών ύψου σχεδόν 5-6 μέτρων(!) Η απόκρυψη όμως, των συγκεκριμένων ευρημάτων, προκαλεί υποψίες…


* Γ) Οι γίγαντες της Μεσσηνίας.Επικαλούμαστε εδώ επίσης δημοσίευμα προ 100 και πλέον ετών (της δεκαετίας του 1900!) της εφημερίδας «Εμπρός», η οποία αναφέρεται στους περιβόητους «γίγαντες της Μεσσηνίας».

Εύρεση σκελετού 15μ. στην Σαουδική Αραβία?


Όταν οι μαρτυρίες μας προέρχονται από την ελληνική Μυθολογία ή τη Βίβλο και τις μυθολογίες γενικά των μεσανατολικών λαών (και είναι πάμπολες και πασίγνωστες και στις δύο περιπτώσεις), τότε ίσως δικαιολογείται κάπως η σημερινή επιστήμη να κατατάσσει το θέμα της ύπαρξης των γιγάντων στο χώρο του μύθου και του θρύλου...
Όταν όμως ερχόμαστε στην περίπτωση των ευρημάτων, τότε η εμμονή να ερμηνεύονται αυτά πάντα με απαγορευτικό για την ύπαρξη γιγάντων, τρόπο, προκαλεί υποψίες...


Το ζήτημα των μεγαλοοστεϊκών ευρημάτων πολύ λίγο έχει απασχολήσει τους επιστήμονες και ουσιαστικά έχει κρατηθεί μακρυά από το κοινό, παρά το γεγονός ότι τα ευρήματα αυτά -ανθρώπινοι σκελετοί ύψους 2,75 έως 6 μέτρων καθώς και εργαλεία, τσεκούρια, μαχαίρια, άξονες χεριών, κοίλα βλήματα- τα λεγόμενα mega tools, δηλαδή μέγα εργαλεία είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τη σύλληψη της Ιστορίας, όπως την ξέρουμε! Τα ευρήματα αυτά -χρονολογημένα συνήθως 180.000 έως 50.000 χρόνια πριν έχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε όλο τον πλανήτη, από το Μεξικό έως την Ιάβα, τη Νότια Κίνα, την Αυστραλία... μέχρι την Ευρώπη το Ιράκ και τη Σκανδιναβία, υποδεικνύοντας πως υπήρξε μία εποχή που η γη κατοικείτο από γίγαντες. Οι χρήστες αυτών των εργαλείων, των οποίων τα οστά βρίσκουμε σήμερα, χαρακτηρίστηκαν αλλού ως meganthropus, αλλού ως gigantopithecus (Κίνα και Ιάβα κυρίως), και έτσι δόθηκαν δυο ερμηνείες για την παρουσία τους: α) των ανθρωπόμορφων και πολιτισμένων» και β) των «αγρίων», που όμως και αυτοί χρησιμοποιούσαν εργαλεία! Πιθανότατα τους δεύτερους εννοούσε ο Αριστοτέλης όταν έγραφε «κυκλωπικώς ζήν», δηλαδή τους διάγοντες βίο άγριο και μη κοινωνικό.

Μια εντυπωσιακή και, το λιγότερο, περίεργη ιστορία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αρχικά μέσω του ίντερνετ και αργότερα μέσα από ορισμένες εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως του αραβικού κόσμου. Ήταν στις αρχές του Μαρτίου του 2004 που κάποιος Bob Lebling ανέβασε στο Διαδίκτυο μία είδηση συνοδευόμενη από τη σχετική φωτογραφία, ζητώντας σχόλια και περισσότερες πληροφορίες για κάτι όντως απίστευτο: Ένας τεράστιος ανθρώπινος σκελε τός είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, στη Σαουδική Αραβία. Ο σκελετός, έτσι όπως φαινόταν στη φωτογραφία, πρέπει να ήταν πράγματι κολοσσιαίων διαστάσεων και ο γίγαντας εκείνος όταν στεκόταν όρθιος πρέπει να είχε ύψος πάνω από 16 μέτρα!

ΟΦΙΩΝΕΣ!;! ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΙ!;! Η ΒΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ!;!

YouTube Preview Image

Ταξιδεύει κατά πλάτος της διαμέτρου της Σελήνης, μοιάζει να είναι αρκετών χιλιομέτρων, αλλά τα πόσα χιλιόμετρα εξαρτάται από την απόστασή του ανάμεσα στον φακό που το κατέγραψε και το Φεγγάρι…!
Οι υποθέσεις για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το μακρύ αντικείμενο είναι πάρα πολλές…..θα μπορούσε ως αρχική υπόθεση να πούμε ότι ήταν κάποια βιομορφή !( αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό πατήστε ΕΔΩ ), θα μπορούσε να είναι ένα σκάφος των Οφιώνων!;! 

Τι είναι αυτοί!;! 

Η επίμοχθη προσπάθεια της εξέλιξης

Υπάρχει κάτι για το οποίο θέλω να σας μιλήσω και αφορά το άγχος και την αντιμετώπισή του. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. 
Διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο για το πώς μεγαλώνουν οι αστακοί. Δεν μ’ενδιέφερε να μάθω περί του θέματος, παρ’όλα αυτά του έριξα μια ματιά. Απ’ότι φαίνεται, αυτά τα ζώα έχουν απαλή δερματική επιφάνεια, ενώ κατοικούν μέσα σε ένα άτεγκτο κέλυφος. Αυτό το σκληρό εξωτερικό περίβλημα, δεν αλλάζει μορφή, δεν διογκώνεται.
Επομένως η ερώτηση παραμένει : πώς μεγαλώνουν οι αστακοί;

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΪ!!!!

YouTube Preview Image

Ο ποταμός brunei – Μπρούνεϊ είναι ένας ποταμός που διέρχεται από το Μπρούνεϊ  και καταλήγει στον κόλπο του Μπρούνεϊ προς τη βορειοανατολική κατεύθυνση!

 Η istana nurul iman , η επίσημη κατοικία του σουλτάνου του Μπρούνεϊ ,όπου  βρίσκεται στις όχθες του. 

Ο ποταμός Μπρούνεϊ είναι ο μικρότερος ποταμός στο Μπρούνεϊ Νταρουσαλάμ!

 Οι παραδοσιακές κατοικημένες περιοχές του Μπρούνεϊ Νταρουσαλάμ, το kampong ayer (water village), βρίσκονται στον ποταμό! 

Το bandar seri begawan , η πρωτεύουσα του Μπρούνεϊ Νταρουσαλάμ, βρίσκεται στις όχθες του! Οι άνω όχθες του ποταμού αποτελούν σημαντική πηγή γλυκού νερού για τα δυτικά μέρη της χώρας!

Το Μπρούνεϊ έχει μακρά θαλάσσια ιστορία! Οι σουλτάνοι του Μπρούνεϊ έλεγχαν κάποτε το Βόρνεο, καθώς και τμήματα των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας. 

Η πυκνή ζούγκλα της περιοχής σημαίνει ότι η μέθοδος μεταφοράς και επικοινωνίας ήταν πάντα μέσω σκαφών. 

Αυτό οδήγησε στην καθιέρωση παραδοσιακών οικισμών δίπλα στα ποτάμια και τις πλωτές οδούς.

 Αυτές οι πλωτές οδοί προσέφεραν εύκολη μεταφορά μέσα από ένα περιβάλλον ζούγκλας και προμήθεια τροφίμων!

Το 2006 το υπουργείο περιβάλλοντος, πάρκων και αναψυχής (jastre) του υπουργείου του Μπρούνεϊ ξεκίνησε την εκστρατεία εκκαθάρισης του ποταμού Μπρούνεϊ! 

Έχουν διατεθεί συνολικά 3,9 εκατομμύρια δολάρια για το έργο καθαρισμού, εκτός από τα $ 90,000 για τη συλλογή απορριμμάτων από σπίτι σε σπίτι!

Τραγωδία


Κανείς δεν σκέφτηκε να κλείσει φεύγοντας την πόρτα
κανείς δεν σκέφτηκε τον άνεμο που θα ‘ρχονταν σε λίγο
κανείς δεν σκέφτηκε τι άφηνε και τι έπαιρνε κοντά του
φύλλα μαχαίρια βλέμματα ή τα τελευταία λόγια
που θα ‘διναν στην παρεξήγηση ένα τέλος.
Θέλω να σ’ αγαπήσω μα δε γίνεται έχω αργήσει
θέλω να σ’ αγαπήσω όσο δε μ’ αγάπησε κανένας
να σκιστώ για σένα ν’ αλλάξω γειτονιά ν’ αλλάξω στέκια.

"Όλα αυτά που θεωρείς φυσιολογικά σε σκοτώνουν. Δεν το βλέπεις;"


"Ξυπνάω το πρωί για την δουλειά, τρέχω σαν τρελός να ετοιμαστώ
Βρίζω μέσα στο αμάξι όταν βρω κίνηση στον δρόμο
Πηγαίνω στην δουλειά....όλοι τρέχουμε από δω από κει
Σαν να μας κυνηγάνε.....
Το αφεντικό τον κυνηγά το ρολόι
Να προλάβει όσες περισσότερες παραγγελίες
Για να βγάλει περισσότερα λεφτά.... Νομίζει!
Και μετά σπίτι να ξεκουραστώ λίγο.....
Ίσως κάτι μου ξεφεύγει, αλλά δεν το βλέπω σωστό όλο αυτό... Να ζούμε όλοι μέσα στο άγχος, την αγωνία, τον φόβο για το υπόλοιπο της ζωής μας..."


Όμως, οι σκέψεις αυτές φεύγουν γρήγορα, γίνονται καπνός. Γυρνάνε ξανά και ξανά στο νου αλλά τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα διαφορετικό δεν γίνεται.

Γιατί το δέχεσαι ως φυσιολογικό! Γιατί σχηματίζεις τις απόψεις και τις σκέψεις σου από τα ποσοστά που αντιλαμβάνεσαι γύρω σου. Έτσι ξυπνάς και κοιμάσαι με τον ίδιο τρόπο, βαρεμένα ζεις, δύσκολα αντιμετωπίζεις τη μέρα, με τεράστια προσπάθεια φοράς τις μάσκες που θα σε εντάξουν στους "φυσιολογικούς". Και χάνεις πολλή ενέργεια...δημιουργείς αρρώστιες, γεμίζεις με τοξίνες...για τα οποία έπειτα, αναζητάς θεραπείες. 

Τα Σαββατοκύριακα, οι διακοπές, οι αργίες είναι η σωτηρία σου...για να αντέξεις, για να μπορείς να περιμένεις, για να συνεχίζεις να κυνηγάς το όνειρο...

"Κάποια μέρα θα φύγω...θα πάω σε άλλη χώρα, θα βρω την κατάλληλη δουλειά, θα χωρίσω, θα έχω χρήματα, θα βρω την κατάλληλο σύντροφο, θα, θα, θα..." Σαν πολιτικός ακούγεσαι, όμως δεν το αντιλαμβάνεσαι...

Δεν θέλεις να βλέπεις το παρελθόν, πονάει. Δεν μένεις και πολύ στο παρόν, ξεφεύγεις με διάφορα ναρκωτικά, παρεμβολές, υποχρεώσεις, αδρεναλίνη, υποκατάστατα...οτιδήποτε, φτάνει να δραπετεύεις. Δεν μπορείς την ησυχία, τη σκέψη, τις μνήμες, όλα τα "γιατί", τον πόνο, όσα δεν θέλεις αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Και η ματιά σου συνέχεια προς τα έξω... Δεν έχεις χρόνο, ασχολείσαι με δέκα χιλιάδες πράγματα μήπως νοιώσεις σημαντικός ή άξιος να εισπράξεις όλα όσα θέλεις.

Ρούπερτ Σπάιρα: Να μην αντιστεκόμαστε στα συναισθήματα


Η επίγνωση είναι σαν ένας άδειος χώρος. Το γεγονός ότι κάποιος αισθάνεται πρώτα ένα συναίσθημα, σημαίνει ότι η επίγνωση έχει ήδη επιτρέψει στο συναίσθημα αυτό να έρθει στην επιφάνεια.


Αλλά μετά έρχεται και ο νους που το κρίνει ως αρνητικό και το καταπιέζει. Αντί να λέμε "καλωσόρισε το συναίσθημα", πιο σωστό είναι να λέμε "επίτρεψε στο συναίσθημα να υπάρξει", γιατί το "καλωσόρισε" δηλώνει κάτι το ενεργητικό, ενώ η επίγνωση δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα, απλά επιτρέπει στα συναισθήματα να υπάρξουν και να βγουν στην επιφάνεια.

Αυτή η αποδοχή δεν είναι μια νοητική δραστηριότητα. Δεν είναι κάτι που κάνουμε, είναι κάτι που είμαστε. Είμαστε αυτή η αποδοχή. Η φύση της επίγνωσης είναι η απόλυτη αποδοχή, η δεκτικότητα, η παντελής απουσία κάθε αντίστασης. Δεν χρειάζεται καν να μάθουμε να είμαστε έτσι, ή να εκπαιδεύσουμε την επίγνωση για να είναι δεκτική. 

"Παρατηρώ και νιώθω", αυτή είναι η φύση της επίγνωσης και αυτή είναι η σωστή στάση απέναντι στα συναισθήματα. Η επίγνωση δεν έχει καν κάποιο κίνητρο για να εξαφανίσει τα συναισθήματα. Μόνο ο νους είναι αυτός που λέει "δεν μου αρέσουν, θέλω να τα εξαφανίσω και για να τα εξαφανίσω πρέπει πρώτα να τα αποδεχτώ".

Μέσα στο χρόνο


Κάποτε με κατηγόρησαν

Ότι αμφισβήτησα το Βούδα,

Τον Ερμή τον Τρισμέγιστο,

Τον Σωκράτη,

Όλους, έναν έναν.

Αλλά αν δεν το έκανα, δεν θα τους αποδεχόμουν. Όλους!

Δεν θα έβρισκα την αλήθεια, πέρα από την εξουσία.

Το σωστό, πέρα από το ψέμα.

Τον Εαυτό μου, πέρα από το εγώ μου.


Κάποιος θα βρεθεί να με κατηγορήσει

Για οτιδήποτε.

Όσα δεν ταιριάζουν με τη δική του αντίληψη σωστού/λάθους.

Και ο άνθρωπος, ως κοινωνία, δεν έχει αλλάξει ακόμα. 

Κίνα: Ανακαλύφθηκε «σκελετός δράκου» - Μυστήριο γύρω από τα ευρήματα (βίντεο)

Κίνα: Ανακαλύφθηκε «σκελετός δράκου» - Μυστήριο γύρω από τα ευρήματα (βίντεο)

Μπροστά σε ένα μυστήριο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Κίνα, καθώς εμφανίστηκε ο σκελετός ενός δράκου, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα!
Ο παράξενος «σκελετός», που είχε μήκος τουλάχιστον 18 μέτρα, δύο μικρά «χεράκια» στο κέντρο και κεφάλι που θύμιζε τρομερά... αγελάδα, εντοπίστηκε σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Τσανγκζιακού, στα βόρεια της χώρας.
The bizarre skeleton had even been arranged to look like it had small little arms to imitate a dragon's wings
Παρόλο που υπήρξαν προληπτικοί χωρικοί - κυρίως μεγάλης ηλικίας - οι οποίοι τρόμαξαν από το εύρημα, πιστεύοντας με κάθε βεβαιότητα ότι επρόκειτο για δράκο, οι περισσότεροι αντιμετώπισαν τα οστά με χιούμορ και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Αρκετά βίντεο και φωτογραφίες έκαναν τον γύρο των social media, με πολλούς ευκολόπιστους να αναρωτιούνται αν όντως ο σκελετός είναι η πρώτη απτή απόδειξη της ύπαρξης του μυθικού πλάσματος και άλλους να τους κοροϊδεύουν για την αφέλεια τους.

Έρμαν Έσσε : «άνθρωποι σαν αστέρια..»

Κάποτε, της είπε: Είσαι σαν και εμένα, είσαι αλλιώτικη από όλους τους ανθρώπους. Είσαι η Καμάλα, τίποτα άλλο, και υπάρχει μέσα σου γαλήνη, ένα καταφύγιο όπου μπορείς να αποσυρθείς κάθε στιγμή και νοιώσεις ζεστασιά, το ίδιο και εγώ. Λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή την ικανότητα, και όμως θα μπορούσαν να την αποκτήσουν όλοι.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έξυπνοι; είπε η Καμάλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ιστοί δήθεν αράχνης πέφτουν μαζικά από τον ουρανό μετά από ψεκασμούς!

allnewz



Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το φαινόμενο ιστοί που μοιάζουν με εκείνες της αράχνης να πέφτουν μαζικά από τον ουρανό

Τόσο στις ΗΠΑ, Καναδά, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υπάρξει στο παρελθόν καταγγελίες ότι ο ουρανός “βρέχει” μυστηριώδεις ιστούς που μοιάζουν με ιστούς αράχνης, αφήνοντας εμβρόντητους τους πολίτες και τις αρχές… σε αδυναμία εξήγησης.  
Μάλιστα, εικάζουν ότι μπορεί να είναι υποπροϊόν των… “εξατμίσεων αεροπλάνων”!
Φυσικά και από αεροπλάνα προέρχονται, αλλά όχι από τις “εξατμίσεις”, αλλά τις ρίψεις του χημικού υλικού που γίνονται σκόπιμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν τις δείτε μην τις αγγίξετε, προσέξτε να μην έρθουν σε επαφή με το σώμα σας ή τα μαλλιά σας. Αν μπορείτε να τις συλλέξετε με ασφάλεια  και να τις στείλετε για ανάλυση. Παρακαλούμε ενημερώστε μας.

Οι πολυμερείς αυτές ίνες, όπως και η “έξυπνη” σκόνη που πολλοί ακτιβιστές έχουν καταγράψει με τον φακό τους, συνδέονται τόσο άμεσα με τους ψεκασμούς όσο και με την δερματική ασθένεια Μοργκέλονς, η οποία για χρόνια δεν αναγνωριζόταν από την επιστημονική κοινότητα, θεωρώντας τους ασθενείς ως “ψυχοπαθείς”, που την φαντάζονται και είναι άρρωστοι “στο μυαλό τους”, ωστόσο τελικά έγινε αποδεκτή, αλλά χωρίς συγκεκριμένη θεραπεία.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα