Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Νέα Υόρκη: Μεταλλικοί πύργοι τοποθετούνται στην πόλη σε άκρα μυστικότητα

Οι Νεοϋορκέζοι τους βλέπουν, ξέρουν ότι θα τους πληρώσουν ως φορολογούμενοι πολίτες, αλλά δεν δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς κάνουν. Δημοκρατία γαρ…

Μυστηριώδεις μεταλλικοί πύργοι έχουν αρχίσει να “φυτρώνουν” στις τοπικές σήραγγες της Νέας Υόρκης και σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται και σε γέφυρες, αλλά οι αρχές δεν δηλώνουν τι είναι.
Ο πρόεδρος της μητροπολιτικής υπηρεσίας μεταφορών (MTA), Joe Lhota, λέει ότι δεν μπορεί να συζητήσει τι ακριβώς θα στεγαστεί στους πύργους κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για λόγους ασφάλειας.
“Δεν είμαι ελεύθερος να το συζητήσω αυτό”, δήλωσε ο Lhota σε δημοσιογράφους στο Μανχάταν την Τετάρτη, μετά την μηνιαία συνεδρίαση της MTA. “Δεν πρόκειται να θέσω την θέση μου σε κίνδυνο για να μιλήσω για τα στοιχεία ασφάλειας που υπάρχουν σε αυτά”.
Οι πύργοι, δήλωσε ο Lhota, θα φιλοξενήσουν «αντικείμενα εθνικής ασφάλειας» που είχαν προηγουμένως στεγαστεί σε θαλάμους διοδίων MTA.
Οι πύργοι, δήλωσε ο Lhota, “παρέχουν επίσης φως.”

Πόσα decibel αντέχει το ανθρώπινο σύστημα. Η δυνατή μουσική μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή και μόνιμη απώλεια ακοής




Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), παγκοσμίως περισσότεροι από 275 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακοής ή είναι κωφοί.Οι ειδικοί αποδίδουν τα ανησυχητικά νούμερα, στην απότομη αύξηση της ηχορύπανσης, όσον αφορά στη μουσική μέσω συσκευών, αλλά και σε χώρους διασκέδασης.
Στην Ευρώπη υπολογίζεται, ότι 73 εκατομμύρια εμφανίζουν μείωση ακοής.
Έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως με συμμετοχή από 14 ανεπτυγμένες χώρες, κατατάσσει την Ελλάδα 1η σε ηχορύπανση και οι Έλληνες βαρήκοοι ξεπερνούν τις 900.000.
Οι ερευνητές εξέφρασαν την ανησυχία τους, ότι εκατομμύρια νέοι στην Ευρώπη κινδυνεύουν από παροδική ή μόνιμη απώλεια ακοής, εξαιτίας της δυνατής μουσικής.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως αν η επαφή με δυνατή μουσική είναι καθημερινή, τότε είναι πολύ πιθανή η απώλεια ακοής σε βάθος 5 ετών.
Η βαρηκοΐα εκδηλώνεται σε δύο στάδια και απαιτεί χρόνο.

Οέρα Λίντα: Ένα παράξενο βιβλίο που αναιρεί όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την παγκόσμια ιστορία


Το βιβλίο Οέρα Λίντα (ERG book Linda)

Το 1876 εμφανίστηκε στο Λονδίνο ένα πολύ παράξενο βιβλίο που χρονολογείτο από τον 13ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1256. Το αυθεντικό κείμενο ήταν γραμμένο στη γλώσσα Frissian, μια αρχαία ολλανδική διάλεκτο, που μοιάζει πολύ με τα Ελληνικά και μιλούσε για ιστορικά, μυθολογικά αλλά και θρησκευτικά θέματα.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα, η Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές, κυβερνούνταν από γυναίκες ιέρειες που λάτρευαν την θεά Φρία. Ακόμα, μέσα στο χειρόγραφο, οι συγγραφείς του ισχυρίζονταν ότι αυτός ο πολιτισμός χρησιμοποιούσε ένα αλφάβητο στο οποίο στηρίχθηκαν το Φοινικικό και το Ελληνικό αλφάβητο. Οι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν ότι αν και εφόσον το βιβλίο είναι αυθεντικό, τότε θα πρέπει να έχει γραφτεί από πολλούς ανθρώπους, σε μια περίοδο που καλύπτει το 2194 π.Χ. και το 803 μ.Χ.

Εκτός αυτών, το βιβλίο λοιπόν μιλούσε και για ένα μεγάλο νησί στα βόρεια της Ευρώπης, την Ατλάντ (πιθανότατα την Ατλαντίδα), που κατοικούνταν από μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη φυλή. Το 2193 π.Χ. όμως το νησί αφανίστηκε μετά από μία μεγάλη καταστροφή, χρονολογία που συμπίπτει με την βιβλική καταστροφή του κόσμου και την κιβωτό του Νώε. Εκείνοι που κατάφεραν να γλιτώσουν, “μετανάστευσαν” στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο Δίας μπαίνει στον Σκορπιό* Και θα Μείνει Εκεί Ένα Χρόνο κι ένα Μήνα*








 4. 10. 2017





ΔΙΑΣ στον ΣΚΟΡΠΙΟ*


Από τις 10 Οκτωβρίου 2017


εως τις 11 Νοεμβρίου 2018


*


Σκορπιοί


και Ωροσκόποι Σκορπιοί,


αν το Καλοκαίρι σας,


και το Φθινόπωρο


μέχρι τώρα,


σας έχουν φέρει στην Επιφάνεια


όλα τα θέματα στα οποία


πονάτε, δυσκολεύεστε,


μάχεστε με τον ίδιο σας τον Εαυτό,


είναι γιατί το Σύμπαν


θέλει να είστε Έτοιμοι και Καθαροί


πριν ο Θεός των Θεών Δίας,


μπει στην Χώρα σας,


ώστε Καθαρούς Πια,


να σας δώσει όλο τον Πλούτο


την Σοφία, την Χαρά και


το Ευ Ζην


που Φέρνει πάντα Μαζί του*

Ο πόνος, αντίθετα με την απόλαυση, δεν κρύβεται πίσω από μάσκες | Μέρος Β’ (ΟΣΚΑΡ ΓΟΥΑΪΛΝΤ – De profundis)




Μα περισσότερο απ’ όλα, η θλίψη περιβάλλεται πάντα από μια έντονη, ασυνήθιστη αίσθηση της πραγματικότητας. Είπα προηγουμένως πως οι σχέσεις μου με την τέχνη και τον πολιτισμό της εποχής μου υπήρξαν συμβολικές. Μέσα σ’ αυτό το κάτεργο όλοι οι συγκρατούμενοι μου έχουν συμβολική σχέση με το υπέρτατο μυστικό της ζωής. Γιατί το μυστικό της ζωής είναι ο πόνος. Αυτός κρύβεται πίσω απ’ όλα τα πράγματα. Από την αρχή της ζωής μας νιώθουμε τόσο έντονα τη διαφορά του γλυκού απ’ το πικρό, που αναπόφευκτα κατευθύνουμε όλες μας τις επιθυμίες στις απολαύσεις, αποζητώντας όχι απλώς «ένα δυο μήνες να φάμε απ’ την κερήθρα», αλλά να μη γευτούμε άλλη τροφή σ’ όλη μας τη ζωή, αγνοώντας στο μεταξύ πως η ψυχή μας ίσως λιμοκτονεί.

Θυμάμαι τη συζήτηση που είχα κάποτε γύρω απ’ αυτό το θέμα με μιαν απ’ τις πιο γοητευτικές προσωπικότητες που γνώρισα στη ζωή μου: μια κυρία που η συμπάθεια και η καλοσύνη της για μένα, πριν και μετά την τραγωδία της φυλάκισής μου, δεν περιγράφεται με λόγια· χωρίς να το ξέρει, με την παρουσία της και μόνο, με το να είναι αυτό που είναι – ένα ιδανικό και συνάμα ανθρώπινη, με βοήθησε πραγματικά, όσο κανείς άλλος στον κόσμο, να μη λυγίσω κάτω απ’ το φορτίο των βασάνων μου. Λειτούργησε σαν πρότυπο που ονειρευόμουν να το φτάσω και ταυτόχρονα χειροπιαστή βοήθεια για να πετύχω το σκοπό αυτό. Είναι μια ψυχή που αποπνέει ευωδιά στον αέρα και δίνει στην πνευματικότητα όψη απλή και φυσική σαν το φως του ήλιου ή τη θάλασσα, μια γυναίκα που πιστεύει ότι ομορφιά και θλίψη περπατούν χέρι χέρι και μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα. Της έλεγα ότι τα βάσανα που κρύβει ένα σοκάκι του Λονδίνου είναι αρκετή απόδειξη πως ο Θεός δεν αγαπάει τον άνθρωπο, ότι φτάνει να υπάρχει έστω και μία καρδιά που βασανίζεται απ’ τη θλίψη, έστω κι ένα παιδάκι που κλαίει στη γωνιά του κήπου για μιαν αταξία που έκανε ή δεν έκανε, για να αμαυρώσει το πρόσωπο της δημιουργίας. Έπεφτα τελείως έξω. Μου το είπε αλλά ήταν αδύνατο να την πιστέψω. Στη σφαίρα που βρισκόμουν τότε, δεν μπορούσα να πιστέψω κάτι τέτοιο. Τώρα μου φαίνεται πως μοναδική εξήγηση για τα περίσσια βάσανα στη γη είναι η αγάπη. Δεν μπορώ να φανταστώ καμιά άλλη εξήγηση κι έχω πειστεί πως αν ο κόσμος έχει χτιστεί με θλίψη, τα χέρια που τον έχτισαν είναι χέρια αγάπης, γιατί με κανέναν άλλο τρόπο δε θα μπορούσε η ψυχή του ανθρώπου, που για χάρη της έγινε ο κόσμος, να υψωθεί ως τις ανώτατες βαθμίδες της τελειότητας. Απολαύσεις για το όμορφο σώμα, αλλά πόνος για την όμορφη ψυχή·

Ο πόνος, αντίθετα με την απόλαυση, δεν κρύβεται πίσω από μάσκες | Μέρος Α’ (ΟΣΚΑΡ ΓΟΥΑΪΛΝΤ – De profundis)




Υπάρχουν τόσα πολλά που θέλω ακόμη να κάνω, ώστε θα το θεωρούσα αληθινή τραγωδία αν ο θάνατος με εμπόδιζε να ολοκληρώσω τουλάχιστον ένα μικρό μέρος. Βλέπω να ανοίγονται μπροστά μου καινούριες οπτικές στην τέχνη και τη ζωή, που η καθεμιά είναι μια νέα μέθοδος ν’ αγγίξεις την τελειότητα. Είναι για μένα ένας καινούριος κόσμος και δε θέλω να πεθάνω πριν τον εξερευνήσω. Θέλεις να μάθεις ποιος είναι αυτός ο καινούριος κόσμος; Δεν είναι δύσκολο να το μαντέψεις. Είναι ο κόσμος που έζησα δυο χρόνια στη φυλακή. Η θλίψη, λοιπόν, και τα διδάγματα που παίρνω απ’ αυτήν είναι ο καινούριος μου κόσμος.
Άλλοτε, η ζωή μου όλη ήταν αφιερωμένη στην απόλαυση. Γύριζα την πλάτη σε κάθε είδους πόνο και λύπη. Τα σιχαινόμουν και τα δυο. Αποφάσισα να τα αγνοήσω όσο μπορούσα περισσότερο: τα αντιμετώπιζα σαν μορφές ατελείς. Δεν αποτελούσαν μέρος του σχεδίου μου για τη ζωή. Δεν είχαν θέση στη φιλοσοφία μου. Η μητέρα μου, που ήξερε όλες τις όψεις της ζωής, μου ανέφερε συχνά τους στίχους του Γκαίτε — γραμμένους απ’ τον Καρλάιλ σ’ ένα βιβλίο που της είχε χαρίσει πριν από πολλά χρόνια και μεταφρασμένους, υποθέτω, απ’ τον ίδιο;
Όποιος δε έφαγε ποτέ ψωμί με θλίψη, όποιος δεν πέρασε τις νύχτες του με δάκρυ προσμένοντας να ‘ρθει καινούρια αυγή — ακόμα δε σας γνώρισε, ουράνιες δυνάμεις.
Ήταν οι στίχοι που η ευγενική βασίλισσα της Πρωσίας, έχοντας υποστεί τη βάναυση μεταχείριση του Ναπολέοντα, ανέφερε συχνά στην ταπεινωτική εξορία της – τους χρησιμοποιούσε συχνά η μητέρα μου στα τελευταία ταραγμένα χρόνια της ζωής της. Εγώ αρνιόμουν κατηγορηματικά να αποδεχτώ ή να ομολογήσω την τεράστια αλήθεια που κρυβόταν μέσα τους. Δεν μπορούσα να την καταλάβω. Το συνηθισμένο μου σχόλιο ήταν πως δεν είχα καμία όρεξη να τρώω ψωμί με θλίψη ή να περάσω έστω και μια νύχτα θρηνώντας και προσμένοντας μιαν ακόμη πιο πικρή χαραυγή.

Ἀκροβατώντας;

Ἀκροβατώντας;Ἔτσι μᾶς ἔχουν πεῖ…
Μᾶς ἔχουν πείσει πὼς τὸ νὰ ζοῦμε βάσει τῶν Φυσικῶν Νόμων, εἶναι σὰν νὰ ἀκροβατοῦμε ἐπάνω σὲ ἕνα τεντωμένο σκοινί.
Μᾶς ἔχουν …«ἐμβολιάσει» μὲ τὴν πεποίθησιν πὼς μόνον ὅταν παραμένουμε μέσα σὲ κάποιαν ὁμάδα ἤ σὲ κάποιο σύνολον ἤ σὲ κάποιαν μικρὴ ἤ μεγάλη παρέα, ἔχουμε ἐλπίδες νὰ ἐπιβιώσουμε.
Καὶ πολὺ πιθανόν, ἔως προσφάτως, νὰ ἦταν ἔτσι.
Μὰ δὲν εἶναι πιά…
Ἡ μόνη ὁδὸς διαφυγῆς τῆς κοινωνίας μας, σὲ ὅλα τὰ μήκη καὶ τὰ πλάτη τῆς γῆς, εἶναι ἡ υἱοθέτησις τοῦ Φυσικοῦ Νόμου στὸ καθ’ ὅλα. Δῆλα δὴ ἡ ἀποκοπή μας ἀπὸ τὸ …«κοπάδι» καὶ ἡ δημιουργία νέων δρόμων, τέτοιων, ποὺ θὰ μᾶς ὁδηγήσουν στὴν αὐτάρκεια, στὴν οὐσιαστικὴ Ζωὴ μὰ κυρίως στὴν Ἐπιβίωσιν.

Νίκος Καζαντζάκης: Το σκοτάδι μέσα μας

Νίκος Καζαντζάκης: Το σκοτάδι μέσα μας

«ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, κύρης πολύς· σε όλη μου τη ζωή απελπισμένα μάχουμαι να μετουσιώσω τα σκοτάδια αυτά και να τα κάμω φως, μια στάλα φως· αγώνας τραχύς, χωρίς έλεος, χωρίς αναπαή, μια στιγμή να κουράζουμουν, να σκόλαζα τον πόλεμο, ήμουν χαμένος· κι αν έβγαινα κάποτε νικητής, τι αγωνία και πόσες λαβωματιές!

ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΓΝΟΣ· ΜΑΧΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ. Η αρετή για μένα δεν είναι καρπός της φύσης μου, είναι καρπός του αγώνα μου· δε μου την έδωκε ο Θεός, μοχτώ να την καταχτήσω με το σπαθί μου· το άνθος της αρετής για μένα είναι σωρός μετουσιωμένη κοπριά.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ· ως τώρα δε νικήθηκα ολοκληρωτικά, δε νίκησα ολοκληρωτικά· πάντα αγωνίζουμαι, κι από στιγμή σε στιγμή μπορώ να χαθώ όλος, μπορώ να σωθώ όλος· ακόμα περνώ της Τρίχας το γιοφύρι απάνω από την άβυσσο».

«ΑΣΦΑΛΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΝΙΑ ΑΥΤΗ ΜΗΤΡΑ την αξία του κάθε παιδιού της· κι όσο ανώτερη η ψυχή που έπλασε, τόσο και δυσκολότερη της αναθέτει εντολή: να σώσει τον εαυτό του ή τη ράτσα του ή τον κόσμο· από την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη εντολή που σου αναθέτει διαβαθμίζεται η ψυχή σου.

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΤΟΥΤΟ, που έχει χρέος να πάρει η ψυχή, να τον ξεκρίνει. Κάθε άνθρωπος χαραγμένο βαθύτερα. Απάνω στα χώματα όπου γεννήθηκε. Τα χώματα αυτά που σ’ έπλασαν βρίσκουνται σε μυστική επαφή και συνεννόηση με την ψυχή σου· όπως οι ρίζες ξαποστέλνουν στο δέντρο την κρυφή προσταγή ν’ ανθίσει και να καρπίσει, για να δικαιωθούν οι ρίζες και να φτάσουν στο τέρμα της πορείας τους, όμοια τα πατρικά χώματα αναθέτουν δύσκολες εντολές στις ψυχές που γέννησαν θαρρείς χώματα και ψυχή πως είναι από την ίδια ουσία κι επιχειρούν την ίδια έφοδο· κι η ψυχή είναι μονάχα η ακρότατη νίκη».

Η Μούσα του Πολεμιστή

aragorne

Η Γυναίκα, ή μάλλον το Θηλυκό, πρέπει να είναι μια Τριπλή Θεά:
Αφροδίτη, για το Κάλλος…
Αθηνά, για την Γνώση…
Αρτέμιδα, για να μετέχει της Εξέλιξης του Ανδρός…
Ο συνδυασμός τους μας δίνει την Λευκή Θεά, την Ήρα.
θεϊκή Σύντροφο…
Και τότε ο Πολεμιστής, εμπνεόμενος από μια Μούσα, αγγίζει την Θέωση…

Η τέχνη του πολέμου


%ce%b7-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%85
Η τέχνη του πολεμίζειν
«Η τέχνη του  πολέμου έχει μεγάλη σημασία για την πολιτεία».

Με την αποφθεγματική αυτή φράση του κινέζου στρατηγού, άρχισα  μετά το 1992, να μελετώ την τέχνη του πολέμου σε μια πρακτική εξάσκηση των πολεμικών τεχνών, παρατηρώντας τον εαυτό μου και τους άλλους  μέσα από τη  διαλεκτική αλληλεπίδραση της ανθρώπινης φύσης και της ιστορίας.

Δεν είμαι πολεμοχαρής άνθρωπος και δεν συμπαθώ τους   επιθετικούς  οξύθυμους   ανθρώπους, που πουλάνε το μαντήλι τους για φασαρία και καυγά.Θεωρώ, πως έχουν περίσσευμα ενέργειας και έλλειψη αυτοσεβασμού, που το μεταφράζουν και το εκτονώνουν, σαν σπουδαιότητα του μικρού «εγώ», προσπαθώντας πάντα να επιβεβαιωθούν μέσα από μια  αντιαισθητική επιθετική  κακή συμπεριφορά και κακοπροαίρετη αρνητική κριτική.

Δεν εμπιστεύομαι τους  «ειρηνόφιλους» παθητικούς  ανθρώπους. Είναι συνήθως, ανειλικρινείς, αρπακτικοί,  ύπουλοι και ιδιοτελείς. Έχουν έλλειψη ενέργειας και αυτοεκτίμησης και, το γνωρίζουν. Προσπαθούν με κολακείες και γλοιωδίες ,να το κουκουλώσουν, να σε κλέψουν,να σε εξαπατήσουν  και να σε διαβρώσουν.

Ελλήνων Κόσμος: «Ερμής, το Μήνυμα των Θεών

Ερμής
Στον Δρόμο της Αναζήτησης ο σημαντικότατος Ερμής, γιος του Δία όταν έσμιξε με την Πλειάδα Μαία στην Μαγική Αρκαδία, είναι ο θεός-ψυχοπομπός που ενώνει τους Κόσμους, ο ΕΡ-ΜΗ-Σ που μεταφέρει στους θνητούς τα γραμμένα για αυτούς από τις ΜΟΙ-ΡΕ-Σ…
όπως και η Ίρις, η συνεργάτιδά του.
Η Ίρις, το Ουράνιο Τόξο που στην άκρη του βρίσκονται οι θησαυροί των θεών, τα χρώματα της οποίας βρίσκονται στην ουρά του Παγωνιού, εκεί όπου η Ήρα έβαλε τους οφθαλμούς του Άργου του Πανόπτη, του Φύλακα της Αρκαδίας, του από τον Ερμή σκοτωμένου.
Πόσα «ρ» μαζεμένα…
«Ρ»… το γράμμα της Μύησης, στην Απόκρυφη Παράδοση.
RAINBow…
BRAIN…
Ένα Μήνυμα μπορεί να περάσει από ιδιότυπες γέφυρες από τον Κόσμο των θεών στον Κόσμο των ανθρώπων, μιλώντας στο Υποσυνείδητο δίχως καν να περάσει από τις Πύλες της Συνείδησης…

Το ταξίδι της ψυχής



Η ψυχή είναι ένα μεγαλείο, η οποία ταξιδεύει ανά τους αιώνες. Βρίσκεται μέσα σε ένα κανάλι ενέργειας . Ένα κανάλι που ενώνει τους 7 νόμους του Σύμπαντος με το Πάτερ Ημών.

Για να το πω πιο σωστά αρχίζει με την εκπαίδευσή της στους 7 νόμους του Σύμπαντος για να φτάσει κάποτε να γίνει το Πάτερ Ημών.

Το κανάλι – ενέργεια που βρίσκεται η ψυχή είναι θεόρατο και μη ορατό.
Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος ενεργοποιούνται όταν η ψυχή μπαίνει μέσα στην κοιλιά της μαμάς.

Ύστερα δραστηριοποιούνται όταν εμείς γεννηθούμε και αρχίζουμε το εκπαιδευτικό μας ταξίδι πάνω στην γη.  Τότε η ψυχή ενεργοποιεί τα 4 στοιχεία, γαία, ύδωρ, αήρ, πυρ. Τα οποία κατά τη διάρκεια που μεγαλώνουμε αυτά τα στοιχεία ανάλογα με το μεγάλωμά μας τα στοιχεία αυτά δραστηριοποιούνται.  Ο τρόπος που δραστηριοποιούνται είναι ανάλογος με τις πεποιθήσεις μας, τα πρέπει, τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας.

8 λόγοι για να αρχίσετε να χαμογελάτε τώρα!



Ας μιλήσουμε για την θετική πλευρά της ζωής.

Ας σταθούμε σε όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους το χαμόγελο, ως πράξη, ως στάση και ως γεγονός έχει υμνηθεί και έχει αναλυθεί τόσο πολύ.

(Εδώ προτείνονται μόνο οκτώ. Τους υπόλοιπους, τους τόσους πολλούς άλλους υπόλοιπους, ας τους βρει ο καθένας αναλογιζόμενος την δικιά του ζωή, τα δικά του βιώματα)

1. Είναι μεταδοτικό.
Αυτό είναι ένα κλισέ που δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς! Άσε που είναι και αληθινό...

2. Μας φτιάχνει την διάθεση.
Μάλιστα μας φτιάχνει την διάθεση όχι μόνο όταν χαμογελάμε αλλά και για πολύ ώρα αργότερα. Είναι κάτι
σαν την τσίχλα που διαρκεί...

3. Μας κάνει πιο ερωτικούς και πιο ερωτεύσιμους.
Ποιός έχει αντίρρηση ότι ένας χαμογελαστός άνθρωπος δεν είναι προτιμότερος από έναν μουτρωμένο; Όποιος έχει ας κάνει παρέα με τον μουτρωμένο κι ας αφήσει τον χαμογελαστό για τους άλλους...

4. Δείχνει την όψη μας νεότερη.
Καλύτερα από δέκα κρέμες ημέρας μαζί! Κι αυτό είναι τόσο αποδεδειγμένο όσο και η ευεργετική επίδραση των κρεμών...

5. Χαρίζει ευεξία στους γύρω μας.
Αρκεί να δείτε τα πρόσωπά τους. Ή αρκεί να δείτε το πρόσωπό σας όταν κάποιος σας χαμογελάσει...

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ

saranton

Η γυναίκα που δεν μασάει τα λόγια της. Πάντα λέει την αλήθεια και τα πράγματα με το ονομά τους. 

Δεν είναι η γυναίκα που θα την έλεγες συμβολο του sex, αλλά είναι μια γυναίκα που σε τραβάει περισσότερο απο ένα σύμβολο του σέξ. 

Είναι ντόμπρα, ίσια και δεν σου αφήνει περιθώριο να την αμφισβητήσεις  σε τίποτα. 

Ο λόγος για την αμερικανίδα ηθοποιό Σούζαν Σάραντον που γεννήθηκε σα σήμερα 4 του Οκτώβρη το 1946. 

Η γυναίκα που δεν το έβαζε κάτω με τίποτα. Ολα τα πάλευε. 

Στα 23 της πήγε σε μια οντισιόν για την ταινία Joe. Δεν πήρε τον ρόλο αλλά έγινε  μέρος του καστ και σιγά σιγά πήρε ρόλους και έγινε μια πασίγνωστη ηθοποιός.

 Δεν κόλωνε με τίποτα και σε τίποτα. 

Την ρωτούσαν σε συνεντεύξεις διάφορα προσωπικά και έλεγε πάντα την αλήθεια. 

Μύθοι και πραγματικότητες - Η Πολιτική δεν μπορεί να καταργήσει τους νόμους της Οικονομίας

Μύθοι και πραγματικότητες

Η ανάπτυξη της ελεύθερης οικονομίας οδηγεί στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών!                                                                                              

 

Ιδού ο κυριότερος «μύθος» της μεταψυχροπολεμικής εποχής.

Του Γιάννη Χουβαρδά- Πολιτικού Επιστήμονα

Πράγματι η οικονομική ανάπτυξη αυξάνει τον πλούτο της κοινωνίας. Ωστόσο ο πλούτος είναι κυρίως προϊόν της δραστηριότητας των μεγάλων μετοχικών εταιρειών. Άρα ανήκει σε αυτές. Παράλληλα οι μετοχικές εταιρείες ανήκουν σε ελάχιστους μεγαλομετόχους. Ως εκ τούτου το συντριπτικό κομμάτι του πλούτου αποτελεί δική τους ιδιοκτησία, ενώ ένα πολύ μικρότερο μέρος ανήκει στον υπόλοιπο πληθυσμό. Ταυτόχρονα η οικονομική ανάπτυξη διευρύνει τις εισοδηματικές ανισότητες.



Καθώς ο πλούτος διογκώνεται συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια, ενώ το κομμάτι που περισσεύει για τους πολλούς, παρότι αυξάνεται, καταλαμβάνει μικρότερο μέρος της συνολικής πίτας.
Την ίδια στιγμή οι ατομικές ανάγκες των ανθρώπων διαμορφώνονται από το συνολικό πλούτο της κοινωνίας και όχι από το ατομικό τους εισόδημα. Π.χ. Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας καθορίζονται από το επίπεδο ανάπτυξης των υγειονομικών υπηρεσιών και όχι από την ικανότητα των ανθρώπων να απολαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες.

Συνακόλουθα η αύξηση του πλούτου διευρύνει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων. Ωστόσο η κάλυψη των ατομικών αναγκών προϋποθέτει ένα ελάχιστο ατομικό εισόδημα. Αυτό το εισόδημα λείπει από την πλειοψηφία της κοινωνίας εξαιτίας της άνισης κατανομής του πλούτου.


Π.χ Το 2015 το 91,9% του πληθυσμού κατείχε μόλις το 15,4% του συνολικού πλούτου1. Έτσι οι οικονομικά ασθενέστεροι βλέπουν τις ανάγκες τους να μεγεθύνονται σε υπέρτερο βαθμό απ’ ότι το εισόδημα τους.


Τελικά η καπιταλιστική οικονομική ανάπτυξη ακυρώνει και δε διασφαλίζει τη δυνατότητα των πολλών να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

Ένας άλλος «μύθος» της εποχής ακούει στο όνομα αειφόρος ανάπτυξη

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ;


Τώρα έχω σκοπό να σας "κάψω" το μυαλό με αυτά που έχω να σας πω, βραχυκυκλώνοντας το κύκλωμα του ψευτόκοσμου σας που "άλλοι" σας έχουν δημιουργήσει, αφού το μόνο που κάνει ο δικός σας εγκέφαλος είναι να αντιγράφει, μένοντας συνεχώς στην αδράνεια, χωρίς να μπορεί να κάνει κανέναν συλλογισμό πέραν από τα όσα του έχουν μάθει ως την μόνη αλήθεια, και τα όσα μπορεί να δει με τα μάτια του, και όχι με τα μάτια του..Νου.

Πως γνωρίζετε το παρελθόν του γίγνεσθαι πάνω στον πλανήτη; από τους αρχαιολόγους και αυτά που βρίσκουν από τις ανασκαφές; όπως για παράδειγμα το τι υπήρχε πριν από έναν παγκόσμιο κατακλυσμό του Δευκαλίωνα; ή τον κατακλυσμό του Νώε;

Είσασταν εκεί όταν συνέβη αυτό το γεγονός και το γνωρίζετε;
Απλά μας το είπε ο Νώε και εμείς πρέπει να τον πιστέψουμε!

Απλά μας το είπαν τα αρχαία χειρόγραφα των Ελλήνων οπότε εμείς πρέπει να το πιστέψουμε!

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν οι εκάστοτε ΙΣΧΥΡΟΙ του πλανήτη.

ΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ – ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Όλα τα γεγονότα και όλη η σοφία είναι μόνιμα καταγεγραμμένα στον υπέρ-αιθέρα της πανταχού παρουσίας, το ακασικό (αιθερικό) αρχείο. Μια σκέψη παράγει μια νοητική δόνηση που εκπέμπει ήχο. Με αυτοσυγκέντρωση αυτός ο δονητικός ήχος μπορεί να διατυπωθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα και να διαβιβάσει την ιδέα της σκέψης. Όλες οι διαισθητικές αντιλήψεις και οι εκφράσεις της συμπαντικής συνειδητότητας –της συνειδητότητας του Θεού που είναι ο ταμιευτήρας οτιδήποτε υπάρχει, υπήρξε, ή θα υπάρξει– μπορούν να εξαπλωθούν σε ορατές λέξεις, τα αποκαλούμενα «Ακασικά Αρχεία» που είναι γραμμένα στον αιθέρα, ή σε ακουόμενους ήχους που δονούνται από τον αιθέρα, ή σε ακασικά επιφωνήματα, οσμές, γεύσεις, ή απτικές αισθητήριες εντυπώσεις, ή σε αληθινά οράματα, ή διαφωτιστικές σκέψεις, ή διαισθητική γνώση, ή δονήσεις αγνού συναισθήματος ή θέλησης. Μέσω αστρικής όρασης, οι αλήθειες που πηγάζουν από το Ομ μπορούν να γίνουν αντιληπτές σαν φωτοβόλα γραπτά, τα αποκαλούμενα Ακασικά Αρχεία όλων των πραγμάτων που είναι γνωστά και που μπορούν να γίνουν γνωστά.
Όλη η γνώση που υπάρχει και καταβάλλεται προσπάθεια να μαθευτεί, σε κάθε κλάδο της επιστήμης και της τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του μυστηρίου των ατόμων και της ιστορίας του σύμπαντος και των ανθρώπινων όντων, υπάρχει ήδη στον αιθέρα ως δονήσεις αλήθειας. Αυτές οι δονήσεις είναι παντού γύρω μας και υπάρχει τρόπος να έρθουμε σε επαφή μ’ αυτές άμεσα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της διαισθητικής δύναμης της ψυχής που γνωρίζει τα πάντα. Για να ανακαλύψουμε οποιαδήποτε αλήθεια, χρειάζεται μόνο να στρέψουμε τη συνειδητότητά μας προς τα μέσα, στην ψυχή, της οποίας η παντογνωσία είναι ένα με το Θεό. Όταν αυτοί που είναι δεκτικοί ακούσουν κάποιον να λέει αλήθειες, αυτές τους φαίνονται πολύ οικείες. Η πρώτη τους αντίδραση είναι: «Το ήξερα αυτό!». Ο νους απλά αναγνώρισε μια αλήθεια που ήδη ήταν διαισθητικά γνωστή στην ψυχή.
Απ’ αυτήν την πηγή προέρχονται τα λόγια μου σε κάθε διάλεξη που δίνω. Αν έπρεπε να διαβάζω για να μαζέψω γεγονότα και ιδέες για τις ομιλίες μου, δεν ξέρω τι θα έκανα! Διαβάζω πολύ λίγο γιατί δεν είναι αναγκαίο. Μόλις διαβάσω λίγες σελίδες ενός βιβλίου, γνωρίζω από τις δονήσεις του οποιαδήποτε αλήθεια περιέχει («Γι’ αυτόν που γνωρίζει τον Θεό, όλες οι Βέδες δεν έχουν πια καμία περισσότερη χρησιμότητα απ’ ό,τι ένας ταμιευτήρας νερού όταν υπάρχει πλημμύρα απ’ όλες τις κατευθύνσεις» (Μπάγκαβαντ Γκίτα ΙΙ:46).

Μόνο για άνδρες: Δείτε πως θα μείνετε σε φόρμα στο.. κρεβάτι!

καλύτερη εποχή για σεξ

Το να είστε σε φόρμα δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία σας αλλά και στο σεξ.

Μάλιστα στην περίπτωση που θέλετε να μείνετε σε φόρμα αλλά και να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στην ερωτική σας ζωή καλό είναι όπως συνιστούν οι ειδικοί να ξεκινήσετε γυμναστική. Και αυτό γιατί η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα ενώ καταπολεμά και το άγχος.
Δείτε ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις, αποκλειστικά για άνδρες!
Κάμψεις
Οι κάμψεις δεν τονώνουν μόνο τα χέρια και την πλάτη αλλά προσφέρουν την απαραίτητη δύναμη για συγκεκριμένες στάσεις, όπως είναι η ιεραποστολική και η όρθια.
Καθίσματα
Τα δυνατά πόδια είναι το σήμα κατατεθέν κάθε καλού εραστή. Κάντε καθίσματα για να δυναμώσετε τα πόδια σας προκειμένου να είστε πάντα σε φόρμα στο κρεβάτι.

Πονόλαιμος: Οι ένοχες αιτίες που πιθανώς αγνοείτε!




Νιώθετε ότι όταν καταπίνετε, έχετε καρφιά στο λαιμό σας; Ο πόνος μπορεί να είναι δυνατός και να κάνει αδύνατη την λήψη τροφής ή υγρών;


Οι ενοχλήσεις στο λαιμό γίνονται συχνά αντιληπτές σαν γδάρσιμο και ξηρότηταστην αρχή. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να αυξηθούν και να οδηγήσουν σε πόνο, ερυθρότητα, οίδημα, βήχα, θερμότητα, δυσκαταποσία, κνησμό, φαγούρα, βραχνάδα και αφωνία. Συνήθως δεν διαρκούν πολύ, αλλά είναι μία άβολη και ενοχλητική κατάσταση, επισημαίνει η Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος,κεφαλής και τραχήλου – Παιδο ΩΡΛ.
O πονόλαιμος συνδέεται τις περισσότερες φορές με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και, παρά την καθιερωμένη άποψη ότι οφείλεται σε βακτήρια, έχει αποδειχθεί ότι η συχνότερη αιτία του είναι οι ιοί. Για παράδειγμα, οι ρινοϊοί ευθύνονται για το 30-50% όλων των κρυολογημάτων, συχνό σύμπτωμα των οποίων είναι ο πονόλαιμος. Τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν επίσης πονόλαιμο. Έχει αποδειχθεί όμως, ότι ευθύνονται μόνο για το 20% των περιπτώσεων.
Όταν τα βακτήρια ευθύνονται για την πρόκληση φαρυγγίτιδας, το πιο κοινό αίτιο είναι ο στρεπτόκοκκος. Ξηρότητα πάντως του λαιμού ή και φαρυγγίτιδα μπορούν να προκαλέσουν και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία, η θέρμανση εσωτερικού χώρου, η χρήση air-condition, τα αλλεργιογόνα και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

13 συνηθισμένα αντικείμενα που έχουν αλλάξει πάρα πολύ από παλιά


Τα πάντα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Κάθε μέρα, ο κόσμος μας εμπλουτίζεται με νέες τεχνολογίες, καθημερινά αντικείμενα προσφέρουν νέες λειτουργίες και αναπάντεχες προσθήκες. Πολλές φορές μάλιστα, δυσκολευόμαστε να φανταστούμε πώς έμοιαζαν τα πράγματα όταν πρωτοεφευρέθηκαν.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικά εκπληκτικά παραδείγματα του πόσο απλοποιεί και αλλάζει την καθημερινότητά μας η τεχνολογική πρόοδος.

#13 Τηλεοράσεις
© wikimedia.org   © pixabay.com
Η πρώτη μαζική παραγωγή τηλεοράσεων, πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία το 1934. Ένα μεγάλο ξύλινο κουτί με μία μικροσκοπική οθόνη και θολή εικόνα, στοίχιζε περίπου 380 ευρώ τότε, που ισοδυναμούν με 5.950 σήμερα.
Όλο αυτό μας φαίνεται απίστευτο, ειδικά όταν κοιτάμε τις υπερβολικά λεπτές πλάσμα τηλεοράσεις, με την τεράστια οθόνη σήμερα, που μπορούμε να αγοράσουμε από κάθε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.
#12 Γυαλιά ηλίου
© wikimedia.org   © pixabay.com
Τα πρώτα γυαλιά ηλίου δεν είχαν στόχο την προστασία μας από τον ήλιο, αλλά από αυτό που αποκαλούσαν «τύφλωση χιονιού». Οι κάτοικοι του μακρινού Βορρά τα κατασκεύαζαν από ξύλο, κόκαλα ή άλλα αδιαφανή υλικά, αφήνοντας στενές σχισμές για τα μάτια: αυτό βοηθούσε στην ορατότητα, όταν οι χιονισμένες επιφάνειες γίνονταν εκτυφλωτικά αντανακλαστικές.
Σήμερα, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο ένα μέσο προστασίας, αλλά και ένα αξεσουάρ με μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων.

Ο κύκλος της ζωής..

Περίπου δυο χρόνια μετά, ανάμεσα σας και πάλι. Να παιδεύομαι και να εκπαιδεύομαι. Προσπαθώντας να βρω τον εαυτό μου. Φθινόπωρο και τότε. Η ζωή είναι ταξίδι. ‘Eνα ταξίδι γεμάτο κύκλους. Ξαναπερνάς πάντα από τα ίδια μέρη. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Κι εσύ άλλαξες. Ανάθεμα κι αν κατάλαβες τι σ’ έφερε πίσω. Τι στο καλό σε πήγε μπροστά κι αυτή τη φορά. Μια απόφαση. Μια απόφαση της στιγμής. Που καθόρισε μια ολόκληρη ζωή..
Να προσέχετε τις αποφάσεις της στιγμής.. Είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια του μυαλού. Θέλω να πατήσω ένα μαγικό κουμπί και να βάλω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα, στην πρώτη τους τάξη. Και το κουμπί είναι ένας περίπλοκος συνδυασμός που με κερδίζει.
o-kiklos-tis-zois-ingolden.gr-girl-woman-sea-look-afternoon

Τι έμαθα αυτά τα δύο χρόνια; Ότι αυτό το ταξίδι είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις μόνος. Δεν έχει συνοδοιπόρους. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Και κάπως έτσι κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο εαυτός και η προσωπική του ανεξάρτητη ευτυχία. Πόσο σημαντικό είναι να στηρίζεσαι μόνο στα δικά σου πόδια, όσο κοντά η μακριά μπορούν να σε φτάσουν και εν τέλει, πως υπάρχει ένα επίπεδο, ένα πλατό, ευτυχίας, τόσο προσωπικής, που μένει  και οφείλει να παραμένει αναλλοίωτη από όλους τους άλλους παράγοντες, ανθρώπινους και μη. Κι έτσι, κατάλαβα πως η πηγή των πάντων καλών και δεινών είμαι εγώ, και πως η δική μου και μόνο στάση αλλάζει τη ζωή μου. Και αφού αλλάζει τη ζωή μου, έχει αλλάξει και όλο μου τον κόσμο. Και έχει αλλάξει τον κόσμο, γενικά. Γιατί ο κόσμος δεν είναι παρά αναπαράσταση του δικού μου μυαλού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα