Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πέντε καθημερινές πρακτικές για διαύγεια και μακροζωία

Πέντε πράγματα που διατηρούν την υγεία, τη μακροζωία και τη νοητική διαύγεια, σε μια εποχή όπου αυξάνονται τα θύματα από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

ΖΟΥΜΕ σε μια εποχή όπου το προσδόκιμο ζωής έχει ξεπεράσει τα 70 έτη, σε αντίθεση με μερικές γενιές πριν, όπου το μέσο προσδόκιμο ζωής ήταν τα 50 έτη. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 ακόμα και τα 90 έτη. Μια ζωή μεγαλύτερης διάρκειας σημαίνει πολλά πράγματα, ένα από τα οποία είναι ότι το μυαλό μας θα χρειαστεί να δουλεύει περισσότερο και πιο σκληρά στην τρίτη ηλικία.
Η νευροεπιστήμονας Dr Tara Swart προειδοποιεί ότι σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο ζωής μας, ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ θα προσβάλλουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα πληθυσμού. Αλλά υπάρχουν μερικά απλά, προληπτικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος της μεγάλης αύξησης των περιστατικών Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας. Για παράδειγμα, μπορούμε να ανταλλάξουμε τον απογευματινό καφέ με πράσινο τσάι και μπορούμε να κάνουμε την κοινωνική μας ζωή πιο ζωηρή – για χάρη του εγκεφάλου μας.

Δραματική αύξηση της νόσου Αλτσχάιμερ

Τα περιστατικά της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας με εκφυλισμό των πνευματικών ικανοτήτων, πρόκειται να αυξηθούν δραματικά κατά τις επόμενες δεκαετίες, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Κάθε 7 δευτερόλεπτα, εμφανίζεται 1 νέο περιστατικό άνοιας. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια, προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Έρπης ζωστήρ


              Έρπης ζωστήρ  

<<<<<Αυτό το αφιερώνω σε όσους δεν θέλουν τη σοδα που χρησιμοποιώ και σε όσους με έχουν χαρακτηρίσει με τόσα κοσμητικά επίθετα γιατί δεν συμφώνησα με αυτό που ήθελαν αυτοί η δεν πίστεψαν το τσαρλατάνο με τα υλικά  που χρησιμοποιώ πχ τενοντίτιδα >>>>>>>>>>

      Να σας προσφέρω μια βοήθεια στο πρώτο 24ωρο για να απαλύνω το πρόβλημα σας .

   Πλένουμε την περιοχή με το γιατροσόφι χαμομηλι αλατι και σοδα το αφήνουμε να στεγνώσει η το σκουπίζουμε.Στην συνέχεια το αλείφουμε με κρέμα σόδα με μέλι την σόδα από τα σούπερ μάρκετ . Φοράμε μια φανέλα και τυλιγόμαστε με μεμβράνη κουζίνας μαλακά .Από την πρώτη ώρα θα ανακουφιστείτε.

Ο Σαλμάν Ρούσντι για την αλλαγή φύλου στα παιδιά

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

• Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας είναι αντίθετος στην αλλαγή φύλλου στους ανήλικους, λέγοντας ότι αυτή η φιλελεύθερη στάση τραυματίζει τους νέους.

• «Ένα αγοράκι που παίζει με κούκλες δεν σημαίνει ότι θέλει να γίνει γυναίκα, για να επιδιώξουμε την αλλαγή του φύλου του».

• Ο συγγραφέας των “Σατανικών στίχων” λέει ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει τέτοια κρίσιμα ζητήματα με επιπολαιότητα, όταν τα αποκαλεί “πρόοδο”.

Ο ινδικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας Σερ Σαλμάν Ρούσντι, βραβευμένος με Πούλιτζερ για το έργο του “Τα παιδιά του μεσονυκτίου”. Image: Supplied
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που παραχώρησε στο BBC, ο διάσημος συγγραφέας των “Σατανικών στίχων” εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία που έχει πάρει η σημερινή κοινωνία, η οποία, καλύπτοντας την άγνοια και την ελαφρότητά της με τη σημαία της προοδευτικότητας, αποφασίζει σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά για την αλλαγή φύλου.
Ο 70χρονος συγγραφέας θεωρεία απαράδεκτο να δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να μετατρέπουν ένα παιδί 10, 11 ή 12 ετών σε ευνούχο. Η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να διαφημίζει και να προωθεί τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου στους νέους.
Η ανησυχία του Ρούσντι πηγάζει κυρίως από το γεγονός ότι τα παιδιά και οι γονείς επηρεάζονται από τις φιλελεύθερες απόψεις και στάσεις εκείνων που προπαγανδίζουν την αλλαγή φύλου ως κοινωνικό επίτευγμα, ως προοδευτικό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό μέτρο.
«Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα», είπε ο Ρούσντι, «την υπερβολική επιμονή των γονέων σε αυτά τα ζητήματα, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά τους είναι πολύ νέα. Αποφασίζουν με επιπολαιότητα ότι το παιδί πρέπει να αλλάξει φύλο και αρχίζουν να του δίνουν ισχυρά φάρμακα προκειμένου να γίνει από αγόρι κορίτσι. Ένα μικρό παιδί δεν έχει αντίληψη του ζητήματος, δεν έχει κρίση ούτε αντιστάσεις κι έτσι γίνεται εύκολο θύμα των γονιών και της φιλελεύθερης κοινωνίας».
Πρόσφατα έγινε γνωστή στη Βρετανία η περίπτωση ενός 12χρονου αγοριού, του Zoey Middleton, από το Ντέρμπισαϊρ, που οι γονείς του έχουν αρχίσει να του χορηγήσουν πολύ ισχυρά φάρμακα προκειμένου να αλλάξει φύλο πριν ολοκληρώσει την εφηβεία. Επειδή τα φάρμακα αυτά είναι πολύ ακριβά, ζητούν με δημόσιες εκκλήσεις τους να τους τα παραχωρεί δωρεάν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).
Αυτή δεν είναι μια μοναδική περίπτωση. Μια πρόχειρη έρευνα της Mail on Sunday έδειξε ότι υπάρχουν σήμερα στη Βρετανία 800 παιδιά που έχουν μπει από τους γονείς τους σε φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να είναι έτοιμα για να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλλου.

O επόμενος πρωθυπουργός

Από τον Χρήστο Γιανναρά (*)

Αν προλάβει πια να υπάρξει πρωθυπουργός με παρατεταμένη θητεία, θα είναι κάποιος που ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ.


ΛΟΓΙΚΑ, δηλαδή με τους όρους της κοινής και στοιχειώδους λογικής, ελπίδα να ανακάμψει το αποσυντεθειμένο πια και χρεοκοπημένο (υπό επιτροπεία επαχθέστατη) ελλαδικό κράτος, δεν υπάρχει. Για χίλιους-μύριους ολοφάνερους λόγους – θα αρκούσε όμως ένας και μόνος: Είναι των αδυνάτων αδύνατο να έχει συνέχεια ιστορικής παρουσίας μια συλλογικότητα, στην οποία, δεκαετίες τώρα, δεν κρίνεται κανένας για τίποτα – ειδεχθέστατα κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα μένουν ατιμώρητα ή και πανηγυρικώς αμνηστεύονται. H παρανομία, η καταστροφή ή κλοπή κοινωνικής περιουσίας, είναι καθεστώς. Οι φυσικοί αυτουργοί της χρεοκοπίας εξακολουθούν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν την εξουσία και τα λάφυρα της σύλησης του κοινωνικού χρήματος, έχοντας με νόμο εξασφαλίσει την ατιμωρησία των κακουργημάτων τους.
Ταυτόχρονα, κάθε αξιολόγηση, κριτική αποτίμηση και διαβάθμιση της ποιότητας έχει καταργηθεί, η βαθμολογία έχει εξοβελιστεί από το σχολείο ή διατηρείται συμβατικά, η αντιγραφή στα πανεπιστήμια ή η κομματική στράτευση εξασφαλίζουν πτυχίο σε ανατριχιαστικά αγράμματους.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κρίνονται ούτε για εξόφθαλμη ανεπάρκεια, βασανισμό ή εκβιασμό του πολίτη, προάγονται μόνο με τα χρόνια παρουσίας τους στην «υπηρεσία». O εργατικός δεν διακρίνεται από τον φυγόπονο ούτε ο ευφυής από τον μικρονοϊκό ούτε ο τίμιος από τον διεφθαρμένο. Σε καμία βαθμίδα της προσχηματικής ιεράρχησης ευθυνών δεν αποτιμώνται προσόντα, ικανότητες, ήθος, πεπραγμένα – πουθενά, από το νηπιαγωγείο έως το υπουργικό συμβούλιο.
Μεθοδικά, εσκεμμένα, η έννοια της αξιολόγησης έχει ταυτιστεί στις συνειδήσεις με τον αναχρονιστικό συντηρητισμό, τον αυταρχισμό, την καταπίεση. Κάθε βράδυ αγέλες ανεγκέφαλων υπανθρώπων λυμαίνονται συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας, κάθε νύχτα «προσάγονται» κάποιοι στον εισαγγελέα, δεν κρατείται ποτέ κανένας. Είναι αδιανόητο να κριθούν ένοχοι ή να παραπεμφθούν σε ψυχίατρο.
H ασυδοσία και ο τραμπουκισμός λογαριάζονται στην «προοδευτική» Ελλάδα σαν «κοινωνικές κατακτήσεις», το ίδιο και η εκδοχή του πανεπιστημίου ως «ασύλου» της παράνοιας, των βανδαλισμών, της αισθητικής βαναυσότητας.

Η κατρακύλα της χώρας προς την ιστορική εξαφάνιση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα